Orijinalini görmek için tıklayınız : Coil ex & vogland hakkında
Bu iki markanın farklı ebatlarında yayları mevcut (coilex 4 cm vogland 3 cm) benim asıl merak etdiğim bu iki markayı kullananlar varsa bir sorun yaşayan varmı ona göre marka tercih edicem.Benim tek amacım yol tutuşu artırma aracımın fazla düşmesini şu aşamada düşünmüyorum. Ben coilex i fazla duymadım siz ne dersiniz?
coil-ex in yanuından geçme derim
marka yay herzaman iyidir.
Benimde şüphem o zaten :)
Benimde şüphem o zaten :)
şüpe etme sakın alma eibach prokit al konforu iyidir fazla alçaltmaz.
şüpe etme sakın alma eibach prokit al konforu iyidir fazla alçaltmaz.
Şu an için Tr de mevcut değil. Yurtdışı siparişi ile uğraşmak istemiyorum Zaten 4 ay bu halde kalıcak sonra aracım köklü bir operasyona gireceği için kw ye geçicem. Onuda 2 ay içinde almanyadan alırım :)
vtec powe®
03-05-2012, 10:53
vogland da genelde sert oluyor.
h&r eibach filan bunlar iyidir.
valla bu gidişle tek geçici seçenek vogland ptesi aracımın amortisörlerini değiştiricem o aradada takarım diye düşünüyorum.
Asbest35
03-05-2012, 15:02
walla piyasadaki bi çok yayı tecrübe ettim kendimden arkadaşlarımdan. H&r veya eibach gördümmü alıcam son kararım...
tuner faruk
03-05-2012, 15:14
Ben Corollamda Vogtland 3.5 cm kullanıyorum ve aşırı derecede memnunum konforda 0 kayıp hatta araca binen arkadaşlar yay olduğuna inanmıyorlar :D
Fatih Kavak
03-05-2012, 15:58
Coil-Ex kadar rahatsız bir yay olamaz..
volkan 207 gt
04-05-2012, 15:00
yaklaşık 3 aydan beri 207 gt aracımda coil-ex ithal yay kullanıyorum aracımda orjinal sürüş konforundan bir şey kaybetmedi ve düşüş olarak gayet başarılı ( özellikle şunu diyebilirim evet piyasada herkesin tercihi eibach tan yana ama coil-ex emin olabilirsiniz daha yumusak ve sürüş esnasındaki sesleri yansıtmıyor) yay alırken bende cok arastırdım eger bütce varsa h&r derim ama coil-ex ithal yay olarak o kadarda kötü değil.
bora1311
04-05-2012, 15:10
2007 yilindan beri focusumda 35mm vogtland spor yay kullaniyorum, son derece memnunum...
vogtland la coil ex filan kıyaslanmaz :)
Megane 2 de ve corsa d sportta vogtland kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım...
tdipower
04-05-2012, 23:26
kanka vogtland alıcaksın tabiki :)
mert_leon
04-05-2012, 23:29
vogtland 3.5 luk var iki senedir aracımda sıkıntısız kullanıyorum.konfor son derece yerinde aracın.
RaiTheRe
04-05-2012, 23:33
Pek kıyaslanacak markalar değil ama Coil-ex karakter olarak sert bir yay tercih olarakta eibach veya H&R derim.
aradım bulamadım bu coil-ex in websitesi varmıdır? varsa tüv sertifikası vs var mı bakmak istiyorum.
eğer yoksa vogtlandla kıyaslanamaz bile.
vogtland la coil ex filan kıyaslanmaz :)
aslında kıyaslanacak durum yok tabi ama seçenek de yok :) Voglant da kalmamış. Srk shop ile yarın görüşücem ellerinde einbach olduğunu yazmışlar. İnşallah uyanı vardır yoksa bu işden vaz geçicez kasım sonuna kadar böyle devam :rolleyes:
bu c.ex lerın fason uretıldıgını cok gördüm nette fk larında
tolgakaynak
05-05-2012, 01:40
coil -ex mi :S:S:S benim evin karşısındaki demirci bile daha güzel yay yapar...
.::EmrE::.
05-05-2012, 01:48
Coil-ex yanlışlıkla bende almıstım bi ara.. sonra sizin gibi internet sitesi TÜV belgesi aradım yok :D
Gidip iade edip hemen H&R almıstım.. Coil-ex için su kadarını söyliyeyim ; adamlar yayın kutusunun içine sticker koymus aynen şöyle idi : Coil - Ex ; Perpormance Springs.
mehmetRS
05-05-2012, 07:21
coil ex Türkiyede üretiliyor zaten, bastırıyorlar kutuyu ozalitciye v.s. devam. Ithal yay felan değil aldanmayın buna.
Ben eski aracımda koni+vogtland kullanmıştım... Memnuniyetim 95/100'du....
aspava983
05-05-2012, 09:57
benim anlamadığım neden yerli üretim bir ürünü kullanmadan yabancı bir markayla kıyaslıyoruz?
benim anlamadığım neden yerli üretim bir ürünü kullanmadan yabancı bir markayla kıyaslıyoruz?
Coilex de enteresan bir durum var bazı araçlarda hiç problem yaratmazken diğerlerinde sekme-ses- aşırı setlik gibi sıkıntılara yol açmış. Bende 2-3 gün araştırdım. Riske girmeye değmez ama benim aracım için Türkiye pazarında alternatif yok.
aspava983
05-05-2012, 10:26
Coilex de enteresan bir durum var bazı araçlarda hiç problem yaratmazken diğerlerinde sekme-ses- aşırı setlik gibi sıkıntılara yol açmış. Bende 2-3 gün araştırdım. Riske girmeye değmez ama benim aracım için Türkiye pazarında alternatif yok.
mesela bende bir haftadır şu yerliüretim fk yayı araştırıyorum kullanan 10 kişi memnun olduklarını ve bir sıkıntı yaşamadıklarını söylüyor
golfcu0101
05-05-2012, 11:52
focus mk1 aracımda voglant 35 mm kullanıyorum konfor vs çok memnunum.
bora1311
05-05-2012, 12:07
aslında kıyaslanacak durum yok tabi ama seçenek de yok :) Voglant da kalmamış. Srk shop ile yarın görüşücem ellerinde einbach olduğunu yazmışlar. İnşallah uyanı vardır yoksa bu işden vaz geçicez kasım sonuna kadar böyle devam :rolleyes:
ben x-treme tuning den almistim zamaninda, vogtland bayilikleri var yanlis bilmiyorsam. linkini atiyorum bi sorun isterseniz...
Vogtland Sport Suspension (http://www.x-tremetuning.com/vogtland/spor_yaylar.php)
Murat Özcan
05-05-2012, 18:05
eicbah al keyfine bak
volkan 207 gt
06-05-2012, 20:10
arkadaşlar yanlış anlaşıldım sanırım ben kıyaslama yapmadım sadece kendı aracımda kullanıyorum ve memnun olduğumu belirttim acıkcası ürün hakkında bir kullanıcının fıkırlerine ihtıyaç olur diye diye eklemiştim tabikide ürünler arasında ve kullanılan arac süspansiyonları arasında farklılıklar görülebilir.(bu arada coil-ex tüv onaylıdır aracın üstündeyken muayneden geçmiştir.
arkadaşlar yanlış anlaşıldım sanırım ben kıyaslama yapmadım sadece kendı aracımda kullanıyorum ve memnun olduğumu belirttim acıkcası ürün hakkında bir kullanıcının fıkırlerine ihtıyaç olur diye diye eklemiştim tabikide ürünler arasında ve kullanılan arac süspansiyonları arasında farklılıklar görülebilir.(bu arada coil-ex tüv onaylıdır aracın üstündeyken muayneden geçmiştir.
Yok hocam yukarıdada belirtdim bazı araçlarda sıkıntı yaratmıyor. tüv onayı iyiymiş. Ben bir araştırma içindeyim. İnşallah yarın bir sonuca ulaşıcam :)
tüv onaylı derken aldığınız yayların tüv sertifikası mı vardı yoksa tüvTürk te muayeneden o yaylarla mı geçtiniz?