PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabin Litresi Uygunluk Yardım.

Harun S.
16-05-2012, 18:26
Merhaba arkadaşlar;

Şuan VW T5 aracımda kullanmakta olduğum Kicker marka Comp 15 Serisi 38cm woofer vardır. Bassı yaklaşık 100 litrelik portlu bir kabinde kullanıyorum. Araç içinden alınan ses fazlasıyla iyi. Fakat aynı ses seviyesinde araç dışına çıktığımda dışarı gelen ses hiç yok. Sizce bu olay neden kaynaklanabilir. Şimdiden teşekkürler.

Kabin Fotoğrafı

http://img402.imageshack.us/img402/5400/sam4332d.jpg

alihan_27
16-05-2012, 18:43
Aracın içi geniş olduğu için. Denemek istersen sedan bir aracın bagajına koy farkı görürsün.

Harun S.
16-05-2012, 19:02
Aracın içi geniş olduğu için. Denemek istersen sedan bir aracın bagajına koy farkı görürsün.

Anladım. Kabini küçültmeye gerek yok mu diyosunuz.

alihan_27
16-05-2012, 19:46
Kicker bu model için portlu kabinde min=85lt max=115lt tavsiye ediyor. Yani sizdeki kabin tam kararında :)

levent
16-05-2012, 20:04
dışarıdan duyulmasına gerek var mı? :)

araç iç hacmi büyük olduğu için dışarıya rezonans yansımıyor

Harun S.
16-05-2012, 20:06
Sağolasın alihan çok yardımcı oldun. Teşekkürler..

Harun S.
16-05-2012, 20:10
dışarıdan duyulmasına gerek var mı? :)

araç iç hacmi büyük olduğu için dışarıya rezonans yansımıyor

Duyulmasına gerek yok tabi. Duyulmayınca kabin litresi uygun olmadığını düşündüm. İç hacmi hesaba katmadan tabi :) Dışarıdan birazada olsa duyulması hoşuma gitmiyoda değil açıkçası :)

mehmetRS
16-05-2012, 22:26
kabine monteli sağından ve solundan, yada önünden ve arkasından, içi boş nikelajlı 2-3 santim çapında uzun boruları, aracın yan duvarlarına temas edecek şekilde monte ederseniz, ses alabilirsiniz. Sonuc sizi şaşırtacaktır. Yani aracınızın yan duvarlarından cıkan iki tane boru, kabine sabitlenmiş olacak, sanki kabin hareket etmesin gibi yapılmış gibi birşey düşünün. Saçma gelebilir ama aynı olayı deneyen ve cok iyi sonuc alan arkadaşım var.. Tabi arabanın döşemesine monte edilecek, orjinali bozulacak biraz.

CaNeR44
16-05-2012, 22:31
ses sizi tatmin ediyorsa duyulmaması daha iyi bunun için uğraşanlar var

deeperblack
16-05-2012, 22:34
Ses içeride tatmin edici ve dışarıya çıkmıyorsa olmuş demektir :)

mehmetRS
16-05-2012, 22:57
kişisel olarak bende arkadaşlara katılıyorum, dışarıdan pört pört bas darbesi duyulacağına içeride muzik arkanızda canlı gibi çalıyor olsun daha güzel

Harun S.
16-05-2012, 23:01
kabine monteli sağından ve solundan, yada önünden ve arkasından, içi boş nikelajlı 2-3 santim çapında uzun boruları, aracın yan duvarlarına temas edecek şekilde monte ederseniz, ses alabilirsiniz. Sonuc sizi şaşırtacaktır. Yani aracınızın yan duvarlarından cıkan iki tane boru, kabine sabitlenmiş olacak, sanki kabin hareket etmesin gibi yapılmış gibi birşey düşünün. Saçma gelebilir ama aynı olayı deneyen ve cok iyi sonuc alan arkadaşım var.. Tabi arabanın döşemesine monte edilecek, orjinali bozulacak biraz.

Tavsiyen ilginç ama mantıken işe yarar yaramışta. Fakat bana göre değil ***** sağda solda ortalıkta fazla birşey görmek istemez kimse. :) Fikir güzel ama teşekkürler..

Harun S.
16-05-2012, 23:06
ses sizi tatmin ediyorsa duyulmaması daha iyi bunun için uğraşanlar var

Ses içeride aşırı tatminkar. Kısaca içeride karnınız oynarken aynı konumda dışarıda camlar kapalı sıfır ses diyebilirim. :) Ozaman istemedende olsa olmuş :)

Harun S.
16-05-2012, 23:08
Ses içeride tatmin edici ve dışarıya çıkmıyorsa olmuş demektir :)

Bilmeden de olsa iyi bişey olmuş ozaman :) Teşekkürler..

ruudvan
18-05-2012, 00:28
aslında bass ın boyutundan cok gucuylede alakalı bır durum.ki wv nın sacı kalındır ondanda dısarı ses vermesı az olur.
aynı bass ı bnde kullanıyorum teybımde ayarı 1 den yukarı amfımde ayarı yarıdan ust olmadı olmazda gereksız sıddet ıyı deıldır tonlu guzeldır.

Harun S.
18-05-2012, 17:52
aslında bass ın boyutundan cok gucuylede alakalı bır durum.ki wv nın sacı kalındır ondanda dısarı ses vermesı az olur.
aynı bass ı bnde kullanıyorum teybımde ayarı 1 den yukarı amfımde ayarı yarıdan ust olmadı olmazda gereksız sıddet ıyı deıldır tonlu guzeldır.

Bu konuda aracımın sacı büyük etken. Gerçekten kalın bir yapıya sahip. Haliyke basın gücüde ortada. Bendede ayarlar teypte -2 dir. Amfidede yarı. İlgilendiğiniz için teşekkürler. :)

LowLife16
19-06-2012, 01:50
Hocam bası hangi amfi ile besliyorsunuz öğrenebilir miyim?

Harun S.
20-06-2012, 11:52
Hocam bası hangi amfi ile besliyorsunuz öğrenebilir miyim?

Bass'ı Sound Magus CK-75 4 kanal stereo amfiyle besliyorum. Ayrıca aynı amfide 1 takım component bağlı. Teyp olarak aracımın orjinal teybini kullanıyorum ve bu halde bile ses cok tatminkar..