Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasar Tespit Tutanağında Resim Çekmek Zorunlu mudur?
Geçen salı boğaz köprüsü trafiğinde linea'nın biri arabaya arkadan tıklattı tampon vs çizildi birde sonradan farkettim stop içten alttan çatlamış neyse trafik dahada kitlenmesin diye emniyet şeridine çekip tutanak doldurup gittik.Ufak çaplı bir şey olduğu için resim çekmek aklıma gelmedi fakat bugun eksper bey resim olmassa ödeme alamıyacağımı bu stobun bu kazada olup olmadığına emin olmadıgını söyledi.
Sizlere sorum böyle bir mecburiyet var mı?Benim aklıma gelmedi fakat kameralı telefonumda olmayabilirdi yada kameram bozuk olabilirdi.Şimdi kamerasız telefonu olmayan kaza yapmaya hakkı yok mudur:)
Fotograf makinası var!!Kaza için çantalar taşınıyor filmli makinası var onlardan olmak zorunda diye biliyorum
zafer_0403
03-05-2012, 16:55
geçen aynı problem kayınpedere oldu dolbuş arkadan vurmuş bunlar tutanağı filan tutmuş exper foto olmadığı için ödeme yapmıyor. Kameralı telefonun yok napcan ozaman polis filanmı çağırmak gerekir acaba ? Tabi bu olayların hepsi gene bu işleri kötüye kullana bizim kendi vatandaşımızdan kaynaklanıyor bu raporları insanlar kendi aralarında tuttuğundan beri kazalarda çok ciddi bir artış olmuş
geçmiş olsun bizde zamanında kaza yaptığımızda tutanak tutmuştuk ama fotoğraf çekmemiştik meğer ki fotoğraf istiyomuş exper ondan sonra o kaza yaptığımız adamla buluştuk kaza süsü verdik fotoğrafladık öyle kabul ettiler
rabbim herkesi kazalardan korusun.
Fotoğraf olmadan maalesef ödemiyorlar. Ben de suçsuz olmama rağmen cebimden ödemiştim. Geçmiş olsun.
fatihcakin
03-05-2012, 17:29
Fotoraf bi nevi kanıt
Tek tarafli kaza yaptim iki tane istemediler ama arkadan vurduklarinda istemislerdi bizde baska biyerde cektik verdik
ozgurluk
03-05-2012, 17:44
Tutanakları vatandaşlar kendi aralarında tutmaya başladığından beri sigorta şirketleri anormal zararlar etmekteler. Bu sebeple fotoğraf çekmek zorunludur ki kanıt niteliğindedir.
Lakin sigorta şirketinden sigorta şirketine, acentenizin sigorta şirketiyle arasında olan ikili ilişkilerine istinaden, fotoğraf istemeden de (hasar çok büyük çaplı olmamak kaydıyla) hasar ödemesi yapılabilmektedir.:icon_tup:
Tutanakları vatandaşlar kendi aralarında tutmaya başladığından beri sigorta şirketleri anormal zararlar etmekteler. Bu sebeple fotoğraf çekmek zorunludur ki kanıt niteliğindedir.
Lakin sigorta şirketinden sigorta şirketine, acentenizin sigorta şirketiyle arasında olan ikili ilişkilerine istinaden, fotoğraf istemeden de (hasar çok büyük çaplı olmamak kaydıyla) hasar ödemesi yapılabilmektedir.:icon_tup:
Konuya cevap yazmak için üye olduğunuz için teşekkürler Üyelerimiz - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/) kendinizi burda tanıtabilirsiniz,
Hasar 150 tl civarı yani sadece arka tampon boyaması ve sonrasında çıkan stop oda 150 olsa 300.Anlaşılan resim çekmedik diye bize kitlicekler ücreti,insanı suça teşvik ediyorlar şimdi gidip o çarpan arabayla resim çeksem kelime edemiyecekler.
gambit49
03-05-2012, 17:57
hazır konu acilmisken sormak istedim
gecen hafta bizim araca park halindeyken dolmuscu vurmus kacmis polise sikayet v.s edildi(cevrede goren kisiler plakasini almis carpan dolmusun) plakadan arac sahibine ulastik adam anlasmaya yanasti simdi rapor tutucaz.
raporu tutarken yeni tarihli mi tutmamiz gerekiyor yoksa kazanin oldugu tarih mi ??
nelere dikkatmemiz gerekiyor. (sanirim foto cekicez kaza yerinde mi yapmak zorundayiz yoksa herhangi bir yerde fotograf cekilse olur mu )
konu hakkinda onerileriniz v.s herseye acigim :)
ozgurluk
03-05-2012, 18:09
Konuya cevap yazmak için üye olduğunuz için teşekkürler Üyelerimiz - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/) kendinizi burda tanıtabilirsiniz,
Hasar 150 tl civarı yani sadece arka tampon boyaması ve sonrasında çıkan stop oda 150 olsa 300.Anlaşılan resim çekmedik diye bize kitlicekler ücreti,insanı suça teşvik ediyorlar şimdi gidip o çarpan arabayla resim çeksem kelime edemiyecekler.
telefonunun tarihini kaza tarihine getir ve fotoları çek :icon_tup:
ozgurluk
03-05-2012, 18:10
hazır konu acilmisken sormak istedim
gecen hafta bizim araca park halindeyken dolmuscu vurmus kacmis polise sikayet v.s edildi(cevrede goren kisiler plakasini almis carpan dolmusun) plakadan arac sahibine ulastik adam anlasmaya yanasti simdi rapor tutucaz.
raporu tutarken yeni tarihli mi tutmamiz gerekiyor yoksa kazanin oldugu tarih mi ??
nelere dikkatmemiz gerekiyor. (sanirim foto cekicez kaza yerinde mi yapmak zorundayiz yoksa herhangi bir yerde fotograf cekilse olur mu )
konu hakkinda onerileriniz v.s herseye acigim :)
şimdi ne desek sahtekarlığa kaçıcak ya bu tutanak olayı komple sıkıntı :):)
Geçen hafta servise bırakırken aracı kaza resimlerini istemişlerdi, diğer aracı çağırıp resim çekip vermiştim, Sizdende resim çekmek zorunlu derlerse diğer aracı çağırıp resim çekin verin :)
Resim cekmek zorunlu yoksa odeme yapmiyorlar
fatihcakin
03-05-2012, 21:17
Arkadaşlar polise bile gerek yok, kazalarda tabi kamu malına ve cana müdahale gelmedikten sonra fotorafları cekın cevreyi yolun ilerisini gerisini, herşey fotoraflarda bitiyor aslında :)
SerkanYazgan.
03-05-2012, 21:57
Resim çekmek zorunlu, kaza süsü vermeye çalışın.Sanayiden kazalı bir arabayla ya da size vuran aracı bulursanız onunla resim çekebilirsiniz.:)
GokhanRS
03-05-2012, 22:05
kaskoda zorunlu değil. götürür bırakırsın servise herşeyle onlar ilgilenir.
ama karşı tarafın sigortasını kullanıcaksanız zorunlu trafik sigortasında mecburi oluyor.
Kasko-Sigorta işi yapıyorum ve fotoğraf zorunludur... Gökhan abininde dediği gibi karşı tarafın sigortası yaptırcaksa fotoğraf kesin olarak zorunlu...
Aracınızı otoparktan çıkarken duvara çarpmam sonucu hasar meydana gelmiştir şeklinde beyanda bulunarak kaskonuzdan yaptırabilirsiniz...
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim,dolap çevirmeye gerek yok cebimden çıkacağı varmış o paranın napalım katlanıcaz,bir müsibet bin nasihattan iyidir artık bırakın fotoğrafı video çekerim:).