Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : italyada yaşayan varmı

karsiyakaliozi
04-05-2012, 10:06
arkadaslar merhaba bu sene yaz tatilinde italya turu planlıyorum güzergah roma floransa ve marenello milano bu sehirlerde yasayan kimse varmı aramızda nerelere gıdılır ne yenır ne ıcılır pek klasık turist turu yapmak istemiyorum salaş restoranlar barlar v.s keşifleri peşindeyim ferrari müzeleride turun önemli parcaları tabiyki tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkür ederim.

asot
04-05-2012, 13:13
yaşamasam da birkaç defa gittim... napoli,roma , capri adasını turist olarak gezdim, milano ve çevresini ise 2 defa iş için ziyaret ettim. Eglence ve görülecek yerler Roma'da. Termini tren istasyonundan çıktıktan sonra ne yöne giderseniz gidin, her taraf tarih. Vatikan, Kolezyum mutlaka görülmeli. Ben tek başıma gittim, dolayısıyla çok daha fazla keyif aldım. Otobüse binip saçma sapan noktalarda inip yürüdüm...
Milano'yu çok da önermem, moda şehri dedikleri gibi bir yer, varsa yoksa alışveriş... Yemek deniz, doğa tutkunuysanız Napoli, Salerno müthiştir....

Yemek olayında en ucuz pizza ve makarnadır. Zaten yöreye özgü tavsiye edilecek şeyler de bunlar.. Şarap zaten sudan ucuz.

karsiyakaliozi
04-05-2012, 13:43
tesekkur ederım

RCkid
04-05-2012, 14:15
Romada pizza ciro, mutlaka gigmelisin:)

XoR
04-05-2012, 14:21
En son Roma'da Mercure otelde kalmıştım. Kolezyumun hemen karşısında küçük bir otel ama iş görür fiyatları uygundur. Bütün turistik yerlere yürüme mesafesinde. Odadan çok bişey bekleme ama lokasyon/fiyat çok iyi. Kahvaltıda güzel peynirleri vardı.

Kolezyum girişi Gs-Fb maçı biletix gişesi gibi kalabalık oluyor o yüzden sabah erken gitmek lazım. Taksiciler çok puşt gideceğin yere göre fiyatı fiksliyolar. Taksimetre açtırdığında daha ucuza gidiyosun.