Orijinalini görmek için tıklayınız : Temiz araba psikolojisi!
Hep merak ediyorum, acaba sadece banami oluyor diye!
Ben arabami yikatidikdan sonra, yikamadan cikinca sanki araba daha hizli daha sessiz,sanki yag gibi kayiyor yolda sagindan solundan gelen sesleri duymuyorum gibi geliyor bana! Herkez bu kafayi yasiyormu merak ediyorum:)
placebo etkisi sanırım o bende kirliyken binmek istemiyorum.
Germanian
09-05-2012, 15:15
Ben arabami yikatidikdan sonra, yikamadan cikinca sanki araba daha hizli daha sessiz,sanki yag gibi kayiyor yolda sagindan solundan gelen sesleri duymuyorum gibi geliyor bana! Herkez bu kafayi yasiyormu merak ediyorum:)
aynen banada oluyor o ..
bide bende şey var hiç durmadan 4 5 saat yıkıyorum arabanın sadece dışını çok saçma birşey durduramıyorum kendimi artık tavanın koşelerinden astar görünmeye basladı gri gri
aynen banada oluyor o :) Ayrıca benzin aldığımda da aynı şey oluyor :)
herkeste varmışlan bendede var o hissiyat :D
Malesef bende de var .Pis ise sanki hiç bir bakımı yapılmamış sorun var yada bir yerden ses geliyor yada performans kaybı yaşıyorum gibi .
bendede var yıkadıktan sonra bütün sorunlar sanki suyla gidiyor :)
onursumer
09-05-2012, 15:19
banada oluyor araba akıyor ılık ılık :D
araba temizken bana güven veriyor hissi var bendede kaza yapınca kurtulacakmışım gibi geliyor
mehmetRS
09-05-2012, 15:21
bende bir ruh hastası benmiyim diyordum. iyiki varsınız vallahi içim rahatladı :)
Hepimiz ruh hastasıymışız..
Osman Bahadır
09-05-2012, 15:22
Bir dostum "arabamı yıkayınca bir vites büyüyor" derdi :) Bana camlarım temiz olsun yetiyor :)
duş aldığında hissetmiyirmisiniz ? :)
yuhh bu kadar olur aynısı bende de oluyor :D:D
lucky Jackal
09-05-2012, 15:24
valla banada araba kirliyken hep böle bi yerlerinden ses geliyomuş bi arıza yapıcakmış her an gibi gelir :) yıkanınca rahatlarım
kerimvtec
09-05-2012, 15:24
Allah'a şükürler olsun ki yanlız değilmişim :D
benım arabada temızken sankı ters gıden bırsey varmıs gıbı gelıyor:)
Banada oluo bu his yoksa psikolojık olarkmı oluyo orasını bilmiyorum :D
aynen banada oluyor o :) Ayrıca benzin aldığımda da aynı şey oluyor :)
Kanka benzin alma konusuna girme sakin , benzin alinca benim gaz pedali tas gibi oluyor :) devir saatindeki rakamlari $ gibi goruyom:)
sercanışık
09-05-2012, 15:25
arabayı yıkayınca sankı kendıne gelıyor yada bıze ole gelıyor ama yıkadıktan sonra celık kafeste seyahat etmıs gıbı guvende hıssedıyorum :D
oh be sadece bana olmuyomuş.
duş aldığında hissetmiyirmisiniz ? :)
doğru bakış açısı. Duştan sonra daha hızlı hareket ediyormuşum gibi hissediyorum :D
golfcu0101
09-05-2012, 15:30
bende psikolojik sorunlumuyum diyordum:D şöle gıcır gıcır yapıca araba yağ gibi gidiyormuş gibi,ses vs varsa kesiliyor sanki:D
mertarıkan
09-05-2012, 15:30
Valla hislerime tercüman oldu bu konu :) bi manyak benim sanıyordum :) Onunla ilgilenince karşılığını veriyo hiç biyerinden ses gelmiyo yada ben duymuyorum :)
Hep acim bu konuyu diyordum sonra birak deli derler sana diyip vaz gectim:) demeki bende bisikinti yokmus:)
Bende sadece bana oluyor saniyordum :D
Olayi tam 12 den yakalamissin:)/):)
FatihKahveci
09-05-2012, 15:44
camlar kirlenmesin diye kapıyı açıp gittiğim günleri hatırlıyorum...:D:D
mert1612
09-05-2012, 15:50
bizim gibi hastaların aklın yolu bir :D
O çevre yolunda nasıl akıyor nasıl akıyor temiz temiz
Berk7767
09-05-2012, 15:56
oh be bende bi sıkıntı yokmuş:D:D
psikolojik değil beyler , yıkamacıya gıdene kadar özellıkle hava sıcaksa aracın bütün kaporta ve ön takım aksamı genleşerek gevşiyor ve garip yerlerden sesler duyuyosunuz , yıkamaya gidildikten sonra araba suyu yediğinde bahsettiğim bütün aksamlar soguyor doğal olarak büzülüyor ve garıp yerlerden gelen sesler gelmemeye başlıyor , durum tamamen bu , bende sizin gibi hissediyordum ama sorunun cevabının yazdığım şey oldugunu buldum , alayınız delisiniz :D
yoshimura
09-05-2012, 15:59
Hele bide davlumbazlar çamurluysa binme daha iyi :D
cabrioleter
09-05-2012, 16:00
psikolojik değil beyler , yıkamacıya gıdene kadar özellıkle hava sıcaksa aracın bütün kaporta ve ön takım aksamı genleşerek gevşiyor ve garip yerlerden sesler duyuyosunuz , yıkamaya gidildikten sonra araba suyu yediğinde bahsettiğim bütün aksamlar soguyor doğal olarak büzülüyor ve garıp yerlerden gelen sesler gelmemeye başlıyor , durum tamamen bu , bende sizin gibi hissediyordum ama sorunun cevabının yazdığım şey oldugunu buldum , alayınız delisiniz :D
sadece psikolojik değil demek :soru: yürüyün arabalrın başına hortumla su tutmaya :D
psikolojik olduğunu sanmıyorum yahu.. araba yağ gibi gidiyor işte baya..
Aynı şey bende de oluyor, araba sanki daha bi rahat akıp gidiyor gibi geliyor...
Emre Ekrem
09-05-2012, 16:06
Oleeeeeeey tek değilim ben, hatta direksiyon bile daha hafif oluyor gibi hehe
Kanka ozaman arabalari hep suluyalim:)
bende de ayni sey var hele detayli motor temizligi yapmayayim sanki volvo degil uzay gemisi oluyor araba :D
Aynen demekki tek psikolojisi bozuk ben değilmişim...
Ayrıca birde yol tarafına bakan aynayı kapatıyorum mutlaka arkadaşlarım babam bana manyak diyorlar bunun gibi şeyler yüzünden..
arabayı yıkatınca sanki az önce showroomdan çıkmışım gibi hissediyorum :D
Kanka ozaman arabalari hep suluyalim:)yıkamayı geç , yagmurda da araba daha sessizdir dikkat edin , daha fenasını söyleyeyım benım eskı vtec2 ye paslanmaz kromdan düz boru yaptık yazın ne arabanın tabanına vurma ne bişey , bir yagmur yagsın dırrrrtttt diye alta vuruyodu (ister inanın ister inanmayın) ve egsoz ısındıgında 2 parmak dışarı cıkıyodu :D
temiz gezmek en garantisi.kendim duş alıncada çok huzurlu oluyorum
bendede oluyor ya kendimdne şüpe ediyordum :D
aynı şey bendede var. lem kendime manyak diyodum bide :D
mesela örnek ben boy abdesti alınca böyle rahatlıyorum kendimi temizlenmiş günahlardan arınmış hissediyorum küfür etmemek en ufak günah işlemek istemiyorum öyle de manyağım.
araçta da durum böyle sevmem gitmez derim şöyle böyle iç dış güzelce bir temizleyence sanki alttan alttan low rider çalıyor böyle huzurlu huzurlu gidişim oluyor.
germanstyle
09-05-2012, 16:14
Al benden de o kadar ..
Temizlemezsen heryerinden ses geliyor.Alt takım gitmiş sinir hat safa :) araba cıncık gibi olsun .hepsi kayboluyor.. yanlız değilmişim :D:D sevindim
evet bendede aynı durum var yıkandıktan sonra araba daha kalıtelı gıbı gelıyo hele kuafore gırmısse sıfır km gıbı gleıyo arac bana :d
131mirafiori
09-05-2012, 16:16
Bizde ki bir şey değil ben 4 yıldır arabasını yıkamayan adam biliyorum :D Adam sadece nemli bez ile garajında siliyor aracı :D Dışarı çıkacağı zaman havada bulut olmamalı eğer varsa marş basmaz bile aracına :D
Bizde ki bir şey değil ben 4 yıldır arabasını yıkamayan adam biliyorum :D Adam sadece nemli bez ile garajında siliyor aracı :D Dışarı çıkacağı zaman havada bulut olmamalı eğer varsa marş basmaz bile aracına :D
recep ivedikte duş sahnesi geldi aklıma 6 ayda bir kolonyalı mendille koltuk altımı silerim mishali :D
Bizde ki bir şey değil ben 4 yıldır arabasını yıkamayan adam biliyorum :D Adam sadece nemli bez ile garajında siliyor aracı :D Dışarı çıkacağı zaman havada bulut olmamalı eğer varsa marş basmaz bile aracına :Dhangı manyak lan o koray :D
lastiklerimi davlumbazlarımı parlattım diye yolun ıslanmış kısmından geçmeyip 750m geri geri gittiğimi bilirimi :D :D
ulan bizim komşu geldi aklıma:D
yağmur yağdımı adam fırçayı alıp arabayı yıkıyodu ya muhaasfsfds:D:D
yıkamayı geç , yagmurda da araba daha sessizdir dikkat edin , daha fenasını söyleyeyım benım eskı vtec2 ye paslanmaz kromdan düz boru yaptık yazın ne arabanın tabanına vurma ne bişey , bir yagmur yagsın dırrrrtttt diye alta vuruyodu (ister inanın ister inanmayın) ve egsoz ısındıgında 2 parmak dışarı cıkıyodu :D
Kanka egzos konusuna inanirim bizim typer da ayni senin dedigin gibi oluyordu ,egzos isininca geriliyordu, tanpona yapisiyordu.ama gercekten benim anlatmaya calistigim psikolojik gibi sanki araba temizlenince yazin ozelikle sanki yeni sifir araba gibi hisiyat veriyor :)
temiz gezmek en garantisi.kendim duş alıncada çok huzurlu oluyorum
Bence o gusulabdesti aldigimiz icin:)
Jantlar vernik attıgınden beri arabadan sogudum boyayınca düzelir sanıyorum delirmemişim demekki :D
mesela örnek ben boy abdesti alınca böyle rahatlıyorum kendimi temizlenmiş günahlardan arınmış hissediyorum küfür etmemek en ufak günah işlemek istemiyorum öyle de manyağım.
araçta da durum böyle sevmem gitmez derim şöyle böyle iç dış güzelce bir temizleyence sanki alttan alttan low rider çalıyor böyle huzurlu huzurlu gidişim oluyor.
İste benimde aklima gelen valabu yaa;)
ykavcioglu
09-05-2012, 16:27
bendede var o pis koloji:D
aha size bomba , arabamı alalı 3 ay oldu ne içini temizlettim nede dışını yıkattım :D :D :D
Aynen bndede var kı dger bı sıkıntım araba temzken hatta temız degılkende kendımı kasıorum paspasları kırletmıyım dıe arabada damarlarım patladı sınırlerım öldü artık a.q
arabayı yıkattıktan 10 dakika sonra yagmur başlayınca neler hissettiğinizi sormayacağım.
zira zenciler roccolar kutup ayıları havada uçuşur muhtemelen :)
BlackEmperor
09-05-2012, 16:33
gusül abdesti almak gibi bişey bu. Manevi anlamda rahatlıyorsun :D
gusülü karıştırmayın beyler.ondaki rahatlama genelde gusül öncesi olan durumlardan kaynaklanıyor :D
Aynen bndede var kı dger bı sıkıntım araba temzken hatta temız degılkende kendımı kasıorum paspasları kırletmıyım dıe arabada damarlarım patladı sınırlerım öldü artık a.q
hacı sen ne yaptın ya sen sağ koltuga yayıla yayıla oturana girişiosundur destekler deforme oluyor die :D
Pisokoloğa gitmeye gerek kalmadı :) Yada toplu seans dan indirim alırız :D
gusülü karıştırmayın beyler.ondaki rahatlama genelde gusül öncesi olan durumlardan kaynaklanıyor :D
uhauhauhauhhau iyidi :D :icon_tup::icon_tup:
:hehe::hehe::hehe:
Burdan analşılıyorki genel olarak rahatsız insanlarız
Burdan analşılıyorki genel olarak rahatsız insanlarız
bayada cünüp gezen varmış :D yorumlar hep gusul üzerine
gokhan_205
09-05-2012, 16:48
Aynen bendede var bu durum kirliyken ses geliyor gibi oluyor heryerden ama yıkamadan cıkınca yağ gibi tık ses gelmiyor araba daha iyi gaz yiyiyor gibi sesi bile degisiyor :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
onu bunu bilmemde imzalık yorumlar var tam:D ahuasfsdfs
hacı sen ne yaptın ya sen sağ koltuga yayıla yayıla oturana girişiosundur destekler deforme oluyor die :D
iyi tahmin ettin :hahaha::hahaha:
131mirafiori
09-05-2012, 16:55
recep ivedikte duş sahnesi geldi aklıma 6 ayda bir kolonyalı mendille koltuk altımı silerim mishali :D
6 ayda bir cilayı unutmuşum :D
hangı manyak lan o koray :D
Amca bizim 131 cilerden 77 t stop var abide :)
team_k20
09-05-2012, 16:55
aynen banada oluyo eski modelmiş gibi geliyo bana araba kirliyken :D
YavuzNaz
09-05-2012, 16:59
Bende daha çok cam hastalığı var kaportada temiz olacak tabi ama sürekli bir cam titizliği var, biri cama içten yada dıştan parmak izi yaparsa ayar oluyorum, arabayı yıkadıktan sonra bi 6-7 saat camları hiç açmam açtırmam, cam silmekten kollarıma ağrılar giriyor, en ala cam bezini alırım hiç acımam, hiç leke kalmayana kadar silerim, gece gündüz farketmez silerim. Rahatsızım biliyorum.
mustafa_yaman
09-05-2012, 17:02
o psikolojiden bndede var ama kimseye soylemiodm iyi oldu rahatladm:D
AhmetYılmaz
09-05-2012, 17:02
Araba temizken daha sakin kullanıyorum ben bide. :)
CeM öZeR
09-05-2012, 17:05
Tek ben değilmişim hakikaten manyak çokmuş. Midem bulanıyor araba kirliyken binince.
Araba temizken daha sakin kullanıyorum ben bide. :)
aynen daha sakin daha yumuşak. kirliyken arabayı sanki ben taşıyorum sırtımda.
Her kezde var bir hastalık :)
Araca ufaklık ya da savurgan birisi binmeden lütfen ayağını önce kapı içine oradan eşiğe oradan da ön koltuk arkasına ve hatta arka klima kısmına SÜRTME diyorum. ***** aynısını yapıyorlar bu bir beceridir bunu çok gözlemledim nasıl başarıyorlar anlamıyorum ! Ayak izlerini takip ettiğim de bu çıkıyor . Bu tarz kişiler yol da yürürken yada toplu taşıma da başkalarının ayaklarına basma becerilerine de sahipler :D Ben kirli ayakkabı ile de yapamıyorum basana da kıl oluyorum :D
Hahahah herkes aynı :D
İlk yıkadıktan sonra yola çıkınca sanki altımda bugatti varmış gibi dikkatli ve aşırı titiz kullanıyorum , su birikintisi vs denk gelince durcak kadar yavaşlıyorum yada yolumu değiştiriyorum :D
İnince sağını solunu kontrol edip mutlu bir şekilde uzaklaşıyorum..
ama kirliyken normal binip işimi hallediyorum arabanın hiçbir değeri olmuyor pisken :D
herkeste varmışlan bendede var o hissiyat :D
yagmur yagdıgındada aynı etkı oluyormu :D
ykavcioglu
09-05-2012, 17:17
kapı içlerine pasta cila atan varmı peki?
arabası sürekli showroom havasında olan:D
fatihcakin
09-05-2012, 17:21
Yorumları görünce içim rahatladı :D dışarda insanlar deli şizofren hasta kıl demesi anormalmiş mersem
hepimiz manyağız demek ki,
bide cila çekip karşısına geçip bir sigara varya offf .. :)
Aynı :)
bugün yıkadım cila çektim araba daha bi kaliteli sessiz geldi gözüme
psikolojik demek ki
Berent.t
09-05-2012, 17:47
Arabayı yıkadıktan sonra eğer yanımda bir kişi varsa ve o kendini bilmez kişi kazara camı açarsa çok büyük pislik çıkartırım..
ulasstoprak
09-05-2012, 17:51
Alt takım ve yuruyen aksam ıslanınca gıcırtı ve sesler duyulmuyor benim açıklamam o.. :D
Aykut106
09-05-2012, 17:58
Yıkadıktan sonra böle altımdan gitcek gibi daha bi hızlı oldugunu hissediyorum evet bende sizdenim:D
Arabayı yıkadıktan sonra eğer yanımda bir kişi varsa ve o kendini bilmez kişi kazara camı açarsa çok büyük pislik çıkartırım..
ahahah
aynen :D
2Fast4Me
09-05-2012, 18:33
bende de var aynısı :)
mehmetRS
09-05-2012, 18:34
bende bir ruh hastası benmiyim diyordum. iyiki varsınız vallahi içim rahatladı :)
Hepimiz ruh hastasıymışız..
a-a lütfen abi, o manada söylemedim, kendim için sık kullandığım bir deyimdir, buradada lafıma yapışmış, kırıcı olduysa özür dilerim
DetailEF
09-05-2012, 18:39
kapı içlerine pasta cila atan varmı peki?
Arabası sürekli showroom havasında olan:d
:) :)
chatlaxs
09-05-2012, 18:41
benim arkadaşı tarif etmişsiniz :D adam evde arabayı yıkıyor temizliyor bi güzel bizim eve geliyor (5 dkka yol sürmüyodur)ben aşağıya inene kadar tekrar temizliyor :D biyere gideceksek eğer gittiğimiz yerde arabadan inince ilk işi arabayı bezle silmek :D ayrıca araç içinde kendi kuralları var ön koltuklar aynı hizada olur siz ileriye geriye hareket ettiremessiniz,camlar da öyle kendi kafanıza göre açıp denklemi bozamazsınız :D bu hastalık gibi bişey sanrım bazen harbiden okunu çıkarıyor çünkü :rolleyes:
edit : yağmurlu havada arabaya binmez işi varsa dolmuşla gider :D yolda su birikintisi vs varsa ordan geçmez yolunu değiştirir :D
ALPER-VNS
09-05-2012, 18:41
pis araba huzurdur yok su sıçradı yok toz oldu hiç uğraşamam.. haftada bir ya yıkatırım ya yıkatmam.. yazın o da :)
kendinize de yazık etrafınızdakilere de valla dünya malı için kimseyi kırmaya değmez :)
http://www.usernetsite.com/humor/understanding-the-differences-between-men-and-women/girls-room-and-girls-car-vrs-boys-room-and-boys-car.jpg
Kısa ve öz :D
cffsymbol
09-05-2012, 18:54
lastikler parlamıyosa sıkıntı :D benimde binesim gelmiyo :D
Bende bu gruba girenlerdenim
Burak K.
09-05-2012, 19:09
Godumuz bozuk.
Yıkayınca insanlıktan cıkıyorum ve dukkanlarının önünü yıkayanlara ana avrat küfrediyorum cunku yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum.
OnurÖzden
09-05-2012, 19:18
Oto yıkamacı anahtarı uzatınca, sıfır arabayı teslim alıyormuşum gibi hissediyorum :D
duş almamış , geceden kalmış gibi bi hissiyat :D
Araba temizse bende dükkanın önüne su tutanlara ağır sövüyorum..
hiçbirşey yokken , durduk yere dükkanın önünü suluyorlar can sıkıntısına..
Hakkaten ya yıkamadan çıkınca sadece kendi nefesimi dinlermişim gibi dısardaki evi yolu gormuyorum araba buz gibi oluyo nedense :)
bide lastigin donüşü geliyo gözümün önüne :)
DetailEF
09-05-2012, 19:26
Arabayı yıkattıktan sonra camekanlı işyerlerinin önünden geçerken aracı izlemek çok keyifli oluyo sanki sıradağları biz yaratmışız gibi..
Arabayı yıkattıktan sonra camekanlı işyerlerinin önünden geçerken aracı izlemek çok keyifli oluyo sanki sıradağları biz yaratmışız gibi..
yorumları okuyodum son olarak da ben de bunu yazayım dıodumm :) pazar gunu arabayı yıkayıp lastıklerıı parlatıktan sonra gezmeye cıkıp otobus duraklarında camekanlı yerler de vesaıre yansıma saglayan her yerde arabayııı ızlemek gıbı bı sıkntım var ..... ya ınsan davlunbas ve fıttıllerın bellırlı yerlerıne kadarr lastık parlatıcıyla parlatırmıı :D
typermelih
09-05-2012, 19:46
lan inanamıyorum daha dün arkadaşımla bu konuyu konuştuk,demek kafayı yememişim yada burdakilerin hepsi kırık :)yani bu gerçekmi anlamıyorum :)
Arabanızın altını dahil headers a kadar yıkayıp,komple davlumbazlar fitiller bütün plastik askamına dahil nxt atıp birde bu işlemlere sabah 9 da başlayıp akşam 5 te bitmişken, arabayı gelip kapının önüne koyduğunuzda uzağa geçip 30 dk haraketsiz izlerken komşunun çocuğu arabanın üstüne tırmansa elleri çukulatalı vaziyette bütün camlara oraya buraya iz bıraktığını gördüğünüzde annesi babası ordaysa ve sesinizi çıkaramıyorsanız o çocuğu öldürme senaryolarını düşünüp hayal etmek paha biçilemez..:D:D ondan sonra çocuk eve girdiğinde gece herkes uyurken elimde cilalarla bezlerle temizliğe çıktığımda kendimi manyak hissediyorum. Suç çocuktamı bendemi:D:D
typermelih
09-05-2012, 19:49
arkadaşlar gerçekten arabadan gelen sesler gidiyor ya buna inanın kirlenince sağından solundan tıkırtılar geliyor yıkatıyorum geçiyor :)
Bir dostum "arabamı yıkayınca bir vites büyüyor" derdi :) Bana camlarım temiz olsun yetiyor :)
Bu bayaa bi ilginç
vay be bi ben değilmişim böyle davranan :icon_wack
valla içime bi rahatlık geldi..:D
GokhanRS
09-05-2012, 20:05
konu iyi olmuş deliler hastanesi kaçanları liste yapmakta zorlanmıcak :D
Aynen bana da camlar temiz olsun kafi . 2 aydır arabayı yıkamıyordum ( zaten ilk yıkanması olacaktı sıfır araç :) ) Hem de aerodinamiği daha çok ortaya çıkar , yakıt tüketimim düşer edasıyla yıkattım :D ama pek fazla bir etkisinin olduğunu söyleyemem . Ne oldu çamur yağdı ,birde bizim burda kuşlar toplu şekilde sıçıyorlar arabaya , öyle bir tanesi gelip sıçıp gitmiyor anlıyacağınız :D ... Araba yine *** oldu . Artık araba kendi çabalarıyla mı temizlenir , yoksa yağmur yağar da öyle mi temizlenir bilemem , zaman herşeyin ilacı der geçerim ..
kesinlikle yalnız değilsiniz.
hatta aynı duyguların daha da bi ötesindeyim ben. :)
gsgokhan
09-05-2012, 21:18
banada piskolojin bozulmuş dien arkadaşlarım var ama çok şükür ki sizler burdasınız bende sizdenim :) mesela aracımı yıkarım evimin garajına çekerim arkadaşım arar gel der gitmem :) gelir mesela çıkar gazlayalım der bi sürü bahane bulurum :) temizken sadece izlemek isterim aracımı çok mu abartmışım :)
turbo&quattro
09-05-2012, 21:25
Aynisi bende de var. Kimseye soyleyemiyordum deli sancaklar diye. Neyseki yanliz degilmisim :)
edit
itiraf ediyorum.. Yagmurlu gunlerde sag koltuga oturacaklar icin galos var torpido da :D
aynı dilden konuşmak aynı düşünceleri paylaşmak ne güzel yaa :D
şirket aracını alınca ilk işim yıkamaya girmek, torpido cam temızlıgı falan yoksa verimli olamıyorum :D
kendim içinde geçerli sadece araba için değil :D
Bluttbeton
09-05-2012, 21:33
beni anlayan birileri varmıış aynı psikoloji bende de var :D
ya bu kus pıslemesı olayı bızım mahallede bıraz farklı herlde bızımkılerın kus oldugundan suphe edıorum dıorumkı bunu kus yapamazz kesın supermen falan gecmıs yıne burdan dıorumm hepte bellı bı noktaya bı ıkı cm sagnda solunda olmak uzere bellırlı aralıklarla yasıyorum bu durumuu =)
Oh be biran konuyu acarken terddut etmistim, ya git isine kardesim kafami buluyorsun derler diye:)
Ama cok sukur Yanliz degilmisim vay anasini be acayip sevindim ya:)
aynı hisleri bende yaşıyorum aynı manyaklık bende de var.. nasıl bir psikolojiyse.. :D
Benim arabayı satasım geliyor kirliyken nefret ediyorum yıkanınca yok la satmam ben bunu diyorum :D
Şu zamanlarda garajı olmayanlar için fazla bir şey ifade etmiyor ama araba yıkamak kadar keyifli bir şey yok sanırım,hele yıkadıktan sonra kurulama aşamasında başka bir eleman tazikli suyu arabamıza doğru tutuyorsa kurulama işlemininde içine etmiş oluyor güzel küfürlerim var ona karşı,neyse arabayı yıkarım bi karşısına geçer çayımı içerim sonra evin önüne koyarım :) Hava kapalı gök gürlüyor farketmez zaten sivastada benim kafamda bir arkadaşım var :)
::ZaFeR::
09-05-2012, 22:09
valla kirli kirli yatıyor benim Si.Yıkatsam da yağmur yağdığında tozda yağdığından direkt kirleniyor.Ama bir ara iç dış temizletecem :D
bayan olsaydınız hiç biriniz evde kalmazmıştınız :D
3gündür tozlu 3gündur sanayideyim biyerlerden ses geliyo tribine girdim komple ön takım yaptım nerdeyse:D gerçekten doğru:)
Gecen edirneye gittim araba yere yakin diye birde acelem vardi girmedgm cukur kalmadi araba toz toprak icinde degsk sesler duymaya basladim kendi kendime dedim istanbula donunce bir bakima gotrym arabayi ama yikadm cilaladm hicbirsey kalmamis gbi geldi bana :) bnde gecen kendi kendime dusunyrdm konunun acildgi iyi olmus :)
troll bilimi gibi ortak sorunlara sahibiz :D
bora1311
09-05-2012, 22:38
bende sizdenim :D yanliz olmadigimi gormek cok sevindirici :)
kickbuttowski
09-05-2012, 22:38
bence grup psikologuna gidelim indirimde yaparlar belki teche ozel :D
aramizda psikolog var mi?
ben aracin daha iyi gitmesi degilde, ic-dis pis olmasina tahammül edemiyorum.
her 2. gün yagmur yagsa da, günesi cok az görsem de bu böyle..
herkes der zaten bir kere pis göremedik diye :)
ama arkadasim var 1 sene yikamaz aracini..
gokcell13
09-05-2012, 23:01
Aynen bende de oluyor hocam.Araba sankı parcalar bırıbırıne degmeden gıdıyorumus gibi hissediyorum :)
arabam pisken kendimden utanıyorum :)
otomania
09-05-2012, 23:03
kirliyken asla içim rahat etmez kullanamam,dışardan geldikten sonrada temizlemeden asla garaja sokmam kötü bi hastalık.
hasectear
09-05-2012, 23:04
forumda tüm arkadaşlar temizlik hastasıymış bunu öğrendim..teşekkürler techturkey..bende bir hastayım..
forumda tüm arkadaşlar temizlik hastasıymış bunu öğrendim..teşekkürler techturkey..bende bir hastayım..
Senelerce herkesten sakladım bu sebeple 2 günde bir araba yıkatırım sagdan soldan gelen sesleri duymıyayım diye.
Allahım sana şükürler olsun Yalnız değilim :)
SekoLive
09-05-2012, 23:39
beyaz arabada okadar dert değildi cok kirli durmuyordu ama bu meret acayip bişi yıkıyorsun bi büyük içmiş gibi kafa yapıyor yıkamıyorsun sınavdan kalmış kadar acı veriyor :D
ben araba kirliyken kendini kirli hissedip utananlardanım :) yıkatıncada lan nazar değicek diyede pimpriklenenlerdenim :)
ilk aldıgımda arabartmıyorm haftada 3 kez araba yıkatıyordum sonra sonra baktım para ve zaman yetmicek sakin ol şampiyon dedim nerede cok toz oluyo nerede kirleniyor oraları araştırıp daha az kirlenmesini sağladım :D
İbrahim Erdem
09-05-2012, 23:57
Kirlenir yıkatırım baktım 2 gün sonra gene kirlenmiş gene yıkatırım. Yıkadıktan sonra boyadaki hatalar belirir otrur tek tek nerde nasıl diye onlara bakarım. Sonra döngü başa sarar sonsuza gider :D
S.Özeren
10-05-2012, 00:02
herkesde aynı dert var benim arabada 2 günlük toz olunca binesim gelmiyo..
Eray Yümsel
10-05-2012, 00:13
bu nası bi hastalık la bende bile var düşünün :D
By_HaNNibaLL
10-05-2012, 00:14
bu nası bi hastalık la bende bile var düşünün :D
teneke30 dan belli abi maşallah hangi ürünleri kullaniyorsun bende yapmak istiyorum ayni şekilde :D :D
Eray Yümsel
10-05-2012, 00:16
hacı şahir favorim :D
By_HaNNibaLL
10-05-2012, 00:23
hacı şahir favorim :D
Zeytin yağli olanindan satiliyo buralarda hep olur mu boyaya zarar vermsin zeytinin yaği :D
Eray Yümsel
10-05-2012, 00:25
eke ye bi ara lastik parlatıcı süt ler yokmu komple ondan döküp parlatmıstım onuda deneyin :D
By_HaNNibaLL
10-05-2012, 00:30
eke ye bi ara lastik parlatıcı süt ler yokmu komple ondan döküp parlatmıstım onuda deneyin :D
Neyse ki arabami satmişim ahahahaha :D
Ben 2 tane cila aldim sürdüm sürdüm artik daral geldi bi işe yaramadi yarim birami döktüm sildim en sonunda :D :D
Benimde arabam kirliyken binesim gelmiyor temizleyincede acaip bi fenk şu oluyorum:)
turbo&quattro
10-05-2012, 00:52
Kisin eksi derecelerde yikatip parlatirdim yaz geldi kimse tutamaz :D Sezonu gecen hafta 4 saatlik cila ile actim yarin butun gun arabam ve ben :)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/110873-kirli-araba.html
Boost Up
10-05-2012, 00:55
yıkattıktan sonra dükkanının önünü ıslatan esnafa selamlar
Selcuk_RoL
10-05-2012, 01:20
Ula ne konu acmissin be:):)
Hiç kirlenmiyor desem yeridir.
sabahları yün toz alıcımla toz alır, hızlı cila çekerim mutlaka binmeden önce,
öğlen şirkette mutlaka bi toz alırım,
akşam şirket çıkışı durumuna göre yine toz alırım. E5 kenarında bile durup toz aldığım sildiğim( böyle kamyonun arkasından gitmişimdir, trafik falan yaparken bariyere çok yaklaşıp toz olmuştur vs) oluyor. çevremdeki arkadaşlarım epey dalga geçiyorlar, mahalle eşrafı zaten alıştılar, mutlaka her akşam sıcak soğuk fark etmez birşey yaparım yağmur yağar yine iner suyunu atarım üstünden. özellikle yaz dönemi 5-6 ay kuru zamanda hiç kirlenmez desem yeridir. :D
Hiç kirlenmiyor desem yeridir.
sabahları yün toz alıcımla toz alır, hızlı cila çekerim mutlaka binmeden önce,
öğlen şirkette mutlaka bi toz alırım,
akşam şirket çıkışı durumuna göre yine toz alırım. E5 kenarında bile durup toz aldığım sildiğim( böyle kamyonun arkasından gitmişimdir, trafik falan yaparken bariyere çok yaklaşıp toz olmuştur vs) oluyor. çevremdeki arkadaşlarım epey dalga geçiyorlar, mahalle eşrafı zaten alıştılar, mutlaka her akşam sıcak soğuk fark etmez birşey yaparım yağmur yağar yine iner suyunu atarım üstünden. özellikle yaz dönemi 5-6 ay kuru zamanda hiç kirlenmez desem yeridir. :D
aga hiçmi üşenmiyon ya E5 te arabamı silinir durupta :D tamam herkes manyakta sen daha başka bi çıktın :D gerçi dediğin gibi insanlar alışıyor bizim gibi insanlara zamanla, bende ne zaman pedere gitsem çekerim hortumu orda yıkarım komşularda ne zaman görse arabayı çürüttün diye takılılar:)
aga hiçmi üşenmiyon ya E5 te arabamı silinir durupta :D tamam herkes manyakta sen daha başka bi çıktın :D gerçi dediğin gibi insanlar alışıyor bizim gibi insanlara zamanla, bende ne zaman pedere gitsem çekerim hortumu orda yıkarım komşularda ne zaman görse arabayı çürüttün diye takılılar:)
kesinlikle silerim, sıkıntı olmaz benim için özellikle HB arabada arka çamurluklara ve arka cama toz toplar ya ona en büyük tutulurum o yüzden durur silerim. nişanlımda alıştı artık, giderken ön cam toz oldu arka cam toz oldu diyo durup silerim oda bekler :)
::ZaFeR::
12-05-2012, 15:25
Bugün yıkattim iç - dış ama yağmur yağınca yine tozlandı . Burada yağmur yerine yoz yağdığı için :D
Sercan AKCAN
12-05-2012, 15:55
Hepimiz hastayız :)
Yıkanınca sessizleşmesi psikolojik olamaz yaa:p
dragon07
12-05-2012, 19:07
rent a car işi yaptıgım için hiç ayırt etmem :))
mmged_jan
12-05-2012, 19:15
yıkatırım eve gelir birde ben yıkarım doktor bir arkadaşım sen nesnel seksüelsin demişti olaya gelince araba temiz olunca +5 hp hikayesi vardır ya onun gibi bir durum bir de araba dediğin kokmadan olmaz
birde araba temiz olunda en ufak kirli aksam göze çarpıyor kaputu açıyorum mis lekeli yerleri görüyorum eve gidene kadra kafama takıyorum evde temizliyorum rahatlıyorum :D
ana , techturkey sapık piskopat doluymus..
bnm gibi başkalari oldugu için bi rahatlama bi fengşui geldi..
aynısını bende yaşıyorum..yıkatınca bir süre daha sessiz oluyor..aslında bunun nedeni yürüyen aksam ve diğer yerlerin ıslanması..sular kuruyunca yine aynı oluyor :)
Sercanius
14-05-2012, 02:36
yıkanmadan önce karoser, cam, lastik, davlumbaz ve süspansiyon üzerindeki yapışmış olan toz kir çamur kireç kuş pisliği çam sakızı vs vs rüzgar direncine etki ediyor, gürültü yapabiliyor. Özellikle cilalı şampuanla yıkandıktan sonra çok çok az da olsa sürüşe etki eder ve hasta sürücüler bunu farkeder.
huseyinturk
14-05-2012, 02:40
aynı olay var benim arabadada :) Birde bir taraflarını söküp takınca ilgi gösterildiğini anlıyor sanki çalışması bile değişiyor :)
araba pisken bana daha bi cekici geliyo nedense
Hepiniz manyaksınız :D :D
thedevil
15-05-2012, 10:10
kardeşim Allah razı olsun bendede var o :D bende sorucam soramıyorum kimseye sanki kirliyken arabanın heryerinden ses gelio yıkatınca sesler kesiliyo araba ok gibi gidiyo ahahaha sevindim yahu :D
ykavcioglu
15-05-2012, 10:12
kesinlikle silerim, sıkıntı olmaz benim için özellikle HB arabada arka çamurluklara ve arka cama toz toplar ya ona en büyük tutulurum o yüzden durur silerim. nişanlımda alıştı artık, giderken ön cam toz oldu arka cam toz oldu diyo durup silerim oda bekler :)
geçen gün arabayı yıkattım pendik köp.aynadan su geldi cama durdum sildim, hatun gülüyo:D
TuGaY_TaN
15-05-2012, 10:28
rent a car işi yaptıgım için hiç ayırt etmem :))
Bir ara rent a carda calıstım 700 lira maasla gece gunduz araba yıkıyordum.Ordan cıkdım oto yıkamaya girdim götürü ücrette calıstım yıkadagım arabadan %25 para aldım aylıgım 1000-1300 lıra degıstı.rant a car dakı gibi de yorulmuyordum :)
kardeşim Allah razı olsun bendede var o :D bende sorucam soramıyorum kimseye sanki kirliyken arabanın heryerinden ses gelio yıkatınca sesler kesiliyo araba ok gibi gidiyo ahahaha sevindim yahu :D
senın arabana nazar degmesın abı onun o durusu yeter. Masallah Masallahh
akbaba78
15-05-2012, 10:31
ptesi sendromu gibi bisey bu bende oyle 3 haftadir yikatmiyorum binesim gelmiyor bu hafta yikatirim artikin:)
Arka lastiklerin ic yuzlerini parlaticiyla silen varmi?
Konuyu komple okumadim rahatsizlik ne durumda bilmiorm :)
RottingChrist
15-05-2012, 10:48
bende temiz arabaya binemiyorum arkadaş. temizlenince hep bir yerinde kusur çarpıyor gözümde. tanıyanlar bilir 14 ay üç parmak tozlu si ile dolaştım arabayı bir gün yıkattım o gün araba satıldı. :) içi temiz olursa dışı pek etkilemiyor beni.
erturul çiçek
15-05-2012, 14:03
Haftada 3 kere iç-dış yıkama, hergün dış yıkama yapan var mı.
Birde her saat başı lastikleri yıkayan=)
Biz toplu terapiye gidelim =)
eşinizi işinizi daha çok sevince geçiyor :D otomobil sevdası çok değişik :)
Az önce yağmur çiselemeye başladı,arabanın üstüne şampuan sıktım bolca,şimdide yoğun yağmur altında pencereden kuduz köpek ağzı gibi çılgınca köpürmesini izliyorum:D
Deli gibi yağmur yağıyor ama benim arabam temiz, kapalıya aldım, işten çıkar eve gidincede çamurlarını temizler o şekilde bırakırım. :)
böyle düşünen tek ben değilmişim meğersem içim rahatladı be :D