Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 aylık arabada nokta nokta pas !

raptor_98
05-05-2012, 19:45
kardeşlerim abilerim daha 3 ay önce şirketimize fiestanın en boş modelini aldık.bugün yıkamacıda farkettim ki nokta nokta pas olmuş.pazartesi aldığım yere gidicem ama önce sizlere danışmak istedim.başına gelen warmı? nasıl bır yol izlemeliyim?

131mirafiori
05-05-2012, 19:46
Nokta nokta pas derken aracın boyasının kalkması gerek bunun için ? öyle bir durum söz konusumu?

!KO
05-05-2012, 19:46
Ford Fiesta 2009 boya sorunu (http://forum.donanimhaber.com/m_29029500/tm.htm)

surda bişeler var

raptor_98
05-05-2012, 19:49
Nokta nokta pas derken aracın boyasının kalkması gerek bunun için ? öyle bir durum söz konusumu?

walla ilk kaputu farkettim.dedım taş fln sıçradı suyu buldukça pas yaptı,sonra dikkatli bakınca komple heryerınde oldugunu farkettım,

E_RtugrulJAP10
05-05-2012, 19:49
Boyayıp vermişler size başka bi açıklması yok ford dandik bi marka değil bence yapmaz bi iş vardır onda.

raptor_98
05-05-2012, 19:50
Boyayıp vermişler size başka bi açıklması yok ford dandik bi marka değil bence yapmaz bi iş vardır onda.

boyayıp wermişler derken sıfır aldık,orjınal boyası usundekı yanı 3 aylık boya..

TaGo
05-05-2012, 19:51
yapabilecek hicbirseyin yok. cok ciddi sorun, aldigin yere basvur en kisa zamanda

raptor_98
05-05-2012, 19:52
Ford Fiesta 2009 boya sorunu (http://forum.donanimhaber.com/m_29029500/tm.htm)

surda bişeler var

hemen bakıorum,teşekkürler

!KO
05-05-2012, 19:52
bnm verdıgım lınkte dava fılan acmıslar kazanmıslar arac bedelını

slm
arac bedelı
mahkeme mAsraflarım
avukat ucretımı aldım
tazmınat davası acabılırım ama ugrasmak ıstemedıgım ıcın artık acmadım
aracı kullanmaya saydım kendım

raptor_98
05-05-2012, 20:02
bnm verdıgım lınkte dava fılan acmıslar kazanmıslar arac bedelını

slm
arac bedelı
mahkeme mAsraflarım
avukat ucretımı aldım
tazmınat davası acabılırım ama ugrasmak ıstemedıgım ıcın artık acmadım
aracı kullanmaya saydım kendım

2 sene uğraşmış ama kazanmıs adam,aldıgımız bayı bısım şirketle sıkı fıkı ama mallarına *** atınca nolcaz bakalım :)

halili
05-05-2012, 20:09
ben sıfır oto bayisinde çalışıyorum.ford lar nasıl geliyor bilmiyorum ama deniz yoluyla gelen araçlarda dışardaysa tuzlu su dan dolayı nokta nokta pas oluşuyor.bant olmayan yerlerde.pasta cila yöntemiyle bir bakın derim.

raptor_98
05-05-2012, 20:23
ben sıfır oto bayisinde çalışıyorum.ford lar nasıl geliyor bilmiyorum ama deniz yoluyla gelen araçlarda dışardaysa tuzlu su dan dolayı nokta nokta pas oluşuyor.bant olmayan yerlerde.pasta cila yöntemiyle bir bakın derim.

bugün yıkamacımda dedi,bi pasta cila boya koruma yapalım bıdaha olmaz diye ama daha sıfır araba,pazartesı gıdıp göstereyım yapılcaksa da onlar yapsın,sonra way sen yanlış uygulama yapmışın fln derler :)) hatta arabayı değiştirmeleri içinde baskı yapıcam ...

Chn53
05-05-2012, 20:30
boya atmiyor ama boyle pas olmus akmış tarzındamı?

raptor_98
05-05-2012, 20:32
boya atma gibi değil iğne ucu gibi pas war ...

Bi1ReD
05-05-2012, 20:35
Resim fln yokmu detayli gormeden bisey denmez.

efe_
05-05-2012, 20:37
Resim ekleyebilirmisiniz?Fiesta'larda boya sorunu vardı bir zamanlar...

BU®AK
05-05-2012, 20:38
Garantili araba sonuç da sizin hatanız da olmadığına göre her halikar da haklısınız. Bence hiç oynamadan götürüp bayi yetkililerine gösterin yetmedimi Ford Türkiye ye kadar ulaşın derim. En son yol dava.

low&slow
05-05-2012, 20:38
o reçine lekesi olmasın :)

raptor_98
05-05-2012, 20:40
walla resim çekmedim ya sinirden aklıma gelmedi,pazartesi gidicem zaten,ama çeksemde teknolojıyle aram pek ıyı değil ekleyemem :) ama dediğim gibi heryerınde iğne ucu gibi nokta nokta,kitlenip bakmayınca belli bile olmuyor yani anca yıkayan farkeder

raptor_98
05-05-2012, 20:41
o reçine lekesi olmasın :)

benimde ilk o geldi aklıma çamlardan polen fln mı dedim ama değil :)

esimsir
05-05-2012, 22:45
araba aldığın bayideki kızlarla takılırsan böle olur pampa :D gecmiş olsun bizim ömer'i götür arabayı helvacıoğlundakilerin kafasına vursun alayı ile akraba olmuş arabayı boza boza :D

Burak-Akın
05-05-2012, 22:54
aynı sorunu bende yaşıyorum aracımı aldıkdan 2 gün sonra farkettim

Tavanda 3 nokta pas var. Çok igrenç bi durum bende ne yapacagımı bilemedim

mechanic
05-05-2012, 22:59
o arabada pas. pes doğrusu

haldun31
05-05-2012, 23:00
özgür67 nickli arkadaşımızın önceki arabasını ABC peugeottan beraber 0 aldık.satarken arabanın arka kapıda boya atıldığı ortaya çıktı.adamlar zeytinyağından hızlı davrandılar.neyseki alan adamlar anlayışlılardıda canınız sağolsun deyip aldılar.bence sizde arabayı bir makineye sokun bakalım.ne çıkacak

İbrahim33
05-05-2012, 23:08
meguarise falan bi gösterin aracı , belki boya korumayla falan hakkından gelirler...

dark
05-05-2012, 23:14
Aynı sıkıntı bizim şirket araçlarında Transit imizde başımıza geldi 2 aracımız vardı 2 sindede aynı şekilde Arka çamurluklarda aynı yerlerde 1 yaşında araçta boya dökülmesi vardı. Servise gidip göstediğimde taşlı yollarda arazde dolaşmışsınız bu araçla gibi tuhaf bir cevap vermişlerdi Hayatta arazi yüzü görmüş bir araç değildi hatta Rutuşlamayı tekif ettiler ( boya değil bildiğiniz boya ve fırça ile düzeltme ) Kavga edip çıkmıştım daha sonrada işlerin yoğunluğundan uğraşamadık Araç satıldı öylece gitti. Allah sabır versin diyorum.

Errayn
05-05-2012, 23:19
Bir tanidigimda gecen yil 2011 model fiesta aldi tamponlarinda boya atmasi meydana geldi,sora yan taraflarin altlarinda meydana geldi. Aldigi yere bas vurdu boyayip verelim dediler kabul etmedi aracimin degistirilmesini istiyorum dedi, tabiki kabul etmediler sora dava acti musteri ve cok surmedi 3ay falan surdu mahkeme sonuc olarak araci geri aldi firma ve ayni parayi iade ettiler. Bilginize. . .

rdmmm
06-05-2012, 00:10
sevkiyat sırasında yada teslimattan önce bir kaza sonucu sonradan boyamış olabilirler. Staj yaptığım Fiat bayisinde teslimat öncesi yıkamacılar aracı sürtüyordu alıcıya hiç bir şey söylemeden boyayıp veriyorlardı. Bir keresinde aracını teslim almaya gelen birinin aracının camında çatlak fark ettim. Alıcıya biraz bekleticez diyip serviste hemen camı değiştirip verdiler. 0 araç alırken bile boya ölçüm cihazıyla bakıp almakta fayda var

Ahmet Saraçoğlu
06-05-2012, 00:39
Hocam bu dandik banyo bataryalarında olan minik minik pas taneciklerinden mı bahsediyoruz?

yesil
06-05-2012, 00:45
benim araçtada benzer bir durum var, boyası dökülüyor sıfır aldığım aracın
http://www.techturkey.com/forum/genel/99011-megane-3-boya-sorunu.html
linkte detaylı anlattım, şu anda davası sürüyor.

PimPCaR
06-05-2012, 02:51
minik minik pas lekeleri var ise benim karşılaştığım bir durum var genelde gelen araçlarda, aracın yakınında canavar taşıyla taşlama veya kesme yapıldıysa uçuşan sıcak metal tozları(parçaları) aracın boyasına yapışır ve zaman içinde suyla veya normal şartlarda paslanarak paslı bir akma yapabilir. Gördüğünüz şey bu olabilir. Direktman servisi suçlamak gibi bir durum olmayabilir yani..

Vlkn
06-05-2012, 02:54
minik minik pas lekeleri var ise benim karşılaştığım bir durum var genelde gelen araçlarda, aracın yakınında canavar taşıyla taşlama veya kesme yapıldıysa uçuşan sıcak metal tozları(parçaları) aracın boyasına yapışır ve zaman içinde suyla veya normal şartlarda paslanarak paslı bir akma yapabilir. Gördüğünüz şey bu olabilir. Direktman servisi suçlamak gibi bir durum olmayabilir yani..

:icon_tup::icon_tup:

raptor_98
06-05-2012, 04:23
herkese paylaşımları için teşekkürler...pazartesi servise uğrucam bakalım ne cıkıcak.

zirvecol
08-05-2012, 08:05
boya atma gibi değil iğne ucu gibi pas war ...

tırnaklarınla bi kazımanı tavsiye ederim bi ara branda varken aynısı bnm aracın basınada gelmişti yıkayarak çıkmıyordu ama tırnağımla kazımaya çaliştim çıktığını gördüm belki öyle bişeydir seninkide umarm büyük bi sıkıntı olmaz:beuj::beuj:

EMRE KAAN
08-05-2012, 08:11
eğer araba önden taş yemişse bunun için 3 aylık olmasına gerek bile yok ince ince nokta nokta kum bile gelmiş olabilir suyu görünce pas yapması normal alttan kusabilir tek sorun aracın heryerindemi var yoksa sadece kaputta bikaç yerdemi ?

RottingChrist
08-05-2012, 08:29
araç boyasından kaynaklanan bir sorun olmama ihtimali de var. uzun süre önce boğaziçi köprüsüne geceleri bakım işlemleri yapılıyorsu. köprü bakımında ve metallerin temizliğinde kullanılan kimyasal malzemeler rüzgar ile taşınarak etraftaki araçlara bulaşmış ve tarif ettiğiniz gibi pas lekelerine sebep olmuştu. kuzguncuk ta oturan patronumun aracında otoparkta durduk yerde bu lekelerden oluştu. sadece onun aracında değil o bölgede bulunan bir çok araç bu durumdan etilenmişti. serviste hatırı sayılır bir paraya çözüm bulunmuştu.

ErenErdem
08-05-2012, 09:03
11 ay 2010 Model Ford Focus Titanium X paket kullandım. Kendi aracımda ön tamponda boya atması sebebiyle (pul pul) yetkili serviste ön tampon boyanmıştı, ozaman benzer sorunlar focus ve fiestalarda da vardı. Aynı zamanda Focus 2 lerde arka kapı marşpiyer bölgelerinde taş ve toz atması sonucu boya kalkması ve o bölgelerin paslanması kronik bir hata malesef. Bu da focus 2 lerin çoğunda olan bir durum.

Yiğit G.
08-05-2012, 09:29

Bizde 3-4 sene önce sıfır c3 aldık.Geçen sene idi herlade boyalı çıktı araç.Sonra ciddi indirimle yeni c3 aldık.Sanırım firma da farkındaydı diretmediler çünkü..

CorsaGSI
08-05-2012, 09:32
kardeşlerim abilerim daha 3 ay önce şirketimize fiestanın en boş modelini aldık.bugün yıkamacıda farkettim ki nokta nokta pas olmuş.pazartesi aldığım yere gidicem ama önce sizlere danışmak istedim.başına gelen warmı? nasıl bır yol izlemeliyim?

Nasıl bir bedevisin sen ben anlamadım :D

esimsir
08-05-2012, 19:36
Nasıl bir bedevisin sen ben anlamadım :D

senin gibi bir arkadaşımız var daha ne olsun :p

EREN34
08-05-2012, 20:07
Ford lar gemi ile geliyor ancak tamamen kapali izoleli ro ro ile geliyor.

Uretimde boya hatasidir diye dusunuyorum

unalyilmaz
08-05-2012, 22:09

slm araç beyaz renkmi önce onu sorayım benim evin karşısında bir oto yıkama var bugün beyaz bir mondeo vardı 2009 yada 2010 model olabilir o aracın sağ kapı altlarında da aynı sorun vardı benim nacizane tavsiyem 3 aylık bir araca hiç dokunmadan almış olduğunuz bayiye müracaat edin derim çünkü yeni araçların birçoğunda paslanmazlık garantisi var size şimdiden kolay gelsin.eğer sorununuzu çözmemekte ısrar ederlerse tüketici hakem heyetine müracaat edin ve adli süreç. biraz meşakkatli bir yol olacak ama sorununuzu ancak bu şekilde çözebileceğinizi düşünüyorum.