PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kutu içi k&n

samimi_1983
01-05-2012, 11:12
97 1,8t a4 aracıma kutu içi filtre taktım.Fakat bir değişiklik hissedemedim.Zaten çok da fazla bir beklentim yoktu ama hiç bir değişiklik olmadı.acaba bir süre sonra tekrar kağıt filtre takınca değişikliği hisseder miyim?

phantom
01-05-2012, 15:51
gayet normal. ortaya çıkan farkı "hissetmek" mümkün değil. dinamometreye çıkıp ölçümle belirlenebilir fark.
ancak gayet pis, havayı ciddi oranda geçiremeyen bir filtreyi çıkarıp 0km bir K&N filtre takılırsa biraz fark hissedilebilir.

redbaron
02-05-2012, 02:55
kutu içi hava filtresi ekstra güç kazandırmaz.hissetmemeniz normal

PPR engineering
02-05-2012, 13:43
kutu içi hava filtresi ekstra güç kazandırmaz.hissetmemeniz normal

neden kazandırmasın açıklarmısın??

kutu içi filtre gayet sağlıklı olur..filtre kutusuna extra delip hava sokarsan beslersen ayrıca iyi olur..

darkmoon
02-05-2012, 14:18
sanırım kazandırmaz derken öyle ciddi hissedilir bir performans verim kazandırmaz anlamında kazandırmaz demiş yani motora illa bir artısı vardır ama sürücüyü hissettiricek derecede olucağını bende sanmıyorum neticede normal kutu içi filtreden %30 - %40 daha fazla hava alsın ne kadar ciddi bir etki edebilirki.. ama açık hava filtresinden bana göre on kat faydalıdır o başka açıkda motorun sıcağı yazın yolun tozu kışın yağmur ıslak nem hepsini emiyor filtre motora zarar.. tabi intake kitler bunun dışında..

murat_ileri
02-05-2012, 16:38
kazanım açık tip filtreye göre daha düşük olur, sebebi ise filtre geçirgenliği artmasına rağmen kutuya giren hava girişlerinin yeterli debiyi sağlamamasından kaynaklı. iyi uygulama ile güzel sonuçlar elde edilebilir. yanlız bunu sadece filtre ile elde edilmeyeceğinide belirtmek gerekir.
Saygılarımla.

samimi_1983
03-05-2012, 18:27
açık hava filtresinin performansı farlı olabilir ayrıca daha çok ses çıkarabilir ama benim amacım aracın orjinalliğini bozmamak

redbaron
04-05-2012, 03:11
neden kazandırmasın açıklarmısın??

kutu içi filtre gayet sağlıklı olur..filtre kutusuna extra delip hava sokarsan beslersen ayrıca iyi olur..

sağlıklı olmaz demedim zaten ekstra bir güç kazandırmaz dedim.

kağıt filtre den daha geçirgen olduğu için daha fazl hava içeri alır ama giren hava yine sıcak yada standartındaki sıcaklıkta ve debide olacağı için ekstra güç kazandırmaz.Yani 2-3 hp belki dyno üzerinde alırsın ama bunu reelde hissetmezsin.motor hacmi ve gücü arttıkça alacağın güç artar ama hiç birisi açık filtre gibi güç katmaz bu bi gerçek bunu bir tek ben söylemiyorum

darkmoon
04-05-2012, 10:05
açık hava filtresininde ben şahsen ciddi bir güç verdiğine inanmıyorum sadece 3 bin devirden sonra güzel tok bir ses veriyor insanlar bu sesi duymak için sık sık gaz veriyor neticede fazla benzin yakışı ayrıca intake kitler gibi özel olarak aracın soğuk ve temiz hava alabilicek bir yerinede montajlanamıyor millet gelişi güzel bağlıyor hava kanalı ağzına ordan motorun sıcağı bir yandan dışardaki toz pislik bir yandan yazları yağmur su nem bir yandan hepsini emiyor filtre kutu içi bence benim fikrim en sağlıklısı vede orjinali yada paraya kıyırp intake kit yapılırsa o harika olur..

phantom
04-05-2012, 16:41
valla kutu içi K&N takmanın en büyük (ve bence tek) avantajı her bakımda hava filtresine verilen 20-30TL'yı sıfırlamaktır.

maalesef 90,000km sonra K&N taktım, keşke daha önce takıp temiz filtrelere verdiğim parayı en baştan sıfırlasaymışım diye düşündüm. bazen 5,000'de bir filtre değiştiriyordum. temiz hava filtresi benim arabada uzun yolda yakıt ekonomisini arttırıyor (%3-4) gibi.

şehir içinde yollar pis, çoğu yer tozlu. avrupa gibi değil. o yüzden hava filtresi 5,000 - 10,000km arası yıpranmaya başlıyor maalesef.