PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ön cam filmi hakkında

-Ata-
10-05-2012, 18:51
Aracım siyah, güneşli havalarda rahatsız edici sıcak oluyor. Şuan ön cam hariç cam filmi var en açık şekilde göze batıcak şekilde koyu değil.Şimdi ben ön cam filmli araç hiç kullanmadım biraz araştırdım yansımalar filan oluyormuş görüşte sıkıntılar filan oluyormuş gece.Ben en açık şekilde ön cam filmi yaptırmayı düşünüyorum llumarda polislerle de sıkıntı olmaması için. en açık olsa bile bu görüş sıkıntısı olacak mı tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :)
bir de aynayı söküyorlar mı ?

şuan bu şekilde

http://b1205.hizliresim.com/x/b/5mv0u.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Quantum
10-05-2012, 19:00
En açığını bile anlayıp anında çeviriyorlar.. Araba bağlanıyor, sonra tüm filmleri söktürüyorsun, sonra tekrar muayeneye sokuyorsun, bla bla bla..

seref1
10-05-2012, 19:04
bende ön camda lumar aynalı var 1 numara.göruste tek bir sıkıntı yok.ama uzun yolda biyerden sonra göz yoruo karsıdaki gelen farlardan:)

Bad-Fast
10-05-2012, 19:05
ben 2 sene baya koyu şekilde filmlerle gezdim çevirmelere falan girdim sıkıntı yaşamadım , şans faktörü işliyebilir :) , görüş olarakda bi sıkıntısı yoktu sonax da yaptırmıştım ..

orhan_guney
10-05-2012, 19:07
benım aracımda ön cam ziviri.cevırmelerden gecıyorum tavanda çift beyaz led var cevirme görünce yakıyorum içi gündüz gibi oluyor geciyorum.şans .

levent
10-05-2012, 19:11
Kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmanı tavsiye ederim, bir de torpido üst kısmına parlatıcı değil temizleyici ve mat kalmasını sağlayan ürünler sür :)

Ön cam filmini direk anlıyorlar, ayrıca kaçarın olmuyor..

ÜSTÜNERC
10-05-2012, 19:14
cam filminin hertürlüsü yasak.cezası var.gecen gunlerde abim yedi cam filminden ceza.ön cam dahil vardı.cokta koyu degıldi 154 lira ceza yazdılar trafıkten men ettıler.tekrar aracı gostereceksın 7 gun sure verıyorlar orjınale cevırıp gosterıyorsun.aracında egsoz vs falan varsa hıc cam fılmı falan yaptırma varsada söktür.ceza yedınmı hepsı dıkkat cekıyor cunku

mesutt1
10-05-2012, 19:28
benim ön camda var çok koyu değil çok açıkta deil gayette memnunum bi sıkıntı yaşamadım

Boost Up
10-05-2012, 19:31
Atakancım sana şöyle söyliyeyim, ekim ayından beri ön cam filmli araçla geziyorum. llumarın 1 numarası. dışarıdan içerisi gayet net gözüküyor polislerle sıkıntı yaşamazsın polis arabanın içini net görebiliyor. yansıma yapmıyor:) en önemlisi sürüşünü etkilemiyor. çok azıcık bir miktar etkiliyor, onuda 1-2 gün sonra yadırgamamaya başlıyorsun:). bundan sonraki aracını aldığındada alışkanlık olacak ve ön cam dahil film çektireceksin. biraz uzun oldu ama anlatabildiysem ne alâ:)

1998corsa
10-05-2012, 19:36
benım eskı rs ımde on cam dahıl cam fılmı vardı gecelerı onunu gormen cok guclesıyo alır almaz aracı ertesı gunu sokturdum onumu harbıden gormedıgımı anladım, çok fark edıyo ben tavsıye etmem...

Emre Akçay
10-05-2012, 19:41
3 senedir ön cam dahil filmli geziyorum. Geceleri uzun yol yapıyorum. Ne ceza yedim nede görüş sıkıntısı çektim. Tavsiye eder miyim buna rağmen etmem. Çünkü ne zaman ceza yicem diye polis kollamaktan kafam ağrıyordu.

Mr.K
10-05-2012, 19:44
olayın güneş ısısı ise seffaf gecırgenlıgı az olan fılm cektır hem ıslevsel olsun hem polis ile işin olmasın..Direk koruma filmi yani renksiz.

erhanarici18
10-05-2012, 19:45
sonuç olarak görüşte herhangi bi sıkıntı yaşanmıyomuş
ama herzamanki gibi tek sıkıntı yine polisler
:D :D :D

-Ata-
10-05-2012, 19:49
Arda gayet iyi açıkladın sağolasın..Ya cam filmi her şekilde illegal ama kaşıntı bizde işte:) renksiz film değil de en açığından siyah düşünüyorum ama bu yansımadır film tonudur soru işareti bıraktı

UmitKC
10-05-2012, 20:21
Hıc gırmeyın bence.. Ona verılcek paraya bıraz daha ekleyıp ıyı bı gunes gozluguyle kapatın bu ısı.. Polis cıddı sekılde sıkıntı cıkartıyor.. Geceleyın de gormek bıraz sıkıntı cekdırtıyor.. dEGMEZ bence.

Boost Up
10-05-2012, 20:30
Hıc gırmeyın bence.. Ona verılcek paraya bıraz daha ekleyıp ıyı bı gunes gozluguyle kapatın bu ısı.. Polis cıddı sekılde sıkıntı cıkartıyor.. Geceleyın de gormek bıraz sıkıntı cekdırtıyor.. dEGMEZ bence.

ön cam filmi 100 lira, kaliteli gözlük yine iyi markada nerden baksanız 300 liradan başlıyor. gözlük ile film ayrı. film arabanın içinde ısıyıda oldukça aza indiriyor:) geceleri arabanın içi gözükmüyor kaldı ki aracımı annemde ablamda kullanıyor. polisten yanada çok şükür sorun yaşamadım inşallah münakaşayada girmem

sinan999
10-05-2012, 21:03
bende en ön cama yaptırdım 1numara olarak komple filmli zaten yazın ıyı oluyo gercekten suana kadar polıslerlede bı sıkıntı yasamadım yanlız gece goruş sıkıntı oluyor.. aynada sökülmüştü benim

AhmetYılmaz
10-05-2012, 21:14
Valla pek sıkıntı yok görüş açısından far aydınlatması iyi ise. Ama polisler direkt çeviriyo. Ben söktürdüm. Dünya varmış...

dirk
10-05-2012, 21:16
ön camda 3m en acık war kullanıyorum hiç bir sıkıntısı yok. hatta gece gelen ışıkları süzerek yüzünüze parlamasını engelliyor tüm araçlarımda wardı hepsindede olmazsa olmazlardandır ön cam filmi :P

Time-R
10-05-2012, 21:21
Bende dusunuyordum bu konu iyi oldu tecrubeleri dinlememiz acisindan.

DetailEF
10-05-2012, 21:28
Geçen hafta orjinalden renkli olan camlarıma birden ön sol camım açıkken elini içeri doğru atıp anahtarla çizmek istedi ne yaptığına anlam vermiştim aslında ama sert çıkmak için ne yapmaya çalışıyorsunuz memur bey dedim, camlara da birşey olmayınca ot gibi kalmıştı, düşünün artık nelerle uğraşıyorlar :D

ibooo
10-05-2012, 21:30
ön camfilmi tüvden geçiyomu?öyle bi konu vardı gören varmı

dirk
10-05-2012, 21:31
ön camfilmi tüvden geçiyomu?öyle bi konu vardı gören varmı

sanırım ağır kusurdu. ama emin değilim

ibooo
10-05-2012, 21:33
sanırım ağır kusurdu. ama emin değilim

geçenler falan varmış ama son dakka tüvün kuralı falan değiştimi acaba

Emre Akçay
10-05-2012, 21:33
Ben geçtim ön cam filmi ile. Farketmemiş olabilirler.

DetailEF
10-05-2012, 21:34
geçenler falan varmış ama son dakka tüvün kuralı falan değiştimi acaba

O arabasına göre, kontrol edene göre, herşeye göre değişebiliyor :) Kalan arkadaşlarımda oldu geçenlerde oldu ayrıca 2 numara yan camlar 1 numara ön cam filmli aracım geçmişti :)

tnbrk
10-05-2012, 21:42
Eski aracımda ön cam dahil filim kullanıyodum en açık olanındandı. Siyah arabada gayette güzel görünüyodu dışarıdan ama bence görüş mesafesini engelliyo geceleri uzun yolda, ki orjinal mercekli xenonlar vardı üstünde. Çok uzun yol yapmıyorum dersen yaptır şehir içi yollar aydınlatmalı oluyo. Polislerde zaten karışcak , bağlıcak olduktan sonra senin yan camlarındakinede karışır.

Fatih Kavak
11-05-2012, 00:42
Alışkın değilsen Llumar 0.50 çektirebilirsin bir nebze güneşi kırar duruma göre 0.35 de çektirebilirsin zamanla alışırsın şahsen ön camda 3 numaraya kadar film var mı yok mu anlamıyorum. :D

TarikS
11-05-2012, 01:25
Gece gorme sorunun var mi?

Bir cok kisi bunu reddeder ama en acik film olmasina ragmen on cama film yaptim gorusumu kesti, gece goremiyorum diyenler oluyor, onlar aslinda normalde de gormuyor :D

Ben zaten lens kullaniyorum, lensle cok sukur gorusum problemsiz ve sana diyebilirim ki her arabada mutlaka olmasi gerek sey en on cam ve en arka camdaki filmler, on cama en acik, arka cama en koyu :D Karartmali aynan yoksa arka cam cok guzel o gorevi goruyor

Beni bugun yine cevirdiler (yan filmleri soktum sadece en on ve arkada var), film yok dedim gectim, arkayi gorunce de boyle boyle dedim anlattim bisey demedi gonderdi.

Ama sende ondeki filmden suphelenip durdurdugunda yan camlarimda film yok diyemezsin, polis isi dert yani.

Yoksa gorus kesme, yansima yapma falan yok oyle bi olay :)

Görkem@ni@
11-05-2012, 01:43
Ön cam dahil komple llumar film var benim aracımda da. Ön cam en açık, yanlar 2 numara, arka cam da 3 numara :) Film kaliteli olduktan sonra hiçbir sıkıntı olmuyor. 1 senedir kullanıyorum, yansıma, görüşte azalma gibi bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca Tarık' a katılıyorum, özellikle ön cam ve arka cam filmi çok işe yarıyor. Karşıdan veya arkadan gelen araçların farlarının gözü almasını azaltıyor, bir nevi kararan ayna görevi görüyor :)

Fazıl T.
11-05-2012, 01:53
Atakancım sana şöyle söyliyeyim, ekim ayından beri ön cam filmli araçla geziyorum. llumarın 1 numarası. dışarıdan içerisi gayet net gözüküyor polislerle sıkıntı yaşamazsın polis arabanın içini net görebiliyor. yansıma yapmıyor:) en önemlisi sürüşünü etkilemiyor. çok azıcık bir miktar etkiliyor, onuda 1-2 gün sonra yadırgamamaya başlıyorsun:). bundan sonraki aracını aldığındada alışkanlık olacak ve ön cam dahil film çektireceksin. biraz uzun oldu ama anlatabildiysem ne alâ:)

ozaman nie yaptrdn film on cama :D:D

Dragger
11-05-2012, 02:06
4-5 sene öncam dahil zift gibi camlarla gezdim, herhangi bir sorun yaşamadım.

İstanbulda zaten birşey olmaz heryer aydınlatılıyor, şehirlerarası yollarda köy yollarında vs biraz sıkıntı yaşarsın o kadar, farların iyiyse oralarda bile sorun olmaz. Gözlerin zaten alışıyor bir süre sonra.

Şu anki arabamda yan camlar 1 numara, ön camda yok yaptırmayı da düşünmüyorum. Her köşebaşında çevirme var, ön camda film oldu mu direk alıyorlar, bağlanmaya kadar gidersin.

OmeR-FE
11-05-2012, 02:09
on cam filmi iyidir kanka.
Fjk'da sadece on cam ve sunroofa cektirmistim.
On cama en acik siyah, sunroofa bi ton koyusunu begendim.
Cok memnundum, gunes isigini ve karsi araclarin farlarini kesiyordu goz yormuyordu.
Yeni alacagim arabayada nasipse cektiririm yani. Ben yan camlar ve arka camda filmi sevmiyorum. Sadece on cam ve varsa sunroofa kesin cektiririm.

RIDVAN
11-05-2012, 07:52
Her aldığım arabaya komple 3numara ön cam dahil film çektiririm. Ben hiç bir sıkıntısını görmedim. Benim için en büyük sıkıntı polis'ti adam karşıda duruyor arabanın içide siyah görüş açıcısı sıfır polis kollamaktan canım çıkıyordu. gerçi hala aynı şekildeyim :D

-Ata-
11-05-2012, 08:00
herhangi bir görüş problemim yok çok şükür,polis hertürlü sıkıntı ama yapıcak bişey yok ne yapalım :) bugün bi llumara uğramayı düşünüyorum en açık şekilde yapıcaz sanırım :) herkese yorumları icin tesekkürler.

Dino®
11-05-2012, 08:06
Solargard kullanıyorum tüm camlarda. Dalgalanma yok, gece görüşü çok iyi, %99 UV filtre, %30 gibi de yansıtması var...

DogukanYILDIZ
11-05-2012, 10:20
Merhaba Atakan Ben Dogukan ne kadar aynı yerde otursakta pek denk gelmıyoruz senınle...benım aracımın ön camında film var bakmak ıstersen aksam gelıp gorebılırsın...

Emre Akçay
11-05-2012, 10:35
Şöyle net açıklayayım bende. 3 sene oldu benim. Yanlar ve arkalar 2 numara, en ön cam 1 numara. 3 senedir bu şekilde geziyorum. 3 sene içerisinde 5-6 kez çevirmeye girdim. Cam filmine hiç dikkat edilmedi. Plaka'dan ceza yazıldı, egsoz'dan yazıldı ama cam filminden ceza yazılmadı. Gece çok yolculuk yaptım işim gereği. Çok karanlık yerlerde görüş hakkaten kısıtlanıyor. Ama şu güzelliği de var. Karşıdan gelen vatandaş uzunlarla da gelse sana etkisi olmuyor. Gündüzleri arabanın içi çok sıcak olmuyor. Artı olarak torpido, koltuk döşemeleri, arka pandizot gibi parçalar kolay kolay aşınmaya ve eskimeye maruz kalmıyor. Muayene'den de tek seferde geçmiştim. Cumartesi yine gireceğim muayenene bakalım ne olacak. Ama tek ve en büyük eksi olay polis gördüğünde acaba durdurur mu ceza yer miyim diye düşünüyorsun. :)

uerbas
11-05-2012, 10:57
yanlar çok koyu değil en açığından bence çektirebilirsiniz poliste sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum, eğer yanlar koyu olsaydı öne yaptığın en açık film bile aracın için zindana çevirmeye yetiyor.

RIDVAN
11-05-2012, 11:15
Ama tek ve en büyük eksi olay polis gördüğünde acaba durdurur mu ceza yer miyim diye düşünüyorsun. :)

Benim için ön cam dahil filimin tek sıkıntısı bu ;)

anıl turan
11-05-2012, 11:19
Gozlerim yogun isiga ve gunese karsi hassas, bu yuzden kullandigim butun arabalara on cam filmi cektirdim... hic birinde de polis on cam filmi var diye durdurmadi... hepsinde llumar en acik (0,50 sanirim kullandim) cokta memnunum geceleri de yormuyor...

-Ata-
11-05-2012, 16:05
Merhaba Atakan Ben Dogukan ne kadar aynı yerde otursakta pek denk gelmıyoruz senınle...benım aracımın ön camında film var bakmak ıstersen aksam gelıp gorebılırsın...

sagolasın dogukan. bugün gidip en ince şekilde çektirdim gayette güzel oldu tam istediğim şekilde pek belli olmuyor.herkese tekrar sagolun diyorum yorumlar icin..

öncesi
http://b1205.hizliresim.com/x/c/5pbr3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

sonrası
http://b1205.hizliresim.com/x/c/5pbrt.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

DogukanYILDIZ
11-05-2012, 16:15
Güle güle kullan hayırlı olsun

cix boy
11-05-2012, 20:02
çok güzel oldu valla bende geçen gün yaptırdım çok güzel oldu :) inşallah polislerlen sıkıntı yaşamayız :)