Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio RS 172 Yakıt Tüketimi. Eskişehir - Bursa
Eskişehir merkez - Bursa Nilüfer arası yakıt tüketimi. Standart yazılım, standart araç.
İki kişi + hafif bagaj. Telefonu çıkartana kadar 4.7 litredeydi, evin önündeki yolun bozuk olması sebebiyle dur kalk yapmam ve telefonu çıkartırken beklememden ötürü 4.8 litreye yükseldi.
http://www.youtube.com/watch?v=lHJCh51vI3E&feature=youtu.be
Bravo Clio Rs...
http://i.imgur.com/Ik9ct.jpg
daha öncede duymuştum az yaktığını gerçekten helal olsun
kg/hp oranı gayet başarılı bi araç zaten
sıkmayınca da başarılı değerler yakalanmış
bize tebrik etmek düşer sadece
ProdriveSTI
04-05-2012, 22:31
Bicok kez konusu acildi rs az yakiyor,biliyoruz. :)
mechanic
04-05-2012, 22:42
valla 5. vites 50 km bandında 3.5 lt yakıyor zaten.
sizin yoldaki hızınız da 80 gibidir sanırsam. düzlük ve hafif yokuş aşşağı olabilir.
açık filtre ve egzos yakıtı arttırıyor özellikle açık filtre +2 lt..
sizin yoldaki hızınız da 80 gibidir sanırsam. düzlük ve hafif yokuş aşşağı olabilir.
Valla forumda 4.1 lt yaktıranlar var, takdir etmemek elde değil.:) Tabii yol ve hava şartlarına göre rakamlar değişkenlik gösteriyor ama uzun ortalamalarda 4.1 yaktırmak gerçekten ilginç.:)
Aslında ortalama yakıt tüketimlerinde aynı yolu bir de dönmek gerekir. Ben bunu 3 kişi + ağır bagaj olarak yaptım 5.8 lt yakarak. Ortalamaya vurunca 5.3 gibi bir rakam çıkıyorki bence gayet mantıklı.
Bu arada evet ortalama 80 civarıdna seyrettim.
mechanic
04-05-2012, 23:06
rs tuner la oluyor mu bilmiyorum ama yakıtı kısarsan uzun yolda bi de yavaş gidersen baya az yakılır bence..
SEÇKİN172
04-05-2012, 23:12
araç bakımlı olunca evet bu degerler görülüyor
ChtArdARSL
04-05-2012, 23:18
Lt olarak benım ıbızadan az yakıyor ama benzın pahalı ınce yakıt oldugunda etkısı war :) gercı ben 130 km suratla 5 kısı 5.4 yakıyorum uzun yolda.. :)
Masallah bır benzın ıns ucuzlar..
rs kandır, candır. aklıma girdiniz yine. ne diyeyim :D
131mirafiori
04-05-2012, 23:36
Bicok kez konusu acildi rs az yakiyor,biliyoruz. :)
Panpa nedir bu atarlı cevaplar??? Konuşulmuş olabilir ama bak ispatlanmışı var burda ;)
Her benzin zammından sonra meclis önünde 1 litre yaktırana kadar koyacağım buraya videoları arkadaşlar, bıkmayın yani daha erken.:)
maşallah :)
nasıl bu kadar emın olabılıyorsunuz ?
aracımda simota filtre , kat iptali 51lık duz boru var, uzun yolda 100 110 km ile 6.5 litre LPG tüketimi var ??? önceden 7.5 8 arasıydı ???
aynen ortalamaya vuruldugunda 5,3 gibi yapiyor bence normal olani o, 5 in alti ucuk oluyor biraz:D
masallah genede..