PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımın boyası matlasmaya basladı

TuGaY_TaN
15-05-2012, 21:26
İyi aksamlar arkadas bı konus hakkında goruslerınızı fıkırlerınızı almak ıstıyorum.Aracımın rengı metalık yesil 8 ay once komple boyandı 6 aydır bende.İlk aracım oldugundan cok üstüne titredim neredeyse ılk zamanlar tozlansa bıle komple yıkıyordum 3-2 ay camur yuzu gormedı sonra cevremden tepkıler aldım cok sık yıkama boyaya zarar vereceksın.bende hafta bır 10 günde bir camur oldugu surece yıkadım.Aracım kapalı bır yerım olmadıgı ıcın sokak da duruyor gece çiğ yagıyor ve gunesle bırlıkde kuruyor elımden geldıgınce çiğ kurumadan siliyorum gunes vurunca vernık atması yapmasın dıye gecen farkettım,Aracın boyası eskisi gibi parlamıyor.Bu yağan çiğim günesde kuruması yuzunden midir yada cok sık nemli bi sekilde mikrofiber bezle silmemden dolayı mı matlasır. Sonuc olarak pasta cila uygulaması yapılsa eski parlaklıgı elde edebılırmıyım.Komple vernik mi attırsam yada gaz yagıylan komple yıkasam mı ? görüşlerinizi beklıyorum

batucan
15-05-2012, 21:27
8 aydir herhangi bir pasta cila islemi uygulandi mi?

lncdlt
15-05-2012, 21:31
ne guzel iste millet mat kaplatmak icin para veriyor ne sikayet ediyorsun :P

8 aydir pasta cila namina hicbirsey yapilmadi ise fark yaratacaktir tahminim.

ruudvan
15-05-2012, 21:34
fırcaylamı yıkıyorsun.

TuGaY_TaN
15-05-2012, 21:39
fırcayla hayatta yıkamam.Hep elimle süngerle yıkarım. Sıradan deterjanlada degıl cılalı oto sampuanı ıle yıkarım cok kırlıyse faıry bulasık deterjanıyle camurunu alırım cılalı sampuanla tekrar gecerım. 8 ayda bır kere amator sekılde cıla yapmıstım Üstün körü.

batucan
15-05-2012, 21:40
güzel bir pasta-cila ile kendine gelir diyorum....

fatihcakin
15-05-2012, 21:40
Pasta atılsın 10 numara olur

ruudvan
15-05-2012, 21:41
fairy de matlastırır ama sureklı oto sampuanı kullanman gerek bu arada gecenlerde yıkamalarda kullanılan kopuk sampuanı varya meshur 30 lt bıdonlarda sarı renkte onu tabancayla atarken uzerımede geldı bırazcık beyaz tshırt rengı degıstı buda okuyanlara dıpnot olsun.

TuGaY_TaN
15-05-2012, 21:42
Havalar az daha duzelsin pasta cıla yaptıralım bakalım hazıran ortası gibi..

TuGaY_TaN
15-05-2012, 21:45
fairy de matlastırır ama sureklı oto sampuanı kullanman gerek bu arada gecenlerde yıkamalarda kullanılan kopuk sampuanı varya meshur 30 lt bıdonlarda sarı renkte onu tabancayla atarken uzerımede geldı bırazcık beyaz tshırt rengı degıstı buda okuyanlara dıpnot olsun.

Fairy matlastırdıgını ılk defa duydum kalıtelı iyi köpürüyor dıye onu kullanıyorum. Demek ondan da vazgecıcez. Bu oto yıkamacıların kullandıı köpük den oldum olası haz almamısımdır ıcınde asırı kimyevi maddeler varmıs.yıkamacı cok tanıdıgım var onlardan duyduklarıma gore