Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites geçme problemi

wrcsinan
13-05-2012, 13:26
Merhabalar. foruma ilk sorumu soruyorum izninizle :D

bu gece 2-3 arasında haliç köprüsünün üstünde( belki gören olmuştur :) ) 2010 model 40.000 kmde olan mitsubishi lancer aracımız vites geçme sıkıntısı yüzünden yolda kalmıştır. araç çalışıyor ancak vitese geçmiyor yani vitese geçiyormuş gibi 1 e atıyorsun ancak hiç bir kavrama yok yani araç hep boşta. pedalda sertleşme , takılma v.b. birşey yok ve şimdiye kadar hiç belirti yapmamıştı.(sadece geri vitese girerken hafiften cırtlıyodu). aracı gece servisin önüne çektik yarın belli olur muhtemelen. acaba aracın sıkıntı nedir? aklımıza balata bitti cevabı geliyor ama 40.000 de balatamı biter ve balata kaçırma yapmadan birden bitermi? veya baskımı dağıldı ? sorunun cevabını ne olursa olsun 40.000 de bir aracın bu tip bir arızası bence normal değil. araç garantilidir. şimdi servis %99 çıkan debriyaj hatasının garanti kapsamına girmeyeceğini söyleyecekler. bu olay normalmidir önceden 60.000 de kopan triger zinciri yüzünden dağılan motoru garantide yaptırdık. burdada böyle bir şey söz konusu olurmu?

levent
13-05-2012, 13:37
kullanımla alakalı olarak 10 binde de debriyaj bitebilir. her koşulda kullanıcı hatasına bağlarlar bence, garantiden zor şanzıman kırmadıktan sonra normal giderken..

ERY98
13-05-2012, 13:53
Benzer olay banada oldu, 2001 pug 406 var, önümde ve arkamda araba vardı park ettiğim yerden geri çıkıyordum, geri geldim sonra 1 e taktım kavramayı yaptım araba gitmiyo ayağı debriyajdan çektim 1. vitesteyken ayaklarım da hiç bişeye dokunmuyorken olduğum yerde duruyordum, önce araba ya zıplarda öndekine dokunursak diye korksamda çok garibime gitmişti olay :) gerçe bende bazen deb.pedalı ağırlık yapıyordu..

Mehmet Opc
13-05-2012, 19:12
Debriyaj balatan bitmiş.Debriyaj balatanın değiştirmek zorundasın garantisi aracın ne kadar devam etsede servis kullanıcı hatası der ve sizden ücretini alır

dagsus
13-05-2012, 19:30
benimde basima geldi debriyaj merkezi bozulmustu

huseyinturk
13-05-2012, 19:35
aynı olay benimde başıma geldi 307de.Ama durum ne balata ne başka birşeydi.Vites halatı çıkmış yerinden ustamın tarifiyle altına yattım taktım devam ettim :)

ayrıca löp diye bir anda balatanın yalan olacağını sanmıyorum ben

akif252
13-05-2012, 19:42
vites halatın kopmuş olabilir . debriyaj alt veya üst merkezin bozuk olabilir balatan bitmiş olabilir şanzumann içi sıyırmış olabilir. aks kafası sıyırmış olabilir bunlar başlıca nedenlerin...

wrcsinan
13-05-2012, 22:34
vites halatın kopmuş olabilir . debriyaj alt veya üst merkezin bozuk olabilir balatan bitmiş olabilir şanzumann içi sıyırmış olabilir. aks kafası sıyırmış olabilir bunlar başlıca nedenlerin...

bu söylemiş olduklarının hangileri garanti kapsamındadır. servis garanti dışıdır diye geçmirmesin bize