Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigaraya Son - Champix Deneyimlerim
Günde 2 pakete yakın sigara içiyordum.
Bir anda bırakamayacağımı bildiğimden, önce günlük max 6 tane ile sınırladım son 1 haftadır.
6 tane kesmedi 10'a çıkardım, şimdilik başarılı bir şekilde gidiyor çok şükür.
Hatta 10'u bulmadan 8-9 da bitirebiliyorum günü.
Doğruluğunu bilmemekle ve kaynak gösterememekle birlikte, champix hakkında 2 ayrı eczacıdan, sara-epilepsi tetikleme riski olduğunu öğrendim ve kullanmaktan vazgeçtim.
Bende akşamları sigara ihtiyacı çok az oluyor ama gündüz cidden anormal bir mücadele veriyorum içmemek için.
Tabi afedersiniz öküz gibi yemeye başladım.
Günde 10, sonra 5 yapıp tamamen bırakma niyetindeyim başarabilirsem.
Şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor, yavaş yavaş alışıyorum.
Kolay gelsin bırakmaya çalışan herkese.
aynı bnm yaptıgım gıbı :D
1 aydır sıgarayı azaltmak ıcın savasıyorum
once sabah kalkar kalkmaz ve gece yatmadan once pencerede ıctıgım sıgaraları kestım.
hala daha bu sekılde devam edıyorum.
ilk sıgaramı kahvaltıdan sonra yapmaya dıkkat edıyorum kı bu ışe gıt.bırseyler atıştır derken 9 bucugu buluyor.
ardından her cnm sıgara ıstedıgınde bırazdaha sabır bıraz daha sabır dıodum.
ve her sıgara arasında en az 2 saat olmasına ozen gosterıyordum ki.
son gunlerde bıraz kosusturmaca ıcerısındeyım.sanırım 8e 9 a ındırdıgım adetler suan 13 lerde .
kendıme bırakıyım da demıyorum azaltıyım o sekılde bı gun elbet bırakırım dıorumda kısmet artık.
kolay gelsın bu arada
dj_batukaan
30-11-2012, 21:28
30 yaşındayım ve abartısız 15 -16 yaşımdan bu yana en az günde 1,5 paket olmak üzere ( günden kastım sabah 9 akşam 22 - 23:00 arası ) sigara içiyorum ancak arada yanlış hatırlamıyorsam 25 yada 26 yaşlarda bir akşam eve giderken yolda son sigaramı içtim ve kendi kendime o an son olsun bir daha içemeyeyim diyerek tam 2,5 sene sigara içmedim..
ve sonra hiç sebepsiz yere ver bi tane yakayım dediğim sigarayla geri başladım
sigara olayı tamamen psikolojik bir durum
ancak şunu bilir şunu söylerim ömrümüm en güzel yılları o sigara içmediğim 2,5 yıldır. şimdi ise iş stresi, ev stresi gibi gereksiz bahanelerle içmeye devam ediyorum :(
agresive
04-12-2012, 02:18
abilerim kardeşlerim sigarayı bırakatım ve hiç bir yan ürün kullanmadan ha tabiki 8 yıldır içiyiordum 24 yaşımdayım yaşımdan fazla içenlerde vardır benden az zaman da tüketenlerde bence sigarayı beyinde öldürmek yeterli bir kaç ay bıraktım ve kendi adıma tesbitlerimde sigara beyinde başlayan ve biten birşey hangimiz özenerek başlamadık ki bu illete ne derdi teselli ediyor nede mutluluğa mutluluk katıyor bu bir nefis'e hükmetmektir bence en basiti bir duman alt tarafı zararı büyük yararı yok gece yatmadan yakardım sabah uyanır uyanmaz su içer sigara yakardım şimdi düşününce aptallık yaptığımın farkıdnayım sigarayı bıraktığım zaman bunun bir tamamen alışkanlık olduğunu anladım evimde pc başındayken elim küllüğümün her zaman durduğu yere gider oldu halbuki küllük yol iki parmağım arasında sanki sigara var hissettim ama yok kokusunu duyup içim gitti ama dedimki bitti beynimde öldürdüm sigarayı ve inanın şuan gerçekten aklıma bile gelmiyor karşımda içiyorlar dumanının verdiği rahatsızlık dışında hiç birşey hissetmiyorum sigarayı bırakmak için hiç bir ürün kullanmanıza gerek yok iradenize sahip çıkmanız yeter bunu başarmak için hiç birşey kullanmanıza gerek yok asıl etken insanın kendisidir bu illete başlarkenki sizsiniz bırakıcak olanda sizsiniz
S.Özeren
04-12-2012, 04:45
yakındır bende bırakıcam bundan önce 2 defa bırakmıştım (3 ay ve 17 ay ) inşallah bundan sonraki denemem temelli olur ..
hiç bırakmadım...
azalttım ama, özellikle son günlerde sigara içerken ve uyurken sigara aramıyorum...
abilerim kardeşlerim sigarayı bırakatım ve hiç bir yan ürün kullanmadan ha tabiki 8 yıldır içiyiordum 24 yaşımdayım yaşımdan fazla içenlerde vardır benden az zaman da tüketenlerde bence sigarayı beyinde öldürmek yeterli bir kaç ay bıraktım ve kendi adıma tesbitlerimde sigara beyinde başlayan ve biten birşey hangimiz özenerek başlamadık ki bu illete ne derdi teselli ediyor nede mutluluğa mutluluk katıyor bu bir nefis'e hükmetmektir bence en basiti bir duman alt tarafı zararı büyük yararı yok gece yatmadan yakardım sabah uyanır uyanmaz su içer sigara yakardım şimdi düşününce aptallık yaptığımın farkıdnayım sigarayı bıraktığım zaman bunun bir tamamen alışkanlık olduğunu anladım evimde pc başındayken elim küllüğümün her zaman durduğu yere gider oldu halbuki küllük yol iki parmağım arasında sanki sigara var hissettim ama yok kokusunu duyup içim gitti ama dedimki bitti beynimde öldürdüm sigarayı ve inanın şuan gerçekten aklıma bile gelmiyor karşımda içiyorlar dumanının verdiği rahatsızlık dışında hiç birşey hissetmiyorum sigarayı bırakmak için hiç bir ürün kullanmanıza gerek yok iradenize sahip çıkmanız yeter bunu başarmak için hiç birşey kullanmanıza gerek yok asıl etken insanın kendisidir bu illete başlarkenki sizsiniz bırakıcak olanda sizsiniz
aynen anlattığın gibi...ancak ilaçlar bu dönemi çok daha rahat bırakmanı sağlıyor...sinir yok stres yok...pampık gibi bırakıp gidiyorsun...
GokhanRS
18-01-2013, 12:27
hortlatalım.
171 in tavsiyesi olan yudum yudum su içme olayına basladım. suyu yanımdan hiç eksik etmiyorum. yudum yudum içiyorum sigara cektikçe canım.
birde bırakamıcak gibi hissederseniz ücretsiz psikolog ve ilaç desteğide alabilirsiniz dedi. sigara poliklinikleri sigortalılara ücretsizmiş. sigortasızlarada çok ucuza seanslar diye bilgi aldım.
bakalım bende bırakabilecekmiyim. bırakamıcak gibi hissedersem polikliniğe gideceğim mutlaka.
Sigarayı bırakmak mı :)
Bırakılmaz ara verilir sadece, o nedenle hiç zorlamıyorum 24 saatte 1 paket şeklinde devam ediyordum, Golden Virginia marka tütün ve el sarımı yapmaya başladım :) şimdi günde max. 10 ;)
8. ayımı doldurdum ben 3 gün önce.. 9. ayımın içerisindeyim..
Ağzıma sürdüğüm son sigara 15 mayıs 2012'deydi..
20 sene sigara içtikten sonra, ani bir kararla 4 gündür sigara içmiyorum. Hiç bir ilaç ya da başka birşey kullanmadım. Sadece sabah ilk sigarayı içmedim ve alışkanlıklarımı revize ettim. Bugün 4.günüm. 20 senedir günde 1 paket içen ben, 4 gündür birtane sigara koymadım... 4 günde hissetmeye başladım değişiklikleri. Ben 20 senedir, nefes almıyormuşum... Direncinizi kırmayın. Sizden daha güçlü değil ...
kanser hastalık ıvır zıvır hepsini bir kenara bırakın... bu şekilde kokmaya hakkınız yok!!!11^^31!!
3 ay bıtıyor bakalım ama ben kendı ırademle bıraktım arada sıgara cekıyor canım ama 10 dk sonra unutuyurm helekı sabahları kalktıgım zaman ama anladımkı nefes almaya baslamısız :)
bende yeni bıraktım tamamen kendi isteğimle.. ilerde kendimi çoluğuma çocuğuma sigara yüzünden kolsuz bacaksız baba olarak bırakmak istemiyorum
altugkocer
18-01-2013, 16:08
hiç bir kimyasal kullanmadan sigarasız 1. ay :D zor değil yapabilirsiniz kararlı olun sadece
Sigara içmek için bahaneleri ortadan kaldırın. Alkol, sinir, üzüntü, mutluluk vs. Bunlar sigara olsada olmasada var olan duygular. Hakketten 20 senedir nefes almıyormuşum... Yazık, 6 liradan ayda 180 tl para. Yılda 2160 tl... Deli para harcayıp, birde kendimizi ölüme gönderiyormuşuz... Yol yakınken el frenini çekin ve inin o sigara denen illetten.
Aşırı sigara ve alkol tükettiğim bir gecenin ertesi günü ani bir karrla içmicem dedim ve 2. Gunumdeyim içmiorum 15 senedir var olan sürecim sona erdi.2. Gunde sigara kokusuna dayanamıorum.midem bulanıor devamlı inş başlamm tekrar die dua ediorum.ara ara bu yoldaki sürecimi yazıcam.bakalım neler beklio beni...
champixle bırakan arkadaşlara tavsiyemdir kesinlikle yakınından bile geçmeyin ben bıraktıktan tam 1 yıl sonra tekrar başladım malesef belli zaman sonra engel olamıyorsunuz içme isteğine o yüzden uzatılan sigaraları daima geri çevirin
champixle bırakan arkadaşlara tavsiyemdir kesinlikle yakınından bile geçmeyin ben bıraktıktan tam 1 yıl sonra tekrar başladım malesef belli zaman sonra engel olamıyorsunuz içme isteğine o yüzden uzatılan sigaraları daima geri çevirin
Champix bırakmaya yardımcı.. Sigara uzatıldığında almamak ise senin iraden.
10. Ayıma girdim geçenlerde.. Yanımda sigara içiyorlar, canım çekiyor ama 1 sigaranın tekrar başlamak olduğunu bildiğimden içmiyorum. Hatta 1-2 defa flört ettiğim hatunun sigarasını ben yaktım ağzımda ama o kadar.. İçmedim o sigarayı...
1 tane içeyim ne olacak diye yaktın sanırım.. Geçmiş olsun, tekrardan champixle bırakabilirsin herhalde..
Aynı ofiste 4 kişi aynı zamanda champixle bıraktık hepsi 2 şer kutu kullandı ben tek kutu kullandım. 3 ü de 1 ay kadar önce başladı ben elimi bile sürmedim. Ara sıra aklıma geldiği oluyor ama çokda aşırı bi istek değil. Tamamen istemenle alakalı.
Champix bırakmaya yardımcı.. Sigara uzatıldığında almamak ise senin iraden.
10. Ayıma girdim geçenlerde.. Yanımda sigara içiyorlar, canım çekiyor ama 1 sigaranın tekrar başlamak olduğunu bildiğimden içmiyorum. Hatta 1-2 defa flört ettiğim hatunun sigarasını ben yaktım ağzımda ama o kadar.. İçmedim o sigarayı...
1 tane içeyim ne olacak diye yaktın sanırım.. Geçmiş olsun, tekrardan champixle bırakabilirsin herhalde..
sağol evren abi tekrar niyetliyim inan 2 aydır içiyorum nefesimin kesildiğini bizzat yaşıyorum cilt rengim değişti
Ben hem cok icki icen biriyim, ve icki olmadiktan sonra fazla sigara cekmio canim , Ama nikotin bandi denedim, sakizla beraber, Isime yaramadi... hele su yemek sonrasi canim nasi cekio asiri sinirli oluyorum herkese bulasiyorum, herkesle kavga ediorm, Spor umdada zorluyor beni nefesim cabuk kesilio vs vs... Insallah bi sekilde kurtulcam bu illetten
Bende champixle bıraktım sigarayı 12.12.12 tarihinde :) yalnız son 2-3 haftadır suratimda sivilce çıkmaya başladı. Sivilce mevzusunu sigarayı bırakmaya bağlıyorum, benzer durumla karşılaşan oldumu acaba?
Bende champixle bıraktım sigarayı 12.12.12 tarihinde :) yalnız son 2-3 haftadır suratimda sivilce çıkmaya başladı. Sivilce mevzusunu sigarayı bırakmaya bağlıyorum, benzer durumla karşılaşan oldumu acaba?
bende oldu ama sigarayı bıraktım kilo aldım karaciğer yağlandı dolayısıyla ciltte problemler oldu şeklinde yorumladı doktorlar.
Sigarayı kendi irademle hiçbirşey kullanmadan bırakalı 5 hafta olucak nerdeyse.
İşyerinde mesai arkadaşlarımın tamamı günde 1-2 paket sigaraya devam ediyorlar.
Enteresan şekilde canım artık hiç sigara istemiyor ve aşırı derecede mutluyum.
20 sene içmişim, yazık etmişim kendime diyerek çok önemli bir karar verdim bırakarak.
Arkadaşlar, inanın sigarayı bırakanlara bi başka bakıyor toplum. İnsanın kendine güveni
geliyor ve kendine saygı duyuyor. Tabi birde sizden biraz çekiniyorlar. Bu adam 20 sene
sonra sigarayı bıraktıysa, kim bilir neler yapar bulaşmayalım diyorlar. :) Tabi bu işin
şakası. Bırakın, içmeyin arkadaşlar. Sadece ilk 3 gün zorlanıcaksınız. Sonrası adeta bir cennet.
Yeni vtec2 aldım sigara içilmemiş 1.5 ay önce. Okadar güzel bir durum ki... Bırakın,
sevdiklerinize ve en önemlisi kendinize iyilik yapın. 20 sene sigara içerek, hayatımdan 4 sene
kısalltım. Zararın neresinden dönerseniz kar..
Sağlık yoksa sizde yoksunuz!
Bu iş kesinlikle irade işi.Eniştem kalp krizi neticesinde bıraktı sonrasında da 23 yaşında evladını kaybetti ve buna rağmen bahanelere sığınıp içmedi..
Valla hiç sigara sürmedim şimdiye kadar ağzıma nasıl bir duygudur bilmiyorum haliyle
Ama buradan sigarayı bırakan tüm abilerime,kardeşlerime va yaşıtlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Ben dün elektronik sigara aldım, 12mg lık likit ile dünden beri içiyorum.dün sabah bitane normal sigaradan sonra kullanmaya başladım akşam 5 gibi normal sigara içince tiksinme geldi 3 fırtta söndürdüm.sabah bi kalktım ki ne balgam ne kötü tat hiç bişey yok ağzımda bide dinç uyandım.bugünde saat 4 oldu öğlende tek normal sigara içtim.canım çektimi 20-25 dk da bir elektronikten iki fırt çekiyorum yetiyor.
tabi dün çileden çıktım normal sigara içmemek için çok tuttum kendimi orasıda ayrı :) bu sigaranında slim sigara içen insanlara göre olan modelinden aldım ki hedefim 6mg lık likite düşüp ondan sonrada bırakmak :)
Ben dün elektronik sigara aldım, 12mg lık likit ile dünden beri içiyorum.dün sabah bitane normal sigaradan sonra kullanmaya başladım akşam 5 gibi normal sigara içince tiksinme geldi 3 fırtta söndürdüm.sabah bi kalktım ki ne balgam ne kötü tat hiç bişey yok ağzımda bide dinç uyandım.bugünde saat 4 oldu öğlende tek normal sigara içtim.canım çektimi 20-25 dk da bir elektronikten iki fırt çekiyorum yetiyor.
tabi dün çileden çıktım normal sigara içmemek için çok tuttum kendimi orasıda ayrı :) bu sigaranında slim sigara içen insanlara göre olan modelinden aldım ki hedefim 6mg lık likite düşüp ondan sonrada bırakmak :)
Bu seferde elektronik sigaranın bağımlısı olma sakın. Bugün gazetenin birinde vardı bu konuyla ilgili bir haber. Elektronik Sigara'daki tehlike fln diyordu. İhtiyacınız olan tek şey, biraz inat, biraz irade. Birde sabah içtiğiniz ilk sigarayı içmeyin. Benden söylemesi.3-4 gün ağzınıza koymazsanız, doğal olarak vücuttaki nikotin ihtiyacı azalıyor.
Ben şampiksi bırakıp sigaraya başlıyalı cok oldu, çok mutsuz hissettim kendimi paket oldugu gibi duruyo.. Şu an için psikolojik açıdan hazır hissetmiyorum kendimi, kadayı topladığım an sigarayı bırakmaya hazırlıcam kendimi
1. Denemem BAŞARISIZ :D
Sigarayı kendi irademle hiçbirşey kullanmadan bırakalı 5 hafta olucak nerdeyse.
İşyerinde mesai arkadaşlarımın tamamı günde 1-2 paket sigaraya devam ediyorlar.
Enteresan şekilde canım artık hiç sigara istemiyor ve aşırı derecede mutluyum.
20 sene içmişim, yazık etmişim kendime diyerek çok önemli bir karar verdim bırakarak.
Arkadaşlar, inanın sigarayı bırakanlara bi başka bakıyor toplum. İnsanın kendine güveni
geliyor ve kendine saygı duyuyor. Tabi birde sizden biraz çekiniyorlar. Bu adam 20 sene
sonra sigarayı bıraktıysa, kim bilir neler yapar bulaşmayalım diyorlar. :) Tabi bu işin
şakası. Bırakın, içmeyin arkadaşlar. Sadece ilk 3 gün zorlanıcaksınız. Sonrası adeta bir cennet.
Yeni vtec2 aldım sigara içilmemiş 1.5 ay önce. Okadar güzel bir durum ki... Bırakın,
sevdiklerinize ve en önemlisi kendinize iyilik yapın. 20 sene sigara içerek, hayatımdan 4 sene
kısalltım. Zararın neresinden dönerseniz kar..
Sağlık yoksa sizde yoksunuz!
abi dediklerine sonuna kadar katılıyorum bende 2 ay önce bıraktım sigara içmemek ayrıcalıktır artık
Ben şampiksi bırakıp sigaraya başlıyalı cok oldu, çok mutsuz hissettim kendimi paket oldugu gibi duruyo.. Şu an için psikolojik açıdan hazır hissetmiyorum kendimi, kadayı topladığım an sigarayı bırakmaya hazırlıcam kendimi
1. Denemem BAŞARISIZ :D
Konunun uzmanı değilim, ama 20 sene bu mereti içip bırakan biri olarak sana
şunu söyleyeyim, mutlu olmak sigaraya bağlı olan birşey değil. Koku, tad alma
duyguların eskisi gibi olunca, sabahları rahat kalkmaya başlayıp, mükemmel
nefes almaya başlayınca esas mutluluğu ozaman gör. İçtiğin her altı sigara, yaşamından 90 dakika kısaltıyor. Karar senin. Sonucunda, çok büyük acılar çekerek
sevdiklerine tarifi çok zor acılar bırakmakta var.
Kuzenimde champix sayesinde bıraktı , 2 aydır ağzına sürmüyor..
klişe olacak ama bencede sigara hapla ilaçla hele o elektronik sigarayla asla bırakılmaz, tam bir saçmalık. Bırakıcam diyip o gün içmemeye başlayacaksın, azaltarak devam etmekte çözüm değil.
Elektronik sigara içme şansım oldu geçen bir arkadaşta vardı , nargile gibi tadı var ama onu içen adam kendini kandırır , çünkü insanı el alışkanlığından vazgeçirmiyor bir kere, bana göre sigarayı bırakma olayı fiziksel biyolojik yönünden ziyade el alışkanlığını yenmektir. Zor olanda bence budur.
Ben haftada 2 paket falan içiyorum ona rağmen tiksiniyorum bırakmak istiyorum ama el alışkanlığı, can sıkılınca bitane yakıp içeyim alışkanlığımı yenemiyorum.
işin özü bugüne kadar envai çeşit toz ilaç vs. kullanan gördüm çoğu bırakıp 2 ay sonra tekrar başladı. olay tamamen irade işi..
Sadece şunu bilmekte fayda var, sanıldığı yada söylendiği kadar zor değil bırakmak. Ve eğer gerçekten bırakmak isteyen arkadaşlar nacizane bir tavsiyem, bol bol su içip, şekersiz sakız çiğneyiniz. Ben bu şekilde bıraktım ve kolay oldu.
burkaykalyon
27-02-2013, 15:30
Yav şu konuyu okudukça benim sigara içesim geliyor. Aha şimdi içmeye gidiyorum. :D Bende bir anormallik var...
Kafada bitmesi lazım bence. İlaç milaç hikaye...
Yav şu konuyu okudukça benim sigara içesim geliyor. Aha şimdi içmeye gidiyorum. :D Bende bir anormallik var...
Kafada bitmesi lazım bence. İlaç milaç hikaye...
anormal olan bir şey yok bu tamamen beynin bir reaksiyonu, sigara içen bir insan televizyonda görsün, içen birini görsün veya biyerde sigara lafı geçtiğini duysun anında beyni tarafından uyarılıyor ve canı istiyor. Bunu bende çok yaşıyorum.
burkaykalyon
27-02-2013, 15:39
anormal olan bir şey yok bu tamamen beynin bir reaksiyonu, sigara içen bir insan televizyonda görsün, içen birini görsün veya biyerde sigara lafı geçtiğini duysun anında beyni tarafından uyarılıyor ve canı istiyor. Bunu bende çok yaşıyorum.
Aynen öyle abi. Demek ki tek değilmişim. Hele ki o Kamu Spotu'nda çıkan amca var ya. Onu görünce direk içesim geliyor. Hani diyor ya 'camiden çıktım pakete baktım 3 dal var ulan içmeyecem seni kırdım attım!' :) O amca bana daha çok içirtiyor işte :D
Ahmet_28
27-02-2013, 20:30
utku bende düşünüyorum elektronik sigara markası ve fiyatı nedir ?
Arkadaslar babam 59 yasinda, cocukluktan beri sigara iciyor. Gunde 1 pakete yakin sigara iciyor, ailece birakmasini cok istiyoruz ama malesef birakamiyor.
8 9 sene once kalp krizi gecirdi, birakti akupunturla 2 sene sonra gene ayni tas ayni hamam devam etti.
Champix alip versem diyorum, bir yan etkisi var midir ? Kalp konusunda ozellikle bir etki olur mu ? Doktora danisalim dicem ama hangi doktor bilir bu durumu ?
Evren abi senin bu konu bir abiye mail attım okumuş başlamış bu champix'e bende fayda etmez ama bir deneyelim bakalım dedi
Sende son durum nedir abi?
Ben kendi adıma konuşayım 1.5-2 paket winston soft içiyordum.
Champixle bırakalı 6 aya yakın oldu.
İlk 3 ay arada aklıma geliyordu ulan bi tane yaksam ne olur diye ama
Şuan tamamen bitti ve yanımda sigara içildiğinde inanılmaz tiksiniyorum. Sigara içip gelmiş biri yanıma oturduğunda gelen o kesif koku yüzünden ense köküne vurup bayıltasım geliyor. O derece tiksindim
Ben kendi adıma konuşayım 1.5-2 paket winston soft içiyordum.
Champixle bırakalı 6 aya yakın oldu.
İlk 3 ay arada aklıma geliyordu ulan bi tane yaksam ne olur diye ama
Şuan tamamen bitti ve yanımda sigara içildiğinde inanılmaz tiksiniyorum. Sigara içip gelmiş biri yanıma oturduğunda gelen o kesif koku yüzünden ense köküne vurup bayıltasım geliyor. O derece tiksindim
30 yaşımdayım, hiç sigara içmedim ama son yazdığın cümleler tam beni anlatıyor :)
Evren abi senin bu konu bir abiye mail attım okumuş başlamış bu champix'e bende fayda etmez ama bir deneyelim bakalım dedi
Sende son durum nedir abi?
7 gün sonra tam 1 senedir sigara içmiyor olucam :)
Allen Carr'ın kitabını da okusun, ve inansın fayda edeceğine. En az da 2 kutu yani 56 gün içsin..
ALPER-VNS
09-05-2013, 06:04
kanser hastalık ıvır zıvır hepsini bir kenara bırakın... bu şekilde kokmaya hakkınız yok!!!11^^31!!
kızlar da sigara içiyo, şimdi onların o şekilde koktuğunu anlamıyoruz.. bırakırsak napıcaz:icon_wack böyle iyi bence :)
Ne Kampix nede başka birşey bi akşam öyle bir şok laf yedimki , Sigarayı söndürdüm bitti bu iş dedim 3 ay oldu sigarayı ağzıma sürmedim bıraktım gitti. Tek destek olarak aynı hafta spora başladım.
Bu bağlamda herşey psikolojik diyorum başka birşey demiyorum.
Zaten kafa bitiyor herşey orada hiçbir ilaç felan kullanmana gerek olmadan silersen o iş bitmiştir zaten
Zaten kafa bitiyor herşey orada hiçbir ilaç felan kullanmana gerek olmadan silersen o iş bitmiştir zaten
30 yaşını aşmış insana " sende nerde o irade sigarayı bırakacak " denirmi , sonuç bu oldu allah razı olsun babamdan
Onurkk06
09-05-2013, 11:53
sigara içmek tamamen alışkanlık hop dışarı çıktın yak bitane hop yemekten sonra yak bitane hop işemeye gitdin yak bitane sevgilinle kavga et yak 5 tane tamamen kafada bitmesi lazım bunlar sadece yardımcı
muratbalci
09-05-2013, 22:18
15 yıl boyunca, son on yılı, günde bir buçuk paketten fazla olmak üzere sigara içtim. Yaklaşık dört buçuk yıl önce herhangi bir yardımcı ürün kullanmadan, ilk denememde sigarayı bıraktım. Bırakmak isteyenlere belki faydası olur diye yaptığım ve hissettiğim şeyleri paylaşmak istedim.
Sigarayı bırakmadan önce, yaklaşık üç dört ay kendimi bu duruma hazırladım. Misal evin içinde ve kapalı yerlerde sigara içmedim, hava çok soğuk bile olsa dışarı çıkıp içtim. Sürekli ellerimi ve elbiselerimi koklamaya başladım. Sigara bırakma zamanı olarak ta grip olduğum bir anı seçtim. Hasta olduğum üç gün boyunca sadece birer duman aldım, sonrasında bir daha sigara içmedim. Bırakma denememi kimseye anlatmadım, içmediğimi bir hafta sonra fark ettiler. İlk haftalar biraz yavaş ve üzgün geçiyor. Çok sevdiğim birini kaybetmiş gibi hissediyordum fakat zaman kesinlikle her şeyin ilacı. İlk haftalarda sigara içtiğiniz zamanları dolduracak şeyler yapın, amaç vakit geçsin. Ne kadar çok vakit geçerse insan o kadar motive oluyor, ki bence bu çok önemli. Kesinlikle ama kesinlikle bir duman, bir sigara gibi şeyleri düşünmeyin aklınıza geldiği an o düşünceden uzaklaşın. Bol bol su için, çerez, mentollü şeker de işe yarıyor. Tabi bunları ara ara alın. Arada bir kriz gibi aniden vurur, hiç geçmeyecekmiş gibi gelir, o anlar gelip geçicidir. Sakın pes etmeyin en fazla 15 20 dakika sürer. En önemlisi sürekli kendinizi motive edin, başarısız olacakmış düşüncesine kapılmayın. Allen carr ı kesin izleyin. Öleceksiniz, sürüneceksiniz demeyip yapılan şeyin ne kadar saçma bir şey olduğundan bahsediyor. Son olarak sigarayı bırakırken amaç ilk olarak vücudu nikotinden temizlemek. Ne şekilde ve ne amaçla olursa olsun nikotin almayın. Bahsi geçen video da bu konudan önemle bahsediyor. Bence iş irade işi falan değil akıl işi.
Herkese sigarasız günler.
http://www.youtube.com/watch?v=UyKkxGCTmYI
Ben çok faydalandım. Belki daha önce verilmiştir,ama ben yinede vereyim.
erturul çiçek
09-05-2013, 22:25
Bıraktıktan sonra psikolojik davranış bozukluğu oldu mu kimsede
Gökhan Bilgin
09-05-2013, 22:27
Çok uzun senelerdir sigara içmiyodum yaklaşık dört sene içtim benimle beraber iki arkadaşım bıraktı onlar tekrar başlamışlar dayanamıyorum başım ağırıyo falan dediler ben son sigarayı içtim attım bidaha elime almam dedim bitti. Dört aydır kokusunu duyunca uzaklaşıyorum gerçekten kafada bitiyor
muratbalci
09-05-2013, 22:35
Bıraktıktan sonra psikolojik davranış bozukluğu oldu mu kimsede
Davranış bozukluğu değil ama, sinir ve asabiyet oluyor bir süre. O da nikotinin eksikliğinden oluyormuş. ***** sigara içmeyen insanlarda salgılanan bazı hormonlar vb şeyler sigara içenlerde nikotine bağımlı olarak salgılanıyor, nikotin olmayınca da ilk zamanlar yoksunluk çekiliyor. Zamanla hepsi geçiyor. Ben ilk aylarda çok ciddi alkol alıyordum fakat onu da atlattık.
erturul çiçek
09-05-2013, 22:41
Davranış bozukluğu değil ama, sinir ve asabiyet oluyor bir süre. O da nikotinin eksikliğinden oluyormuş. ***** sigara içmeyen insanlarda salgılanan bazı hormonlar vb şeyler sigara içenlerde nikotine bağımlı olarak salgılanıyor, nikotin olmayınca da ilk zamanlar yoksunluk çekiliyor. Zamanla hepsi geçiyor. Ben ilk aylarda çok ciddi alkol alıyordum fakat onu da atlattık.
Bende 14 yıllık kullanımdan sonra bir gün içinde bıraktım 5 aydır içmiyorum bende ilk başlarda tam tersine çok sakin ve sabırlı bir haldeydim şimdilerde çok sinirli ve gergin olmaya başladım yani bende ilk zamanlar değilde sonradan çıkmaya başladı herşey yoksunluk bile yaşamaya başladım hafiften
muratbalci
09-05-2013, 22:47
Bende 14 yıllık kullanımdan sonra bir gün içinde bıraktım 5 aydır içmiyorum bende ilk başlarda tam tersine çok sakin ve sabırlı bir haldeydim şimdilerde çok sinirli ve gergin olmaya başladım yani bende ilk zamanlar değilde sonradan çıkmaya başladı herşey yoksunluk bile yaşamaya başladım hafiften
Sakın pes etmeyin illa ki böyle zamanlar oluyor. Benim rüyalarıma giriyor bazen Sigaraya başladım diye kabus görüyorum. Ertesi günüm berbat geçiyor.
erturul çiçek
09-05-2013, 22:48
Sakın pes etmeyin illa ki böyle zamanlar oluyor. Benim rüyalarıma giriyor bazen Sigaraya başladım diye kabus görüyorum. Ertesi günüm berbat geçiyor.
Yok 5 aydır ne içtim nede aklıma geliyor hiç
kac ay oldu bılmıyrum ama bu yaz guzel dalıs olucak :)
Draniela
10-05-2013, 01:26
Çok güzel başlık olmuş. Yarın uyandığımda sağlam kafayla bende uzun ekleme yapacağım.
Bağımlılık tamamen lafta aslında herşey istemekte bitiyor.
Evet Arkadaşlar, bende bugün Champix ile başladım bırakma eylemine, dün Toplantı için gittiğim yerde 15 kişinin bu ilacı kullanarak bıraktığını öğrendiğimde soluğu Eczane de aldım 199,50TL ödeyerek ilk kutuyu aldım ve bu Sabah başladım.
Tam 20 Yıldır içiyorum 10 senelik Evliyim Eşimde içiyor maddi olarak düşünürsek Ev parasını duman etmişim, Sağlık desen afedersiniz bir yerlerimden soluyorum.
Çok hafif bir bulantı oldu ve 1 Sigara içtim, bakalım ilerleyen günlerde beni neler bekliyor olacak.
iyi araştırırsanız 130-140TL'lere bulabilirsiniz fazla sayıda alım yapan eczanelere daha uyguna satılıyor.
Son sigaramı içeli tam 1 sene oldu :)
Bende aralıkta bıraktım 2012 de bu ilaç yardımıyla, istedikten sonra herkes bırakabilir.
Benimde 6 ay oldu champixle bırakalı
Her gün ne kadar doğru bir karar vermişim diyorum bırakarak.
Evet Arkadaşlar, bende bugün Champix ile başladım bırakma eylemine, dün Toplantı için gittiğim yerde 15 kişinin bu ilacı kullanarak bıraktığını öğrendiğimde soluğu Eczane de aldım 199,50TL ödeyerek ilk kutuyu aldım ve bu Sabah başladım.
Tam 20 Yıldır içiyorum 10 senelik Evliyim Eşimde içiyor maddi olarak düşünürsek Ev parasını duman etmişim, Sağlık desen afedersiniz bir yerlerimden soluyorum.
Çok hafif bir bulantı oldu ve 1 Sigara içtim, bakalım ilerleyen günlerde beni neler bekliyor olacak.
Vay be bırakmışım ve aradan bu kadar zaman geçmiş, bu hap sayesinde Eşim'de dahil olmak üzere 4 kişi daha bıraktı teşviğimle.
Konuyu 2 mayıs 2012'de açmışım... Neredeyse 1.5 sene olmuş sigarayı bırakalı
Evren abi nasıl bir duygu abi? İçenlerin yanından geçerken yada içilen ortamda olmak
Konuyu 2 mayıs 2012'de açmışım... Neredeyse 1.5 sene olmuş sigarayı bırakalı
1 senede kaç kilo almışsın?
1 senede kaç kilo almışsın?
78 civarıydım bıraktığımda, en fazla 84'ü gördüm. Şu an 82'deyim.. Ama bunda sporu bırakmamın ve yediklerime dikkat etmememin de etkisi büyük
Evren abi nasıl bir duygu abi? İçenlerin yanından geçerken yada içilen ortamda olmak
Bazen canım çok çekiyor, hızlıca atabiliyorum o can çekmesini. Onun haricinde, iğrenç kokuyormuş o meret.. Sigara içerken anlamazdım, tiksiniyorum resmen yeni sigara içmiş birinin yanından geçerken. Tat alma duygum değil de koku duygum ciddi anlamda hassaslaştı, açık havada bile farkedebiliyorum sigara kokusunu.
Bende bırakalı yaklaşık 11 ay oldu, 16 kilo almışım uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarım çok şaşırıyo görünüce :)
işte sıkıntı orada
bende 5-6 senedir içmiyorum, yeterince bıraktım yani :D
fakat sağlık için bırakıyoruz ama bir bakıyorsun 20 kilo almışsın üzerine
ee gene sağlığın bozuluyor?
anlamadım bu işi, ben bayadır ikilemdeyim valla
R21TURBO 41
05-09-2013, 09:34
Champix ile sigarayı bırakalı 2 yıl olmuştu ki !
2 yılda 30kg alıp 125kg oldum.Kilo alışı kişiye , bünyeye , metabolizmaya ve vucut yapısına göre değişiyor. Vucut yapım zaten iri ve kilo almaya müsait.
Son check up ta , tüm değerler haddinden fazla kötü çıktı ve doktorum acil 20-25kg vermem gerektiğini aksi taktirde , kollestrol , tansiyon , damar sertliği nedeni ile ömür boyu kullanacağım ilaçlara başlamak zorunda olduğumu net bir şekilde söyledi.
Bendeki problem iştah açılması , fazla yemek değil . Akşam yemeği ile uyku arasındaki zaman diliminde , sürekli ıvır zıvır atıştırma isteği , cips , çerez vs.vs. , gece kalkıp bebe bisküvisi+nutella partilerim.
40 gün önce sigaraya tekrar başladım , öğün harici sadece şekersiz çay ve sigara içiyorum. 9kg verdim , yapılan testlerde birçok değerin iyileştiği görüldü.
Hedefim 90-95kg lara düşerek , 2015 yıl başında tekrar sigarayı bırakmak. Bu sefer diyetisyen ve sağlam bir spor programı ile kökünden halletmek istiyorum.
Sigaradan kurtulmak müthiş bir şey , hayat kaliteniz inanılmaz artıyor !
Aşırı kilo almak feci bişer , hayat kaliteniz sıfırın altına iniyor !
Sigarayı bırakan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Hayatınıza hareket katın. Sigaradan kurtuldum derken , tansiyon , damar sertliği , karaciğer yağlanması , kollestrol gibi belalarla uğraşmayın.
kemal_koker
05-09-2013, 09:34
içiyorum yıllardır 65 kg :D boy 1,84 :D
Champix ile sigarayı bırakalı 2 yıl olmuştu ki !
2 yılda 30kg alıp 125kg oldum.Kilo alışı kişiye , bünyeye , metabolizmaya ve vucut yapısına göre değişiyor. Vucut yapım zaten iri ve kilo almaya müsait.
Son check up ta , tüm değerler haddinden fazla kötü çıktı ve doktorum acil 20-25kg vermem gerektiğini aksi taktirde , kollestrol , tansiyon , damar sertliği nedeni ile ömür boyu kullanacağım ilaçlara başlamak zorunda olduğumu net bir şekilde söyledi.
Bendeki problem iştah açılması , fazla yemek değil . Akşam yemeği ile uyku arasındaki zaman diliminde , sürekli ıvır zıvır atıştırma isteği , cips , çerez vs.vs. , gece kalkıp bebe bisküvisi+nutella partilerim.
40 gün önce sigaraya tekrar başladım , öğün harici sadece şekersiz çay ve sigara içiyorum. 9kg verdim , yapılan testlerde birçok değerin iyileştiği görüldü.
Hedefim 90-95kg lara düşerek , 2015 yıl başında tekrar sigarayı bırakmak. Bu sefer diyetisyen ve sağlam bir spor programı ile kökünden halletmek istiyorum.
Sigaradan kurtulmak müthiş bir şey , hayat kaliteniz inanılmaz artıyor !
Aşırı kilo almak feci bişer , hayat kaliteniz sıfırın altına iniyor !
Sigarayı bırakan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Hayatınıza hareket katın. Sigaradan kurtuldum derken , tansiyon , damar sertliği , karaciğer yağlanması , kollestrol gibi belalarla uğraşmayın.
al işte buyur burdan yak
aynısının tıpkısı ben
edit:
şimdi tartıldım 97.2kg
sigara öncesi 79-80 dim
boy 1.80
Sigarayı bırakmanın en tehlikeli yanı, sigara yerine birşey koyma gerekliliği... Eğer sigara yerine yiyecek bir şey koyarsanız, sıçtınız.. 20-30 veya çok daha fazla kilo alabilirsiniz. Ben sigarayı bırakmadan önce bunun bilincinde olduğumdan, sigara yerine sadece su koydum.. Canım sigara çekiyor ve sigara olmadığı için atıştırmak mı istiyorum, git mutfağa iç yarım litre su gider o istek.. Bunu öğrettim kendime, bu sayede de sıkıntı yaşamadım.
Benimde yaklaşık 10 ay oldu ve hala aynı kilodayım evrenoz'un dediği üzere canım sigara çektikce su içtim. Bu arada belirteyim yediklerine çok dikkat eden biri değilim gece yiyip yattigim çok olmuştur. 178-179 boyum 74 kiloyum gayette fit'im :)
babamda bırakalı 2 yılı geçti 30 sene garanti içmiştir. ilaçsız doktorsuz kendi isteği ile bıraktı. umarım herkes kurtulur bu naletten.
babamda bırakalı 2 yılı geçti 30 sene garanti içmiştir. ilaçsız doktorsuz kendi isteği ile bıraktı. umarım herkes kurtulur bu naletten.
bende aynı şekilde bir anda bıraktım 2 seneyi geçti çok daha rahatım :)
bende aynı şekilde bir anda bıraktım 2 seneyi geçti çok daha rahatım :)
buna sevindim :) bahsedilen kilo sorunu sizde oldu mu ? babam göbek yapmıştı ama şimdi normale döndü ve bir takım hastalıkları oldu sanırım onda yaşında etkisi var.
buna sevindim :) bahsedilen kilo sorunu sizde oldu mu ? babam göbek yapmıştı ama şimdi normale döndü ve bir takım hastalıkları oldu sanırım onda yaşında etkisi var.
teşekkür ederim 10 kilo aldım, şu an 6 kilo verdim :) 4-5 fazlam var yinede..insanın iştahı açılıyor, yediklerimin tadını daha iyi alır oldum..babanız çok sigara içmiş bir anda bırakmanında etkisi olmuş olabilir..
konu biraz hort olucak ama bende bırakma aşamasındayım 15 yaşımdan bu yana içiyorum.14 senedir ayrılamadığım sevgilimden 2. gün oldu bugün ayrıldım.şu an hiç birşey kullanmıyorum.nikotin bandı ve sakızı hazır tutuyorum ama kullanmamakta kararlıyım.gazam mübarek olsun diorum :).şu an gögüsümde sanki bir kitle toplanmışta duruyor gibi bir hissiyatı var.bi yumru varmış gibi sanki.canım devamlı su çekiyor.boğazımda dvmlı bsyler istioda engellicem onu :).gün geçtikçe tecrübelerimi yazarım artık....
Oncelikle eski sevgili degil düşman gözüyle bakın bence sigaraya :) benim 14 ay oldu bol bol su için.nikotin bandı ve sakızı kullanmayın çünkü bu ilaç nikotin ihtiyacı açığa çıkartan reseptorleri kapatıyor diye biliyorum.Yani sigara isteminiz sigaraya bağlı nikotinden değil alışkanlıktandır.
vala sanırım düşman gözüyle olucak.bırakma nedeniminde bir tanesi diş beyazlatma kürüne başlamam :).oda bir başka neden.bu beyazlatma mevzusu sırasında sigara kesinlikle yasak çünkü.eed ben her ihtimale karşı diye aldım onları zaten.kullanmamaya özen göstericem.uyarılarınız için teşekkürler.bu arada son 1 saattr aptal gibiyim.kafam da hafif bir ağırlık var.
Bilgi verir misin diş beyazlatma kürü ile ilgili. Nasıldır, verim aldın mı, nerden yaptırdın, ücret nedir vs?
bu bahsettiğim kürü kendiniz yapıyorsunuz evde yapılıyor.en güzelide evde olması zaten :).benim abim diş hekimi.eşide aynı şekilde.eşi 2 haftalık bir beyazlatma tedavisi uygulamış kendine şu an bembeyaz dişleri.
öncelikle dişlerinizin ölçüsü alınıyor.alt ve üst olmak üzere damaklık yapılıyor.kullandığınız beyazlatma ürününü damaklığın içine sıkıyorsunuz.daha sonra dişlerinizin sarı olma durumuna göre bu tedaviyi başlatıyorsunuz.fakat bir dezavantajı ağrı yapması.ani ağrı saplanmaları mevcut oluyormuş.ben bugün başlıcam tedaviye.onuda tecrübe ettikçe söylerim.ama alınan verim çok çok iyi.ayrıca bu tedavi sürecinde yediklerinizede çok dikkat etmeniz gerek.renkli bir çok şey yasak.şarap viski salça yeşillik vb.1 ay sabretmeniz sonucunda dişler gayet beyaz bir hal alıyor.hemde şaşırtıcı düzeyde bile olabiliyor :).benim tedavim 1 ay sürücek haftanın 3 günü 4 er saat.ilk 2 hafta bu şekilde olucak.3. hafta haftanın 2 gününe düşürücez.4. hafta ise 1 gün.ben foto çekicem bugün ki hali ve bittiği hali diye.oda kesin bilgi vermiş oluıcaktır size.
Çok sağol, kür adı fiyatı vb bilgileri de verirsen sevinirim. Benim de beyazlatma konusunda arayışlarım var epeydir
Çok sağol, kür adı fiyatı vb bilgileri de verirsen sevinirim. Benim de beyazlatma konusunda arayışlarım var epeydir
pm yolluyorum...
ahmet3425
07-01-2014, 12:59
Evren sen simdi sigarayi tamamen biraktin mi? Uzun zamandir konuyu takip etmiyordum merak ettim.
Evren sen simdi sigarayi tamamen biraktin mi? Uzun zamandir konuyu takip etmiyordum merak ettim.
15 mayıstı galiba konunun başlarında "son sigaramı bugün içtim" dediğim tarih.. 1.5 yılı geçti sanırım
O zamandan sonra çok çok çok alkollü iken 7 mart 2013 'te birkaç nefes aldım arkadaşımdan..
Onun harici içmedim hiç sigara, canım da neredeyse hiç çekmiyor. Arada çekerse kolayca defedebiliyorum. kokusundan, özellikle üste sinen ve ağız kokusundan tiksiniyor, açıkhavada bile rahatsız olabiliyorum.
bende güncelleme yapayım. yaklaşık 14 ay oldu sigarayı bırakalı. son sigarayı söndürdükten sonra tek bir nefes dahi almadım, almayacağım. boşu boşuna kendimi zehirlemişim yıllarca. havalara atmışım paralarımı.
bir daha asla yanına yaklaşmam. benim için bitti bu iş darısı isteyenlerin başına:)
10 sene içtim sigara yuvarlak hesapla bugünün sigara fiyatlarına göre 54.000 tl havaya atmışım. henüz yeni başlayanlar için güzel uyarı olur herhalde...
SerkanYazgan.
07-01-2014, 13:31
Bende sigarasız 7. güne girdim.Herhangi bir ilaç kullanmadan yılbaşından sonra bırakıcam dedim ve buna uğraşıyorum.İlk 3 gün çok zor olmuştu, dikkat dağınıklığı ve sinir en büyük problemimdi. Şuan kontrol etmeyi öğrendim gibi :) İlk 4 gün içmeden duramıyordum tekte olsa günde 1 tane içiyordum.Arkadaş ortamında dayanamıyorum diye artık evden dışarıda çıkmıyorum:)
Devamlı canım birşeyler istiyordu, sakız,çekirdek ve kola üçlüsüyle durduruyorum bu istekleri:)
bende 4 yılı geçti sanırım campixle bıraktım çok şükür...
Ben de yaz sonu 2 ay kadar hiç içmedim de, sonra tekrar döndüm. Champix ile falan değil bu arada, paket bitiyordu daha içmicem diyip bırakmıştım öylece. Şimdi de paketim bittiğinde aramıyorum sigarayı eskisi kadar gidip almam gecenin 4 ünde çıkıp yani ama toptan bırakmak için biraz daha zamana ve sinir/stres bakımından azıcık daha rahata ermeye ihtiyacım var, bıraktığım süreçte bunu anladım :)
ahmet3425
07-01-2014, 18:44
Valla helal olsun darisi basima diyeyim o zaman su campixi bende deneyeyim bakalim.
PROMINENT
07-01-2014, 19:07
büyük imrendim.. sigara konusunda sıkıntılı biriyim günde 2 paket civarı.. beyazlatma kürü güzelmiş ama 1 ay viski şarap yok dedinmi işte orada durur bende tüm sular çünkü kullandığım 2 içki sadece bu. ne yapacağım bilmiyorum.
Uzun suredir siddetli oksuruk ve bas donmesi yasiyordum gecen hafta rutin check-up sonucunda kalp ritmimde bozukluk oldugunu ogrendim. Sebebi fazla kilo ve sigara tuketimi. Buyuk zevk alarak ictigim sigarayi ilk defa birakmak istedim, konuyu da tesadufen simdi gordum. Bende denemeyi dusunuyorum yalniz kafama takilan tek bisey var. 5 sene evvel gunde 2 pakete yakin sigara icen babam bir anda sigarayi birakma karari almisti. Biraktigi gunden itibaren rahatsiz edici derecede oksuruklerin ardi arkasi kesilmiyordu, 23. gununun sabahi nefes darligina bagli kalp krizinden rahmetli oldu. Demek istedigim her gun o nikotini icine isleyen vucuttan bir anda onu cekip almak ne kadar dogru veya bu tarz bir sikinti yasadiniz mi?
Gerci birakmissiniz tebrik ederim ve sagliginiz yerinde ama yine de hep aklimda olan bir soru isareti bu olay.
vücudun nikotin ihtiyacı besinlerle veya ilaçlarla giderilebiliyor böyle benzer durumlarda, Allah rahmet eylesin bu arada..
SerkanYazgan.
07-01-2014, 21:14
Demek istedigim her gun o nikotini icine isleyen vucuttan bir anda onu cekip almak ne kadar dogru veya bu tarz bir sikinti yasadiniz mi?
Gerci birakmissiniz tebrik ederim ve sagliginiz yerinde ama yine de hep aklimda olan bir soru isareti bu olay.
Başınız sağolsun. Sigarayı nasıl istiyorsanız öyle bırakın yani azaltarakta bırakabilirsiniz. Ben alkolü düzenli tüketen bir insanım bu yüzden sigarayı bırakmak benim için oldukça zordu ilk başlarda. Çünkü sigara içmeden 1 gün dayanamıyordum. Azaltmaya başladım, günde 10 tane kota koydum sonra 5 sonra 2.. Vücudunuz zamanla alışır ve sonra tamamen bıraktım 7. gündeyim ama sigarasız yapabileceğimi anladım. Artık içsemde zevkten içeriim :D
Su konuyu okurken bile icime duman cekesim geliyor.. Bugun 23 sene sigara icmesinin sonucunda damarlari tikanan ve belinden alti kesilmis olan bir amca ile sohbet ettim, hala icenler olarak birakmamamiz sacmalik. Yarin almayi dusunuorum champix'i :)
Bende sigarasız 7. güne girdim.Herhangi bir ilaç kullanmadan yılbaşından sonra bırakıcam dedim ve buna uğraşıyorum.İlk 3 gün çok zor olmuştu, dikkat dağınıklığı ve sinir en büyük problemimdi. Şuan kontrol etmeyi öğrendim gibi :) İlk 4 gün içmeden duramıyordum tekte olsa günde 1 tane içiyordum.Arkadaş ortamında dayanamıyorum diye artık evden dışarıda çıkmıyorum:)
Devamlı canım birşeyler istiyordu, sakız,çekirdek ve kola üçlüsüyle durduruyorum bu istekleri:)
ben hayatımın belkide en sıkıntı döneminde bırakmıştım sigarayı. bahanelerin ardına saklanmamak lazım çünkü aslında o bahanelerin hepsini sigara kendisi yaratıyor. bıraktığında nasıl sinirlenmediğini dikkat toplamakta hiçte zorlanmadığını görünce içtiğin günlere lanet edeceksin.
Uzun suredir siddetli oksuruk ve bas donmesi yasiyordum gecen hafta rutin check-up sonucunda kalp ritmimde bozukluk oldugunu ogrendim. Sebebi fazla kilo ve sigara tuketimi. Buyuk zevk alarak ictigim sigarayi ilk defa birakmak istedim, konuyu da tesadufen simdi gordum. Bende denemeyi dusunuyorum yalniz kafama takilan tek bisey var. 5 sene evvel gunde 2 pakete yakin sigara icen babam bir anda sigarayi birakma karari almisti. Biraktigi gunden itibaren rahatsiz edici derecede oksuruklerin ardi arkasi kesilmiyordu, 23. gununun sabahi nefes darligina bagli kalp krizinden rahmetli oldu. Demek istedigim her gun o nikotini icine isleyen vucuttan bir anda onu cekip almak ne kadar dogru veya bu tarz bir sikinti yasadiniz mi?
öncelikle başınız saolsun. öksürük olayı tamamı ile bünye ilgili sanıyorum. deli gibi öksürüp pisliği öyle atanda var ya da benim gibi hiç öksürmeyende.
kafanızda soru işaretleri varsa bir doktora danışın hatta devletin sigara bırakma hattı var orayı bile arasanız makul bir açıklama yaparlar.
Sağlık sorunları varsa, endişeler varsa ilacı doktora danışarak almakta fayda var..
172'ydi sanırım, sigara bırakma hattı.. Orayı arayın, doktora yönlendirecek. Doktor da büyük olasılıkla bu ilacı verecek. O esnada sağlıkla ilgili soruları, endişeleri sorup doktor yönlendirmesi ile ilerleme imkanını şiddetle tavsiye ederim..
Bende 5 sene oldu bırakalı kokusu bile iğrenç geliyor şimdi zamaninda nasıl içmişiz hayret Allah bırakmak isteyenlerin yardımcısı olsun
HONDAHAN
08-01-2014, 08:41
Allah bırakmak isteyenlerin yardımcısı olsun
Amin, benim de.
Az önce @evrenoz un bütün bırakma sürecini okudum. Okurken çok kolay geliyor, öğlen arasında gidip ilacı alıp yarın sabah başlayım dedim ama o kadar kolay olmadığını bildiğimden şimdilik vazgeçtim. 1 aydır zaten azalttım, önceden günde bir paketti, şimdi 4 günde bir paket oldu.
Ama daha olmuyor abi yaa, bu kadar, oluru bu. Çok sinirli oluyorum yoksa. İnsanları kırıyorum, kendimden başkası oluyorum. İnşallah birgün kökten biter.
Amin, benim de.
Az önce @evrenoz un bütün bırakma sürecini okudum. Okurken çok kolay geliyor, öğlen arasında gidip ilacı alıp yarın sabah başlayım dedim ama o kadar kolay olmadığını bildiğimden şimdilik vazgeçtim. 1 aydır zaten azalttım, önceden günde bir paketti, şimdi 4 günde bir paket oldu.
Ama daha olmuyor abi yaa, bu kadar, oluru bu. Çok sinirli oluyorum yoksa. İnsanları kırıyorum, kendimden başkası oluyorum. İnşallah birgün kökten biter.
Bırakmak istiyorsan, hele hele günde 5 taneye kadar indirdi isen; inan "o kadar kolay"
İlacı al, bir de Allen Carr'ın sigara adlı kitabını edin. PDF'ini bulursun internette, print edip önemli bulduğun yerleri çizerek oku. Ben çok çok faydasını gördüm, hala canım ara ara sigara çektiğinde orada okuyup aklımda kalan 1-2 cümleyi tekrarlar ve o can çekmesini yok ederim. Sinirlenme ve sigarasız kaldığında kalp kırma işi ise tamamen bir halisünasyon. Sigaranın, sinirini alması diye bir şey yok. Başta da belirttiğim gibi, 5 taneye indirdi isen bırakmanın tam zamanı..
Konu içinde bir yerlere yazmış olmalıyım; champixle sigarayı bıraktıktan sonra "sigarayı bırakmanın bu kadar kolay, stressiz, sinirsiz" olduğunu bilse idim seneler önce bırakırdım..
Peki bu ilacı kullanım esnasında sigarayı bırakmak için bir gün belirliyoruz ilacı kullanmaya başladığımız an itibariyle hiç içmesek olmaz mı yoksa amaç içerken tiksindirmek yada uzaklaştırmak mı?
Olur, 1. gün belirle ve ilacı alır almaz içmemeye başla. Yapabiliyorsan ne mutlu sana :) İlaç, sigara isteğini azaltıyor, içmek istediği geldiğinde bunu ötelemeyi başarabilmene yardımcı oluyor. Sen bu azaltmayı sıfıra indirgeyebileceksen çok daha iyi elbette..
Ya 1. günde çok mu erken ki bilemedim:DŞaka bir yana başlayacağım ilaca inşallah.
ilaca pek sıcak bakmıyorum açıkcası ama kendimi şartlandırarak kota koyacagım günlük 15 tane 10 tane gibi giderek azaltarak bırakmayı düşünüyorum.canım sıkıldıgında iş stresi çok oldugunda yakıyorum genelde sigarayı.bunuda aşacağım inşallah Allah bırakmayı düşünen isteyen herkese yardım etsin..
HONDAHAN
08-01-2014, 10:04
Konu içinde bir yerlere yazmış olmalıyım; champixle sigarayı bıraktıktan sonra "sigarayı bırakmanın bu kadar kolay, stressiz, sinirsiz" olduğunu bilse idim seneler önce bırakırdım..
Evet yazmışsın. Eminim ki ben de bıraktığım zaman keşke seneler önce bıraksaymışım diyeceğim. Dediklerini en kısa zamanda uygulayacağım, sağol.
Sinir konusunda da haklısın, sigaranın sinir aldığı falan yok ta akıl sürekli orada olunca odaklanma sorunu yaşıyorsun, odaklanamayaınca kafada bir ton askıda konu kalıyor, bu da gerginlik yapıyor.
10 ay kadar önce 27 gün ağzıma vurmadım, bir tanıdığım 7 senenin üzerine başlayıp, bir gün dahi aklımdan çıklmadı deyince :soru: la dedim bu bırakılmaz :o uğraşamam ben öyle sürekli kafamda olan bişeyle ve tekrar başladım :( Ama kararlıyım o beni bitirmeden ben onu bitireceğim.
Evrenoz HD rüyaların ilaçla ilgisi yok bugün 5. Yada 6. Günüm +18 olmasa bile gördüğüm rüyaları ben 14 senedir görmüyorum.bu ne arkadaş bu kadar canlı rüyayı görmek yorucu olmaya başladı uykumdan bile uyandırıo o kadar diim :).bu arada ilaç desteği yok hLa en çok aradığım zamanlar yemek sonrası ama onuda def edicem.bu arada uyku sürelerimde kısaldı max 7-8 saat uyyrum bıraktıgımdan bu yana dahası yok.eskiden minimum 10 saat uyurdum.
serkanOC
11-01-2014, 15:27
Evren hocam bi çok kişinin sebebi oldun, olamadıklarının da aklına kurdu saldın.. tebrikler teşekkürler..
Ben yinede tamamen irade ile alakalı olduğunu düşünüyorum.. ilaç, tedavi falan bunlar hep yancı, psikolojik destekçi.. tabi şahsi görüşüm teknik bi eğitimim yok ama dünün madde bağımlısı bugün demli çay bile içmiyorsa dönüp bi aynaya bakmalı, şapkayı çıkarıp düşünmeli..
yaşadıkların, anlattıkların gayet özendirici..inşallah gençlere veya bizden sonraki nesillere diyelim örnek olunur..
lnd_samet
11-01-2014, 18:24
bu champixi getiren firma erdoğan sülalesininmiş doğrumudur?
champixi kullandım ama bırakamamıştım ... 9 ay bıraktım nikotin sakızına baglı kaldım sonra basladım gene.. bu sefer kasım ayı basında karar almıstım 2014 de icmicem diye.. yılbası gecesi yattım sabah kalkınca kjalan sigarayı attım. daha da almadım.. 3 gün evden cıkamadım yatttım hep sigara ıcmemek ben de feci uyku hali yapıyor heryerim karıncalandı, titremeler vs.. iskence cektim... 2 2.5 gün... sonra azaldı bir anda sadece dişetlerim acıyor... duman değsin istiyorum ama bu sefer kararlıyım :)
Yeniden dünyaya gelmek, sinirli ruh halini bırakmak için bırakın arkadaşlar.bunun gibi çok değişim yaşadım cildim bile değişti.psikolojim düzeldi resmen. allah bir daha içmeyi nasip etmesin.diğer insanlardan farklı oldugunu hissetmek güzel :)
Amin kardeşim , benimde 3 sene oldu bırakalı günde 1 paket içerdim ve çok severdim.Ne zaman peder hastaneye yattı orada iç hastalıklarındaki insanları gördüm(inanılmaz kötü şeyler gördüm) o gün bırakmaya karar verdim.
Sonra bir tane Dolu paket aldım içinden bir tane yaktım yarıya gelmeden elimden attım paketide bir arkadaşa verdim.O günden sonra bir daha ağzıma koymadım ve çok derdim oldu stres çektim o halde başlamadım.Allah başlatmasın.
Yeniden dünyaya gelmek, sinirli ruh halini bırakmak için bırakın arkadaşlar.bunun gibi çok değişim yaşadım cildim bile değişti.psikolojim düzeldi resmen. allah bir daha içmeyi nasip etmesin.diğer insanlardan farklı oldugunu hissetmek güzel :)
Hanıma aldım, kayınvalideye aldım 3 aydır sigara içmiyorlar.
Şimdi bana ısrar ediyorlar sende kullan diye kullanmıyorum saduhasd
Evrenoz HD rüyaların ilaçla ilgisi yok bugün 5. Yada 6. Günüm +18 olmasa bile gördüğüm rüyaları ben 14 senedir görmüyorum.bu ne arkadaş bu kadar canlı rüyayı görmek yorucu olmaya başladı uykumdan bile uyandırıo o kadar diim :).bu arada ilaç desteği yok hLa en çok aradığım zamanlar yemek sonrası ama onuda def edicem.bu arada uyku sürelerimde kısaldı max 7-8 saat uyyrum bıraktıgımdan bu yana dahası yok.eskiden minimum 10 saat uyurdum.
Başta ilaçtan zannediyordum, konunun ilk sayfalarında muştu da ilaçsız bırakıp aynı rüyaları gördüğünü söyledi. Hemfikir olduk ilaçtan değil, sigarayı bırakmaktan olduğuna. Uyku bende de aynı şekildeydi, azalmıştı uyumalarım.
Evren hocam bi çok kişinin sebebi oldun, olamadıklarının da aklına kurdu saldın.. tebrikler teşekkürler..
Ben yinede tamamen irade ile alakalı olduğunu düşünüyorum.. ilaç, tedavi falan bunlar hep yancı, psikolojik destekçi.. tabi şahsi görüşüm teknik bi eğitimim yok ama dünün madde bağımlısı bugün demli çay bile içmiyorsa dönüp bi aynaya bakmalı, şapkayı çıkarıp düşünmeli..
yaşadıkların, anlattıkların gayet özendirici..inşallah gençlere veya bizden sonraki nesillere diyelim örnek olunur..
Benim için en büyük mutluluktur bu.. 1 kişi bile şu yazdığım şeyler sonrası bıraktı ise, bırakmayı düşündü ise bundan daha büyük mutluluk olamaz benim için.
bu champixi getiren firma erdoğan sülalesininmiş doğrumudur?
Onu ben de okudum lakin, ilaç Pfizer'in bir ilacı. Pfizer de bir çok ilaç üreten, Türkiyede var olan bir marka. Neden diğer pfizerleri pfizer kendi getirirken bir tek bu champixi Erdoğan sülalesi getirsin diye sordum kendi kendime? Biraz "bilgi kirliliği" gibi geldi bana o muhabbet..
lnd_samet
12-01-2014, 00:12
aynen aynen, benimde dikkatimi o çekti doğrusu. neden böyle bir kampanya yada karalama(ilaç için) başlatıldı?,
neyse ilacın faydalarına devam edelim
@Evrenoz , ben hiç ilaç kullanmadan bıraktım 3 yıl'ı geçti ilk bir yıl rüyamda çok sigara içtim,rüyamda pişman oldum :D çok savaştım . Şu an çok ender rüyamda sigara görüyorum.
Not:Konuyu açıldığı zamandan itibaren ara ara okurum.Çok iyi bir şey yaptınız bu konuyu açmakla.
Yoksunlukdan ziyade alışkanlık kısmı biraz zorluyor insanı... kahveyi sigarasız icemem diyordum kahve sigarasız gercekten çok daha lezzetli gelmekte...
şu dişetlerimdeki sızılar çok can sıkıcı duman degsin istiyorum geçmiyor kaşıntı :(
Zamanla geçecek emin ol ben 75 den 85 kilo oldum.Çerez ve çikolataya resmen abandım.Kahve Tiryakisiydim , şimdi tam Türk kahvesi Tiryakisi oldum :D Ama rahatım üstüm başım kokmuyor,Faranjit ve sabah boğaz yanmaları vs. bitti,ekonomik yönünden hiç bahsetmiyorum bile,nefes almam tam anlamıyla düzeldi,öksürükte yok,ağız kokusuda bitti. Aradan 3 yıl'dan fazla geçti.Şimdi 79 kilo'ya düştüm(hiç bir farklı şey yapmadım sadece çerez,çikolata ve ekmeği kestim) , halen daha kahve tiryakisiyim :D artık içtiğim aklıma bile gelmiyor.Darısa herkesin başına , dünya varmış yemin ediyorum.
Yoksunlukdan ziyade alışkanlık kısmı biraz zorluyor insanı... kahveyi sigarasız icemem diyordum kahve sigarasız gercekten çok daha lezzetli gelmekte...
şu dişetlerimdeki sızılar çok can sıkıcı duman degsin istiyorum geçmiyor kaşıntı :(
1 ayı devirdim bırakalı.çoook alkollü olduğum bir gün 2 fırt denemem ve içemememle sonuçlanan bir deneyim harici hala içmedim :).bu durumda 2. haftaydı.yoksunluk hali git gide azalıyor.yemek sonrası sigara aramıyorum.çok daha iim artık tatlı arayışlarım azaldı.ama hala HD rüyalar hala devam.benden bir tavsiye sporla beraber vermeye çalışın.en azından yediklerinizi yakıyorsunuz :)
2012 kasımda bırakmısız :)
tüm bırakanlar helal be size cok sevindim inanın :)
1 ayı devirdim bırakalı.çoook alkollü olduğum bir gün 2 fırt denemem ve içemememle sonuçlanan bir deneyim harici hala içmedim :).bu durumda 2. haftaydı.yoksunluk hali git gide azalıyor.yemek sonrası sigara aramıyorum.çok daha iim artık tatlı arayışlarım azaldı.ama hala HD rüyalar hala devam.benden bir tavsiye sporla beraber vermeye çalışın.en azından yediklerinizi yakıyorsunuz :)
Hayırlı olsun, ilacın 2. Pakedini de almayı ihmal etme
Hayırlı olsun, ilacın 2. Pakedini de almayı ihmal etme
Ben ilaç kullanmadım :).sdce ilk hafta 7-8 adet nikotin sakızı o kadar :)
LnchCntrl
15-02-2014, 13:40
Tech'in gelmiş geçmiş en iyi konusu , bu kadar faydalısı yoktur eminim :D
Ben kendi kendime bırakmıştım 2 sene hiç içmedim. Sonra dayanamadım geri başladım..
Umarım bırakanlar hiiç bulaşmaz geri, hepinizi tebrik ederim.
aykutsafakyaman
15-02-2014, 16:31
Abi babami bu ilaci almayi düşünüyorum . Bu zamana kadar yaklasik 27 senedir sigara iciyo . Bundan 1 ay once bıraktım diyip bizi kandiriyomus annem soyluyodu da kendimi kandiriyomusum . Bugun muayeneye goturduk arabayi liseli gibi duvar dibine sinmis sigara iciyo bisey diyemedim dondum arkami gittim . Dedemi akciger kanserinden kaybettim babami kaybetmek istemiyorum. Bunlari su yuzden yaziyorum sen baya niyetlenmis kitap almis kafaya koymusun. Simdi ben bu ilaci alsamda kafasinda bunu bitirmeyen (bana gore oyle suan isine gelmiyo ) bu ilac yardimiyla birakabilir mi ? Anlattigin uzere sen bi gun belirlemisin ve ondan once sigarayi hayatindan cikarmisin en iyisi de yapmisin . Ama babama bunu anlatamıyorum . Cevap verirsen sevinirim
Oncelikle konuyu açan ve konuya yazan herkese çok tesekkur ederim. 11 yildan uzun zamandir gunde1 buçuk paketten fazla sigara iciyordum. İlaç sayesinde 6 gündür tamamen sigarasiz bir hayat yasiyorum. Sigara birakmanin bu kadar kolay olduğuna kesinlikle inanmazdim. Bu konuyu gecen sene okumama rağmen ilaç almadigima o kadar pismanim ki.. Eğer kafanizda sadece sigarayi biraksam mi diye bir soru varsa bile bu ilaç sigarayi biraktiriyor. Şirkette 7 kişi birlikte champix aldik ve aralarında kişilik olarak en gergin ve iradesi en zayif olan bendim ve hepimiz çok kolay bir şekilde sigaradan kurtullduk. Ne sinir yaptı ne uyku ne gerginlik hic bir değişiklik olmadi bizde. Sadece rüyalar :)) hap kullanmaya basladigim gün Allen carr kitabini okudum kesinlikle tavsiye ederim faydasini gordum.. Bugun 14. Gün izlenimlerimi kisa şekilde anlatiyim
1.gün: Allen carr gazi ile son sigarami içip paketi temizlikçi ablaya verdim sabaha kadar icmedim
2.gün : Aksam saat 8 de araba da zulada kalan paketi gordum saga cekip bi tane yaktim sonra pisman oldum.
3.gun : 6 yillik kiz arkadasimdan ayrildim ve ust uste 4-5 sigara ictim ama kusmamak icin baya caba harcadim.
4. Gun.: 5 sigara
5 gun :4-5 sigara daha..
6 gün : yine 4-5 sigara ama tadi berbat ve ben niye iciyorum sorusu ??
7 gün :uzun zamandir izinsiz araliksiz calisiyordum bu gün evdeyim dedim arabaya iç diş detayli yaptim yaparken de bitince de 4-5 sigara içtim ( en büyük keyfim arabayi yikayp karsisina geçip sigara icmekti ) ve son sigaram saat 6 da o anda icildi :) bir daha icersem ....snler beni dedim kendime
8.gun : sigara icmedim canim istedi ama icmicem dedim ve icmedim
9-10-11-12-13-14 . günler : canim istemiyo değil ama icmek istemiyorum ( 12saat yanmda fosur fosur sigara icilmewine rağmen )
Bu güne kadar ictigime çok pismanim.
tebrik ederim :)
bu ilaç "içmek isteme" hissini tamamen ortadan kaldırıyor mu?
ben 10 ay kadar direkt kendi isteğimle bıraktım. beni caydıran şey içmek isteme hissiyatıydı, o his olmasa tekrar hayatta başlamazdım. bu ilaç onu giderecek mi?
Şöyle soyleyim ben su dahi icse üzerine sigara yakan adamdim. Bisey yedikden sonra sigara içmemek benim için imkansiz gibi biswydi. Sabahlari daha yüzümü yikamadan sigara yakardim çünkü canim deliler gibi içmek isterdi ozamanlar ki ddurumuma %100 dersek şuan ki can isteme durumu % 2 ilaç bitince ne olur bilmiyorum benim de korkum ilaç bitince ne yapicam sorusu şuan devam paketini dusunmuyorum. Ama duruma gore alada bilirim
Çok sevindim,
İlacı 1 kutuda kesmeyin.. Min 2 kutu kullanın.. 2 kutu sonrasında eğer kendinize "ilaçsız başedebileceğiniz" konusunda inanmıyorsanız mutlaka devam pakedi 3'ü de alın..
1 Kutuda kesen bir çok kişide, bir süre sonra yeniden başlama durumu duydum..
ufuksaracci
02-04-2014, 15:36
Champix sayesinde ben de bıraktım. Toplam 3 kutu içtim elimde bir tane hiç. açılmamış var . İsteyen var ıse 150 liraya vereyim.
Evren abi şu konu sayesinde baya bir hayır duası alıyorsun
Sadece forum olarak değil dışarıdanda biri sigarayı bırakmak istese bu konuyu okutuyorum
Evren abi şu konu sayesinde baya bir hayır duası alıyorsun
Sadece forum olarak değil dışarıdanda biri sigarayı bırakmak istese bu konuyu okutuyorum
Allah razı olsun dua edenden; faydam dokunuyorsa da ne mutlu bana.
gespenster
02-04-2014, 15:53
Bu yaziyi okuyarak birakma karari aldim
İlac vs taksiyesi olmadan 4 aydir bir tek sigara dahi icmedim
Allah herkese birakmayi nasip etsin
Son derece gereksiz
Çok sevindim,
İlacı 1 kutuda kesmeyin.. Min 2 kutu kullanın.. 2 kutu sonrasında eğer kendinize "ilaçsız başedebileceğiniz" konusunda inanmıyorsanız mutlaka devam pakedi 3'ü de alın..
1 Kutuda kesen bir çok kişide, bir süre sonra yeniden başlama durumu duydum..
Evren abi gerçekten bolca hayir duasi aldin bizden tamam o zaman ilaca devam ediyorum. Tekrar tekrar tesekkurler keske bu konu sabitlense diger arkadaslar da cesaret edip denese.. İnanin ki sigarayi birakmak çok kolay
Champix sayesinde ben de bıraktım. Toplam 3 kutu içtim elimde bir tane hiç. açılmamış var . İsteyen var ıse 150 liraya vereyim.
Hocam bana ayirirmisin bir kaç güne alirim
Evren abi gerçekten bolca hayir duasi aldin bizden tamam o zaman ilaca devam ediyorum. Tekrar tekrar tesekkurler keske bu konu sabitlense diger arkadaslar da cesaret edip denese.. İnanin ki sigarayi birakmak çok kolay
Allah razı olsun kardeşim,
Çok gözümde büyümüştü sigarayı bırakmak.. 3 saatlik toplantıda sinir krizleri geçiren ben; sigarasız bir gün geçirecektim.. İmkansız gibi gelirdi..
Meğer o kadar kolaymışki.. Sinirsiz, stressiz, sıkıntısız.. 2 sene olacak 1 ay sonra bırakalı :)
ufuksaracci
02-04-2014, 20:06
Hocam bana ayirirmisin bir kaç güne alirim
Tamamdır ayırayım . Başlangıç paketi değil ama devam paketi haberin olsun .
Gercekten çok etkili bir ilaç . Ben direk 4 kutu aldım başlarken . O kadar para verdikten sonra seve seve kullanırım diye çünkü geçtiğimiz sene ilk kutuyu kullandıktan sonra ne de olsa bıraktım diyerek ikinci kutuyu almamıştım ve bir kaç ay sonra yeniden başladım . Bu sefer hiç aksatmadan 3 kutuyu içtim ve şu an klasik anne tribi olan offf burası leş gibi sigara kokuyor kıvamındayım:)
Başlayacak arkadaşlara tavsiyem durum el veriyorsa bir seferde 3 kutu ilacı da alsınlar. Çünkü ilk kutuda bıraktırıyor ve gerisine gerek olmadığını düşündürtüyor.
34btr1907
02-04-2014, 20:45
Sigara içenlere neden sigara içmemeleri gerektiğini değil, nasıl kurtulacaklarını gösteriyorum. Sigarasız hayat için çok güçlü ve donanımlı olmalarını sağlıyorum. “Bu işi kafada bitirmenin” ne demek olduğunu ve nasıl yapıldığını anlatıyorum, asla zararlarından bahsetmeden, korkutmaya çalışmadan, yada iğrendirme taktiklerine başvurmadan. En güzeli ise irade gücü kullanmak zorunda kalmadan kurtulmalarını sağlıyorum. 10 yıllık terapistlik tecrübemde öğrendiklerimi basit, anlaşılır, akılda kalıcı bir şekilde sizinle paylaşmaya karar verdim. Bunun için dünyanın ilk ve tek sigara bıraktıran sinema filmini çektik. Bırakmayı bugüne kadar çok denemiş yada hiç denememiş olabilirsiniz hiç önemli değil. “Sinemada sigara mı bırakılırmış, bu iş kafada biter” diye düşünmek yerine kendinize bir şans verip “ Kaybedecek hiçbir şeyim yok, başıma gelecek en kötü şey sinemadan çıkıp sigara içmeye devam etmek olacak” diye düşünürseniz BIRAKMAK İSTİYORUM, hayatınızı değiştirecek ve özgürlüğünüzü geri verecek.
Bırakmak İstiyorum (2014) - Sinemalar.com (http://www.sinemalar.com/film/226134/birakmak-istiyorum)
Roman gibi okudum,tebrik ediyorum iradeden dolayı.Cuma günü vizyona girecek olan emre üstünuçar'ın "bırakmak istiyorum"filmini izledikten sonra sanırım kullanmaya başlayacağım champixi.Uzun süredir bırakma fikri kafamda.
sigarayı öok seven günde 2 paket sigara içiyordum
bende bir akşam eve giderken sigara almayı unuttum ve dışarı çıkıpta almadım inat ettim ve akabinde 4 ay sigara içmedim.
sigarayı bıraktım diyordum kendime öyle güveniyordumki başlasam dahi ben bunu kafamda bitirdim istediğim zaman bırakırım başlarım moduna girmiştim.
makara kukara arada tek tek yakmaya başladım.günde 1 tane devamındaki günlerde 2.3 tane falan.ilerleyen günlerde paket almaya başladım sonrasında bu 2 paketi geçmeye başladı daha çok bağlandım ve şu an sigarayı bırakmayı düşünemiyorum bile.
yani anlatacağım es kaza sigarayı bırakırsanız nasıolsa bikez bıraktım bidaha bırakırım demeyin kesinlikle uzak durun.
2 ci denemede dahada bağımlı olup çıkıyorsunuz
ayrıca ilaç şu bu hikaye tamamen irade meselesi
Arkadaslar bırak gitsin diye bir sinema filmi cıkmıs galasında herkes cok etkilendiğinden flan bahsetmiş
bırakmayı düşünen arkadaslar için destek olabilir bir değerlendirin derim
Bırak gitsin! - Posta (http://www.posta.com.tr/magazin/GaleriHaber/Birak-gitsin-.htm?ArticleID=222923)
Tamamdır ayırayım . Başlangıç paketi değil ama devam paketi haberin olsun .
Gercekten çok etkili bir ilaç . Ben direk 4 kutu aldım başlarken . O kadar para verdikten sonra seve seve kullanırım diye çünkü geçtiğimiz sene ilk kutuyu kullandıktan sonra ne de olsa bıraktım diyerek ikinci kutuyu almamıştım ve bir kaç ay sonra yeniden başladım . Bu sefer hiç aksatmadan 3 kutuyu içtim ve şu an klasik anne tribi olan offf burası leş gibi sigara kokuyor kıvamındayım:)
Başlayacak arkadaşlara tavsiyem durum el veriyorsa bir seferde 3 kutu ilacı da alsınlar. Çünkü ilk kutuda bıraktırıyor ve gerisine gerek olmadığını düşündürtüyor.
Pm atiyorum :)
Roman gibi okudum,tebrik ediyorum iradeden dolayı.Cuma günü vizyona girecek olan emre üstünuçar'ın "bırakmak istiyorum"filmini izledikten sonra sanırım kullanmaya başlayacağım champixi.Uzun süredir bırakma fikri kafamda.
Hafta sonu gidicem bende filmi bekliyorum bir suredir. İlaci kullanip birakmayi sectiginiz gunde de allen carr okursaniz çok faydasini görürsünuz
Hafta sonu gidicem bende filmi bekliyorum bir suredir. İlaci kullanip birakmayi sectiginiz gunde de allen carr okursaniz çok faydasini görürsünuz
pdf olarak indirdim onuda.
Tüm hazırlıklar tamam :)
3. ayı devirdim hala içmiyorum :) bitti bu iş :)
constantine_502
04-04-2014, 15:01
dün gece bitsin bu dert diye nöbetçi eczaneden bende 8 haftalık paket aldım. Bu sabah başladık bakalım nasıl ilerleyecek. Amcamlar kuzenlerim babam hepsi bu ilaçla bıraktı. inşallah ben de artık vazgeçebilirim. 2010 da tek tük başladığım sigara maceram günde 2 paketleri buldu. stresli ve uzun günlerde bu adet daha da artmakta. artık rahatsız etmeye başladı.
sabah 08.30 sularında ilk ilacımı içtim belki pisikolojiktir ama dilimde garip bir uyuşukluk var.
sanırım 1 hafta sonra etkisini yavaş yavaş görmeye başlarım
15-16 ay oldu bırakali.Hiç icmemis gibi hissediyorum kendimi.Hala ve hala balgam sokuyorum.inşallah herkes bırakır şu illeti...
dün gece bitsin bu dert diye nöbetçi eczaneden bende 8 haftalık payediklerinden sabah başladık bakalım nasıl ilerleyecek. Amcamlar kuzenlerim babam hepsi bu ilaçla bıraktı. inşallah ben de artık vazgeçebilirim. 2010 da tek tük başladığım sigara maceram günde 2 paketleri buldu. stresli ve uzun günlerde bu adet daha da artmakta. artık rahatsız etmeye başladı.
sabah 08.30 sularında ilk ilacımı içtim belki pisikolojiktir ama dilimde garip bir uyuşukluk var.
sanırım 1 hafta sonra etkisini yavaş yavaş görmeye başlarım
En doğru karar darisi diğerlerinin basina.. Bu arada 9. Gün ve nefes aliyorum resmen koku almaya yediklerimden tat almaya basladim
Emre üstünuçar beyaz showda.
Birakmak istiyorum filmine gittim koca salonda anne oğul gelen iki kişi hariç kimse yoktu ne yazikki. Filmin arasında son sigaralarina içmeye giderken sen biraktin mi neden icmeye gitmiyosun dediler ve muhabbet basladi teyze hemsireymis ben champixle biraktim diyince kadin naptin sen hemen birak o ilaci çok tehlikeli satan mubessiller bile kendileri kullanmio karaciğere çok zarari var halüsinasyonlar..... Diye devam ederken bu ilaci kullanan onlarca insani net üzerinden takip ettiğimi ve aralarinda şikayeti olani gormedigimi felan anlattim aman oğlum o ilaci içeceğine sigara iç dedi: ) rüyalar harici bir yan etkisini gormedigimi hatta herkese tavsiye ettiğimi anlattim surat buzusturup gitti...
Filme gelince Allen carr amcanin anlattıklarıyla ayni muhabbet hatta allen car methodu ama keşke ona bi tesekkur etselerdi :) film etkili o seans icin bir dunya para veriuolar film ise 7 tl
ufuksaracci
10-04-2014, 20:56
İsteyen varsa elimde bir tane hiç açılmamış devam pakedi bir tane de içinde 15 tane olan paket var . Hepsini 130 tl ye vereceğim. Tarihi geçmeden birisi faydalansın
Bu champix ilacini babama kullanmasi icin almak istiyorum ama kalp krizi yan etkisi cok canimi sikti. Kendisi 56 yasinda ve uzun yillardir icer. Sanirim once hastaneye goturecegim.
Bu champix ilacini babama kullanmasi icin almak istiyorum ama kalp krizi yan etkisi cok canimi sikti. Kendisi 56 yasinda ve uzun yillardir icer. Sanirim once hastaneye goturecegim.
Doktor tavsiyesi ile kullanmak daha iyi olacaktır..
İlacı 26. Günden itibaren içmemişim, sabah kalktığımda alışkanlıktan heralde direk mutfak penceresine gidiyorum sonra bıraktığım aklıma geliyor o kadar.. Gün boyu aklıma gelmiyor, dün gece sağlam alkol almama rağmen hiç canım istemedi tamamen sigarasız geçen 24.gün ve kendime inanamıyorum bu sigaradan kurtulmak bu kadar kolaymış ve ben yıllardır aptal gibi içmişim..
Not : Rüyalar can sıktığı için ilacı bıraktım başka hiç bir yan etkisini görmedim
babam alkol ve sigara kullanırdı
yıllarca uğraştık alkolü bırakması için çok şükür bıraktı.
sonra dedik sen sigarayıda bırak denedi olmadı derken bu ilaçtan aldım kullanmaya başladı ilk başlarda iidi
sonra bi baktıkki babam hem sigara hem alkol ikisine tekrar başladı ( : kestik ilacı şimdi
bidaha baştan uğraşıyoruz ( : ilaçla bi ilgisi varmıdır bilemem
6.günüm sigarayı içerken ağzım çamur gibi oluyo,içersem ağzımın tadının bozulcağını biliyorum ama alışkanlıktan günde 7-8 civarı sigara içiyorum.(sabah kalktıktan sonra,yemekten sonra,yatmadan önce vs.).inşallah az kaldı bırakıcam.ilk rüyamı dün gördüm ve çok gerçekçiydi.
Cliosportve
20-04-2014, 21:41
Sanırım 10 ay olcak
Bu ilaç sayesinde sigarayı bıraktım
Askerde bile başlamadım
Bu konununda çok yararı var bırakmamda tabiki
İlacı içen arkadaşlar,
Sıkın dişinizi en az 2 paket kullanın.. Gerek akrabalarımdan, gerek arkadaşlarımdan, gerekse internetteki yorumlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda öğrendiğim; 1 pakette ilacı kesenlerin sigaraya yeniden başlama olasılığının çok yüksek olduğu..
constantine_502
21-04-2014, 08:38
şükürler olsun ki artık bende kurtuldum.
bugün 18. gün ilacımı aldım. bırakma tarihi olarak 14. günü seçmiştim ve bu gün sigarasız 4. günümdeyim.
ilaca başladığım ilk 1 hafta çok ciddi bir etkisini göremedim.
7. günden sonra ve özellikle her geçen günde sigaradan tat almamaya, resmen öylesine içmeye ve bütün sigaraları daha yarım bile olmadan söndürmeye başlamıştım. 10. günlerde zaten günde 2 paket sigara içen ben 3 günde 1 pakete düştü, onun da neredeyse hepsi yarım içildi.
ve bırakma günü 14. gün... 13. günü akşam 22:00 da son sigaramı içtim. amacım 00:00 dan sonra sigara içmemekdi ama 13.gün 22:00 dan sonra fırsat bulamadığımdan içemedim. İlk günden çok fazla korkmuştum nasıl bırakırım yapamayacağım diye ama sanki hiç hayatımda sigara içmemiş gibiyim.sigara krizleri hiç olmuyor ve devam eden şu günlerde sabah sigara kokusuz uyanmanın keyfini sanırım hiçbirşey veremez.
sigarayı bırakma günü "cuma" gününe denk geldi ve koca bir hafta sonunu sigarasız geçirebildiysem sanırım oldu bu iş.
yan etki olarak sadece herkeste olduğu gibi bende rüyalar görüyorum ama çok zevkli ve eğlenceli. Sırf bu rüyalar için bile bu ilaç kullanılır :)
İlacı içen arkadaşlar,
Sıkın dişinizi en az 2 paket kullanın.. Gerek akrabalarımdan, gerek arkadaşlarımdan, gerekse internetteki yorumlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda öğrendiğim; 1 pakette ilacı kesenlerin sigaraya yeniden başlama olasılığının çok yüksek olduğu..
Abi ben başlangıç paketini bile bitirmedim. Yalnız yaşıyorum öyle tırsan eden bir adam değildim ama bu rüyalar ciddi anlamda bi etki yapmaya başladı bende. O yüzden kestim ilacı. Şuan yeniden başlamak aklımın ucundan bile geçmiyor ama sende böyle söyleyince tereddütte kalıyorum. neredeyse 1 ay olacak sigaradan kurtulalı. Alsam mı ki ilaç
Abi ben başlangıç paketini bile bitirmedim. Yalnız yaşıyorum öyle tırsan eden bir adam değildim ama bu rüyalar ciddi anlamda bi etki yapmaya başladı bende. O yüzden kestim ilacı. Şuan yeniden başlamak aklımın ucundan bile geçmiyor ama sende böyle söyleyince tereddütte kalıyorum. neredeyse 1 ay olacak sigaradan kurtulalı. Alsam mı ki ilaç
Fazla ara vermediysen; al.
Rüya neticede, biliyorsun rüya olduğunu.. Evet çok gerçek gibi, ama uyandığında geride kalıyor herşey. gözünü açtıktan 10 saniye sonra yokoluyor rüyada gördüklerin. Benim çevreden gördüklerim; 1 paket içenlerin bir kaç ay sonra yeniden başladığı yönünde..
Fazla ara vermediysen; al.
Rüya neticede, biliyorsun rüya olduğunu.. Evet çok gerçek gibi, ama uyandığında geride kalıyor herşey. gözünü açtıktan 10 saniye sonra yokoluyor rüyada gördüklerin. Benim çevreden gördüklerim; 1 paket içenlerin bir kaç ay sonra yeniden başladığı yönünde..
Tamam abi bugun devam edeyim gidip alıyım o zaman tekrar teşekkürler
4. ayı doldurdum sigarasız :) içmeyin arkadaslar sunu.gerçekten o kadar gereksiz ki... stresliyim ondan bırakamıorum yada başka bahane sunmayın.sigarasız hayat gerçek hayatmış bunu anladım.son 4 aydır bambaşka bir hayat yaşıyorum.psikolojik yada fiziksel olarak.atın kenara içmeyin 2 hafta sonra rahatlıcaksınız olan değişimlerede inanamıcagınıza eminim :)
Sigara dunyanin en zararli seyindende zararli birsey.beni yillar once kanserdende beter olan panik atak hastaliginin kucagina atti.5 sene ictim 6.5 senedir icmiyorum ama giden saglik geri gelmedigi icin cok uzun suredir bu illet hastalikla mucadele etmeye calisiyorum.yoruldum artik ama bikmak yok yaşamaya devam.
Ben bir paket ile bıraktım ama ciddi istekliydim, şu an 17-18 ay oldu ve gram aklıma gelmiyor canım istemiyor.
Kardeşim bu rüyalar psikolojiyi bozacak kadar vahim mi?Bende başlamayı düşünüyorum bu yüzden karar veremedim :confused:
Kardeşim bu rüyalar psikolojiyi bozacak kadar vahim mi?Bende başlamayı düşünüyorum bu yüzden karar veremedim :confused:
Sorun bende hocam yillar önce uyur gezerlik vardi bende ailemle yasarken sorun olmuyordu annem kapiyi kitleyip anahtari saklardi evde takilirdim. Ama artik yalniz yasiyorum apartmanda uyandim gecen gun hic bir sekilde hatirlamiyorum nasil gittim ne yaptim.. Defalarca bagirdigima uyandim ( buzaten yillardir var ) ama ruyalar ve uyur gezerlik biktirdi polis karakolu basma polatla askerlik yapma felan :D bence kullan birak sigarayi ruyadan daha zararli sonucta
Ben bir paket ile bıraktım ama ciddi istekliydim, şu an 17-18 ay oldu ve gram aklıma gelmiyor canım istemiyor.
Helal olsun valla
BurakOzdemir
21-04-2014, 12:27
2012de başladığım sigaraya günlük 2 veya 3 paket olarak devam ettim. başlangıç paketi aldım hayırlısı olsun
Bende champix ile sigarayı bırakmayı düşünüyorum, pek bırakmayı düşünen bir tip değilim ancak bırakmak lazım.Geçenlerde burun ameliyatı olduktan sonra ilk defa nefes aldığımı hissettim eğer sigarayı da bırakırsam tamam olacak diye düşünüyorum.Bakalım en yakın zamanda bende bir sigara bırakma operasyonu yapacağım :))
Sorun bende hocam yillar önce uyur gezerlik vardi bende ailemle yasarken sorun olmuyordu annem kapiyi kitleyip anahtari saklardi evde takilirdim. Ama artik yalniz yasiyorum apartmanda uyandim gecen gun hic bir sekilde hatirlamiyorum nasil gittim ne yaptim.. Defalarca bagirdigima uyandim ( buzaten yillardir var ) ama ruyalar ve uyur gezerlik biktirdi polis karakolu basma polatla askerlik yapma felan :D bence kullan birak sigarayi ruyadan daha zararli sonucta
Uyur gezerlik gibi bir durum varsa doktora danışıp almanda fayda var.. Bu arada askerlik, savaş vb şeyleri ben de çok görmüştüm. Survivor'dan tut kovboy filmine kadar farklı filmler de vardı elbet
Uyur gezerlik gibi bir durum varsa doktora danışıp almanda fayda var.. Bu arada askerlik, savaş vb şeyleri ben de çok görmüştüm. Survivor'dan tut kovboy filmine kadar farklı filmler de vardı elbet
Bir eczacı abim biraz içeriğinden bahsetmişti bu ilacın söylediğine göre nazi döneminde savaşan askerlere psikolojilerini rahatlatmak amacıyla verilen benzer bir ilaçtan yola çıkılarak geliştirilmiş:D
Uyur gezerlik gibi bir durum varsa doktora danışıp almanda fayda var.. Bu arada askerlik, savaş vb şeyleri ben de çok görmüştüm. Survivor'dan tut kovboy filmine kadar farklı filmler de vkalablbet
Uzun zamandir uyur gezerlik yoktu abi ilacin son zamanlarinda basladi. Bunu ilac yapti demiyorum kullanmayi dusunen arkadaslar endise etmesin sadece bende eskiden var olan bi rahatsixlik yenidenmeydana geldi. kalan ilaclari bitirene kadar kapiyi kitleyp anahtari uzerinden felan alip kendimi denicem. Eger yine baslamazsa devam paketine oyle gecicem
Faruk_Vtec
22-04-2014, 00:14
14ncu gun bugun doldu :) son sıgaramı ıçtım ve paketımı çöpe attım :) ınş hayırlısı ıle kurtuluruz şu ılletten..
Dun iki hap ictim ve gece yine berbatti ( mutafakda sebilin yaninda otururken uyandim ) artik hapi kullanmicam. Kendime verdiğim söz ile sigara icmicem.. Hapi kullanmayi düşünen arkadaşlar endişe etmesin bu sadece bende olan bir durum.
İnşallah uyur gezerlik çıkmaz bir de başımıza :D Bende dün aldım ilacı ancak haftaya filan başlamayı düşünüyorum sigara stoğum anca bitmiş olur :D
Dun iki hap ictim ve gece yine berbatti ( mutafakda sebilin yaninda otururken uyandim ) artik hapi kullanmicam. Kendime verdiğim söz ile sigara icmicem.. Hapi kullanmayi düşünen arkadaşlar endişe etmesin bu sadece bende olan bir durum.
Sen cidden kullanma kardeşim, böyle bir rahatsızlık varsa ilaç tetikliyor ve daha da arttırıyor olabilir.
Her zaman söylüyorum; normal sağlıkta olan bir insanda herhangi bir yan etki çıkmıyor ancak sağlıkla ilgili bir sorun var ise doktor kontrolünde kullanmakta fayda var. Keza aynı durum psikolojik sorunları olanlar için de geçerli, o arkadaşlar da doktor kontrolünde kullanmalı
konu mayıs 2012 de açılmış ve ben mart 2012 ortası bırakmışım sigarayı tam 2 sene olmuş maşallah :D
Bende champix kullanacaktım ancak doktor kullandığım miğde hapı ile etkileşime girebilir kullanma dedi.
Şimdi benim sorum şu bırakmayı çok istiyorum ve Allen Carr'ın kitabını bitirmek üzereyim. Kitap bitene kadar bırakmayın diyor ancak şuan mental olarak kafada bitirdim tamamen nikotin bağımlılığından canım istiyor.
Son sigaramı yaktığım gün yazacağım buraya bakalım neler olacak :) İnşallah kurtulabilirim artık cidden çok sıkıldım.
konu mayıs 2012 de açılmış ve ben mart 2012 ortası bırakmışım sigarayı tam 2 sene olmuş maşallah :D
maşallah maşallah :)
benim de 2 sene dolacak 20 gün sonra
Bende champix kullanacaktım ancak doktor kullandığım miğde hapı ile etkileşime girebilir kullanma dedi.
Şimdi benim sorum şu bırakmayı çok istiyorum ve Allen Carr'ın kitabını bitirmek üzereyim. Kitap bitene kadar bırakmayın diyor ancak şuan mental olarak kafada bitirdim tamamen nikotin bağımlılığından canım istiyor.
Son sigaramı yaktığım gün yazacağım buraya bakalım neler olacak :) İnşallah kurtulabilirim artık cidden çok sıkıldım.
Bırakma diyorsa bırakma :)
Gerçi ben de yarıya kadar okudum, yarıda bıraktım ama champix içiyordum kitabı okurken.
Birakmak istiyorum filmini izlemeni tavsiye ederim bi arkadasim hapsiz sadece o filmle bitakti 1 haftadir icmiyor.
Evren abi soylemis gerci ama herhangi bir rahatsizligi olan veya onceden psikolojik sorun yasayanlar doktor tavsiyesi olmadan kullanmasin..
Birakmak istiyorum filmini izlemeni tavsiye ederim bi arkadasim hapsiz sadece o filmle bitakti 1 haftadir icmiyor.
Evren abi soylemis gerci ama herhangi bir rahatsizligi olan veya onceden psikolojik sorun yasayanlar doktor tavsiyesi olmadan kullanmasin..
Yarın izleyeceğim 23 nisan hazır tatilken :)
Ben iyiki sormuşum zaten doktorda dedi harala hürele kullanılmaması gereken bir ilaç diye. Hatta ben champix dedim gülerek çok rüya görürsün dedi :D
Yarın izleyeceğim 23 nisan hazır tatilken :)
Ben iyiki sormuşum zaten doktorda dedi harala hürele kullanılmaması gereken bir ilaç diye. Hatta ben champix dedim gülerek çok rüya görürsün dedi :D
Ahaha baslarda rüyalar çok keyifliydi. Acaba bu gece ne gorcem diye heyecanla yatardim bilinç altima hayret ettim kendime inanamadim :D ama 20 kusurlu günlerde abuk subuk olmaya başladı bagirmalarima uyanmaya basladim komsu alper gece kimle kavga ediyodun diyince killanmaya basladim uyur gezerlikde meydana cikinca son damla oldu :) sigara içmek aptallik kanser çubuğuna bu saatten sonra hayatta para vermem Allen carr ve birakmak istiyorum filmi bile birakmak için büyük destek olur. İnşallah herkes kurtulur bagimliligindan.. Allah evren abiden razi olsun konu sayesinde kaç insan sigarayi birakti arada konuyu hortlaticam ki sayimiz artsin
Ahaha baslarda rüyalar çok keyifliydi. Acaba bu gece ne gorcem diye heyecanla yatardim bilinç altima hayret ettim kendime inanamadim :D ama 20 kusurlu günlerde abuk subuk olmaya başladı bagirmalarima uyanmaya basladim komsu alper gece kimle kavga ediyodun diyince killanmaya basladim uyur gezerlikde meydana cikinca son damla oldu :) sigara içmek aptallik kanser çubuğuna bu saatten sonra hayatta para vermem Allen carr ve birakmak istiyorum filmi bile birakmak için büyük destek olur. İnşallah herkes kurtulur bagimliligindan.. Allah evren abiden razi olsun konu sayesinde kaç insan sigarayi birakti arada konuyu hortlaticam ki sayimiz artsin
Allah cümlenizden razı olsun, 1 kişiye bile faydam dokundu ise ne mutlu bana.
Allah cümlenizden razı olsun, 1 kişiye bile faydam dokundu ise ne mutlu bana.
Evren abi öncelikle Allen Carr'ı aklıma sokan ve sigaraya son başlığını açarak bırakmak isteyenleri cesaretlendirdiğin için çok teşekkürler. Kitabı azmettim ve bitirdim.
Son sigaramı içtim ve gerçekten içerken kitaptakiler aklıma geldi sigaradan bin kere tiksindim yarısından sonra içerken miğdem bulanmaya başladı ve nasıl içtim lan ben bunu bunca zaman dedim. Bugünden itibaren inşallah 7 yıllık sigara illetinden kurtuldum.
Hadi hayırlı olsun :)
Evren abi öncelikle Allen Carr'ı aklıma sokan ve sigaraya son başlığını açarak bırakmak isteyenleri cesaretlendirdiğin için çok teşekkürler. Kitabı azmettim ve bitirdim.
Son sigaramı içtim ve gerçekten içerken kitaptakiler aklıma geldi sigaradan bin kere tiksindim yarısından sonra içerken miğdem bulanmaya başladı ve nasıl içtim lan ben bunu bunca zaman dedim. Bugünden itibaren inşallah 7 yıllık sigara illetinden kurtuldum.
Hadi hayırlı olsun :)
Hadi bakalım, inşallah kalıcı olur. Sen de tıpkı bizler gibi seneler sonra "bırakalı xx sene oldu" diye yazarsın :)
Bende abim için almayı düşünüyorum ama korkuyorum birazda. Bazı sitelerde intihara filan sürüklüyor gibi şeyler okudum tedirgin oldum açıkcası. Abim daha önce öyle piskolojik haplar almamış herhangi bir ilaç filan kullanmıyor. Ama sigaradan dolayı alerjik astım oldu çok öksürüyor,afedersiniz ama balgam filan çıkartıyor KOAH filan olucak diye korkuyorum alıyım mı sizce ne dersiniz ?
Eğer daha önce intihar egilimi yoksa hap yuzunden intihar etme veya o ruh halinde yasama ihtimali bence sifir. En basiti ruyalar bile hapi icmedigin gece kesiliyor. Hapa basladigim sigarayi biraktigim donem benim için gerçekten zordu 6 yillik ilişkinin bitmesi, is yerimdeki ciddi problem ve stresler felan filan hepsi üst üste geldiği günlerdi ona rağmen en ufak depresyon olaylari olmadi. Abiniz ilaca basladihinda gözlem altında tutarsiniz olur biter
Hadi bakalım, inşallah kalıcı olur. Sen de tıpkı bizler gibi seneler sonra "bırakalı xx sene oldu" diye yazarsın :)
İnşallah :) 4. gün bitti ve bende sıfır istek olmaya başladı. İşin güzel yanı arkadaşlarımın yanımda içmesi ve orda bile canımın çekmemesi. Çünkü en çok bundan korkuyodum arkadaş kurbanı olmaktan :D
Faruk_Vtec
27-04-2014, 00:00
14ncu gun bugun doldu :) son sıgaramı ıçtım ve paketımı çöpe attım :) ınş hayırlısı ıle kurtuluruz şu ılletten..
bu mesajı yazalı 5 gun oldu :) 1 fırt sıgara bıle ıçmedım :) canımda hıç çekmıo, sankı hıç sıgara kullanmamış bırı gıbıyım :) yıllarca bu sıgarayı nasıl ıçmışım dıe duşunmeye başladım :D ınş bı daha gerı başlamam..
Bu gün 1 ay olmuş.. Sigarasız geçen 31 gün. Hala kendime inanamıyorum sigaradan kurtulmak bu kadar kolaymış ve ben yıllardır içmişim ki sigara benim için keyifti eskiden bırak şu sigarayı dediklerinde bu bırakılır mı böyle bir güzellik diye cümleler kuran, iradesi cok zayıf ben 31 gündür sigara içmiyorum.. Yanımda içtiklerinde ciddi anlamda miğde bulantıları yaşıyorum yolda içen birisinin yanından geçerken nefesimi tutarak geçiyorum o iğrenç kokuyu almamak için. Sigara içen arkadaşlarıma acıyarak bakıyorum sarı dişleri berbat kokuları..
31 gündür güne uykumu alarak uyanıyorum, 31 gündür kendimi çok dinç hissediyorum, 31 gündür yediklerimden tat alıyorum, 31 gündür sabah uyandığımda acı bir tat olmuyor, 31 gündür daha sakin bir ruh haline sahibim, 31 günde 745 adet sigara içmemişim ve 204 TL Kendimi zehirlemek için harcamamışım. ( İlaç 200 Tl ve 1 ayda kendisini amorti ediyor fiyatı pahalı bulan arkadaşlar ! ) 31 gündür neredeyse 2 günde bir ATM den para çekerken hafta 1 ATM ye uğradığımı fark ettim ne zaman cüzdanımı açsam içi dolu :).. Bir sigarayı ortalama 5 dk da içtiğimi varsayarak 31 günde 2 gün 14 saatimi sigara içmekle harcamamışım ! Sigarasız hayat çok kaliteli ve çok güzel..
Sigarayı bıraktığımı gören 4 arkadaşım daha sigarayı bıraktı ( 1 tanesi champix kullanarak diğerleri film, Allen carr )
Sigaraya vereceğim 200 Lira ile Kıbrıs bileti aldım ailemin yanına tatile gidicem.
Bence bırakın. Boşuna kendinizi zehirlemeyin, sizi yavaş yavaş öldüren zehirin bağımlısı olmayın. Zehir cubuğuna vereceğiniz parayı bıraktığınız da harcayacak yer arıyo oluyosunuz. Jantı mı değiştirsem, Multimedia mı taksam, spoiler mi alsam, 2 gün tatile mi çıksam, Televizyonu mu değiştirsem, telefon mu alsam.. Bireysel emekliliğe ayda 200 versem emekli olunca köşe olurum.. Kafadan o kadar güzel projeler geçiyor ki bu bile bırakmak için harika bir teşvik.. Her ay durumu ve yaptıklarımı yazmayı planlıyorum.
1. Ay ödülü Kıbrısa ailemin yanına tatile gitmek.. Denk gelirse 2. ay ödülü olarak coilover almak :))
Bu arada sigarayı bırakan arkadaşlar sigaraya son uygulaması var android markette onu indirin arada baktıkca moral buluyor insan :)
BurakOzdemir
28-04-2014, 09:40
bugün 8.gün
dün hiç içmedim bugünde hala içmiyorum.
ilacı kullanmaya başladığımda hiç kesmedim sigarayı ama dün içmedim ne garip ya
constantine_502
29-04-2014, 09:37
25. gün ve sigarasız 11 gün. sanki hiç içmemişim gibi.
Faruk_Vtec
30-04-2014, 02:18
arkadaşlar sıgarasız 1 haftayı devırdım :) herhangı bı sorun yk..
merak ettığım bışy var, ılk paketı bıtırmek uzereyım bu devam paketı kaç paket? ınternette hıç fotoğraf bulamadım..
yanı ılk kutuda 1.2.3.4 hafta yazıo ıkıncı kutuda 5.6.7.8 hafta mı yazmalı..?
merak ettığım bışy var, ılk paketı bıtırmek uzereyım bu devam paketı kaç paket? ınternette hıç fotoğraf bulamadım..
Devam pakedinde de yanlış hatırlamıyorsam 1-2-3-4 yazıyordu ama başlangıç pakedi gibi 1. haftanın ilk günleri tek, 0,5 miligram şeklinde değildi
constantine_502
30-04-2014, 07:58
ben başlangıç paketi yerine komple bir set vardı 8 haftalık onu almıştım. ilk 4 haftalık olan başlangıç, sonraki 4 haftalık olan devam paketi ise eğer 5.-6.-7.-8. hafta diye gidiyor. Başlangıç paketinden tek farkı komple hepsi 1mg
Hondafatih
30-04-2014, 08:53
Devam pakedinde de yanlış hatırlamıyorsam 1-2-3-4 yazıyordu ama başlangıç pakedi gibi 1. haftanın ilk günleri tek, 0,5 miligram şeklinde değildi
abi ben birşey merak ediyorum çoğu yerdede okudum bu sorucağım soru askıda kalmış
2 senedir içmiyorsun ilacı bitirdikten sonra hiç istek oluşmadımı sigara için.
Alıcam bende hep muallakta kalıyorum.
abi ben birşey merak ediyorum çoğu yerdede okudum bu sorucağım soru askıda kalmış
2 senedir içmiyorsun ilacı bitirdikten sonra hiç istek oluşmadımı sigara için.
Alıcam bende hep muallakta kalıyorum.
Oluşmaz mı, oluştu elbette.. Hem de çok.. Ancak oluştuğu zaman, bırakma esnasında düşündüklerini düşününce geçip gidiyor o istek. O düşündüklerim de bırakma esnasında okuduğum Allen carr'ın kitabındaki kilit noktalar.. Her şey bir yana, istek geldiği zaman "bıraktım ben, daha da başlamam bu zıkkıma" diyorum ve bu epey etkili oluyor.
Ancak, bu güne kadar hiç mi içmedim bıraktıktan sonra? 1 kere doğum günümde aşırı alkollüyken birkaç nefes, 1 kere dağda kayak molasında 2 nefes, 1 kere de nişanımda yine alkollüyken 3-4 nefes çektim.. Hepsinde alkollü olmanın verdiği "gaz" vardı aslında; çok şükür ki birkaç nefesin devamı gelmedi, getirtmedim.
İğrendim, tiksindim.. Kokusunun pisliği, tadının anlamsızlığı, ağızda bıraktığı acı tad neden 1 nefes daha çekeyim ki dedirtti ve yarısına bile gelmeden attım.
İstek oluşması da zaman geçtikçe iyicene azalıyor, normalde canının çok çektiği anlarda artık aklına bile gelmiyor sigara diye bir şeyin varlığı.. Bir kaç ayda bir özel bir anda gelirse geliyor o istek, kaybolup gidiyor sonra da..
ben başlangıç paketi yerine komple bir set vardı 8 haftalık onu almıştım. ilk 4 haftalık olan başlangıç, sonraki 4 haftalık olan devam paketi ise eğer 5.-6.-7.-8. hafta diye gidiyor. Başlangıç paketinden tek farkı komple hepsi 1mg
Ben ayrı ayrı almıştım paketleri, 5-6-7-8 mevzusunu hatırlamıyorum ama senin de belirttiğin gibi, devam pakedi tamamen sabah akşam 1 mg..
aliburma
30-04-2014, 09:27
Sigarayı 2009 Aralıkta bıraktım. Aynı ilacı iki kişi kullandık. Diğer arkadaşım sonra yeniden başladı. Geçenlerde yine söylemiştim, sigara içmeden kaç gün durabilecegimizi değil de bu lanete daha ne kadar katlanabilecegimizi düşünmek bıraktırıyor. Sürekli gergin bir vaziyette beklemektense, hayatımızdan çıkarmaya çalışmak sonuca ulaştırıyor...
Faruk_Vtec
30-04-2014, 23:18
yorumlar ıçın tşk edrm, toplamda 3 paket deıl mı? yanı 1ncı paket başlangıç paketı sonrakı 2 paket devam paketı..
sıgarayı bırakalı yaklaşık 10 gun oldu, sıgara ısteğım ılk 3 gun bıraz vardı ama 3ncu günden ıtıbaren kesıldı şuan ıçım sıgara ısteğım hıç yk :) bu kdr yol almışken bı daha başlamamak ıçın butun paketlerı almak ıstıorm, toplamda kaç paket var onu merak edıorm..
yorumlar ıçın tşk edrm, toplamda 3 paket deıl mı? yanı 1ncı paket başlangıç paketı sonrakı 2 paket devam paketı..
sıgarayı bırakalı yaklaşık 10 gun oldu, sıgara ısteğım ılk 3 gun bıraz vardı ama 3ncu günden ıtıbaren kesıldı şuan ıçım sıgara ısteğım hıç yk :) bu kdr yol almışken bı daha başlamamak ıçın butun paketlerı almak ıstıorm, toplamda kaç paket var onu merak edıorm..
Toplamda 3 paket var.. Ben 2'den sonrasını almadım.
ufuksaracci
01-05-2014, 13:18
Tekrar yazayım elimde hiç açılmamış devam paketi var uygun fiyata vereceğim.
Vertigo sebebi ile 2.5 aydır içmiyorum. bıraktım demiyorum ama şuan kokusu bile rahatsız ediyor.
içen birisin dumanına maruz kaldığımda geniz yanması gibi çok rahatsız edici bir durum oluyor.
bence champix vb ürünlere ihtiyacınız yok bırakmak için.
ben 3 yıldır sıgara ıcıyorum. ama muptelası degılım. alkol ortamı olmasın 10 gunde ıcmesem aramam. sabah kalkınca, yorulunca, araba kullanırken yada yemekten sonra bı sıgara yakayım olayım yoktur. aramam. sadece alkolle iyi gidiyor. ben kendimi bildim bileli böyleyim. hiç diger muptelalar gibi hergun kesın 10-20 sıgara ıcmıslıgım yoktur. bu nası bi olaydır peki?
Faruk_Vtec
01-06-2014, 23:02
sıgarasız 41ncı gunumdeyım :) bırakan arkadaşlara bı sorum var..?
ılk aldığım başlangıç paketı bu;
http://i.hizliresim.com/aqRE8B.jpg (http://hizliresim.com/aqRE8B)
eczaneye gıttım ve 2 ıle 3ncu devam paketını ıstıorm dedım, devam paketı ıçın sadece 1 paket olduğunu soyledı ve aldığım pakette bu;
http://i.hizliresim.com/yd949M.jpg (http://hizliresim.com/yd949M)
ınternette 3 kutu dıe okumuştum yada oyle hatırlıorm, tam olarak bılmıorm..
bu ışın aslı nedır arkadaşlar? :)
son 1 gun kaldı devam paketınde sabah akşam olarak, bundan sonra 1 paket daha alıp ıçmem gerekıo mu..?
Emre Akçay
01-06-2014, 23:54
23 gündür bende içmiyorum. 6 senedir boşa içmişim. Çok şükür kendi kendime bıraktım.
7 senedir bende bil fiil içiyorum, artık zararları etkisini göstermeye başladı. Bu ilaca başlamak istiyorum ancak hap kullanamıyorum, boğazımdan bi türlü geçiremiyorum. Merak ettiğim husus ise, bu champix haplarının büyüklüğü. Ufak mıdır, yutulabilir bir şey mi?
benimde 1 buçuk ay oldu champixle bıraktım.ben başlangıç paketinin ilk kutusunu içip yani 14 gün içip dahada içmedim sigarayıda ilacın 8. gününde bırakmıştım. ilacı içtikten sonra kalbimde çarpıntı oluyodu bende rahatsız oldum 14. günde bıraktım. annemde aynı şekilde 14. gününde ilacı kesti yaklaşık 20-25 yıldır annem 4-5 senedir ben kullanıyorum. hiç bir zorluk hiç bir sıkıntı çekmeden bıraktık. inşallah herkes kurtulur bu meretten,(bu arada beni görüp çevremde 4 kişi daha bu ilaçla bıraktı sizde bırakabilirsiniz sadece biraz isteyin)
Faruk_Vtec
02-06-2014, 09:18
7 senedir bende bil fiil içiyorum, artık zararları etkisini göstermeye başladı. Bu ilaca başlamak istiyorum ancak hap kullanamıyorum, boğazımdan bi türlü geçiremiyorum. Merak ettiğim husus ise, bu champix haplarının büyüklüğü. Ufak mıdır, yutulabilir bir şey mi?
bnde normalde hap kullanamam ama bu hıç sıkıntı olmadı, hap'ı ağzıma attıktan snra su ıçıorm kendılığınden gıdıo :) zorluk çekeceğınızı duşunmuorm..
sıgarasız 41ncı gunumdeyım :) bırakan arkadaşlara bı sorum var..?
ılk aldığım başlangıç paketı bu;
http://i.hizliresim.com/aqRE8B.jpg (http://hizliresim.com/aqRE8B)
eczaneye gıttım ve 2 ıle 3ncu devam paketını ıstıorm dedım, devam paketı ıçın sadece 1 paket olduğunu soyledı ve aldığım pakette bu;
http://i.hizliresim.com/yd949M.jpg (http://hizliresim.com/yd949M)
ınternette 3 kutu dıe okumuştum yada oyle hatırlıorm, tam olarak bılmıorm..
bu ışın aslı nedır arkadaşlar? :)
son 1 gun kaldı devam paketınde sabah akşam olarak, bundan sonra 1 paket daha alıp ıçmem gerekıo mu..?
Devam pakedi 2 ve 3'ün birbirinden farkı yok. Her ikisi de aynı paket..
3 kutu tavsiye ediliyor, ben 2'de kesmiştim. Tamamen kendine güven ile alakalı 3. pakede geçip geçmemek.
edit: sen zaten 56 günlük devam pakedi almışsın.. Yani 2 aylık.. Bizim bahsettiklerimiz ise 28 günlük devam 2 ve 28 günlük devam 3 pakedi.. Sen başlangıç pakedi ile beraber toplamda 3 ay kullanmış olacaksın, kafidir 3 ay. Fazlasını kullanmana gerek yok.
benimde 1 buçuk ay oldu champixle bıraktım.ben başlangıç paketinin ilk kutusunu içip yani 14 gün içip dahada içmedim sigarayıda ilacın 8. gününde bırakmıştım. ilacı içtikten sonra kalbimde çarpıntı oluyodu bende rahatsız oldum 14. günde bıraktım. annemde aynı şekilde 14. gününde ilacı kesti yaklaşık 20-25 yıldır annem 4-5 senedir ben kullanıyorum. hiç bir zorluk hiç bir sıkıntı çekmeden bıraktık. inşallah herkes kurtulur bu meretten,(bu arada beni görüp çevremde 4 kişi daha bu ilaçla bıraktı sizde bırakabilirsiniz sadece biraz isteyin)
umarım yeniden başlamazsınız. Gerek çevrem gerekse okuduklarımdan edindiğim bilgi ve tecrübelere göre genellikle 2 aydan az kullananlar tekrardan başlıyor. Elbette bu genellemeler içerisinde istisnalar da var ve inşallah sizler de o istisnalardan olursunuz.
bnde normalde hap kullanamam ama bu hıç sıkıntı olmadı, hap'ı ağzıma attıktan snra su ıçıorm kendılığınden gıdıo :) zorluk çekeceğınızı duşunmuorm..
Teşekkür ederim abi, en kısa zamanda başlamam lazım o zaman.
Abi öncelikle böyle birşeye ön ayak olduğun için Rabbim Razı olsun, işin gücün rast gitsin.
Çok şükür ben hiç kullanmadım,
Ama anne ve baba fena tiryakiler. Baba günde 2 pakete yakın anne de 1 pakete yakın içmekte. ikisi de ortalama 30 senedir içiyorlar.
Neler yaptım bırakın edin diye, onlar da bi sürü ilaç vs denediler ama sonuç hüsran.
Sürekli birbirlerini tetikliyorlar bu konuda, birader de 25 inden sonra başladı günde 1 paket içiyor :S
Ben ne anlattıysam olmadı senin link'i attım inşallah faydalanırlar.
Bırakan kim varsa inşallah bir daha başlamaz :)
Evren yazdığın metni ben bir arkadaşımla mail aracılığı ile paylaştım bilgine umarım ona da faydalı olur
Utanarak yaziyorum ben yeniden basladim kanser çubuğuna. Hem de baslamayi hic dusunmedigim bi dönemde bi anlik çok sinirli oldugumda sakinleştirmek için yanimdaki biri uzatti bende alip yaktim hemde hic ne yaptigimi düşünmeden1 aydir iciyorum her ictigimde kendime küfür ediyorum her pakette bu son paket diyorum birakdigimdaki gunleri özledim tekrar birakicam becerebilirsem ilacsiz. Beceremezsem devam paketi ne kadar varsa kullanip.. Ama birakicam kendime saygimi kaybettim tekrar baslayinca
Champix ile sigarayı bıraktım çok memnunum. 12ay 20 gündür sigara kullanmıyorum. Tavsiye ederim.
Evren yazdığın metni ben bir arkadaşımla mail aracılığı ile paylaştım bilgine umarım ona da faydalı olur
1 kişi bile faydalansa ne mutlu bana, umarım okuduklarına inanır da dener bırakmayı.. Denedikten sonra büyük olasılıkla başarabilir zaten.
Utanarak yaziyorum ben yeniden basladim kanser çubuğuna. Hem de baslamayi hic dusunmedigim bi dönemde bi anlik çok sinirli oldugumda sakinleştirmek için yanimdaki biri uzatti bende alip yaktim hemde hic ne yaptigimi düşünmeden1 aydir iciyorum her ictigimde kendime küfür ediyorum her pakette bu son paket diyorum birakdigimdaki gunleri özledim tekrar birakicam becerebilirsem ilacsiz. Beceremezsem devam paketi ne kadar varsa kullanip.. Ama birakicam kendime saygimi kaybettim tekrar baslayinca
1 defa bıraktın.. Bırakılabildiğini, hatta çok kolay bir şekilde bırakılabildiğini artık biliyorsun. Madem bıraktın, 1 defa daha bırakabilirsin.. İlaçsız bırakmayı dene, başarılı olamazsan tekrar ilaç deneyebilirsin. Champix ile beraber Allen-Carr'ın kitabını bu sebeple tavsiye ediyorum aslında.. Sinirli / sıkıntılı vb anlarda sigaranın bir katkısı olmayacağını çok net bir şekilde işliyor beyninize. Tek dikkat edilmesi gereken, okumak için okunmamalı; anlamak için hatta mümkünse önemli yerlerin altı çizilerek okunmalı
altugkocer
16-06-2014, 15:35
Ben kendi kendime tarih belirlemiştim 2 ay önce falan. 27 Haziran Cuma gecesi inşallah sigarasız, öksürüksüz, balgamsız, kokusuz dünyaya girmeye hazırlanıyorum. Tek sıkıntım alkol aldığım gün sigarasızlığa nasıl dayanacağım. O yüzden ramazan ayından önce bırakmayı düşünüyorum. Ramazanda alkol almayacağımdan ötürü biraz daha kolay olacağını düşünüyorum.
Ben kendi kendime tarih belirlemiştim 2 ay önce falan. 27 Haziran Cuma gecesi inşallah sigarasız, öksürüksüz, balgamsız, kokusuz dünyaya girmeye hazırlanıyorum. Tek sıkıntım alkol aldığım gün sigarasızlığa nasıl dayanacağım. O yüzden ramazan ayından önce bırakmayı düşünüyorum. Ramazanda alkol almayacağımdan ötürü biraz daha kolay olacağını düşünüyorum.
Ben de çok korkardım bundan, alkol aldığımda bir sigarayı diğer sigarayla yakardım. Elim asla ve asla boş kalmazdı. Sigarasız alkol nasıl alınır bilmezdim, alınamaz diye düşünürdüm. Bu sebeple kendimden emin olmadan, gerçekten bıraktığımı hissetmeden, sigarasız içki içebileceğim konusunda güvenim yerine gelmeden ağzıma içki koymadım. Bu güven yerine geldiğinde ise, sigarasız içki içilebildiğini hatta daha da güzel olduğunu şaşırarak farkettim.
Ogulcan.O
16-06-2014, 16:06
peki bir yan etkisi oluyor mu abi kilo gibi ? konuyu tam okuyamadım yazdıysanız kusura bakmayın
peki bir yan etkisi oluyor mu abi kilo gibi ? konuyu tam okuyamadım yazdıysanız kusura bakmayın
Sigara yerine abur cubur konursa kilo almak kaçınılmaz, ben su koydum.. Canım birşeyler yemek istediğinde hep su içtim.
Ha sigara sonrasında kilo aldım ama bunda sporu bırakmamın, yeme düzenimin değişmesinin etkisi var; sigaranın değil.. Sigarayı bırakmasam da düzen değişikliği ile aynı kiloları alacaktım.
altugkocer
16-06-2014, 16:27
Ben de çok korkardım bundan, alkol aldığımda bir sigarayı diğer sigarayla yakardım. Elim asla ve asla boş kalmazdı. Sigarasız alkol nasıl alınır bilmezdim, alınamaz diye düşünürdüm. Bu sebeple kendimden emin olmadan, gerçekten bıraktığımı hissetmeden, sigarasız içki içebileceğim konusunda güvenim yerine gelmeden ağzıma içki koymadım. Bu güven yerine geldiğinde ise, sigarasız içki içilebildiğini hatta daha da güzel olduğunu şaşırarak farkettim.
O zaman sigarayla birlikte bir süre alkolü de bırakıyorum :) kendime güvenim geldiği zaman, kendimi hazır hissettiğim zaman alkole tekrar sigarasız bir şekilde başlıyorum.
tam 5.5 ay oldu sigarasız.artık tamamen çıkardım hayatımdan.elime aldıgımda bile yabancı bisymiş gibi gelio.o kadar sinirlendiğim zmanlar atlattım ama asla yakmadım.yakmayın şunu.siniri yenmekte kafada bitio o yüzden sigaraya sığınmayın.çok alkol aldıgım dönemde hiç canım istemedi.ama şunu söyleyebilirim.sporun hayatımda olmasının büyük etkisi var.bırakmaya niyetli arkadaşlara söylüorum.spora başlayın ve öyle deneyin bırakmayı... emin olun çok daha kolay olucak...
cgnozdmr
16-06-2014, 18:51
yaklaşık 7 sene içtim 1 sene önce bıraktım.Bende başlarda senin düşündüğün sıkıntıları yaşıyordum.Arkadaşlarımla bi süre çay kahve içemedim alkol almadım, ilk biramı içtiğim gün 2 paket cips yedim 2 birayla :D daha sonradan bu isteğim azaldı zaten alkol çok fazla tüketmiyorum ama artık alkolün yanında aramıyorum.Emin ol belli bir süre sonra bir zamanlar sigara içtiğini unutuyorsun.
MaNiSaLı
16-06-2014, 20:04
Bugün 6.ayı geçtim.
Sigarasız hayat mükemmel...
Champix rüya vs görduruyor ama tek geçerim
Ben toplamda 2 paket i 3 aya yayarak kullandım (2.aydan itibaren sadece sabah içerek ;) )
Böylece yan etkileri de en aza indirdim.
Şükür Rabbim ede ...
Bırakmak isteyenler bu konuyu sürekli okuyun sürekli takip edin içmeyin konu size destek verecektir zaten.
Faruk_Vtec
17-06-2014, 21:43
sıgarasız 56ncı gunumdeyım.. :)
lethaldoze
17-06-2014, 22:56
günde 2-3 tane ye düşürdüm. Bırakamıyorum meredi :) Ramazanda inşallah daha kolay olur.
rutine bagladım her sene 4 ay icmiyor sonraki 8 ay içer oldum son 3 senedir ... bi kopamadım valla ya
Bir güncel çekeyim bende:)
9 senedir günde 1 paket altına düşmeyen sigarayı zevk için içen (içtiğini sanan) ben, bu ilaç+allen carr'in kitabı sayesinde 3 gündür sigara içmiyorum. İrademin çok zayıf olduğunu düşünürdüm ama öyle değilmiş gerçekten. Daha önce 1 kere bırakmayı denedim 2 gün bile dayanamamıştım:) Şuan ise gayet rahat bir şekilde ilerliyorum inşallahta böyle gider. Şuan aklıma gelmiyor mu evet geliyor ama aklıma gelenin nikotin yoksunluğu değil tamamen alışkanlıktan olduğunu anlayabiliyorum arada bir canım istiyor kolayca savuşturabiliyorum aklımdan. İlaç işe yarıyor evet nikotin ihtiyacı hissetmemenizi sağlıyor fakat sizin alışkanlığınızı bıraktırmıyor kafa yapınızı değiştirmiyor, bu yüzden kesinlikle allen carr'in kitabını öneririm kafanızda ki doğru bildiğiniz yanlışlarıda silince bırakması daha kolay oluyor bu illeti.
34btr1907
09-01-2015, 22:35
B (http://www.cinetakip.com/yerli-filmler/birakmak-istiyorum-full-izle.html/2)
2014 sinemalarda yayınlanan,izlemek aklında olupta unutanlar için paylaşıyım illaki + olur .
34btr1907
09-01-2015, 22:36
B olarak çıkmıs link oraya tıklayınca acılması gerek
Birazcık hort olcak ama yeni konu açmak istemedim.
Bu ilaca bugün itibariyle bende başladım.
Ama doğru zamanda mı başladım onu bilmiyorum. 1 ay sonra ygs sınavı var, bırakmayı gerçekten istiyorum bu durum beni sıkıntıya sokar mı acaba?
aliburma
19-02-2015, 23:19
Ama doğru zamanda mı başladım onu bilmiyorum. 1 ay sonra ygs sınavı var, bırakmayı gerçekten istiyorum bu durum beni sıkıntıya sokar mı acaba?
hiç birşey olmaz. ben 2009 yılında bıraktım. hatta 1 kutu ilaç ile 2 kişi bıraktık. sigarayı bıraktıktan sonra ne kadar kolay olduğunu göreceksin. gerçekten...
Gökhan Bilgin
19-02-2015, 23:42
2009'da başlamıştım sigaraya 2013 şubat'ın 18'inde bıraktım tam 2 sene olmuş bırakalı
Faruk_Vtec
20-02-2015, 01:17
10 aydır sıgara ıçmıyorum guncelı.. :)
Benimde tam birinci yılım birkere bile aramadım sıgarayı :)
Bu konu bana yol göstersin.
Sabah ilk iş şu ilaçtan alayım biraz nette araştırdım ama satışı mı durduruldu ilacın
Allen Carr'ın kitabını da okursan, YGS stresi ile sigaranın zerre alakası olmadığı konusunda ikna olacaksın. Keşke sigara YGS sınavında etkili, sıkıntı giderici, zeka açıcı bir şey olsa da herkes sınav öncesi paket paket içip full çekse :) Ama senin de bildiğin gibi bunlar gerçek değil, dolayısıyla benim fikrime göre sıkıntılı bir zaman sigarayı bırakmak için en iyi zaman
Bu konu bana yol göstersin.
Sabah ilk iş şu ilaçtan alayım biraz nette araştırdım ama satışı mı durduruldu ilacın
Bildiğim kadarıyla ( 3-4 ay önce bir akrabam ilacı almıştı ) durdurulmadı.
Unutmayın, en az 2 kutu ( 2 ay ) ilaç kullanılmalı.. Çevremden edindiğim tecrübe, tek kutuda kalanların genellikle yeniden başladığı yönünde..
Bu arada 3 sene bitecek benim de, Allah bu ilacı üretenden razı olsun...
Mivec_4G63
20-02-2015, 08:42
Benim biradere de dün aldık başlangıç paketi. Yeni başlayacak inşallah faydasını görürüz.
altugkocer
20-02-2015, 08:51
Ben de Haziran ayında ilaçsız bıraktım. Çok düşünmüştüm ilaç alsam mı almasam mı diye.
Bi ilaçsız deneyim bakayım bırakmayı dedim ve bıraktım :)
Ama arada tek tük içiyorum (alkol alırken, Türk kahvesinin yanında vs. totalde haftada birkaç taneyi buluyor)
Bu arada tek tük içmeyi de bırakırsam süper olacak, var mı bunun için önerisi olan ?
Antalyalogy
20-02-2015, 09:29
Arkadaşlar sayfaların hepsini okuyamadım,
bu ilaç tek tip değil mi yani mg ı tek, paket içi adet tek? Ona göre isteyelim eczanaeden.
İlacın kutu içeriğinde iki farklı mg var, belirli bi günü geçince mg artıyor.
İlacın başlangıç paketi ve devam pakedi var
Tüm modellerde hangi gün ne alacağın yazıyor. Başlangıç pakedinde düşük dozla başlatıp dozu ve sayıyı arttırıyor ( sabah sabah sabah iken sabah aksam, sabah aksam ) devam paketleri ise birbiri ile aynı
OrcunInce
20-02-2015, 10:35
Champix ile bende sigarayı bıraktım. 45 gün oluyor sadece ilk 20 gün kullandım ilacı.
Herkese tavsiye ederim, rüyalar dışında :)
SULTANOGLU
20-02-2015, 10:59
Valla bu sigara bırakma olayı tamamen pisikolojik ve ne kadar istediğinle alakalı. Babam 45 yıldan beri sigara tiryakisiydi ve geçen aylarda nefes darlığı nedeni ile hastaneye yattı. Şunuda belirtiyim hastaneye yatmadan öceki haftalardda sigarayı yavaş yavaş azaltmıştı bizde bu sıralar "ne güzel heralde bırakıyor yavaş yavaş" diye düşünüyorduk. Neyse hastaneye yatınca doktorun tespiti ileri seviyede KOAH oldu ve 2 hafta boyunca hastanede yatıp tedavi edildi.
Doktorun bize dediği aynen şuydu "Babanız sigarayı bırakmamış, sigara babanızı bırakmış." ciğerler öyle bir duruma gelmişti artık kandaki oksijen seviyesi 98% olması gerekirken 24% e düşmüş ve zaten u seviyed ebir insanın değil sigara içmesi nefes alması bile pamuk ipliğine bağlıymış.
Hakkaten içmesi keyifli ama böyle bir şeyin canlı şahidi olunca insan başlarım lan keyfine demeden edemiyor. Babam şu anda hiç sigara ve alkol içmiyor.
serkanokan
20-02-2015, 11:01
Yaklasik 2 hafta elektronik sigara kullanimi sonrasinda sigarayi da elektronik sigarayi da biraktim. Forumda elelektronik sigara ile alakalı bir konu var, detayli sureci musait olduğum bir zaman orada anlatacağım.
bende psikolojik oldugunu düşünüyorum.
liseden beri sürekli olmasada içerdim. ünide biraz artmıstı sonra azalttım son sene nerdeyse 3 günde paket biticek sekilde içiyordum. Ama aksam 6 dan sonra genelde pek içmiodum sadece dısarda olursam içiyodum. 2 ay kadar önce sogukta içerken dedim niye içiyorum yaa salla içmicem artık paketi attım çöpe o gunden beri içmiorum. 2 ayın üzerine dün sadece bi vanilyalı içtim o yani oda sert geldi keyif almadım yarıda attım.
he gene içerim tek tük ayda 1 flan ama sigara bana bagımlılık yapmıyor içmediğim zmanda eksikliğini hissetmyiorum. canım sigara cekmiyo basım agrımıyor. Tuhaf bir durum ama bence bırakılması oyle cok zor birsey değil.
Sadık Özyer
20-02-2015, 11:35
Evren abi , bende 3 ay bıraktım sonra içicem uleyn dedim içemedim. Zorla başladım. ama o hd kalitesindeki rüyalar kaç hapla gerçekleşiyor?