Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu 2 Jeep hakkında görüşleriniz ?
E_RtugrulJAP10
02-05-2012, 14:57
KİA sorento Model
2.5 CRDi LX DİZEL
Dacia Duster 1.5 dCi Laurate Dizel
Aramızda Üyelerden Bu 2 araçtan olan varsa Memnunlarmı ? Bilgilenmek isterim
Nightfish
02-05-2012, 15:11
İkisini de kullandım. Sorento traktör gibi. Malzeme kalitesi düşük ve yakıt tüketimi inanılmaz yüksek. 2. eli de oldukça zayıf. İlk zamanlarında fiyatı aşırı yüksekti, millet X5le takaslanır falan yazıyordu ilana. Şimdi öldüler resmen.
Duster da kütük ötesi, direksiyonunu döndürmek ölüm. Ancak arazi şartlarına uygun (4x4 olanı) ve 1.5 dizel Renault motoru sayesinde yakıt tüketimi oldukça az. 85lik olanını tavsiye etmiyorum (4x2 olanlar ). 6 ileri vites 105lik olanlar daha verimli. Ancak şanzıman çok kısa, sıkça vites atmanız gerekiyor. Malzeme kalitesi sıfır, arka koltuklar için tavan aydınlatması bile yok.
İkisi arasından tercih edecek olsam Dacia Duster derdim, ikinci eli inanılmaz hızlı. Ortasını bulmanız açısından 140lık Hyundai Tucson önerebilirim ama.
sportage tucson captiva ona vereceğiniz paralara kıyasla daha eli yüzü düzgün alternatif.
E_RtugrulJAP10
02-05-2012, 15:17
İkisini de kullandım. Sorento traktör gibi. Malzeme kalitesi düşük ve yakıt tüketimi inanılmaz yüksek. 2. eli de oldukça zayıf. İlk zamanlarında fiyatı aşırı yüksekti, millet X5le takaslanır falan yazıyordu ilana. Şimdi öldüler resmen.
Duster da kütük ötesi, direksiyonunu döndürmek ölüm. Ancak arazi şartlarına uygun (4x4 olanı) ve 1.5 dizel Renault motoru sayesinde yakıt tüketimi oldukça az. 85lik olanını tavsiye etmiyorum (4x2 olanlar ). 6 ileri vites 105lik olanlar daha verimli. Ancak şanzıman çok kısa, sıkça vites atmanız gerekiyor. Malzeme kalitesi sıfır, arka koltuklar için tavan aydınlatması bile yok.
İkisi arasından tercih edecek olsam Dacia Duster derdim, ikinci eli inanılmaz hızlı. Ortasını bulmanız açısından 140lık Hyundai Tucson önerebilirim ama.
Kendime Değil aileme bakıyorumda Dacia 2010 dusterlara değeri düşermi düşmezmi hiç güvenemedim reno motorlu sonuçta ama bilemedim
2010 Dacia Duster 1.5 dCi Laurate 33.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 84314036 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dacia-2010-dacia-duster-1-5-dci-laurate-look-paket-84314036/detay/) araç bu bi bakın jeepten anlıyrsnz
Nightfish
02-05-2012, 15:22
4x2, 85lik bu. 5 ileri vites. Araziye falan vurmayacaksa şehir içi iyidir. Yalnız dediğim gibi, ne direksiyonu direksiyon ne vitesi vites. Vites geçişleri çok kemikli, direksiyonu döndürmek de ölüm. Şehir içinde dar sokaklarda zorlayabilir.
İlandaki araçta ön arka logoları iptal etmiş, kol dayama taktırmış. Ön tarafı bi yere vurmuş olması muhtemel, ön plakanın altı yamuk duruyor çünkü.
85liğin dolusu bu fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla.
Nightfish
02-05-2012, 15:23
Tramer kayıtlarında 2 tane hasarı var aracın. Birisi 520 liralık, öbürünün bedeli görünmüyor. Baktırmak lazım bi.
E_RtugrulJAP10
02-05-2012, 15:25
4x2, 85lik bu. 5 ileri vites. Araziye falan vurmayacaksa şehir içi iyidir. Yalnız dediğim gibi, ne direksiyonu direksiyon ne vitesi vites. Vites geçişleri çok kemikli, direksiyonu döndürmek de ölüm. Şehir içinde dar sokaklarda zorlayabilir.
İlandaki araçta ön arka logoları iptal etmiş, kol dayama taktırmış. Ön tarafı bi yere vurmuş olması muhtemel, ön plakanın altı yamuk duruyor çünkü.
85liğin dolusu bu fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla.
Bunu örnek attım saten , Şehir içi ve seyahat öle arazide felan değil , Teşekkürler bilgiler için
sorento görüntü olarak güzel ama aşırı derecede yakıyo :)
E_RtugrulJAP10
02-05-2012, 15:27
Tramer kayıtlarında 2 tane hasarı var aracın. Birisi 520 liralık, öbürünün bedeli görünmüyor. Baktırmak lazım bi.
Normal Aileler Hiç bakmadan aratmadan taratmadan alıyo , buranın üyesi olanlar hepsi gıcır 2 ellere biniyo .) sorgulama sayesinde
eğer ufak inşaat işleri yapıyorsanız sorento, emekli ikramiyesi ile alacaksanız dacia....
genelde profil bu çünkü...
E_RtugrulJAP10
02-05-2012, 15:29
eğer ufak inşaat işleri yapıyorsanız sorento, emekli ikramiyesi ile alacaksanız dacia....
genelde profil bu çünkü...
Hem inşaat yazında ve gezerken ailemizle gezebilcemiz bi araba bakıyrm direk çözdünüz işi :)
darkmoon
02-05-2012, 15:35
bizde sorento var 2007 2.5 dusterda bindim sürdüm..
en başda duster bir jeep değil bana göre crossover tarzı bir araç sorento ile kesinlikle karşılaştırılamaz.. arkadaş malzeme kalitesi kötü demiş sorentoyada bence değil x5 range cayenne karşılaştırırsan tabiki kötü ama normal bir standart üstünden karşılaştırırsan hayır değil bence range a x5 e gücü yetmiyen bir insan için çok iyi bir alternatif sorento..
malzeme kalitesi derken zaten koltuklar deri ön göğüs ahşap plastik karşımı sunroofuna kadar var arabada full dolu elektrikli koltuklar ısıtmalı v.b ister 4 çeker ister 2 çeker kullanma opsiyonu.. bence gayet güzel bir jeep sorento.. eksisi nedir çok yakıyor arkadaş doğru diyor çok fazla bir yakışı var ama yeni nesillerde o yakış kalmamışdır sanmam.. bizimkinde kafalıklarda ekran falanda var navigasyonlu teyp falan var birde komple bodykit yaptırdık ön tampon önü koruması arka tampon koruması basamaklık falan araç bence parasının hakkını fazla fazla veren bir araç ucuz range işde..
dustera gelince fazla yazılabilicek bir şey yok dacia parça kalitesi o kadar iyi değil motoru renault motoru zaten iç kabini bile direk logandan almışlar yani araca özel bir iç kabin yapmaya bile yeltenmemişler yürüyeni eski nesil nissan yürüyeni offroad verileri fena değil eşik eğim verileri 4x4 ü güzel bütün look paketi deri paketi v.b si ile alınır aslında ama astarı yüzünü geçer bence.. 2 çekeride bence alınmaz değmez ama az yakıcağı bir gerçek neticede 1.5 dci motor var 4çekerindede istersen 2 çekerde kullanabilme opsiyonu var o güzel.. ama neticede işçilik parça kalitesi vasat aracı alırsanız uğraşmak lazım ama uğraşılırsada bence dusterdan çok güzel bir araç ortaya çıkar tabi 4x4 olma kaydıyla..
E_RtugrulJAP10
02-05-2012, 20:47
Bu 2 siyle uraşılmaz anlaşılan , vazgeçti peder saten Doblo yeni kasalarına bakyrz sağolun genede .
dayım yeni 4 çeker duster aldi 110 bg. Bende kullandım arazide baya iyi . Yol olmayan eğimli yerlerde gayet iyi çıkıyor. Vites aralıkları arazi performansı için kısa gibi bir şeyler yazıyor internet sitesinde. Yakıt şuan 100 kmde 7.8 litre.
İkisini de kullandım. Sorento traktör gibi. Malzeme kalitesi düşük ve yakıt tüketimi inanılmaz yüksek. 2. eli de oldukça zayıf. İlk zamanlarında fiyatı aşırı yüksekti, millet X5le takaslanır falan yazıyordu ilana. Şimdi öldüler resmen...
malzeme kalitesi neye gore dusuk? Bence gayet de kaliteli. Yakit konusunda evet cok yakiyor ama bir o kadar da kaciyor. 170 hp 400 nm tork var alette. Gercekten fenanuzuyor bir jipe gore. Konfor olarak cok rahat. Esp modeli tavsiye edilir. Ikinci elleri hala kotu degil. Ben 47 ye aldim 45 e hemen sattim. 1 ay bile beklemedim. Temizini bulursan cok kemikli tas gibi Jiptir. Arazide de gayet de performanslidir. 2007 ve sonrasini degerlendirin. Vergisi de yuksektir.
Nightfish
03-05-2012, 08:50
Malzeme kalitesi sınıfındaki herhangi bir araçtan düşük. Renault Koleos'un plastikleri bile daha az gıcırdıyor ki Renault'un plastik kalitesinden şikayetçi olmayan yoktur sanırsam. Ya da en yakın akrabası Hyundai Santa Fe'nin malzeme kalitesinin yarısına sahiptir en fazla. Bayağı hızlı satmışsınız, galeriler bile 2 kere düşünüyor Sorento diyince.
darkmoon
03-05-2012, 11:37
biz zamanında 38 aldık şu anda isteyenler var sorento elde kalan bir araç değil kaldıki gırcıdayan aksam bizim araçda arkadan geliyordu ilk aldığımız zamanlar söyledik servisde bir iki ayar yapdılar kesildi en ufak bir ses yok yıllardır.. gayet sessiz güzel bir araç ama tabiki bir range x5 ml tarzında araçlarla kıyaslanmaz ama sınıfındaki vitara x-trail antara türevi araçlardanda bence malzeme kalitesi konfor bakımından üstündür.. kısaca bence lüks jeep arayıpda gücü yetmiyenler için güzel bir alternatif sorento..
Araç 2 yıldır bizde 2 yıldır ne bir arıza ne bir sıkıntı verdi o kadarda uzun yol yapdık uzun yoldada bu arada az yakar uzun yolda çok sık kullanıldığı için lcd li koltuk kafalıkları navigasyonlu tv li v.b li kenwood teyp birde body kit yaptırdık çok yakışı dışında sorento güzel araçdır bence..