Orijinalini görmek için tıklayınız : ehliyette yazan "lensle" yazisi
SULTANOGLU
30-04-2012, 15:09
herkese selamlar elbet bu konuyuda burda ilen biri vardir.
Gecenlerde kiz arkadasimi kopru yolundaki polisler evrak kontrolu icin cevirmisler. Ehliyette yazan lensle yazisi yuzunden lens takiyormusunuz demisler ve kiz arkadasim gozunden ameliyat oldugum icin artik takmiyorum demis. Polisler de bu durumda arabayi baglamamiz lazim demisler ama bu seferlik birakiyoruz demisler.
Simdi bu sekilde bir uygulma var mi ? Eger var ise ehliyeti degistiricez.
Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler
Oda takiyorum deseymisya haci :)
SULTANOGLU
30-04-2012, 15:13
abi sabah uyanamamislikla boyle demis. Bende ayni seyi dedim kendisine ama iste :D
benim ehliyettede 3 yıl sonra kontrol yazıyo.benıde uyarmıslardı gıt yenıle dıye ben gıtmedım yıllar gectı hıc polısede denk gelmedım daha.yenıden rapor alıp duzeltmesı gerekır memurun dedıgı dogru yanı.
Gerizekalı polis, arabayı bağlayamaz. Kusurlu şahsın kendisiki araba değil. Alkollude nasıl ehliyetli birine teslim ediolarsa bundada aynı, alır arkadaşına verir, yengeyede ceza yazar. Ceza yazma hakkı varmı? Evet var. Amelyat olunduysa ehliyetinde değişmesi gerek.
Oda takiyorum deseymisya haci :)
türk polisi affetmez parmağı göze daldırır hacı...
SULTANOGLU
30-04-2012, 15:17
ozaman ehliyet degistirmek en mantiklisi simdiden tesekkur ediyorum. Lens takiyorum dese goremiyorum ben ama lensi diye cevap vereilirmiydi acaba :( bilemedim. Neyse en mantiklisi hliyet degistirmek
Nasıl ki alkollü yakalandı diye otomobil bağlanamıyorsa bu örnekte de otomobili bağlayamaz.
Kusur otomobilde değil şofördedir. Dolayısıyla en fazla şoförü alıkoyar, cezasını keser, ehliyeti olan bir kişi beklenir, yola onunla devam edilir.
Keşke hadi bağla arabayı da göreyim diye bir şey söyleseymiş kız arkadaşın..
Uyuz oluyorum şu "her şeyi yaparım havam bi milyon" modunda olan memur un her çeşidine..
Edit:Ben yazarken TaGo da yazmış, erken basmış butona, pişti olmuşuz :D So sorry :D
SULTANOGLU
30-04-2012, 15:19
türk polisi affetmez parmağı göze daldırır hacı...
Aynen :D bende ondan korktum bosu bosuna gerilmeyelim pasa pasa ehliyeti degstirelim yeterli olur :D
Torpidoya atın bitane sorduklarında gösterin lensle kullanıyorum diye :D :hehe:
http://www.designnation.de/Media/Galerie/489e251f2609a,objektiv.jpg
Nasıl ki alkollü yakalandı diye otomobil bağlanamıyorsa bu örnekte de otomobili bağlayamaz.
Kusur otomobilde değil şofördedir. Dolayısıyla en fazla şoförü alıkoyar, cezasını keser, ehliyeti olan bir kişi beklenir, yola onunla devam edilir.
Keşke hadi bağla arabayı da göreyim diye bir şey söyleseymiş kız arkadaşın..
Uyuz oluyorum şu "her şeyi yaparım havam bi milyon" modunda olan memur un her çeşidine..
Edit:Ben yazarken TaGo da yazmış, erken basmış butona, pişti olmuşuz :D So sorry :D
Her konuda olduğu gibi bundada gerginim ve hızlıyım :D
8ONtp8vdHRM
Borked oldun erkek müsameresi :D
Filtre var göremiyorum, inat ettim 3g'den girdim ondada taze bir kullanıcı gibi link vermeyip buton kullandığın için göremedim. Sonuç aut :D
mehmetRS
30-04-2012, 15:26
ameliyat olmuşsa eğer iyileşmiş demektir, kusuru ilerlemiş olsa tamamda, zaten giderilmiş bir kusur için neden ehliyet değişsinki, şimdi atıyorum ben renkli lens takıp araba kullansam durdursa bu lens numaralımı dese? hayır desem, numarasız ama artizlik için takıyorum, tutup benden doktor raporu yada firma tescilimi isteyecek. Ya bu polislerin bazıları hakaten densiz oluyor.. sonra konuşunca laf konustu oluyor.
Yok arabanızı baglamamız lazım, yok şunu yapmanız lazım, sabah sabah sadece ego tatmininden başka birşey değil. Böyleleri yüzünden polislere sövüyoruz, alakasız düzgünü de üzerine alınıyor sonra.
Hadi bunuda geçtik, cam filmimi bu yahu? Lens lens.. arabayı neden baglıyormuş?
Sadece laf olsun torba olsun diye söylenmiş birşey bence, he ehliyet değişmesi gerekirmi bilemem ama bu olaydan dolayıda araba bağlanması kadar sacma birşey olamaz.
SULTANOGLU
30-04-2012, 15:26
cok saolun :D en azindan isin dogrusunu biliyoruz simdi :D
cok saolun :D en azindan isin dogrusunu biliyoruz simdi :D
Cuma akşam Mangal :D ? Perşembe herif Dubai'den geliyo Cuma sabah 10:50 şutluyorum :D
Kutlama amaçlıda yakabiliriz, yada kariyer yakarız çıtır çıtır :D
Borked oldun erkek müsameresi :D
Filtre var göremiyorum, inat ettim 3g'den girdim ondada taze bir kullanıcı gibi link vermeyip buton kullandığın için göremedim. Sonuç aut :D
hadi git yat diyorum sana azer bulbulu devreye soktum bunun ıcın...:D
hadi git yat diyorum sana azer bulbulu devreye soktum bunun ıcın...:D
Bende onu diyorum saat 17:30 olsun diye bekliyorum dünden dolaba tıpaladığım 3 tane Tuborg var 17:35 şıkırt diye açıyorum bahçede don terlik içiyorum :D Yarında kapalıyız emekçiyiz zira :D
m5 kadranı takmışlar hayrını gör :D
ismailozkan_01
30-04-2012, 15:37
mevzuata göre ehliyette lens yazıyorsa aracı lensle kullanmak zorunludur tıpkı gözlük gibi lakin eğer artık lens kullanılmıyor ve iyileşmişse ehliyetin değişmesi gerekir tıpkı gözlük gibi madde 5
Src Adaylar ve Srclerde Aranacak Salk artlar ile Muayenelerine Dair Ynetmelik (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26301_0.html)
///KDrÖZER
30-04-2012, 15:39
hazır konusu açılmışken sorayım benim ehliyettede gözlük yazıyor polis abi sadece gözlük yazmış ben lenste kullanıyorum. şimdi gözlük takmıyorum artık hep lens takarak kullanıyorum atıyorum trafik kazası yaptım gözlük değilde lens olduğu için sıuçlumu olacam ben şimdiii
SULTANOGLU
30-04-2012, 15:39
simdi tekrar konustum trafikten men ederim demis. Neyse yani simdi arabayi baglama hakki yok sadece ceza yazabilir. :D zaten lensle yazmali yaziiicakkk diye bir inadimz diretmemizde yok degistiririz ehliyeti huzurumuzu satin almis oluruz :D
Herrkese cook cokk tesekkurler
SULTANOGLU
30-04-2012, 15:41
elefondan alinti yapamiyorum muntesem teknolojik 5800 im yuzunden. Kuray bey whatss uptan donecegim size yoldayim
ismailozkan_01
30-04-2012, 15:43
hazır konusu açılmışken sorayım benim ehliyettede gözlük yazıyor polis abi sadece gözlük yazmış ben lenste kullanıyorum. şimdi gözlük takmıyorum artık hep lens takarak kullanıyorum atıyorum trafik kazası yaptım gözlük değilde lens olduğu için sıuçlumu olacam ben şimdiii
eğer hem gözlük hem lens kullanıyorsan ehliyette yazması gerekir gözlük/lens diye sadece lens kullanıyorsan ehliyeti değiştirmen gerek aksi takdirde araç başına kusurlu duruma düşersin araç bağlama olmaz o polis arkadaş üfürmüş , sürücüye işlem yapılır ehliyetine saygılar...
VTec_king
30-04-2012, 15:53
benim ehliyettede k.lensle yazıyor 13 yıldır ehliyetim var 1 kere sordu polis takıyormusunuz diye bende dedim sürekli takmak göze zararlı şu anda gözlükle idare ediyorum he dikkat edin filan dedi geçiştirdi :)
burkaykalyon
30-04-2012, 15:54
ee bi dakka benimde ehliyet alırken sağlık raporunda lensli yazıyordu ama ehliyete baktım şimdi hiçbişi yok???polis benim arabamı da bağlicak?napcam ben?gözlük te yok?sağlık raporunuzda böyleymiş sen nie gözlük takmıyorsunuz derse napcam ben?devreler yandı.. :hehe:
BarışArdalı
30-04-2012, 17:05
peki bunun cezası ne olur bulamadım da ?
ozaman ehliyet degistirmek en mantiklisi simdiden tesekkur ediyorum. Lens takiyorum dese goremiyorum ben ama lensi diye cevap vereilirmiydi acaba :( bilemedim. Neyse en mantiklisi hliyet degistirmek
şeffaf lensler var öyle bi dünya yok arabayı bağlarım ederim diye tabi takmışssa bi kere kaçması zor ama bu aralar şeffaf lens takıyorum derse hiç bir problem cıkmaz
SULTANOGLU
30-04-2012, 17:13
işte zaten sadece huzurumuzu satın almak için yeniletiriz ehliyeti, yenilenene kadarda lensle kullanıyorum deriz olur biter :D. trafikten men etme gibi bir lüksü olmadığını söyledim. olurda bir daha çevirirsek en azıdan lens konusunda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.
GokhanE.
30-04-2012, 17:18
Arada yazanlari okumadim,mutlaka birisi de ayni cevabi vermistir ama yine de soylim.Emniyete evrak yenilemeye gidip yeni bir saglik raporuyla ehliyetini yeniletecek ve bu sirada memura teslim ettigi belgelere "gozluk(yada lens) iptal" yazdiracak ve ehliyetini yeniletecek.Buarada emniyette 2 gununuz gidecek,simdiden kolay gelsin.
Yaklaşık 2006 dan beri gözlük kullanıyorum.
03.04.2009 tarihinde ehliyeti almışım.
Uzun uğraşlar sonucu ehliyetin "KULLANDIĞI CİHAZ VE PROTEZLER:" kısmını boş bıraktırdım, gözlük yazdırmamıştım o zamanki aklımla. Şimdi neredeyse her gün çevirmeye giriyorum ama polislerin hiç biriside çıkıp demediki "aga bu nedir?" 3 kere ehliyeti kaybettim, yenisini çıkartmak için gittim kimse "gözünde gözlük var sağlık raporunu yenile" demedi. Garip valla bizim memurlar.
orhansah
30-04-2012, 17:35
95 yılında ehliyetimi aldım. GÖZLÜKLE yazıyor. lens kullanıyordum. 2000 yılında lazerle ameliyat oldum. 12 yıldır gözlüksüz kullanıyorum. milenyumun başlarında 1 kez 1 memur sormuştu ameliyat oldum deyip geçmiştim :)
o memur takacak başka şey bulamamış paşam, lense sarmış :) değiştirmekle uğraşmasın boşyere, var deyip geçer soran olursa :)
SULTANOGLU
30-04-2012, 17:46
aynen abi bundan sonr dediğin gibi yapıcaz ama baktık huzurumuz kaçtı direk değiştiririz :D
imprezaWRC
30-04-2012, 18:00
Olm senin gövde olympus ise focal çarpanın 2'dir, otomobil kullanırken daha geniş açı lens lazım :D
Zuiko'non 7-14mm almak lazım. 35mm dengi 14-28mm olur böylelikle :D:D:D:D
Araç kapayamaz. Ehliyete de el koyamaz.
Bende de Gözlükle veya lensle yazıyor. Halı sahada yüzüme top geldiğinden gözlük paramparça olmuştu lens te yanımda yoktu.. Hakikaten kör vaziyette(gözler biraz fazla miyop benim) ama gözüm kapalı bildiğim bir yolda asayişçiler durdurdular. Baktılar elime verdikleri kağıdı okuyamıyorum trafiği çağırdılar onlar da gayet güzel izah etti durumu.
Rica ettim biri geçti direksiyona eve kadar götürdü benle arabamı. Evin altındaki cafeden yemek ısmarladım arkadaşlara.
Normalde ceza kesilip sürücünün geçerli ehliyetli birine aracı teslim etmesi gerekirmiş alkolde olduğu gibi. Ama ehliyete el konulmuyormuş.
İzmir'de oldu tabi mevzu.
Neye istinaden arabayı bağlıyorum dediyse.. Korkutmak içindir muhtemelen..
Ancak ceza yazabilir, en doğrusu ehliyeti değiştirmek
Boost Up
30-04-2012, 19:55
benimde aynı şekilde gözlük var. ehliyette gözlük yazmıyor ama geceleri gözlük takıyorum. sorun olmaz heralde ama?:D
Benimkinde de gozluk&lens yaziyor ikisinide takmiyorum... Daha soran olmadi sorsa bile gozumde der gecerim...
Polislerin kendilerini hukumdar sanmalari tav ediyor...
berkay_aydin
30-04-2012, 20:00
Benim sol gözüm protez hiç görmüyor ehliyet alamadan önce b sınıfı ehliyet alabilir şeklinde rapor aldım emniyette kabul edildi ehliyeti aldım ancak kullanığı protezler bölümü boş benim şimdi her yıl muayne olmam gerekiyor mu ? veya biri çıkıp dese senin gözün protez ehliyetinde yazmıyor ? Çok karışık bir durum..
benimde ehliyette gözlük yazıyor , ama ben lens kullanıyorum. ehliyeti aldığım 4. günü polis bursada durdurdu.
polis - protez olarak gözlük yazıyor, ama takmıyorsunuz.
ben - lens var memur bey.
polis - o zaman ehliyeti değiştireceksiniz.
ben - bakın gözlüğüm burda fakat ehliyeti daha 4 gün önce aldım tarihe bakarsanız alırkende doktora söyledim ben lens takıyorum diye ama yazmadı.
polis - emniyet kemeride takılı değil.
ben - gelirken takılıydı fakat arabadan inmek için çıkartmak gerekti.
polis - o zaman lensden dolayı yazıyorum cezayı.
ben - illa yazıcam diyorsunuz.
polis - trabzondan almışsın ehliyeti çömlekçi hala aynımı ?
ben - yok rusları kaldırdılar artık ortalıkta yok. gizli saklı birkaç otelde devam etmeye çalışıyo.
polis - önce ehliyetini düzelt sen. bide rusları anlatıyo. al şunları kaybol.
ben - iyi nöbetler. deyip yolu karşıya geçip aracı park ettim tekrar geri döndüm.
polis - ne oldu bişey mi unuttun ?
ben - yooo aracı oraya park edicektim evde şurası zaten.
polis - getir ehliyeti ruhsatı!!
ben - abi yapma gözünü seveyim :D
bursa beşyol kavşağı bursalılar bilir.
ehliyeti illa aldığımız yerden mi değiştirmek zorundayız peki. yoksa trabzondayken değiştireyim mi ?