Orijinalini görmek için tıklayınız : Fitness aleti için akıl verin pls
iyice manyağa bağladık, çok kilo aldım
sizin bir başlık vardı, body-fittness diye
oraya yazmak istemedim çünkü orası chat gibiydi en son
arada kaynamayalım :)
bu evde kullanmalık
çok işe yarayan ama koşu bandı gibi hamallık değil daha akıllı birşey bakıyorum
eliptik bilmem neler var
e walking böyle sağlı sollu uzaylı gibi hareket ettiğin aletler var
bakıyorum bakıyorum 500 çeşit
kafam karıştı
yokmu bunun çözümü ?
heyecanla takip edeceğim...hollanda sığırı gibi oldum bende...
civicsi_r
03-05-2012, 15:13
bende aynı sen gibi salona gitmektense eve malzeme almış..1 ay güzeldi sonra baktım bu spor işi evde yapılacak bir iş değil satıp.bi salona yazılmıştım....bence yakınında bi salon varsa yazıl ortam olur rekabet olur daha iyi çalışırsın..bu spor yalnız yapılacak bir değil.
abi evine koşu bandı yada bisiklet tarzı spor aletleri alan arkadaşlarımın hemen hemen hepsi aldıkları gibi bi kenara koyduklarını üşenip kullanmadıklarını söylüyorlar.En güzeli galiba çıkıp yürümek ve tempolu koşu.
sigarayı bıraktım 4 senede yaratık gibi oldum
1.80 boy
kilo aha şimdi tartıldım 97kg
bel çevresi 113cm
nerden baksan 17kg -18kg fazlam var
kısaca:
19 litrelik su damacana sı kadar fazla yağ var vucutta
Hakan abi ben evin 1 odası geçen yıl boşalttım spor odası yapmak için :D ama spor aleti dışında her şey koydum bu sıralar tekrar niyetlendim bakalım güzel bir koşu bandı bisiklet ve bu komple agarlıkların oldugu zamazingoyu tavsiye ederim.
By_DoMiNo
03-05-2012, 15:21
sigarayı bıraktım 4 senede yaratık gibi oldum
1.80 boy
kilo aha şimdi tartıldım 97kg
bel çevresi 113cm
nerden baksan 17kg -18kg fazlam var
kısaca:
19 litrelik su damacana sı kadar fazla yağ var vucutta
abi tavsiyem eve fazla pahalı olmayan bir kondüsyon bisikleti ile spora geciş yapmanız. bir ara bisiklet olayına iyi sarmıştım. 1 gün ara ile bisiklette orta seviye zorlayacak kadar yarım saat binerdim. kalca ve belin alt kısımları bir incelmişti. pantolon kıcımdan kayıyordu resmen. Kalca ve eritmesi zor olan alt bel bölgesine cok faydası var. Hepsiburada.com dan secebilirsiniz. 160-170 tl lik bir ürün vardı almayı hala dusunuyorum acıkcacı.
Bad-Fast
03-05-2012, 15:22
kilo için ideal olarak ip , kondisyon bisikleti , ev müsaitse kum torbası gibi araçlarla hem kilo verirsin hem kondisyon gelişmiş olur ..
bisiklet diyorsunuz
peki dikey-yatay-eliptik seçenekleri var
hangisi ?
abi salona gidebiliyorsan salona git daha iyi sonuç alman muhtemelen bence evde yaparken biraz daha nasıl diyim yayıyorsun disiplinli olmak lazım ben yapamadım hiç o işi evde:)
By_DoMiNo
03-05-2012, 15:35
bisiklet diyorsunuz
hangisi ?
standart olanı dikeydir. En verimliside odur. yatay yada eliptik olanlar sırt destekli tipler oluyor. Sırt problemi cekenler icin. en verimlisi rahat ve keyiflisi dikeydir.
Patisever
03-05-2012, 15:36
spor salonundakı havayı ewde yakalayamazsın en fazla 3-5 gün calısırsınız ewde salona yazılın hatta 2 kişi olunkı birbirinizi teşvik edin birde kosu bandından baska bişey demişsinizde sizin ihtiyacını olan eğer illahada ewde yapacagım diyorsanız prof bir kosubandı alın haftada bir güb müğde yapın en az 4 gün 20 ser dakika yürüyüş yapın derim yapabilirseniz sabah ezan saati oksijen patlaması oldugu saatler sağlam werim alacaksınızdır gün içerisinde aldıgınız kaloriyinin fazlasını sağlıklı harcamanız lazım kı vücut extra almasın ayrıca yürürkende ağız açılmayacak seviyede olamlıdır oksijen kaybetmesin vücüt ama yavas olmamalı kendi ayarınız söyle örnek wereyim yürürken sarkı söylemeye calısın söyleyememe ayarı sizin su ankı kardiyo ayarınız olacaktır üstünüzde sweet olsun uzun kollu vucut su atsın önce kan sekeri sonra ince kalın bagırsak dalak v.s derken erime alt miğde bölümüne gelecektir ama bu devamlılıkla olacaktır tabiki aynada kendinizdekı değişimi görene kadar devam edebilirseniz buna devamı gelecektir umarım yardımcı olmusumdur azda olsa ( yemege kısmayı unutmayın karbonhidratı baklagillerden almayı deneyin ) pilav-ekmek .vs yavas yavas kesin saygılar
Day Walker
03-05-2012, 15:36
koşu bandı alma abi sakın 2 gün biniyosun sonra çamaşır askısı oluyo.
Akşam yemeklerden sonra 1,5 saat yürümekle başlayın. Boşuna koşu bandına para vermeyin.
Biraz form tuttuktan sonra da fitness a yazıldığınız zaman kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz.
Bu arada 3 beyazdan da uzak durun...
Patisever
03-05-2012, 15:37
koşu bandı alma abi sakın 2 gün biniyosun sonra çamaşır askısı oluyo.
500 700 tl lik bant olmayacak tabiki :)
heyecanla takip edeceğim...hollanda sığırı gibi oldum bende...
bu tarz adamlara ayar oluyorum şuan itibariyle sığır gibi yemek yiyo mesela
bide yok zayıflamamlazım vs.
@Maxi
abi bence adam gibi bi salona git evde olcak iş diil gibime geliyo :)
Patisever
03-05-2012, 15:40
Akşam yemeklerden sonra 1,5 saat yürümekle başlayın. Boşuna koşu bandına para vermeyin.
Biraz form tuttuktan sonra da fitness a yazıldığınız zaman kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz.
Bu arada 3 beyazdan da uzak durun...
sekerle tuzu bir anda kesmek de iş değil bir anda tansiyon gider elektrikler kesilir :)
Day Walker
03-05-2012, 15:42
500 700 tl lik bant olmayacak tabiki :)
biz çok para verdik hanım 2 gün bindi 1 sene çamaşır astı sonra %30 zararla arkadaşına sattı :)
overblack
03-05-2012, 15:43
evde olmuyor beyler.en güzeli ağaçlık bir yere gidip günde 1 saat kros yapmak.
Abi sana böyle bir alet lazım yerin varsa
http://www.finspor.com.tr/profesyonel/images/stories/urunler/body_solid/body_solid/g_serisi/g_9s/g_9s_01.jpg
bu tarz adamlara ayar oluyorum şuan itibariyle sığır gibi yemek yiyo mesela
bide yok zayıflamamlazım vs.
abi bence adam gibi bi salona git evde olcak iş diil gibime geliyo :)
çucuk krakerın buyugu çıkmış yanında da buz gibi bir kola...ohh misss...
çucuk krakerın buyugu çıkmış yanında da buz gibi bir kola...ohh misss...
al işte o aleti satın alsa nolur bu adam :D
yok ya pisiklet alıcam ben :D
taktım kafaya
genel olarak iradeli biriyimdir, kaldırıp atmam bi köşeye heralde
Bad-Fast
03-05-2012, 16:00
bisiklet diyorsunuz
hangisi ?
abi salona gidebiliyorsan salona git daha iyi sonuç alman muhtemelen bence evde yaparken biraz daha nasıl diyim yayıyorsun disiplinli olmak lazım ben yapamadım hiç o işi evde:)
arkadaş sölemiş bencede standart olanlar yeterli olur , istek olduktan sonra hayli hayli dediklerim yeter .. koşu bandından çok daha iyidir ..
hakan abı gertçek bisiklet alsan?
evden sahile yokuş aşşağı guzel ınersın donustede yokus yukarı:)
Benim bir odam spor odası, bundan var bende, Yerin ve vaktin varsa bu tarz bişey alabilirsin abi :)
http://www.j-annonce-gratuit.org/wp-content/uploads/classipress/1271697555-1.jpg
Mevcut beslenmeniz ne şekilde, sağlıklı besleniyor musunuz? Diyetisyen ile de kolay kilo verebilirsiniz birkaç 2-3 ay içerisinde fark da eder.. :)
aslında bi koşu bandı üreticekler
gün içinde 1 saat yada minimum yarım saat koşmadığın zaman alarm çalacak tüm apartmanı ayağa kaldıracak şekilde
RottingChrist
03-05-2012, 17:59
beyler yaklaşık 2 haftadır evde koşu bandında 40-60 dk arasında çalışıyorum. şu an bir bıkkınlık yok fakat neden bu güne kadar bekledim diye bir pişmanlık var. bir aydır yediklerime dikkat ediyorum ve dün itibariyle 3 kilo vermiş durumdayım. sipariş ettiğim dambıl setim de geldi ve ilk çalışmama bu akşam başlıyorum. bundan sonra bir akşam koşu bandı ve egzersiz diğer gün dambıl. evde spor olmaz demeyin koşu bandında yürürken oğlumu da omuzuma alıp keyifle yapıyorum hemde ailemle zaman geçirimiş oluyorum.
Bad-Fast
17-05-2012, 13:21
kondisyon bisikleti bakıyorum bende şimdi :)
Maxi aldın mı ?
Dynamic R80 Kondisyon Bisikleti - Voit Adım Sayar Hediyeli | Dynamic Kondisyon Bisikletleri | Hizlial.com (http://www.hizlial.com/u19.002.4495.0010/Dynamic-R80-Kondisyon-Bisikleti--Voit-Adim-Sayar-Hediyeli#)
şunu alim diyorum ama yorumlar kararsız bıraktı ..
Thracian
17-05-2012, 15:01
her mesaja aynı postu yazıyor gibi oluyor ama P90X tavsiye ediyorum. 2Haftamdayım 5 kg a yaklastım 1 beden inceldim.
İstedigi dumbell set veya yay set ve kapı barfiksi maliyet ucuz, fazla yer kaplamıyor.
programı 1 gun cardio 1 normal program 1 gun kenpo 1 gun normal program yapabilirsin.
yada ben azimliyim dersen normal programı+ cardio ve kenpo ile gunluk 2 saat sporla cok faydalı olur
1 haftada 5kg mu? yok artık güzelmiş.
ben birşey almadım henüz
çoğu insan olmaz o iş evde deyince :(
edit:
bu P90X birkaç modeli var
birde orjinalini almak lazım falan diyorlar nette
Thracian
17-05-2012, 15:52
1 haftada 5kg mu? yok artık güzelmiş.
ben birşey almadım henüz
çoğu insan olmaz o iş evde deyince :(
edit:
bu P90X birkaç modeli var
birde orjinalini almak lazım falan diyorlar nette
11 gunde 4.7 kg, ama en onemlisi performansa etkisi, programı 3 ay kadar once denemistim o yuzden daha tecrubeliyim.
3 programı var clasic, lean, doubles, ama hepsi 12 video aynı, sıraya gore program degisiyor. doubles agırlıkla kas calısması, clasic kas ve yag yakımı karısık, lean ise cardio agırlıklı
Bad-Fast
17-05-2012, 16:07
ben o linktekini alıcam evde olur abi olmaz diye bişey yok mesele kafaya koymada ;) , 11 günde o kilo verilir ama yağ oranı yüksektir arkadaşın herhalde ..
nereden alırım ben o kiti?
dana gibi olduk ya
bak unutmuştum gene hatırlattınız
Altis Parana Manyetik Koşu Bandı + Koşu Bandı Yağı Hediyeli - Spor / Fitness - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/altis-parana-manyetik-kosu-bandi-kosu-bandi-yagi-hediyeli/productDetails.aspx?productId=sporaltis804&categoryId=19249)
Ben bunu aldım.Günlük mustlarım içerisinde.Ne kadar işim de olsa,yorgun da olsam fix 40 dakika hergün yürüyorum.Sigarayı bıraktıktan sonra aldığım kiloları verebiliyorum artık.Akşam ekmeksiz herşeyi yiyerek bir ayda 7 kilo civarı verdim.
Emir_b16a
17-05-2012, 16:48
evde çalımak çok sıkı mental bağlılık gerektirir bunu yapmak da kolay değil max 3 ay veririm sağlıklı çalışma düzenine (ki yaz geldi oda imkansız) bnm tavsiyem spordan önce 10 kilo kadar diyetle vermen
çümkü sporu bıraktığın zaman tekrar kilo alıcaksın
evde çalımak çok sıkı mental bağlılık gerektirir bunu yapmak da kolay değil max 3 ay veririm sağlıklı çalışma düzenine (ki yaz geldi oda imkansız) bnm tavsiyem spordan önce 10 kilo kadar diyetle vermen
çümkü sporu bıraktığın zaman tekrar kilo alıcaksın
Muhakkak dediğiniz doğrudur lakin focuslanma sorunum yok.Çıkıp yürümezsem rahatsız oluyorum o derece şuan.Gergin bir ortamda çalışıyorum.Çok saçma gelebilir ama stres atmama yardımcı oluyor. :D Keşke daha önceden keşfedebilseymişim.
Emir_b16a
17-05-2012, 16:57
Muhakkak dediğiniz doğrudur lakin focuslanma sorunum yok.Çıkıp yürümezsem rahatsız oluyorum o derece şuan.Gergin bir ortamda çalışıyorum.Çok saçma gelebilir ama stres atmama yardımcı oluyor. :D Keşke daha önceden keşfedebilseymişim.
haklısın şu anki mental durumun ona müsade ediyo çünkü ÇIKIP bişeler yapmak amaç zaten :)
eve kapanıp çalışmak değil :) arasında ufakta görülse dağlar kadar fark var :)
Thracian
31-05-2012, 17:30
ben o linktekini alıcam evde olur abi olmaz diye bişey yok mesele kafaya koymada ;) , 11 günde o kilo verilir ama yağ oranı yüksektir arkadaşın herhalde ..
%22 idiydi yağ oranı ama şuan kaç bilmiyorum. Zaten 1 haftadır işe başladığım için yapamadım. Şimdi yine başlıyorum.
deniyen yapan varmı ????
Bad-Fast
31-05-2012, 19:05
o günde verilir tabide yağ oranı ve diyet spor olayı çok sağlam olmalı diye düşünüyorum , starda bi program var zayıflıyorlar falan 2 ayda 40 kilo veren var :)
Thracian
31-05-2012, 19:53
o günde verilir tabide yağ oranı ve diyet spor olayı çok sağlam olmalı diye düşünüyorum , starda bi program var zayıflıyorlar falan 2 ayda 40 kilo veren var :)
bu alışveriş merkezlerindeki aletler ne kadar guvenilir?
1.78 boy yas 25 biri için % olarak yag ne olmalı? tek hane yapabilirmiyim,*
o programı izledim bir kaç kez. çok yogun kardiyo yapıyorlar.
Bad-Fast
31-05-2012, 23:30
güvenilir olmadığını duymuştum , bilmiyorum şahsen ama doğru olcağını sanmam tahminidir ..
evet kardio olarak baya iyi görünüyor fakat diyetde önemli ..
bende aynı sorun var yapacagın seyler bol bol su iç günde 2-3 litre gece bir sey yeme
meyve suyu vb. seylerden uzak dur çayda şeker kullanma tuzu azalt
sigarayı bırakınca bunlara cok dalıyorsun 6 kilo verdim böyle spor yok hemde :)
Bad-Fast
31-05-2012, 23:51
tabi böle şeyleri yapınca kafadan başlıyor kilo verilmeye :)
Mehmet Gazihan
29-03-2013, 15:27
Noldu naptınız durumlar nedir ?
Ben bu konuyu okuduğum zamanlarda 90kg gibiydim, sonra evlendim 2-3 ay geçmedi 100e dayadım kiloyu..
Diyetisyene gittim anlattım durumu, bi programa basladık, 4 ayda 17kg verdim. bu haftalarda 7x li kg lar görüyorum artık tartıda.. extradan elimi kaldırmadan sadece sağlıklı beslenerek..
Kilo vermek için spor yanlış bence..
thedevil
29-03-2013, 19:03
ben elli kere yazıldım spor salonuna ama gitmedim, hatta oturduğum apartmanın altında var parasını verdim gene gitmedim.
Bence bisiklet mantıklı bi piskelet alıcam sonra florya yeşilköy sahil sahil dolaş hem gezmiş hem spor yapmış hemde zayıflamış olurum diye düşünüyorum ama acaba doğrumu düşünüyorum ?
hatta olayı geliştirip bisiklete speed meter bağlama imkanım olursa 0-100'ümü bile ölçerim :D dahada detay yapıp deneme talebinde bile bulunabilirim :D
edit: belkide şuan siz vücut yarışmalarına katılıp oralarda adonis gösterisi yapıyorsunuz ya da vücut yapmış hatta ihtiyarlayıp yaptığınız kaslar sarkmış bile olabilir konu hort olmuş o zaman ben gidim.
salon en mantıklısı ama uzak olursa üşeniyo insan,ortamda önemli motive olmadan zevk alınmıyo,müzik şart,azim şart,disiplin şart,mehmet abinin dediği gibi beslenmeyi düzenlemek lazım,sporu da yardımcı olarak ve fit kalmak için yapmak lazım,ben 2 aydır diyet ve spor yapıyorum 10 kilo verdim,hiç aç kalmıyorum sık yiyorum az yiyorum,diyet bisküvim var kepekli hem normal öğünlerde hem ara öğünlerde ekmek niyetine onu yiyorum,canım istemediği halde su içiyorum yudum yudum kendimi zorlamadan.
Dunlop Sapphire koşu bandı var, isteyen olursa 300e veririm.
Bantı yırtılmıştı temizlikçi yüzünden, 200 lira falan maliyeti varmış toplamda 500 eder.
Salona git gel üstünü değiştir duş al vs... 45 dakikalık bi idman 2.5 saate yayilabiliyor. Ama evde 1 saatte işlem tamam. ( şahsi düşüncem )
BESYO mezunuyum, bu isin eğitimini almış ve surekli kilo alip veren biri olaraktan hem teorik hemde uygulama yaptım.... Butun diyetlerin özeti şudur 3 beyaz (un, tuz, şeker,) ve yağdan uzak durulmalı. Spor yaparken nabız eşik degeri diye adlandırdığımız bir nabız seviyesi vardır. Eğer ki siz nabiz esik degerini bulmadiginiz taktirde günde 5 saat yürüyüp 100 km yol bile alsanız hic bi faydası olmaz. Nabız eşik degeri hafif tempolu jogging denen koşu stili ile yakalanır. Kosu bandı yada bisikletle yapacağınız idmanda ilk 20 dakikada karbonhidrat rezervleri tükenir ve vücut otomatikman yağ yakımina geçer. Kat kat giyinip terlemek kişiye sadece sıvı kaybı yaşatır, arti olarak terle birlikte vucuttaki bazi degerleri mineralleride atarız.
Az yemeli sık yemeli, genelde protein ağırlıklı yenmeli, ekmegi kesip makarna,pilav, patates gibi karbonhidrat iceren gidalar tüketilmemeli...
Bu dediklerimi uygula sağlıklı olarak haftada 1.5-2 kg verirsin. İdeal kiloya ulaştıktan sonra ya yemeye dikkat etmeli Yada haftada 2 defa sporu devam ettirmeli.
Salona git gel üstünü değiştir duş al vs... 45 dakikalık bi idman 2.5 saate yayilabiliyor. Ama evde 1 saatte işlem tamam. ( şahsi düşüncem )
BESYO mezunuyum, bu isin eğitimini almış ve surekli kilo alip veren biri olaraktan hem teorik hemde uygulama yaptım.... Butun diyetlerin özeti şudur 3 beyaz (un, tuz, şeker,) ve yağdan uzak durulmalı. Spor yaparken nabız eşik degeri diye adlandırdığımız bir nabız seviyesi vardır. Eğer ki siz nabiz esik degerini bulmadiginiz taktirde günde 5 saat yürüyüp 100 km yol bile alsanız hic bi faydası olmaz. Nabız eşik degeri hafif tempolu jogging denen koşu stili ile yakalanır. Kosu bandı yada bisikletle yapacağınız idmanda ilk 20 dakikada karbonhidrat rezervleri tükenir ve vücut otomatikman yağ yakımina geçer. Kat kat giyinip terlemek kişiye sadece sıvı kaybı yaşatır, arti olarak terle birlikte vucuttaki bazi degerleri mineralleride atarız.
Az yemeli sık yemeli, genelde protein ağırlıklı yenmeli, ekmegi kesip makarna,pilav, patates gibi karbonhidrat iceren gidalar tüketilmemeli...
Bu dediklerimi uygula sağlıklı olarak haftada 1.5-2 kg verirsin. İdeal kiloya ulaştıktan sonra ya yemeye dikkat etmeli Yada haftada 2 defa sporu devam ettirmeli. :icon_tup: