Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyet Alma

F.Dogan
30-04-2012, 19:27
Arkadaşlar kız arkadaşıma ehliyet alacağız.

Ben alalı oldu biraz prosedür değişti mi güncel ehliyet alma işlemlerini takip etmedim.

Şimdi bizim herşey sıfırdan ehliyet almak için nasıl bir yol izlememiz gerek? Dikkat etmemiz gereken durumlar var mı?

Benim zamanımda derse devam zorunluluğu yoktu. Şimdi ne durumda bu iş? Stajyerlik hakkında da bilmemiz gereken bir şey varmı?

Ve bu iş tüm maliyetliyle ne kadar tutuyor?

Aramızda bu işleri takip eden vardır diye tahmin ediyorum. Yardımlarınız için sağolun.

EvoX
30-04-2012, 19:42
Ehliyet kursunda eğitim > Çoktan seçmeli Sınav > Direksiyon Sınavı > Karakoldan harcı yatırıp ehliyeti alma diye biliyorum şuan yanlışım varsa düzeltirsiniz :).

uluckaban
30-04-2012, 19:46
Bir kursa gidip yazılıyosunuz derslere girme zorunluluğu yok bir önceki sınavda çıkmış sorulara bakmak yeterli oluyor sınavı geçtikten sonra direksiyon sınavına giriyorsun ondanda başarılı olduğunda kurstan aldığın dosyayla trafiğe gidip ehliyetini çıkarıyosun maliyet ortalama 800 lira gibi birşeyi bulmuştu ben alırken.(3 ay oldu)

Skyhawk34
30-04-2012, 19:46
Allah yardımcın olsun :D

_FrKn_
30-04-2012, 19:49
dikkat etmeniz gereken birşey yok.bir kursa gidin orda olması gereken herşeyi söylüyorlar zaten.

fastchild
30-04-2012, 19:53
stajyer sürücü işi benimde kafamı karıştırıyor sürücü kursuna sormuş okul arkadaşım size vurmaz o olay demiş ama bilmiyorum ne olacak

batucan
30-04-2012, 19:56
Stajer olayı su an icin yok daha yeni komsunun oglu aldi normal eski prosedur devam ediyor...

Surucu kursuna kayit yaptircak, harc islemleri, yazili sinav, direksiyon ve ehliyet :)

F.Dogan
30-04-2012, 20:02
biz istanbulda öğrenciyiz babası memlekette kaydını yaptıracak.

devam zorunluluğunu o yüzden merak ediyordum. final ayı mayıs ayı o yüzden gezip tozamıyoruz pek :)

O zaman memlekette kaydını yaptıralım. devam zorunluluğu yoksa sorun yok gibi.

Furkan sorma kardeşim trafiğe çıkma diye çok direndim ama nafile :D

batucan
30-04-2012, 20:03
biz istanbulda öğrenciyiz babası memlekette kaydını yaptıracak.

devam zorunluluğunu o yüzden merak ediyordum. final ayı mayıs ayı o yüzden gezip tozamıyoruz pek :)

O zaman memlekette kaydını yaptıralım. devam zorunluluğu yoksa sorun yok gibi.

Furkan sorma kardeşim trafiğe çıkma diye çok direndim ama nafile :D

Devam zorunlulugu yok babasi gitmisken surucu kursuna sorar yine ama yok benim bildigim...

Volkey
30-04-2012, 20:27
ben bugün gittim kayıt yaptırmaya devam zorunluluğu var kontrole geliyorlarmış mayıs 5'de kayıt dönemi kapanıyor son gün stajer olayı daha yok ortalıkta :D

Met
30-04-2012, 22:58
Herhangi bir sürücü kursuna gidin gerekli bilgiyi alın. Cepten çıkacak ortalama tutar 800-900 arası.

SerhatA.
30-04-2012, 23:00
Kursa gidin yazılın gerekli bilgiyi orası verir, derse girme zorunluluğu yok bilen giriyor bilmeyen girmiyor.

Şöförlüğü olmayanlara direksiyon dersi şart oda paralı..

Taş patlasa 800-900 tl arasında değişiyor ehliyet; fakat kursun alacağı miktara görede değişir.

Kurs hiç para taleb etmezse bile 400 tl yi buluyor, devlete verilen vergi sınav parası falan