Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa C 1.3 CDTI turbosu KP35 mi?
Merhaba,
Opel Corsa C 1.3 CDTI turbosu KP35 mi?
flanşı aynı olan daha büyük bir turbo takılabilir mi? hangisi?
TorqueTuning
09-05-2012, 15:56
KP35 Tansu'cumm :)
Turbosu KP35. flansı aynı turbo yok, flans yaptırırsın o problem deği lama aracının tam modeli neyse wg i ona gore calısacagından belirtmen iyi olur. genelde hybrid uygulaması yapılıyor. caddy pali uygulanıyor.
kpo35dir erhanın dediği en mantıklısı öbür şekilde macera olur :)
mesela kp 39 uygulanabilir mi? araç Corsa C demiştim. 2005 modeldir. Aracın üstünde palleri büyütülmüş bir turbo var (egsoz 1mm emme pali 2 mm) 1.5bar basmakta. basıncı azaltıp daha büyük turbo takmak istiyorum. Bunun neresi macera anlamadım basıncı artırmıyorum ki :))
Kp39 zaten Caddy turbosu.. Flans yaptırıp uygulayabilirsin ama 1248 cc bi arac için fazla buyuk gelebilir hot side ı.. Tavsiyem cold side ı komple kp35 e gecirmeniz. Rotor balansı da guzel yapıldıgında gayet iyi verim alınabilir. Basıncı azaltman cok problem değil. ki, buyuk turbodan veerim alabilmek için basıncı artırman daha iyi olacaktır. Emulator kullanabilirsin yada yazılımını guzel bi inceletip boost limiterını iptal edebilirsin 1.5 bar ustu için
map sensörü 1.5 bar sonrası kesiyor, limitleri denedik olmuyor.
map sensorunu degiştirip linearizasyonu yapıldıgında olabilir. denemek lazım.. yada emulator yapıcaksınız..
Astra h 90 ligin map sensorunu denemek istiyoruz kalibrasyonunu yapip.
Turbo basıncı mekanik olarak ayarlıyordu yanlış hatırlamıyorsam 1.3 cdti'da map sensör denemek yerine fuel cut defender kullanmıyorsunuz? En azından kesin çözüm olurdu.
Forum adminlerinden maxi 'ye ulaşırsanız yardımcı olur sanırım.
1.3 turbolara 1.5 clıo emme pervanesı uygulanıyor,yağ kapagıda 1.5 dci olacak emme salyangozunun ıcı tornada buyutulup oyle montajı yapılıyor,basıncıda 2 diş sıkınca hıc bı sorun yasanmıyor..