PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikten Yeni Plaka Bastırmak ?

RIDVAN
09-05-2012, 09:59
Hayırlı günler.

App plaka yasak olunca gidip mecburen yeni aldığım araçların genelde plakası heryeri delinmiş zedelenmiş olunca emniyete dilekçe verip yeni plaka bastırıyordum. yeni plaka bastırmak için aracın devir sahibi olmak gerekmiş

şimdi bir arkadaşım yeni plaka bastırıcak araç adına değil ne yapmamız gerek bu durumda bunun başka bir yolu varmı veya bize bir sıkıntı çıkarmı zorunlumu devir sahibi olmak ?

şimdiden çok sağolun.

SerkanKurt
09-05-2012, 10:08
bende hazır konu açılmışken burdan soriyim plakaları yeniletmek istiyorum herhangi bir emniyete gidip eski plakaları verip yenileri alabiliyormuyum ? Kaç paraya mâl oluyor nekadar sürüyor arkadaşın konuyu kirletmeden benimkinide cevaplarsanız sevinirim.

RIDVAN
09-05-2012, 10:28
bende hazır konu açılmışken burdan soriyim plakaları yeniletmek istiyorum herhangi bir emniyete gidip eski plakaları verip yenileri alabiliyormuyum ? Kaç paraya mâl oluyor nekadar sürüyor arkadaşın konuyu kirletmeden benimkinide cevaplarsanız sevinirim.

1) Ruhsat fotokopisi
2) Kimlik fotokopisi
3) Plakaların yıprandığını,eskidiğini belirten dilekçe (dilekçeyi siz yazabilirsiz)
4) Plakaların ikisini birden söküp aracınızın bağlı olduğu şubeye gidiyorsunuz.

Bu evrakları şubenize verdiğinizde,size bir kağıt vericekler,bu kağıtla trafik cemiyetine gidip plaka bastırıyosunuz 20 dakikada basılıyo fiyatı 25tl İlk mühür cemiyette basılıyo sonra bu plakaları alıp yeniden şubenize gidiyosunuz ordada ikinci bir mühür basılıyo.

alıntı int sitede yazıyor bu şekil...

SerkanKurt
09-05-2012, 10:30
Eyvalllah sağolasın bilgi için.

yasin_oguz
09-05-2012, 10:32
çift mühür olayı kalkmadı mı artık

Chn53
09-05-2012, 10:35
tek plaka çıkartmak için hiç bişeye gerek yok direk emniyet müdürlüğüne gidiyosunuz ( ruhsat sahibinin gitmesi gerekli ) ordan dilekce yazıyosunuz kimlik fotokopisi falan filan size bi kağıt veriyolar onunla cemiyetin plakacısına gidiyosunuz size ordan cemiyet mühürlü plaka veriyolar. ben alırken ücreti 9 liraydı tek plaka... sonra tekrar emniyete gidip 2. mühürü vurduruyosunuz.

RIDVAN
09-05-2012, 10:36
Şimdi devir adına değil bu adam ne yapsın yokmu bunun çaresini bilen ?

Quantum
09-05-2012, 10:36
hangi mühür kalkmıştı? cemiyet mührü mü.
o zaman 20 dk da plakalar hazır hale gelir git gel olmaz.

Chn53
09-05-2012, 10:37
Şimdi devir adına değil bu adam ne yapsın yokmu bunun çaresini bilen ?

devrini hiçmi almicak ? devrini aldığı zaman gidip bastırsın plakayı...

veya tanıdığınızdan aldıysanız devrini almicaksanız rica edin 1 saat vakit ayırsın gidin halledin

RIDVAN
09-05-2012, 10:38
devrini hiçmi almicak ? devrini aldığı zaman gidip bastırsın plakayı...

Deviri ablasının adına ablasına dışarda okuyor yani arabayı yapmaya başlamışken bunuda halledelim dedik app yaptırdık polis söktü orj. böyle bir sıkıntı çıktı...

metin
09-05-2012, 10:41
noterden ablası vekalet vercek posta ile size ulaştıracak ozaman arkadaşında o vekaletle işlemleri halledecek

ALy
09-05-2012, 10:44
mühür yaptırmak için gitmiştim geçtiğimiz hafta, artık mühür olayı kalktı cemiyet saç'ı geçerli dediler eyvallah dedim :D

RIDVAN
09-05-2012, 10:46
noterden ablası vekalet vercek posta ile size ulaştıracak ozaman arkadaşında o vekaletle işlemleri halledecek

Anladım abi sağolasın.. Başka çaremiz yok gibi

huseyinturk
08-02-2013, 09:17
Benimde yeni plaka bastırmam lazım. Geçen gün polis kitledi ruhsat üzerimde değildi, ön plakada takılı değildi çektiler aracı garaja haklı olarak. Sonra filmi sök salmam dedi söktüm, plakalar uygun değil uygun hale getir dedi eski kırık dökük plakaları tertemiz applerin üzerine vidaladım ama görüntüleri çok kötü...

Araç babamın üstüne güngörene kayıtlı ne yapmam gerekiyor şimdi benim?

Ramcho®
08-02-2013, 09:43
plakalarda ki cemiyet mührü kalktı artık....ruhsat fotokopisi ve eski plaka ile gittiğinde alabilirsin yeni plakalarını.....

painkller
08-02-2013, 09:55
plaka yeniletme için banada bilgi lazım m.l gibi kalmamak için gidemiyorum.
şimdi araba babamın üstüne, plakaları yeniletmek istiyorum. direk cemiyete git verirler dediler,
nette ruhsat sahibi gitmeli diyor,

sorumsa ben gitsem eski plakalarla cemiyete yeni basarlarmı?
emniyetemi önce gitmem gerekiyor yoksa, ben gitsem alamazmıyım. teşekkürler. birde yeniletme ücreti 2 kare plaka nekadar tutuyor bilen varsa :)

Kr975
08-02-2013, 10:00
İyi bir takipci bulursanız sadece ruhsat eşliğinde hiç gitmeden bu konuyu halledebilirsiniz..
Ben öyle yaptım hiçde sıkıntı olmadı.. 9' da içeri girdik 12' de yeni plakam elimdeydi..
Yanlış hatırlamıyorsam ben İzmirdeyim kesik harf için konuşuyorum çifti 35,00.-TL
civarında takipciyede iki onluk veriyosun 55,00.-TL' ye işi çözüyordun 3 saatde ;)
Saygılar