Orijinalini görmek için tıklayınız : 5cm eibach la basarsak
Asbest35
05-05-2012, 19:00
Selam Arkadaşlar
kafamdaki soru işaretlerini giderecek arkadaşlar aranıyor....
98 civic sedan var 3.5cm eibach yay düşünüyordum fakat düşürmüyo diyolar. dedik 5 cm yapalım ya spor amortisör alcan yada amortisör millerini kısaltcan bide sertleştirdin mi tammdır... bugun birine gittim sanayide dedim böle böle 1 senede amortisör yengen oluomuş.. eibach 5cm aldın mı amortisöre falan zarar vermez arkadaşm geç onları dedi.. coil ihtimali çook zor baştan söliim :D
Eğer mantıklı olan 5cm eibach ve mil kestirmeyse normal tornacı yaparmı yoksa izmirde bu işi yapan prof bi yer varmı ?
kısacası benm derdim coil springs kullandım ayarlı arabaya binmekten nefret ettim şimdi istediğim araba düşşün yumusak olsun konfordan kaçırmasın ama 6 ay 1 sene sora da amortisör kucaklamayalım.. hem sineğe bincek hemde belini inciltmicek bi çözüm..
huseyinturk
05-05-2012, 19:04
bende kendi aracıma yay alırken 3.5tan fazla alırsan amortisörler şöyle olur böyle olur diye çok duydum sağdan soldam ama ustam bir şey olmaz dedi olmadıda bir şey.Kaldıki sizin alıcağınız yaylar eibach ben fk ile sorun yaşamadıysam sanmam size sorun yaşatacağını
erhanarici18
05-05-2012, 22:15
valla bizim arkadaşa aldık 5 cm eibach
adam bu zamana kadar niye almamışım dedi
daha konforlu diyo :)
alperkirman
05-05-2012, 22:20
3,5den fazla basıcak yay alırsan spor amortisör şart mil kestirme olayı olur ama nekadar sağlıklı ve ömürlü olur orası mechul
standart üzerine 5lik yay alırsan süspansiyoları üzersin bi süre sonra zaten cortlar ve seke seke gidersin keyif vermez
Benim bildiğim 5 cm e kada sıkntı yokda 5 cmden sonra amortisör işine girmen gerekiyor. eibach 5 cm düşürmüyor zaten 4 cm felan düşürüyor. Yayların içinde bence en konforlusu ama bi okadarda en düşürmeyeni eibach.
Ben eski civic imde 5 lik eıbach sportlıne kullanıyordum. Duruşu konforu mukemmel dıyebılırım.
Asbest35
06-05-2012, 09:30
biz ne olur n olmaz mil kestirme işine girsek.. daha garanti olabilir
Asbest35
06-05-2012, 21:25
Normal bi tornacı mil kısaltıyo mu yoksa izmirde yapan güvenilir biri varmı
Asbest35
23-05-2012, 19:28
Arkadaşlar bu eibach 5cm sportline yayların bazılarında EİBACH FEDERN YAZIO beyaz kutulu siyah kırmızı yay resmi var... Bazısında EİBACH SPRİNGS yazıo gri elips kırmızı bi amblemli... ucuz yollu düşürcez diye çakma almıyalım bilgisi olan.. SPRİNGS nedir FEDERN nedir... üretimdeki yıl farkından kutu tasarımı falan mı değişio acaba..
mil kestirme felan hikaye hiç uğraşma düzgün bi ustaya götür orjinal yay ve amortisöre işlem yaparak alçaltsın istediğin kadar 300-400 liraya coil gibi yaparlar. izmir de kaça yaparlar bilmem ama burda böyle
3,5'luk eıbach yay 14''teneke jantla benım bukadar düştü önler güzel ama arka tarak birazdaha basılmak ister yanlız ön alt tarafta kartel koruması plastik kısım bazen sürtme yapabiliyor. kasislerde
http://d1205.hizliresim.com/x/q/6g9h3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
mertarıkan
24-05-2012, 00:41
Federn Almancası Springs İngilizcesi :)
Asbest35
24-05-2012, 02:59
Federn Almancası Springs İngilizcesi :)
Way Anasını :D
ykavcioglu
24-05-2012, 08:51
eibach 5 cm yay tak hem konforlu olur hemde yol tutar.
bmw gibi araç yere basıyor sanki 5 cm lik yay ile:D
Asbest35
05-06-2012, 19:00
5 cm eibach la bastık aracı ön taraftan düşük hızda tümsek veya kasislerde gıcırt gıcırt ses gelio.elimle önlere bastığımda bile gelio..amortisör aynasının lastiklerinden değil... takozları uydurma taktık.ondan diyolar gres basınca geçermiş... serviste ön amortisör lastik takozlar nekadar son çare onu yapıcam geçmezse başka çare bakıcaz...
aracımda fk yaylar vardı 5 gün once eibach sportline yay taktım düşündüğüm kadar yada eski yaylara göre düşürmedi aracın sol ön tarafı diğer taraflara göre 1cm düşük çıkıyor sorun nerede yardım beklıyorum sizlerden
http://i859.photobucket.com/albums/ab151/rsyildiz/17711665-803D-4D3B-849F-4F04CDA436B0-7061-000003B6A50EF442.jpg
hasan genç
02-04-2013, 08:05
aracımda fk yaylar vardı 5 gün once eibach sportline yay taktım düşündüğüm kadar yada eski yaylara göre düşürmedi aracın sol ön tarafı diğer taraflara göre 1cm düşük çıkıyor sorun nerede yardım beklıyorum sizlerden
http://i859.photobucket.com/albums/ab151/rsyildiz/17711665-803D-4D3B-849F-4F04CDA436B0-7061-000003B6A50EF442.jpg
Arkadaşım öncelikle yayların hayırlı olsun . Spor yay olarak 3,5 luk Eibach kullanıyorum Aynı sorun bendede vardı sol ön ün düşük kalmasının sebebi arka sağ amortsörün kapanma esnasında tam dide kadar inmemesi , eğer sökerseniz test edin arka ikisini , sağ tam dibe kadar inmiyor .Ben bunu çözene kadar yapmadığım kalmadı yayların yerini değiştirdim olmadı amörtisörlerin yerini değiştim olmadı sadece bu işler için 200 tl işcilik verdim . Sonra farklı bişiy yaptım gittim sedan VTİ nin arka amörtisörlerini taktım ön ler yerine geldi ve viraj savrulması ies inkine göre daha iyi aldığım amörtisörler B serisi ies inkiler D serisi .Çıkan amörtisörlerden arka sağ mili dibe tam basmıyor sorun o yüksek olunca da arka sağ taraf 1-1,5 cm havada kalıyor . amörtisör alırsan VTİ nin kini al ies in kini alma bana göre fabrikasyon sıkıntı var bunlarda 99 -01 ies için diyorum bunu . ist de nerdesin ben kartal dayım gel bak nasıl duruyor diye . Geçmiş olsun :)
hasan genç
02-04-2013, 08:57
Selam Arkadaşlar
kafamdaki soru işaretlerini giderecek arkadaşlar aranıyor....
98 civic sedan var 3.5cm eibach yay düşünüyordum fakat düşürmüyo diyolar. dedik 5 cm yapalım ya spor amortisör alcan yada amortisör millerini kısaltcan bide sertleştirdin mi tammdır... bugun birine gittim sanayide dedim böle böle 1 senede amortisör yengen oluomuş.. eibach 5cm aldın mı amortisöre falan zarar vermez arkadaşm geç onları dedi.. coil ihtimali çook zor baştan söliim :D
Eğer mantıklı olan 5cm eibach ve mil kestirmeyse normal tornacı yaparmı yoksa izmirde bu işi yapan prof bi yer varmı ?
kısacası benm derdim coil springs kullandım ayarlı arabaya binmekten nefret ettim şimdi istediğim araba düşşün yumusak olsun konfordan kaçırmasın ama 6 ay 1 sene sora da amortisör kucaklamayalım.. hem sineğe bincek hemde belini inciltmicek bi çözüm..
Arkadaşınız doğru söylemiş 5 cm üstünde basarsanız spor amörtisör gerekir Eibach sportline kitler ön 4-4,5 arkalar 3,5 -4 cm düşer ortalama olarak direk dördü 5 cm değil ! Eibach pro-kit ise ön arka 3 cm düşer motor ağırlığından dolayı ün düşük gözükür . 5 cm lik kırmızı olan içinde aynı şey gecerlidir . Sonuçta 5 cm lik üstü bir düşme yok o halde orj kullanılır . Tabi benim gibi cukur mukur gözünden kacar girersen 6 ayda iyi edersiniz amörtisörleri yani biraz dikkat ederseniz bişiy olmaz arkadaşım :)
Mil kısaltma için de milin üst kısmından tablanın oturduğu yerden yeni diş acılarak yapılıyor . ( bazıları amörtisörlerin içinden mili keserek yapıyormuş ÖMER-FE nick li arkadaş yer tavsiye edebilir mil kesme için ) Atıyorum 3 lük Eibach pro kit kullanıyorsun arkaların önlere göre 1,5 cm yüksek , işte amörtisörün üst tablanın oturduğu yerden 1,5 cm asağı diş actırıyorsunuz . Ben bunu yaptırıcam ve her tornacı bu dişi acar. Gidin bana burayı 1.5 aşa cek de ceker .Siz gene yaptırmadan ustaya bi sorun farklı birsey yaptıracaksınız sonuçta . En sağlıklısı bu hem amortisör için daha iyi calışma alanı kalır kovan içinde hemde güvenli olur .Yay kestirme , ısıtma pres yapan arkadaşlar var memnunlar ben şahsen yaptırmam teknik olarak madenin yapısı , dayanma , yaylanma ve torsiyonu değişir ne olacağı belli olmaz . Ha görsel olarak kullanacam limit zorlamam diyorsanız bence bişiy olmaz . :)
Coil için spor amörtisör sart . işin içine aile speck de giriyorsa kullanamazsınız ben kullanamadım mesela söktüm sattım . İyi günler :)