Orijinalini görmek için tıklayınız : Vti bakım yaptırıcagım biraz yardım...
Arkadaslar yaz gelıyor ***** aracımı bakıma sokacagım.
1.Ön ve arka disk balata ne taktırım sızce
2.Yag olarak suan 0-40 mobil 1 tam sentetik devammı edım yoksa baska yagmı koydırım
3.Bujılerımı degıstırmek ıstıyorum
ve sızce yaz bakımı ıcın baska ne gıbı malzemelerı degıstırım sıkayetım yok aracımdan ama sız buyuklerımın tecrubelerını dınlemek bılgılerını almak ısterım.
Simdiden hepınıze tesekkur ederım.
Umut merhaba,
Bence yapmışken brembo disk balata al... Forum sitemizde uygun satan firmalar var... ben 10- 40 yağ kullanıyorum ve memlunum...diğer bakımlarla ilgili kartal sanayide çalışan tecrubeli motor ustamıza danışabiliriz gidip istersen...
Bostancı ikiler hondaya git sanada yakın kafan ağrımaz yaptıkları işin herzaman arkasında olan insanlar.
İstanbul'da yaşıyorsun... Kışın bile 0w-40'a ihtiyacın olmaz.
10w-40 Mobil koy derim ben. Ama o da yarı sentetik bir yağ .
aliaslanim
05-05-2012, 07:58
Aracından iyi bir durma mesafesi istiyorsan maddi durumlarda iyiyse çizgili ve delikli stoptech disk brembo balata al derim. balatayı trw de kullanabilirsin hondanın oem kullandığı balatanın 2 ci markası. biraz kusma yapar ama ötme olayı olmaz. Yag olarakta 10 40 mobıl vtech ler yağı cabuk inceltiyor. herkesin gözden kaçırdığı bır konuda gaz kelebegi temizliğidir. kışın içeri giren tüm kötü hava sartları orada toplanıyor gazın tepkimesini bile geciktiriyor.
silent furious
05-05-2012, 09:15
İstanbul'da yaşıyorsun... Kışın bile 0w-40'a ihtiyacın olmaz.
10w-40 Mobil koy derim ben. Ama o da yarı sentetik bir yağ .
bende 10w-40 mobil kullanıyorum zaten yetkili servise sorduğum da ya 10w40 yarı sentetik yada 5w30 tam sentetik dediler yaz bakımına klima yı ekleyebiliriz ***** eski arabalar klima gazı kontrolü ve polen filtresi değişebilir
overblack
05-05-2012, 09:17
Sitenin sponsorlarından oto süpermarketten ben trw disk balata aldım cok memnun kaldım. Bujileri mutlaka ngk bkr 6 en 11 kullan. Mobil 1 devam. Serviste. Orjininal yağ filtresi alabilirsin
silent furious
05-05-2012, 09:20
yakıt filtresini de unutmayalım pahalı birşey değil değiştir gitsin
adaş sen erhan a bi uğra kartal a bütün soruları at kafandan selonoid vs herşei halleder yağa gelince 10 / 40 ya da 10 / 60 senin vti için kanımca uygun . .
orhan_guney
05-05-2012, 10:03
bende 10w-40 mobil kullanıyorum.dün değişdim daha.
orhan_guney
05-05-2012, 10:09
bu arada beyler. bir sorum olacak özelikle vtec kullananlara.Debriyajı değiştircem ne önerirsiniz.
Exedy Stage 1
Exedy Stage 2
bu ikisi arasındaki farklar nelerdir yada gine fcc takalım ?
Gerek görmeyebilirsiniz belki ama ben genelde her sene radyatördeki ve bloktaki suyu boşaltır
Organik dedikleri antifriz + içme suyu kullanırım.
Stage 1 OEM ile aynı diye biliyorum... Yanlışım varsa düzeltin :D
debriyajda exedy fcc den kayıtsız şartsız iyi
ben stage1 diye dötümüzden uydurduğumuz :D oem den bi gömlek üstün olanını aldım atmosferık vtı için yeterde artar bile etraftan fiyat aldıktan sonra bi de bana haber ver senin için bi fiyat alayım
orhan_guney
05-05-2012, 10:21
pm atarmısın kardeşim birde nerde nezaman alabilirim.
debriyajda exedy fcc den kayıtsız şartsız iyi
ben stage1 diye dötümüzden uydurduğumuz :D oem den bi gömlek üstün olanını aldım atmosferık vtı için yeterde artar bile etraftan fiyat aldıktan sonra bi de bana haber ver senin için bi fiyat alayım