Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorunlu kiraci hakkinda ?
ocean0636
28-04-2012, 13:24
Kiracilarimizdan birisi 3-4 aydir kirayi yatirmiyor banka hesaplarindan kiranin yatmadigi resmi olarak belgelenmis durumda. Evden cikmasini talep ediyoruz 3-4 aydir hep oyaliyor iste 1 nidanda cikicam 1 mayista cikicam vs seklinde.
Dun avukat aramis 1 mayistada cikmiyorum dava acsaniz beni cikartmaniz zaten 3 ay surer ben bi kac aya o surede cikarim zaten bisey yapamazsiniz demis.
Simdi adami gidip dovsem is baya uzayacak o yuzden baska yollar lazim.
Evin suyu bizim uzerimize bugun suyunu kestiricem. Susuz bir evde ne kadar yasayabilecek gorucez. + olarak bizde yaklasik 20 milyarlik senedi bulunuyor kefilleri de mevcut. Avukata soyledim bugun senetleri isleme koyacak. Haftaya hacize gideriz dedi.
Daha baska elimizden neler gelebilir bu konuda bilgisi olanlarin yardimini bekliyorum.
1 yillik kira sozlesmesi 3 ay sonra bitiyor ve son 3 aydirda kiralar yatmiyor ustune ustluk bizim avulata posta koyuyor. Gidip adama bir sey yapmamak icinisimi sikiyorum.
Yasal yollardan ne yapabiliriz, ev satilacak ama kiraci musterilere icini gostermiyor
nakayama
28-04-2012, 13:28
Onuru ara onuru :D
suyu kestirdiğinde en fazla 1 ay daha durur sonra zaten kendi cıkar diye düşünüyorum.
ihtarname cek,artık bu tür davalar kısa sürede sonuclanıyor.yasal yollardan hakkını ara,haklıyken haksız duruma düşme.
allah sabır versin.
Kira sözleşmesini icraya koyarsınız, tebliğ edildikten sonra 30 gün ödeme süresi var 30 gün içinde ödenmezse icra mahkemesine tahliye için dava açarsınız sonuçlandı tahliye kararı cıktı derken yinede 2 3 ay sürebilir.
ocean0636
28-04-2012, 13:39
suyu kestirdiğinde en fazla 1 ay daha durur sonra zaten kendi cıkar diye düşünüyorum.
ihtarname cek,artık bu tür davalar kısa sürede sonuclanıyor.yasal yollardan hakkını ara,haklıyken haksız duruma düşme.
allah sabır versin.
İhtarname cektik elimizde saglam seneletleri kefilleri sozlesmesi kira yatan ve de yatmayan butuun banka dekontlari vs vs her sey elimizde mevcut. Allah'tan en bastan kendimizi saglama almisiz. Sagolun valla cok sinir bozucu bir durum maddi boyutu gectim is inada binmeye basladi, olay cikmadan kapansin istiyorum..
bizim öğrenci evinde evsahibi 1 aylık kira için , biz evde yokken yedek anahtarla girip laptopları rehin almıştı. savcıya gittik durumu anlattık savcıda makamına çağırmış adamı. kiralar resmi olmadığından vergide vermiyordu. onun cezasınıda yemiş laptoplarıda getirdi çıkın evden dedi :D
son ayın kirasını istemediği halde verdik çıktık evden. aynı sokakta başka evde oturuyoruz eski apartmanda 3 kiralık evde bomboş 2 senedir :D
bu kiracı evsahibi olayları çok sıkıntılı iki taraf içinde. kanunlar kiracıyı çok koruyor bide kanı bozuk kiracı denk gelirse uğraş dur. Allah kolaylık versin diyecek başka bişey yok :)
Jeandan-R
28-04-2012, 13:50
1 sene uğraştık, davayı bir de kiracı kazandı. Allah sabır versin size
Maxiboost
28-04-2012, 13:51
Hic acimayin artis adama, verin senedi vs. Ne yazik ki tahliye ile ilgili sure olayi 2-3 ayi buluyor. Bizde de vardi oyle bi kiraci cikilicak diye konusuldu. Gun geldiginde anahtari istedik neaa anahtari fln diyip balta salladi pederin sirtini siyirdi kacinca on 3 disini dokmek zorunda kaldik. Alkolluymus vs onceden tacizden sabikasida varmis ztn birde kucuk kizi tacizden suclu bulunmus paketlediler adami ankaraya hapse gitti. Suclu duruma dusuyorduk az daha o yuzden hukuksal olarak acima. Cidden durumu olmayan zor durumda olan adam rica eder utanir skilir.
Kanunlar kiracıyı gereksiz fazla kouyor sahtekar adam karlı çıkıyor alırken iyi seçmek lazım...utana sıkıla geçse karşına canı sağolsun da işte...
ocean0636
28-04-2012, 14:14
Hic acimayin artis adama, verin senedi vs. Ne yazik ki tahliye ile ilgili sure olayi 2-3 ayi buluyor. Bizde de vardi oyle bi kiraci cikilicak diye konusuldu. Gun geldiginde anahtari istedik neaa anahtari fln diyip balta salladi pederin sirtini siyirdi kacinca on 3 disini dokmek zorunda kaldik. Alkolluymus vs onceden tacizden sabikasida varmis ztn birde kucuk kizi tacizden suclu bulunmus paketlediler adami ankaraya hapse gitti. Suclu duruma dusuyorduk az daha o yuzden hukuksal olarak acima. Cidden durumu olmayan zor durumda olan adam rica eder utanir skilir.
Yasal olarak gerekeni avukat yapiyor senetleri vs isleme koydu. Hayir adama efendi konustugumuzdan bizi biseye benzetemedi sanirim ama bu isi tek basima halletmeye calisiyorum aksi taktirde aileden buyukler falan duyarsa olay cok buyuyecek.
Adam kuyumcu parasi var, en vermezsem parayi benden alamazsiniz falan gibi kendini bi b.k sanan konusmalar icerisinde. Valla disimi sikiyorum bakalim hayirlisi olsun. Legal yada illegal s.ke s.ke o evden cikarticaz..
ocean0636
28-04-2012, 14:17
bizim öğrenci evinde evsahibi 1 aylık kira için , biz evde yokken yedek anahtarla girip laptopları rehin almıştı. savcıya gittik durumu anlattık savcıda makamına çağırmış adamı. kiralar resmi olmadığından vergide vermiyordu. onun cezasınıda yemiş laptoplarıda getirdi çıkın evden dedi :D
son ayın kirasını istemediği halde verdik çıktık evden. aynı sokakta başka evde oturuyoruz eski apartmanda 3 kiralık evde bomboş 2 senedir :D
bu kiracı evsahibi olayları çok sıkıntılı iki taraf içinde. kanunlar kiracıyı çok koruyor bide kanı bozuk kiracı denk gelirse uğraş dur. Allah kolaylık versin diyecek başka bişey yok :)
1 sene uğraştık, davayı bir de kiracı kazandı. Allah sabır versin size
Kanunlar kiracıyı gereksiz fazla kouyor sahtekar adam karlı çıkıyor alırken iyi seçmek lazım...utana sıkıla geçse karşına canı sağolsun da işte...
En bastan secerken beyefedi oluyor sonradan icinde o. cocugu ortaya cikiyor bakalim. Hacizli susuz bir evde ne kadar yasayabilecek. Anladigim kadariyla yasalarla mahkemeylede olacak is degil en temizi adama hakettigi gibi davranmak...
ÇALIŞKAN
28-04-2012, 14:24
suyu kesmiyorlar dye biliyorum
suyu keserler kesmesinede adam ertesi gün gider geri açtırır, sizde kestirmek için adamın su parasını ödediğinizle kalırsınız.
birde hukuki yönü cıkabilir kiracınızın suyunu kestirttiğiniz için. danışmak lazım hukukçulara.
ocean0636
28-04-2012, 14:37
Site yeni bir site biz arsa sahibiyiz, evin iskani yeni alindi mutehaite rica ettik suyu kestirecek. Genel iskanin is bitim belgesi arsa sahibi oldugumuz icin bizde. Suan icin sulari kesebiliyoruz ve de biz gerekli belgeleri vermedigimiz surece sulari actiramaz. Ancak İskanla ilgili belgelerle birlikte sular alindiktan sonra kesemeyiz veya adam geri actirabilir.
Site yeni bir site biz arsa sahibiyiz, evin iskani yeni alindi mutehaite rica ettik suyu kestirecek. Genel iskanin is bitim belgesi arsa sahibi oldugumuz icin bizde. Suan icin sulari kesebiliyoruz ve de biz gerekli belgeleri vermedigimiz surece sulari actiramaz. Ancak İskanla ilgili belgelerle birlikte sular alindiktan sonra kesemeyiz veya adam geri actirabilir.
o işlemler 1 haftada olcak iş degil mutlaka atlanan bir konu olmuştur suan kira ödemiyor sözleşmesi bittimi yada sözleşmede geregi yapması gereken konuları yapmadımı cok yolu var aslında :)
ocean0636
28-04-2012, 14:47
Sozlesmede yapmasi gereken en basit seyi yapmadi 2012 yilinda hic kira odemedi, bankada belirli bir hesaba yattigi icin resmi olarak da yatmadigi gozukuyor.
Suyun kesilmesi biraz istisnai bir durum iskanla ilgili bir durum soz konusu oldugu icin sorun yok hemen kesilecek.
cebini versene burdan uzun uzun yazmakla olmuyor konuşalım
elektrikleri kessen kesin çözüm olur
Thracian
28-04-2012, 15:09
elektrik sudan daha onemli, sizin ustunuzeyse kesin elektrigi sigortayla oynayın actırmayın. onun ustuneys muhru kopartıp kacak kullanımdan ihbar edin
mmged_jan
28-04-2012, 15:10
ihtarname çekmeyi unutmayın, yani çıkması gerektiğini yasal olarak bilidirmiş olun su sizin üzerinize ise vanayı kapatma hakkınız vardır elbet
çok küstahlaşırşa elektirik şartelinide bozun en fazla bir ay dayanır çıkar gider
ama ödenmemiş kiralar ne olur bilinmez
var bizde de aynı dertten bi tane, adam daha ilk aydan kirayı eksik verdiğiyle kalmadı bide bu ayı da şu zaman veriyim bu zaman veriyim demeye başladı, bizmi çok iyi niyetliyiz millet kendini çok çakal mı zannediyo anlamadım gitti
34btr1907
28-04-2012, 15:38
suyu kesmiyorlar dye biliyorum
su doal ihtiyaç oldugu için borcu ödenmesede kesmiyorlar yıllarca,elektrık gibi değil ama arkadaşın üzerine oldugu için kapatın derlerse kapatabilirler sanırım...
ocean0636
28-04-2012, 15:43
Sorunu baska yollardan hallettik sayilir. Hatri satilir bir akrabamiza soyledim kiracinin tel no verdim konusmuslar. Az once kiraci aradi haftaya pazartesi 4 aylik kirayi vericem, cumaya kadar da evi bosalticam dedi.
Sorunu baska yollardan hallettik sayilir. Hatri satilir bir akrabamiza soyledim kiracinin tel no verdim konusmuslar. Az once kiraci aradi haftaya pazartesi 4 aylik kirayi vericem, cumaya kadar da evi bosalticam dedi.
Ne kadar acı bir durum ya
illa araya hatırı sayılır birilerini mi sokmak lazım,adam gibi laftan ricadan anlamayan bu öküz oğlu öküzlerle aynı ülkede aynı şehirlerde yaşıyoruz.
Medeniyet anlayış bitmiş gitmiş nasıl bi ülkeyiz nasıl bir toplumuz anlamak mümkün değil
Merak ettiğim;
muhtemelen bikaç aydır çıkartmaya çalışıyorsunuz.
3 ay daha varmış 1 yıllık sözleşmenin bitmesine.
bu adam ne zamandır kiracınız ve tam olarak ne zaman çıkmasını söylediniz ?
ocean0636
28-04-2012, 16:00
Ne kadar acı bir durum ya
illa araya hatırı sayılır birilerini mi sokmak lazım,adam gibi laftan ricadan anlamayan bu öküz oğlu öküzlerle aynı ülkede aynı şehirlerde yaşıyoruz.
Medeniyet anlayış bitmiş gitmiş nasıl bi ülkeyiz nasıl bir toplumuz anlamak mümkün değil
Aynen kibar konustugumuzdan bizi biseye benzetemedi bana bisey yapamazlar yasalarda beni koruyo gibi bir dusunceye kapildi sanirim ama kendisine tel acan isim onu yeterince tatmin etmistir :)
Merak ettiğim;
muhtemelen bikaç aydır çıkartmaya çalışıyorsunuz.
3 ay daha varmış 1 yıllık sözleşmenin bitmesine.
bu adam ne zamandır kiracınız ve tam olarak ne zaman çıkmasını söylediniz ?
Gecen sene agustosta girdi eve, sozlesmesi 1 yillik bizdede bayagi bir senetlere mevcut. 2012 ocak ayinda cikmasini soyledik zaten 2012 ocak subat mart nisan aylarinin kiralarini odemedi
ben olsam ben de çıkmazdım o zaman :)
Edit :
Burdan birisi bi konu açsa, onca masraf yaptım yeni eve taşındım. 5 ay geçmeden ev sahibi bana çık dedi. Sözleşmem var falan dese.Burdaki 100 kişiden 95 tanesi adamın şu anda yaptıklarını yapmasını söyler.
Eğri oturup doğru konuşmak lazım.
ocean0636
28-04-2012, 16:19
Edit :
Burdan birisi bi konu açsa, onca masraf yaptım yeni eve taşındım. 5 ay geçmeden ev sahibi bana çık dedi. Sözleşmem var falan dese.Burdaki 100 kişiden 95 tanesi adamın şu anda yaptıklarını yapmasını söyler.
Hem kira vermeyecek hemde ben onu evimde oturtacagim oyle bir dunya yok..
senetleri işleme koyarsınız ihtiyati haciz (dosya masrafı var 500 küsür ) ile en geç bir haftada işleme girer ve hacze başlar evin içini komple kaldırdıktan sonra çıkmam diyemez. Konu başka yerlere sapmasın arkadaşlar. tşk
Edit : Kira sözleşmesi bitene kadar çıkaramazsınız senetleri işleme koyarsanız başınız ağrıyabilir sadece 3 aylık kira bedeli kadar örn : 400 x 3 : 1200 tllik eşya kaldırabilirsiniz
freelife
28-04-2012, 16:30
anlamadığım eski kiracı değil ve o kadar yüksek senet vermiş ,senetleri almaktaki amaç neydi ?
anlamadığım eski kiracı değil ve o kadar yüksek senet vermiş ,senetleri almaktaki amaç neydi ?
ben sana iki çuval senet vereyim yüksek meblağlarda senet sözdür ödemeyen mahkemenin borcunu bile ödemiyor yasalar var avruba birliğine gircez insan hakları var ya ondan :rolleyes:
Edit :
hocam arkadaşı yanlış anlamışsınız. kiracıyı kirayı ödemediği için çıkartıyor. yoksa keyfi bir çıkartma söz konusu değil. kirasını düzgün ödeyen adama çık evden dese heralde en büyük ayıbı kendisi yapmış olur. hem kirasını düzgün ödeyen adam 1 yıllık sözleşmesi varken maddi manevi dünya kadar tazminat davası açabilir :icon_tup:
hocam arkadaşı yanlış anlamışsınız. kiracıyı kirayı ödemediği için çıkartıyor. yoksa keyfi bir çıkartma söz konusu değil. kirasını düzgün ödeyen adama çık evden dese heralde en büyük ayıbı kendisi yapmış olur. hem kirasını düzgün ödeyen adam 1 yıllık sözleşmesi varken maddi manevi dünya kadar tazminat davası açabilir :icon_tup:
Ama adam kendisine çık dendikten itibaren ödememiş kiraları. Bir nevi tepki göstermiş (haklılığı-haksızlığı tartışılır)..... Normalde ağustosa kadar oturma hakkı var.....
"Gecen sene agustosta girdi eve, sozlesmesi 1 yillik bizdede bayagi bir senetlere mevcut. 2012 ocak ayinda cikmasini soyledik zaten 2012 ocak subat mart nisan aylarinin kiralarini odemedi
Techturkey.com Post 27
"
Ama adam kendisine çık dendikten itibaren ödememiş kiraları. Bir nevi tepki göstermiş (haklılığı-haksızlığı tartışılır)..... Normalde ağustosa kadar oturma hakkı var.....
"Gecen sene agustosta girdi eve, sozlesmesi 1 yillik bizdede bayagi bir senetlere mevcut. 2012 ocak ayinda cikmasini soyledik zaten 2012 ocak subat mart nisan aylarinin kiralarini odemedi
Techturkey.com Post 27
"
bende yamuldum şimdi :D konu sahibi arkadaş aydınlat bizi :D
sweatcaptain
28-04-2012, 18:06
aynı sey basımıza geldı...
banka dekontlarını vs dokumanlarla bırlıkte polıse basvurun ve cıkaramıyorum kasrı koyuyor seklınde bır dılekceyle basvurun polıs ekıplerıyle beraber gıdersınız o an evı bosaltma sansınız oluyor alın anahtarı vs kıtleyın kapıyı yada adam karsı koyar vs yaparsa polısler tarafından alınır zaten...
o arada atın esyaları kapıya olsun bıtsın...
oyle .... boyle.... seklı baska cozum yok :D
aynı sey basımıza geldı...
banka dekontlarını vs dokumanlarla bırlıkte polıse basvurun ve cıkaramıyorum kasrı koyuyor seklınde bır dılekceyle basvurun polıs ekıplerıyle beraber gıdersınız o an evı bosaltma sansınız oluyor alın anahtarı vs kıtleyın kapıyı yada adam karsı koyar vs yaparsa polısler tarafından alınır zaten...
o arada atın esyaları kapıya olsun bıtsın...
oyle .... boyle.... seklı baska cozum yok :D
hayat dizilerden ibaret değil
su doal ihtiyaç oldugu için borcu ödenmesede kesmiyorlar yıllarca,elektrık gibi değil ama arkadaşın üzerine oldugu için kapatın derlerse kapatabilirler sanırım...
Valla Antalya da öyle bir kesiyorlar ki faturayı geciktirmeye gör.
Elektrigini kes eger senin ustune ise ve aklindaolsun hic bir zaman eklektrik dogalgaz su gibi faturalari kendiustune birakma kiraci alsin zorla cunku odemese sen odemek sorunda kaliyosun kiracinin usutuneoldugu zaman devlet senden hicbirsey takep edemiyor.
geçmiş olsun zamanında bizde çektik şimdi bir kiracımız var allah herkese böylesinden versin 1 gün gecikti diye geldi kapıda elden verdi kredi kartını iptal ettirdiği için otomatik ödemede kalkmış.
sweatcaptain
28-04-2012, 18:53
hayat dizilerden ibaret değil
2 hafta once bu olay ...ben bu sekılde cozdum...
huseyinturk
28-04-2012, 19:12
Hiç acımamak lazım insan olsa gelir konuşur durumlar böyle böyle idare edebilirmisiniz gibisinden.Çok da tersleşmemek lazım eve zarar verebilir.Kompisi parkesi peteği camı kapısı boyası hepsi ayrı para sonuçta..En güzel hukuki yollar ile halletmek
GokhanRS
28-04-2012, 19:23
hiç acımamak lazım diyorsunda acıyan ev sahibi bir elin parmağını geçmez zaten bir mahallede. herşey forumlardaki gibi olmuyor yada herkes doğruları söylemiyor.
geneli zaten acımasız oluyor emin olun. sözüm meclisden dışarı.
bu konu için demiyorum, kiracı kuyumcu diyor. kuyumcu olupta fakir olma ihtimali yok zaten.
Sportline
28-04-2012, 19:31
Bizimde ananenin sıkıntılı kiracı vardı, mahkeme sonucu haciz geleceğini öğrenince kaçtı gitti, kanunlar zayıf, sinir işler kolay gelsin.
Valla bende kiracıyım, inşallah bu dertten 1-2 yıla kurtulacağım, bu zamana kadar ne acımasız Ev sahipleri gördüm, hele ki Antalya da 80-100 dairesi olan Ev sahipleri var ve inanın devlete bu dairelerin Vergisini ödemiyorlar ama kiraya gelince ağızlarını 800-1000 gibi rakamlardan açıyorlar.
Bende kiracıyım ve çıkmak istiyorum ev sahibi çıkarmıyor :)
şerefsizin biri 9.000 liralık kira borcu takıp gitti bize.açıp artık seni Allaha havale ettik.hayırnı göreme o evin biraz daha sert olabilir :) diye çıkıştık.yediremedi beyfendi çıktı gitti.olan 1.5 senelik kiraya oldu hala ödeyeceğim diyor :)
bu kadarla gecmis olsun, efendilik hep zaafiyet sayiliyor maalesef, bizde icindeki kiraci 6 aydan once cikmam diyor diye uygun fiyatli evi almadik, 2 ay once baskasi alip cikarmis adamlari...
ahmet3425
29-04-2012, 21:45
elektriği kesmek çözüm olmaz bi elektrikci cagırır 20 lira verir elektriği actırır kacak olur ama yine de kullanır :)
suyu kapattırın daha etkili yöntem.
babam sılah zoruyla cıkartmıstı :) neyapsak cıkmamıstı adam:D
MehmetCanA.
30-04-2012, 17:23
Sen değilde biz dövelim dicektim ki Antalya'daymışsın abi
poseidon
30-04-2012, 17:31
Uyuz oluyorum bu sorunlu kiracılara.
Hem İzmitte kiracım var hem istanbulda kiracıyım.
İkisinin de ne demek olduğunu biliyorum.
Ulan şerefsiz madem paran yok ya adam gibi konuş kirada indirim diye
ya da git daha ucuz bir kira bul. Neden delikanlılık yaparsın.
Hiçbiri olmadı git annenin evine taşın.
Kira gününü 1 gün geçirsem uykularım kaçıyor.
1 kere maaşlar geç yattı ufaklığın altınlarından bozdurup kirayı ödedik.
biz böyle gördük anadan babadan.
ama şerefsiz çok memlekette. Suratları eşek derisi. Çıkıp söyleyince de delikanlı kesiliyorlar.
Yok yok sen kes elektriğini suyunu doğal gazını her gece indir 2-3 camını aşağı.
Ailesi varsa bir süre sonra çıkar gider.
Eşi çocuğu biraz korkar ama yapacak bir şey yok.
Adam kuyumcu demişsin.. Elinde de senetler varmış..
Git adamın dükkanına hacze, kaldır senet değeri kadar malı aklı başına gelsin.
BüLenT GöReN
30-04-2012, 22:29
Techturkey.com Post 27
"
herşey iyi güzelde arkadaş çok güzel bi yer yakalamış bu konuya ne diosunuz ev sahibi
eve 3 tane ihtarname yollatın.ama ona ulaşmasın mumkunse.sonra 3. yüde yolladıktan hemen sonra. ihtiyatı haciz tedbır kararı ıle tahlıye ettırın.bakalım nasıl cıkmıyomuş :).
Biz de Ankarada kiradayken evin sözleşmesinin bitmesine 2 ay kala başka bi yere taşınmamız gerektiği için kalan 2 ayı vermiştik. Ne kiracılar varmış hey gidi.