Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses tesisatı konusunda anlayanlardan fikir istiyorum
huseyinturk
29-04-2012, 13:07
teybim pioneer mvh1400ub. Kalan her şey orjinal şu anda araçta.Birden set dizmem maddi olarak imkansız.O yüzden şimdilik kolonlardan başlamak istiyorum.
alıcağım kolonları hem teybin kaldırması lazım hemde yarın öbür gün anfi aldığımda kullanabilmem lazım.Maksimum 150 liraya kadar önerilerinizi bekliyorum.30 lirayada var 130 lirayada.Çok fark edermi bunlar ses olarak kalite olarak , amanda aman bir tesisatım olsunda istemiyorum o ölçüde tatmin edermi.
Bulduğum bir kaç ilan siz benim yerimde olsanız hangisini tercih ederdiniz.
16cm olması lazım ön kapılardakileri değiştirmeyi düşünüyorum.Arkalardada 13cmlik var uygun olanlar iş görürse 4ünü birden değiştiricem
Goldmaster RM-1697 Oto Hoparlör - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/goldmaster-rm-1697-oto-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otgldrm1697&categoryId=26090)
Navitech 320w, 17 Cm Coaxıal, 4 Yollu Hoparlor - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-320w-17-cm-coaxial-4-yollu-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otdelcsp4017&categoryId=26090)
JBL CS-6C 16.5 CM COMPONENT HOPARLÖR 150WATT - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/jbl-cs-6c-165-cm-component-hoparlor-150watt/productDetails.aspx?productId=otaytcs-6c&categoryId=26090)
150 liraya kicker ve jbl in complerı başlangıç için fena olmaz ama jbl ler 2 ohm sanırım alırken ona dikkat et, 2 ohm complar teybe bağlayınca yükses sesde aşırı akım çekmeden dolayı kesme yapıyor
Kıcker ve JbL ıyı bence.. Bence baiLangıcı ıyı yap ıyı dusun ve danısarak al sonra amfı ye uymaz yok ole olmaz falan bos yere tekrar masrafa gırmeye degmez.. ıyı bılen bırılerıne sormakda yarar var
kıcker jbl fln yalan alıcaksan duzgun bısey al .
anfıye gırıcegın hoparlor kotu olursa kı bu ornektekılerın hepsı kotu zevk alamıcaksın muzıkten .
bnce coaxıal al kullan.componente gırme.teypten devam anfıye gırıcegınde cıkartıp satarsın
melihyilmaz
29-04-2012, 23:26
1. ve 2. şık aynı 3. şık çok farklı seçenekler birisi hoparlör ikincisi comp.
comp ları amfi siz çalıstıramasssın(çalıstırır sın ama çok kötü ses alırsın)buna göre karar verirsen senin için daha iyi olur. bide alırken goldmaster navitech gibi markalardan uzak dursan senin için daha iyi olur kendini kanıtlamıs markalara bak
1. ve 2. şık aynı 3. şık çok farklı seçenekler birisi hoparlör ikincisi comp.
comp ları amfi siz çalıstıramasssın(çalıstırır sın ama çok kötü ses alırsın)buna göre karar verirsen senin için daha iyi olur. bide alırken goldmaster navitech gibi markalardan uzak dursan senin için daha iyi olur kendini kanıtlamıs markalara bak
öylesine mi yazdın yoksa bilgi sahibimisin
darkmoon
30-04-2012, 11:12
componentta jbl ve kicker diyen arkadaşlar merak ettim kicker ve jbl in hangi componentini alıcak kickerin yeni ks serisini aldık 2 takım tanesi 280 tl ye es seriside 200 küsur civarıdır kesin ds serisi de 170-180 den aşağı değildir tahminim..
konuyu açan hüseyin kardeşim senin yapmak istediğin sistem ne şiş yansın ne kebap tarzı bir sistem :) yani anfisiz sistem toplamaya başlıycam ama ilerde anfide alıcam o sistemede uysun misali bir şey ama öyle olmuyor anfisiz sistem kurucaksan ona göre bir sistem toparla bence anfili kurucaksan ona göre toparla.. anfisiz derken anfisizdede gene anfi olur ilerde ama çıtırdan ciddi olmayan bir besleme olur..
eğerki anfili bir sistem kurup güzel bir müzik dinlemek istersen şahsi fikrim aracınında devamlı orasını burasını söküp çıkartma yalama olur zamanla kapı içlerinden plastik aksamlardanda ses gelmeye başlar yapmışken bir defa yap tam yap. bir defa yap derken ufak ufak topla evinde odanda biriktir tüm parçaları gerekirse 3 ay sonra 5 ay sonra taktır ama tam yap.. benim fikrim..
yada güzel coaxcial bir sistem kur birde çıtırdan bir anfi ile besle gene çok güzel kaliteli bir ses alırsın misal alpine 16.5 luk spr ve spg serileri var çok güzel 60 rms den başlıyor 200-300 rms e kadar çıkıyor 60rmsliklerin fiyatlarıda 120 tl civarıydı..
Gayet bilgili olarak yazılmış yazılanların hepsi harfi herfine doğru Aynı şeyi başka konuda banada yaptın amacın ne ortalık karıştırmak mı ?
melihyilmaz
01-05-2012, 00:11
benim bildiğim bukadar arkadasa yardım edebildiysem ne mutlu sende bildiğiniz yazsaydında yanlıslarımızı öğrenseydik
o hataya ben düştüm anfisiz besleyip sonra anfiye girme sıkıntılı oluyor anfisiz yüksek seslerde dinliyosun sonra genellikle zaten ovallerin veya kapı hoparlörlerinin göbekleri bosalıyor ses yapmaya baslıyor patlak gibi..Temiz iş yap bence al bi tane teyp ilk başta sonra bi anfi al stereo ucuz birşey sonra oval al sonra woofer vs.Bi anda olacak iş değil zaten taksit taksit toplayacaksın tesisaty işini bi anda ciddi paralar gider istediğin tesisata ben ben iki oval bi kamosonic woofer ile başladım şimdi l5 woofer ve profesyonel bi sistemim var ama dur durak yok malesef tesisat işinde..