Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuş Pisiliği
emretektas
15-05-2012, 23:39
Arkadaşlar 3-4 gündür arabanın yanına uğramadım kaputa kuş pislemiş bugün temizledim fakat alt taraflarında resmen boyanın şekli değişmiş solukluk var ne yapabilirim
gecmıs olsun yapıcak bısey yok kus pıslıgındekı asıt boyaya nufus etmıs.
tdipower
15-05-2012, 23:44
belki ince zımpara ve polish ile düzelebilir boyanın durumuna göre..
kuştların sıçmık sezonu acıldı nasıl *** varsa *** değil kezzap sıcıyolar sanki her sabah işe giderken kolonyalı mendil ile aracı siliyorum bu yuzden geçmiş olsun o soluk içinde caresi yok malesef
emretektas
16-05-2012, 00:09
abi çıldıracam ya nedir bu çektiğim aracı yeni boyattık 1 hafta önce mahallenin veletleri kaputun üstüne çıkmış çizmiş şimdide kuşlar
taze boya cok daha cabuk yıpranıyo boyle durumlarda eski aracım boyadan cıktıgı hafta kaputa sıcmıslar yazın görememiştim 1 gun durdu orda mafetmişti boyayı
emretektas
16-05-2012, 00:40
belki ince zımpara ve polish ile düzelebilir boyanın durumuna göre..
pastayı biliyorum cilayıda biliyorumda bu polish olayı tam olarak nedir
pastayı biliyorum cilayıda biliyorumda bu polish olayı tam olarak nedir
sesli güldüm.
polish ne bılıomusun bızım gıbı zıpırların cıkardıgı aslında sanayıdekı boyacının yaptıgı pasta cıladan farkı olmayan sadece ıngılızce kelımelerle aldatma yapılan bısey.demeyi çok isterdım ama deil.
polish kelime anlamı perdahtır
yanı boya duzenleme olarak dusun ve stepleri vardır.
turkce anlatmak gerekırse 1ncı katta yeterınce asındırma saglarsın
2ncı katta asındırdıgın yuzeyı duzenler gorunmesı gereken hassasıyetı saglarsın
3ncu asamada ıse alt tabakanın dıs etkenlerden etkılenmemesı cabucak kaybolmaması etkısı nı yıtırmemesı ıcın korumaya alırsın .
yanı kısacası pastacıla demek polish demek :D
bızım supersonıc ustalarımız pasta cıla yaparken pantene kepege karsı 2in1 ler gibi :D pastası cilası ıcınde supersonıc ıcatları boyaya uygular azıcık bı parlaklık elde edıncede bısey yaptıgını zanneder sonra muhabbet arasında bu pasta cıla olayı doner sen ben yada bı baskası gıder muhabbete dahıl olur dayının yaptıgı bı ısı cok matah bıseymıs gıbı kendı aracımızada yapmasını soler oda hay hay der sonra yukarda yazdıklarımı bastan okumak gerekıo burda :D ufak bı parıltıyla mahalleye doner soranada pasta cıla yapıldı der ve pıyasaya pasta cıla yapıldı der bunuda herkesın boyle bılmesını ısterız.
ama pasta cıla denılen olay aslında polishing ın kısa tanıtım vıdeosudur .
sonrada polish ne ya die sorarız
umarım yardımcı olmusumdur .
saygılar bızden.
iki gülücük vs koyımde yanlış anlaşılmıyım.
:rolleyes:;););):):):):p:p:D:D:D:o:o:o:rolleyes::r olleyes::(:(:(:soru::soru::icon_tup::icon_tup:
sercanışık
16-05-2012, 08:55
valla rıdvan abı dokturmussun bılgılerı ellerıne saglık :D
dedıgın gıbı abı azcık parlayınca vay bak pasta cıla yaptırmıs oluyor ben senın yaptıklarını babama gosterdım dedıgı oglum nasıl yapmıs o falan dedı adamın dıbı dustu resmen :D dedım burda yaptırma bıdaha bak dedım oda hallederız dedı :D ıns zıyaret edıcem dukkanını :D
elıne koluna saglık rıdvan abı tekrar
emretektas
16-05-2012, 10:53
sesli güldüm.
polish ne bılıomusun bızım gıbı zıpırların cıkardıgı aslında sanayıdekı boyacının yaptıgı pasta cıladan farkı olmayan sadece ıngılızce kelımelerle aldatma yapılan bısey.demeyi çok isterdım ama deil.
polish kelime anlamı perdahtır
yanı boya duzenleme olarak dusun ve stepleri vardır.
turkce anlatmak gerekırse 1ncı katta yeterınce asındırma saglarsın
2ncı katta asındırdıgın yuzeyı duzenler gorunmesı gereken hassasıyetı saglarsın
3ncu asamada ıse alt tabakanın dıs etkenlerden etkılenmemesı cabucak kaybolmaması etkısı nı yıtırmemesı ıcın korumaya alırsın .
yanı kısacası pastacıla demek polish demek :D
bızım supersonıc ustalarımız pasta cıla yaparken pantene kepege karsı 2in1 ler gibi :D pastası cilası ıcınde supersonıc ıcatları boyaya uygular azıcık bı parlaklık elde edıncede bısey yaptıgını zanneder sonra muhabbet arasında bu pasta cıla olayı doner sen ben yada bı baskası gıder muhabbete dahıl olur dayının yaptıgı bı ısı cok matah bıseymıs gıbı kendı aracımızada yapmasını soler oda hay hay der sonra yukarda yazdıklarımı bastan okumak gerekıo burda :D ufak bı parıltıyla mahalleye doner soranada pasta cıla yapıldı der ve pıyasaya pasta cıla yapıldı der bunuda herkesın boyle bılmesını ısterız.
ama pasta cıla denılen olay aslında polishing ın kısa tanıtım vıdeosudur .
sonrada polish ne ya die sorarız
umarım yardımcı olmusumdur .
saygılar bızden.
iki gülücük vs koyımde yanlış anlaşılmıyım.
:rolleyes:;););):):):):p:p:D:D:D:o:o:o:rolleyes::r olleyes::(:(:(:soru::soru::icon_tup::icon_tup:
eyvallah uygulamayı anlatmışsın birde bu işi hangi ürünlerle yapmamı tavsiye edersin
Benim ön cama pislemiş çıkartana kadar göbeğim çatladı...
darkmoon
16-05-2012, 11:27
benim eski passatımdada vardı. tatile gitmişdim 1 hafta sonra geldim pislik içindeydi arabada bir sürü yerde boya yanığı oluşmuş baltalimanına inerken bir yıkamacı vardı kapattı şimdi ben hallederim demişdi adam halletmişdide nasıl yapdı bilmiyorum şimdiki aracımdada var nasıl pisliyorlarsa bir gece bile kalması yetiyor boyayı yakmaya..
şunu anladımki kuş pisliğinin boyaya zarar vermesinin süre ile değil pisliğin kendisi ile alakası var pislik oluyor 1 hafta kalsada zarar vermiyor pislik oluyor 1 gecede boyanın içine ediyor..
Gecen gun benmde basima geldi kauputta sicmis 1 gun bile kalmadi ustunde yikadim boya zarar gormus. Bugunlerde cok rast gelio kus pisligi en sonunda hepsinin gotune don baglicam a.q yeter
Valla sana tek tavsiyem git bi nalbura ÇBS silikon oto cilası al ve sür hiç bişey kalmaz. benimde araçta oluo temizliyorum eğer yandıysa boya sürüyorum siliconlu cilayı hiçbirşey kalmıor.. bi dene derim. zımparaya filan gerek kalmaz..
Valla sana tek tavsiyem git bi nalbura ÇBS silikon oto cilası al ve sür hiç bişey kalmaz. benimde araçta oluo temizliyorum eğer yandıysa boya sürüyorum siliconlu cilayı hiçbirşey kalmıor.. bi dene derim. zımparaya filan gerek kalmaz..
bnde o tarz bı araba var kus pıslıgınden boya kalmamıs bazı yerlerde oralarıda bı cılalasan yanına gelsem hıcbısey kalmasa cok makbule gıder.
anında mudahalede yada tam kurumadan alınan pıslıkte tabıkıde hıbısey kalmaz buna cbs cıla uygulamana gerekte yok ıslak mendılde olur bekleyen pıslık neler yaptıgına hıc denk gelmemıssın bellı.
fatihcakin
17-05-2012, 08:57
ruudvan :) polish'in aslında başlangıç noktası oto boyacılardır, he tabi bazıları geri kafalılıkta ısrar etsede yınede doğuşu orasıdır saygı duymak lazım :D
Bu arada kuş pisliği için zımpara pasta denilen işlem uygulansın büyük ihtimal düzelir, ama kullandıgı malzemeye bağlı zımparaya bile gerek kalmadan çıkar aslında :)
Tuz ruhunu dökün arkasından diğer elinizde tuttuğunuz suyu dökün tertemiz olur.(Kapalı garajda validenin arabaa kireçli su damlayıp leke yapmış ne cila sürsem cıkartmamıştı bu sekilde hallettim)