Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat 2 1.8T vs Insignia vs Audi A4 1.8T çıkmazı?
siz olsanız bu üç araçtan hangisini niye alırdınız canlar? bu arada lgp candır diyenlerdenim. tamam agu motor benzinden öte lpg için üretilmiş biliyorum ve insignia nın lpg nin çıkardığı ısıya dayanmayıp plastik deformasyona uğrayan süpapları da değişmek gerek eyvallah. Volvo deseniz ikinci eli zayıf sanırım ama motoruna en yabancı olduğum marka.
peki hangi aracın hangi donanımını ve modelini hangi fiyata almalı ve nelere dikkat etmeli?
edit: atmosferik besleme düşünmüyorum. bunun dışında aşırı beslemeli ve bu araçlara benzer başka araç öneriniz olursa memnuniyetle beklerim.
edit2: bu arada insignia ile passat ve a4 arasında fiyat farkı var evet ama model yüksekliğinden dolayı onu hesaba katmayabiliriz.
edit3: passat 2 comfortline alıp çıkmacıdan highline pakete çevirmek konusu için görüşler?
speed_emre
06-05-2012, 23:18
p.m attım sana abı ınsıgnıa ıle her turlu sorunlarını cevaplarım :)
onursumer
06-05-2012, 23:23
volvo s60ı değerlendirmenizi tavsiye ederim
turbo olarak birçok motor alternatifi mevcut sadece motor hacmi 2.0lt den başladığı için yüksek modelde vergi dezavantajı var
onun dışında çok çok başarılı bir araç
volvo s60ı değerlendirmenizi tavsiye ederim
turbo olarak birçok motor alternatifi mevcut sadece motor hacmi 2.0lt den başladığı için yüksek modelde vergi dezavantajı var
onun dışında çok çok başarılı bir araç
hımm s60 2.0T idi degil mi tercih edilen. ah işte volvo'yu satmak keşke passat kadar kolay olsaydı. ama onu da yelpazeye alıyorum.
A4 hangi kasa?
sence hangi kasa olsun :)
B7 kasa ise A4'ü tercih ederdim şahsen :)
Edit : B6 Sline da güzel olur aslında ama B5 eskidi artık.
http://www.readywheels.com/landing-pages/audi-a4-1.jpg
http://www.readywheels.com/landing-pages/audi-a4-2.jpg
bu modeller çok hoş
onursumer
06-05-2012, 23:32
hımm s60 2.0T idi degil mi tercih edilen. ah işte volvo'yu satmak keşke passat kadar kolay olsaydı. ama onu da yelpazeye alıyorum.
en çok tercih edilen 2.0t 180hp olması lazım ki kendi içinde birkaç farklı versiyon olabilir
2.3 ve 2.4 hacimli t5 olanlarıda 230hp -260hp aralığında :)
evet biraz piyasası ağır ama arac güzelse herturlu satılıyor onemli olan ucuza alabilmek ki satarken zarara uğramayın :)
d16y4 ün koydugu kasa b7 ise metale aşık olma nedenidir kendisi. ama o kasa sanırım pahalı olur. en ideali b6 sanırım. b7 ler ne kadar civarında geziyor ki?
onursumer, 2 litre üstü motora vergi vermek koyuyor be... zaten yarışan eden birisi değilim çıtırdan tork beni tatmin eder kanısındayım.
Yiğit G.
07-05-2012, 00:08
1-Audi
2-Vw
3-Opel
ahmetbaha-drs
07-05-2012, 00:33
Passat 2 diye hangi kasadan bahsediyorsunuz anlamadım ama bunlar arasında Passat ve A4'te hangisinin temizini denk getirirsem onu tercih ederdim.
Alternatif;
Lancia Delta 1.4 T 2009 Model 43.600 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 81814251 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-akota-dan-2009-lancia-delta-1-4-16v-cam-tavanli-81814251/detay)
Skoda Superb 1.4 TSI Comfort 2009 Model 42.450 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 83053581 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-yeni-otomotivden-satilik-super-b-83053581/detay)
Çetin, Passat olarak B5 yada B5.5 tabir edilen makyajlı kasadan bahsediyorsun galiba... ***** B6 da 1.8 TFSI kullanıldı.
Yukarıda resmi olan A4, B8 kasa...
Audi de de bu yılların muadili B6 oluyor ki 1.8Tsi bence de çok güzel bir araç. Insignia ile ilgili pek bir bilgim yok sadece senin dediğin gibi LPG'de oluşan yüksek ısı sebebiyle deformasyon yaşayan sübaplar...
Insignia çok yeni bir araç ve o yüzden kafayı cidden karıştırıyor. Onun dışında Audi derim. Konfor beyni müsaade ettikçe donanım ekleme konusu çok keyiflidir.
2005 2006 audi A4 tdi dogru secim olur
B5.5 exclusive passat al hig a gerek kalmaz
Kasalari bilmiyorum ama RS4 modeli olmayan kasadan bahsediyosak A4 cok tatli araba. Passat da guzel.
Volvo cok guzel evlat uretiyor :) pazari olsa guzel arabalar ama
E46 BMW olmaz mi peki? Bence makyajlisi hala is yapar hem de konsolu sana donuk son bmw :)
Opel hakkinda hic fikrim yok merakim da hic olmadi kendilerine :)
Erdem K.
07-05-2012, 10:42
1-a4 1.8T
2-s60 2.0T
3-insignia
4-passat 2 1.8T
E39 520 ve 5.30 da oneririm hala heybetli guzel arac kofor donanim hepsinden fazla lpg ye de guzel yanit verir modelli m technic birsey bulabilirsin yada jeeplerde goz at5.20 cift vanoslu motoru iyidir ama 5.30 sadece dez avantaj vergi ama s60 ta alinabilcek arac atmosferik istemezsin ama bmw nin 6 silindir sesi kulaga hos gelir hele 5.30 alirsan o listedekilerin cogu bosa cikar :)
quatro olmak şartıyla kesinlikle a4, önden çekiş olduğu sürece tamamen çöp bi araç gözümde :)
hemde ankaradaymışsın bak... quatro a4 alınır, quatro garaj bekir usta ve gürsel abiye götürülür, (kendileri subaru ve audi uzmanlarıdır) misler gibi lpg taktırılıp binilir....
darkmoon
07-05-2012, 13:02
en başda sen seçimini neye göre yapıyrosun bu önemli aracı neye göre seçiyorsun.. ticari bir kaygıylamı alıyorsun yani alırım sürerim satarım.. (ikinci eli olsun ,servisi bol ve ucuz olsun)
yoksa tamamen keyif ve zevk için bu kaygılardan uzakmı alıyorsun aracı..
eğerki birincisi ise passat al ölüsünü okutursun. parça desen sürüyle servis desen öyle..
bir ayrıcalığın olurmu göreceli bana göre olmaz passat çok sıradan bir araba oldu bir albenisi yok aşırı sattı çünkü göz eskitti birde ikiz kardeşi jettadan ayırt edilemez bir halde nerdeyse aynı kasa..
eğerki ikincisi ise volvo al s60 2.0t lerde benim bildiğim renault motoru var lagunalardaki 2.0 motorun turbo beslemeli versiyonu..
onursumer
07-05-2012, 13:28
onursumer, 2 litre üstü motora vergi vermek koyuyor be... zaten yarışan eden birisi değilim çıtırdan tork beni tatmin eder kanısındayım.
zaten en ideali 2.0 olanlar ozellikle sport paketli şık oluyor
Volvo S60 2.0 T 2008 Model 47.750 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 84709071 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-saruhan-otomotivden-volvo-s60-2-0-t-84709071/detay)
Volvo S60 2.0 T5 Premium 2008 Model 47.500 TL Galeriden satılık ikinci el Şampanya renk - 84430710 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-pirins-lpg-li-s60-hatasiz-84430710/detay)
MehmetCanA.
07-05-2012, 13:32
S40 2.0 T daha fazla keyif verir diye düşünüyorum S60'a kıyasla. Bakımlısını bulursan motordan hiç korkma abi
eğerki ikincisi ise volvo al s60 2.0t lerde benim bildiğim renault motoru var lagunalardaki 2.0 motorun turbo beslemeli versiyonu..
S60 2.0t deki motor 5 silindir ,lagunalar da 4 silindir 16valf motor bulunur tamamen farklı motorlar.
en çok tercih edilen 2.0t 180hp olması lazım ki kendi içinde birkaç farklı versiyon olabilir
2.3 ve 2.4 hacimli t5 olanlarıda 230hp -260hp aralığında :)
evet biraz piyasası ağır ama arac güzelse herturlu satılıyor onemli olan ucuza alabilmek ki satarken zarara uğramayın :)
aynen dediğin gibi olabilir. ideal denecek bir fiyata volvo çok iyi bir seçenek gibi.
Passat 2 diye hangi kasadan bahsediyorsunuz anlamadım ama bunlar arasında Passat ve A4'te hangisinin temizini denk getirirsem onu tercih ederdim.
Alternatif;
Lancia Delta 1.4 T 2009 Model 43.600 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 81814251 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-akota-dan-2009-lancia-delta-1-4-16v-cam-tavanli-81814251/detay)
Skoda Superb 1.4 TSI Comfort 2009 Model 42.450 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 83053581 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-yeni-otomotivden-satilik-super-b-83053581/detay)
passat 2 den kastım b 5.5 denen kasa. yani makyajlı. bu iki arac ve benzerlerini düşünmüyorum kardeşim. yine de teşekkür ederim.
Çetin, Passat olarak B5 yada B5.5 tabir edilen makyajlı kasadan bahsediyorsun galiba... ***** B6 da 1.8 TFSI kullanıldı.
Yukarıda resmi olan A4, B8 kasa...
Audi de de bu yılların muadili B6 oluyor ki 1.8Tsi bence de çok güzel bir araç. Insignia ile ilgili pek bir bilgim yok sadece senin dediğin gibi LPG'de oluşan yüksek ısı sebebiyle deformasyon yaşayan sübaplar...
Insignia çok yeni bir araç ve o yüzden kafayı cidden karıştırıyor. Onun dışında Audi derim. Konfor beyni müsaade ettikçe donanım ekleme konusu çok keyiflidir.
ayynen öyle b8 çok ama çok güzelmiş. b7 ise arada kalmış sanırım. dediğiniz gibi seçim audi olursa en mantıklı seçim b6 dan yana olacak gibi.
2005 2006 audi A4 tdi dogru secim olur
dizel motorun sesini belki de bu dünyada en sevmeyen kişi benimdir. inanın bana traktör sesi gibi geliyor. zaten bakımları olsun, partikül filtreleri olsun, kurum bağlamalar olsun bu soğumamda beni körükleyen faktörler.
B5.5 exclusive passat al hig a gerek kalmaz
ikinci el odaklı en mantıklı seçim o sanırım.
Kasalari bilmiyorum ama RS4 modeli olmayan kasadan bahsediyosak A4 cok tatli araba. Passat da guzel.
Volvo cok guzel evlat uretiyor :) pazari olsa guzel arabalar ama
E46 BMW olmaz mi peki? Bence makyajlisi hala is yapar hem de konsolu sana donuk son bmw :)
Opel hakkinda hic fikrim yok merakim da hic olmadi kendilerine :)
bmw nin iyisini bulmak cidden zor. ve vanosa en yabancı adamlardan biriyim sanırım. ki vanossuz oluyor sanırım 3.20 civarı kasalar. atmosferik ve çok yakan bir araç maalesef. alınacaksa 3.20d en iyi seçim bence bmw de. ama işte ben dizel sevmiyorum.
1-a4 1.8T
2-s60 2.0T
3-insignia
4-passat 2 1.8T
bu sıralamadı kıstasın nedir? yani ben olsam böyle bir sıralama yaparım demişsin sanırım. ama kriterlerin ne mesela?
audi a4. ;)
nasip
E39 520 ve 5.30 da oneririm hala heybetli guzel arac kofor donanim hepsinden fazla lpg ye de guzel yanit verir modelli m technic birsey bulabilirsin yada jeeplerde goz at5.20 cift vanoslu motoru iyidir ama 5.30 sadece dez avantaj vergi ama s60 ta alinabilcek arac atmosferik istemezsin ama bmw nin 6 silindir sesi kulaga hos gelir hele 5.30 alirsan o listedekilerin cogu bosa cikar :)
hocam 3.0 motoru kesinlikle düşünmüyorum. vergiler değişirse kesinlikle düşünüyorum :)
dediğim gibi bmw nin iyisini bulmak çok güç. milletimiz yanlama aracı olarak bakıyor neden se. yoksa e46 candır.
quatro olmak şartıyla kesinlikle a4, önden çekiş olduğu sürece tamamen çöp bi araç gözümde :) hemde ankaradaymışsın bak... quatro a4 alınır, quatro garaj bekir usta ve gürsel abiye götürülür, (kendileri subaru ve audi uzmanlarıdır) misler gibi lpg taktırılıp binilir....
taa üstün oto dan beri tanıdığım isimler :) zaten lpg için oraya gitmek farz. hele ki audi ve map için çok doğru. quattro bana fazla gibi ama. virajları en yüksek hangi hızla dönerim veya kışın zincirsiz gidebilir miyim gibi sorularım yok. veya drag da bana fazla. ben biraz düz adamım açıkcası. quattro yu çok seviyorum ama sanırım şu an bana fazla. ben henüz o seviyelerde değilim gibime geliyor.
en başda sen seçimini neye göre yapıyrosun bu önemli aracı neye göre seçiyorsun.. ticari bir kaygıylamı alıyorsun yani alırım sürerim satarım.. (ikinci eli olsun ,servisi bol ve ucuz olsun)
yoksa tamamen keyif ve zevk için bu kaygılardan uzakmı alıyorsun aracı..
eğerki birincisi ise passat al ölüsünü okutursun. parça desen sürüyle servis desen öyle..
bir ayrıcalığın olurmu göreceli bana göre olmaz passat çok sıradan bir araba oldu bir albenisi yok aşırı sattı çünkü göz eskitti birde ikiz kardeşi jettadan ayırt edilemez bir halde nerdeyse aynı kasa..
işte hem birinci hem de ikinci maddeyi düşünüyorum ama açık konuşmak gerekirse birinci madde biraz daha ağır basıyor.
zaten en ideali 2.0 olanlar ozellikle sport paketli şık oluyor
Volvo S60 2.0 T 2008 Model 47.750 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 84709071 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-saruhan-otomotivden-volvo-s60-2-0-t-84709071/detay)
Volvo S60 2.0 T5 Premium 2008 Model 47.500 TL Galeriden satılık ikinci el Şampanya renk - 84430710 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-pirins-lpg-li-s60-hatasiz-84430710/detay)
aşırı güzeller! cidden çok güzel aletler. kesinlikle bu s60 2.0T leri ince eleyip sık dokuyacağım. motorundan sıkıntı yaşayan yok değil mi bunların bu arada?
S40 2.0 T daha fazla keyif verir diye düşünüyorum S60'a kıyasla. Bakımlısını bulursan motordan hiç korkma abi
s40 hiç düşünmemiştim desem yalan olmaz sanırım. ona da bakacağım. teşekkürler.
S60 2.0t deki motor 5 silindir ,lagunalar da 4 silindir 16valf motor bulunur tamamen farklı motorlar.
hımm 5 silindir hem güzel hem kötü. o zaman lpg si takılmış olanlara bakmak lazım. yoksa bir set daha lpg kiti gider 5 silindirlere :) teşekkürler bilgi için.
s40'ı gerçek bi volvo olarak görmeyelim bence.
eski kasalarından bahsediyorum, gerçekten sağlamlık hissi sıfır.
Volvonun o beş silindir turbosu arkadaşımda var 2.3t5 .Çok uyguna aldı.Ve süper gidiyor ağırlığına rağmen.Düz vites olsa forged+gt30 ile nirvanaya ulaşılır diyenlerdenim.
Ama bu seçenekler arasında insignia derim.
cevap vermişsin bana.evet 2.el düşünürsen piyasası olan araba.ve bence güzel de araba bi 3.5 yay ister ama söyliyim:)
speed_emre
07-05-2012, 20:04
valla hayret 1 kısı ınsıgnıa dedı :D oda guzel dunya capında odul almıs bır araba 2009 yılında dunyanın en ıyı arabası secılmıs kendı gurubunda d segmentınde :) model olarak gorunus seklı gıdısı olsun yakıtı olsun cok ıyı bencede alıncak en ıyı arabalardan bırısı :)
Insignia da lpg kullanmak istendiğinde supapların değişmesi gerekiyor.Ayrıca motoru vw'nin tsi motorları yanında başarılı sayılabilecek bir motor değil.Dolayısı ile Türkiye şartlarında iyi bir araç değil günlük kullanmak için.
İnsignia TURBO alanların çoğu yakıttan değiştirdi aracını...LPG taksalar ayrı dert...
Passat turbo'ya lpg bağlayıp üstüne remap yapıp canavar gibi binenler war :) motor çilekeş
MehmetCanA.
07-05-2012, 20:45
s40'ı gerçek bi volvo olarak görmeyelim bence.
eski kasalarından bahsediyorum, gerçekten sağlamlık hissi sıfır.
Eski kasa derken ? hangi kasadan bahsediyosunuz ?
Arasts61
07-05-2012, 20:51
insignia 1.6 turbo cosmo iyidir..
speed_emre
07-05-2012, 21:03
valla su yakıt olayını cozemedım gıttı :D herkes ınsıgnıa ya yakıt dıyor nasıl yakıyorlar anlamıyorum :) sehır ıcınde hangı araba 9 lt 10 lt yakmıyorkı herkes cok yakıyor dıyor bu arabalara? ben sehır ıcınde normal kullanımda 8.5 lt 9 lt arasında yakıyorum hatta babam 8 lt yaktırıyor kullanmadan kullanmaya fark var polemıge hıc gırmek ıstemıyorum. motorda en ufak sorun yok . buyrun paylasıyorum :)
2012 Dekra Kullanılmış Otomobil Raporu'nda Opel Astra, en az hata oranına sahip otomobil oldu ve % 96.9 hatasızlık oranı ile "en iyi bağımsız sıralama"da en yüksek oyu aldı. Bu başarı Opel'e 3 yıl üst üste aynı zaferi yaşatmış oldu. Marka 2010'da Corsa ile, 2011'deyse Insignia ile aynı başarıyı göstermişti.
Dekra Hata Raporu'nda zafer yine Opel'in
'2012 Dekra Hata Raporu'nda en yüksek puanları Opel'in Astra ve Insignia modelleri aldı
Bu sene, Insignia, çok az farkla Astra tarafından geçildi ve "en iyi bağımsız sıralamada" ikinci oldu. Insignia % 96'lık hatasızlık oranı ile orta sınıftaysa birinci oldu. 50'den fazla ülkede faaliyet gösteren Dekra, yıllık hata raporunu, 8 araç sınıfı arasında ve hassas ölçümlerle hazırlıyor. Rapor, 230 farklı modelden ve 15 milyon incelemeden alınan verilere dayanarak yaratılıyor.
kaynakta : 'Dekra Hata Raporu'nda zafer yine Opel'in - Opel - Ajansotomobil.com (http://www.ajansotomobil.com/opel/haberler/dekra_hata_raporunda_zafer_yine_opelin_1813.html)
Eski kasa derken ? hangi kasadan bahsediyosunuz ?
valla 2 jenerasyon s40 var zaten.
eski dediğim ilk kasa olan şu: (makyajlısı var bi de bunun)
http://e1205.hizliresim.com/x/7/5h5py.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
onursumer
07-05-2012, 21:09
insignia o ağırlığına 9lt-10lt falan yakıyorsa normal bence
çok diyen arkadaşlara benim 1.4 otomatik getzi 1-2 günlüğüne veriyim benzin nasıl yakılır gorsunler :D
speed_emre
07-05-2012, 21:11
1500 ton araba bırde kendım 1600 kg araba katolog verılerındede zaten sehır ıcınde 9.5 lt gosterıyor sıtesınde. arkadasımda honda cıvıc 2011 model var otomatık 11 lt yakıyor yemın edıyor bırde gıtse dıyor ıcım yanmıcak dıyor bıde bu kadar para verdım dıyor lutfen bu arabalara cok yakıyor denmesın .
Civic şehir içinde normal kullanımda 7-8lt yakıyor ayrıca motoru lpg ile uyumlu.
Insignia fabrika verilerinde de ,kullanıcı yorumlarında da çok yakıyor.Az yakıyor olsaydı Türkiye'deki satışlarıyla Avrupa pazarları satışları arasında bu kadar fark olmazdı.Opelde Vw özenip 1.4 motorlu insignia üretmez 1.6 ile devam ederdi. 1.4 motorun o araca konulmasının tek sebebi yakıt tasarrufu.
En büyük dezavantajı lpg ile tamamen uyumsuz olan supapları ;değiştirmeden olmuyor , değişmesi de ayrı masraf.
İbrahim Erdem
07-05-2012, 21:58
a4 ve passat diyorum.
ya da skoda superb olabilir. passatın çift yumurta ikizi sayılır.
Arasts61
07-05-2012, 22:00
Civic şehir içinde normal kullanımda 7-8lt yakıyor ayrıca motoru lpg ile uyumlu.
Insignia fabrika verilerinde de ,kullanıcı yorumlarında da çok yakıyor.Az yakıyor olsaydı Türkiye'deki satışlarıyla Avrupa pazarları satışları arasında bu kadar fark olmazdı.Opelde Vw özenip 1.4 motorlu insignia üretmez 1.6 ile devam ederdi. 1.4 motorun o araca konulmasının tek sebebi yakıt tasarrufu.
En büyük dezavantajı lpg ile tamamen uyumsuz olan supapları ;değiştirmeden olmuyor , değişmesi de ayrı masraf.
otomatik fd6 13 lt yakıyor diye arkadaşım dayanamadı yeni sattı.
speed_emre
07-05-2012, 22:05
nasıl 7 - 8 lt ya acın bakın hondanın sıtesıne 9 lt den asagıya degıl. o kasaya 9 10 lt yaksa ne olcakkı 1.4 u ekonomı olarak cıkardı ewet 8 lt 7 lt yakıyor 140 lık bıle cogu bır cok arabadan serı yanı . cok yakıyo dıyorsunuz yorumları soyluyorsunuz honda accordu soylemeyım ıstersenız . o yorumların hepsını okuyorum meraketmeyın. 100 km boyunca yarıs yaparak tapa gaz durmadan gıden kısılerı bılıyorum 16 lt 17 lt yakıyor en fazlaa oda bırakın artık cok yakıyor lafını konu uzuyor gereksız yere .
Hondanın kendi sitesindeki tüketim değerleri yeni civic için şehir içi için 8.9lt karma tüketim 6.7 lt.
Kendimde kullanıyorum gitmeyen bir araç devamlı devir çevirip kullanılırsa yakıtı fazla olur ama insan gibi kullanılırsa düzgün yakıyor.
Bendeki manuel ,otomatik kullanan tanıdığım var 10lt civarlarında geziyorlar.
Konuda yanlış anlaşılmasın honda fanatiği değilim, isteyip aldığım bir araç da değil.
Arasts61
07-05-2012, 22:13
insignia 1500 kilo ve coğu da fabrikadan 245 18'' lastikle çıkıyor. bu ozelliklerde bir aracın 10 lt civarında yakması anormal değil. fiyat performans açısından insignia iyi bir seçim. 180 ps lik araç alıp 2 lt fazla yakıyor diye lpg takmayı veya satmayı düşünmeyi anlamıyorum..
speed_emre
07-05-2012, 22:24
aynen abı haklısın sehır ıcınde 9 lt dur kalkta cok yakıyorum zaten haftada 2 gun bınıyoruz arabaya 9 lt cıvıc yaksa ne olcak benım arkadasımda satıyor otomatık 50 bıne 2011 model full bır araba yakıtından dolayı resmen soylenıyor sırf gorunusune modıfıye edılebılırlıgıne vuruldugunu soyluyor onu satıp opc kıtlı ınsıgnıa alıcam dıyor zevk ve tercıh ıste :)
darkmoon
08-05-2012, 00:41
eski bir vectra c sahibi olarak hani arkadaş kriterleri arasına vectrayı koysa idi önceki mesajımda passat demişdim onu değiştirir vectra derdim hiç olmassa vectranın kendine has bir duruşu havası var passat kadarda peynir ekmek gibi satmadığı için her ortamda bence hala bir albenisi var üstelik ikinci eli kuvvetli servis yedek parçası gani ile birde elegance ı alınırsa çok güzel olur..
Volvonun o beş silindir turbosu arkadaşımda var 2.3t5 .Çok uyguna aldı.Ve süper gidiyor ağırlığına rağmen.Düz vites olsa forged+gt30 ile nirvanaya ulaşılır diyenlerdenim.
Ama bu seçenekler arasında insignia derim.
2.0 litre motor dışındaki vergiler çok fazla. yıllık sarfiyatta büyük bir pay kaplıyor. bence gereksiz. yani benim gibi birisi için.
cevap vermişsin bana.evet 2.el düşünürsen piyasası olan araba.ve bence güzel de araba bi 3.5 yay ister ama söyliyim:)
hangisi için dedin bunu?
supap olayı zaten bariz. magnezyum alaşımlı bir supap o ısıya dayanmıyor orası belli. tabii insignia alırsam ben alsam da almasam da supaplar yolda.
insignia 1500 kilo ve coğu da fabrikadan 245 18'' lastikle çıkıyor. bu ozelliklerde bir aracın 10 lt civarında yakması anormal değil. fiyat performans açısından insignia iyi bir seçim. 180 ps lik araç alıp 2 lt fazla yakıyor diye lpg takmayı veya satmayı düşünmeyi anlamıyorum..
9 litre benzin yakan bir araç yaklaşık 10.8 litre lpg yakar ki o da güncel lpg fiyatları ile yaklaşık 24 krş yakıt sarfiyatı eder km. de.
razıyım :)
Tercihim audiden yana olurdu :)
Tercihim audiden yana olurdu :)
destek çık panpa. golf r alalım :D
B5.5 pasaat icin dedim:)
iyi demişsin cidden leyleklik bir durumu var maalesef. yay şart.
bu arada millet neden bu kadar uçmuş anlayabilmiş değilim. zorlu bir süreç bekliyor