Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptoplarda batarya garantiye dahil mi

aqustic
11-05-2012, 09:15
Geçen hafta bimeksten samsung ultrabook aldım
Bimekste şöyle bir şey var.Şimdi bu cihazın normal şartlarda garantisi 2 yıldı.Ben üste 179 tl verip 5 yıl garanti paketi aldım.5 yıl boyunca her sene 2 defa format ve anti virüs tarama ücretsiz yapılacak.
Fakat bu tip cihazlarda batarya cihazın içinde oldugundan sökülemiyor ve bataryasız çalışmıyor.
Burda problem şu.Şu an batarya 4 saat falan gidiyor fakat birkaç yıl sonra bu süre 1 saate düşüp garanti süresi içinde batarya ölmeye başlarsa ücretsiz batarya degişimi olur mu?Bu cihazların bataryaları içinde oldugundan normal bataryalar gibi pahalı olmadıgı da söyleniyor

Schumi
11-05-2012, 09:17
Batarya ilk 6 ay felan garantideydi sanırım. Birde şarj süresinin düşümü belli aralıkta normal. Hiç şarj almıyor felan gibi şeyler arıza sayılır.

MyDream
11-05-2012, 09:25
Batarya garantisi ilk 6 aydır çoğunluklada garantiye girmez kullanıcı hatası olarak geri gönderilir dediğiniz sürede çıkan batarya sorununda tamamiyle cepten problemi çözmeniz gerekecek :) Eski bir bimeks çalışanı olarakta aldığınız o paketin pek bişeyinize yarayacağını sanmıyorum :)

ALy
11-05-2012, 09:28
Garanti süresi içerisinde bataryayı garanti dahilinde değiştirtebilirsiniz. Misal olarak kendi laptop'umun bataryasını garanti süresinin bitmesine 2 ay kala değiştirttim.

kop42
11-05-2012, 09:29
sanayı bakaınlıgındakı garantı kartlarını ımzalatırken ıtalatcı fırmalar notebook butun bır parcadır ve ustundekı butun malzemeler 2 yıl garatılıdır dıye ımzalanır bu yuzden bataryanız 2 yıl garantılıdır

eger sıze garantı surenı daha kısa söleyen bır ıtalatcı frmayı sanayı bakanlıgına sıkayet etme durumunuzda ıtalatı bırdaha yapamazlar bunlar hassas konular herkez kafasına göre yorum yapabılır ama garantı kartlarını ımzalatırken onaylatırken bu tur unsurları göz ardı etmıyorlar ve 2 yıl garantılıdır denılıyor :)

yan53
11-05-2012, 09:32
ben 2 yıllık garantılı 2 cıhazımdada ucretsız pıl degısımı yaptırmıstım..acer ve samsung

will
11-05-2012, 11:26
bimeksten aldığım hp marka notebooku 2 yıllık garanti bitimine 10 gün kala garantiye verdim. verirken batarya süresi çok kısa dedim. bataryasını ücretsiz değiştiler. bilgisayarın içini temizlediler hiç bir problem olmadı.

onursumer
11-05-2012, 12:07
sanayı bakaınlıgındakı garantı kartlarını ımzalatırken ıtalatcı fırmalar notebook butun bır parcadır ve ustundekı butun malzemeler 2 yıl garatılıdır dıye ımzalanır bu yuzden bataryanız 2 yıl garantılıdır

eger sıze garantı surenı daha kısa söleyen bır ıtalatcı frmayı sanayı bakanlıgına sıkayet etme durumunuzda ıtalatı bırdaha yapamazlar bunlar hassas konular herkez kafasına göre yorum yapabılır ama garantı kartlarını ımzalatırken onaylatırken bu tur unsurları göz ardı etmıyorlar ve 2 yıl garantılıdır denılıyor :)

+1 ve bu bilgilere ek olarak

pil sarj desarj oldukça omrunde azalma olucaktır

buda gayet normal olduğu için 3 yıl sonra veya 2 yıl sonra pilim 1 saat gidiyor diyerek pilinizi değiştirme şansınız yok

ama pilinizde normalin dışında bir durum olduğunda mesela sarja takmadan açılmama prizden çektiğiniz anda laptopun kapanması gibi problemlerde pili garanti dahilinde değiştirebilirler

şu paketi anlamadım ben her sene 2 defa recovery yapıp virus tarama içinmi 179tl aldılar yoksa ek garantimi ?