PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LG 60PZ570 Plazma mı yoksa Philips 55PFL7606H LED TV mi?

TURBO_S2K
16-05-2012, 23:56
Plazma mı Led mi karar veremiyorum ikisininde birbiriNe göre üstün yAnları var

Elektrik tasarufu konusu benim için çok önemli diil. istediğim kaliteli görüntü

720p ve 1080p film izlemek, digiturk izlemek vs ps3 oynicağımı düşünürsek hangisi daha mantıklı?

bu arada TV lerin fiyatı aynı.

Teknosa ya falan git gel biraz bilgi sahibi oldum. şu anda benim gördüğüm kadarı ile iki seçeneğinde kendince artıları var. izleme mesafesi 3.5 metre

LG 60PZ570 Plazma
Artıları: ekran boyutu daha büyük, hızlı görüntüler sorunsuz. 2d görüntüyü 3d yapabiliyor (gerçi bütün gün o gözlükle tv izlemem) ve hızı 600 herz
Eksileri: ekran parlama sorunu var, tv fena ısınıyor, tasarımı eski

Philips 55PFL7606H LED
Artıları: Ambilight denen arka duvara yansıtma var, parlamaz ekran var, görüntü kalitesi güzel, hızı 400 herz, tasarımı çok güzel
Eksileri: ekran lg ye göre daha ufak ama genede ortalamanın üstünde, hızlı görüntülerde ledlerde sorun var diyorlar

Karar vermeme yardımcı olun lütfen...

Type-R
17-05-2012, 00:06
Lg'nin lw5400 modeli var odamda kullanıorum çok şükür memnunum. Tavsiye ederim.

TURBO_S2K
17-05-2012, 00:29
bu iki model arasından seçmem gerekiyor :)

by_BuRoCk
17-05-2012, 07:59
Philips 55PFL7606H LED almanı tavsiye ederim
kardeşimlerde var aynısı gerçekten çok kaliteli ambilight olması ve 3D olması ayrı bi keyif
tv ye duvara monte edip 3D film izlediginde tv nin kalitesini anlıyosun.
plazma dönemi bitti artık yeni teknolojiyi takip etmen faydalı olur

onursumer
17-05-2012, 09:27
philips bence şuan plazmaya en yakın goruntuyu veren tv ler arasında

ve Ambilight falan olması avantaj

plazmada panasonicten başkasınına pek güvenmiyorum o hüzden kesinlikle led philips diyorum

Yiğit G.
17-05-2012, 10:14
daha önceden şöyle bir yazım vardı oku istersen işine yarayabilir

Ben panasonic 50" plazma kullanıyorum , bu fiyat çok güzel hemde neo plazma.Boyut sana uygunsa hiç düşünme al.En doğal renkleri en güzel siyahı plazmada alırsın.Sadece lcd veya led lere göre 1-2 cm daha kalın ve bariz ağırdır.Ben şiddetle tavsiye ederim.Ben lcd veya led lerin görüntüsünü sevmiyorum fazla keskin parlak ve doğal değil.Birde ben sürekli korku gerilim filmleri izleyen biriyim.Dediğim gibi en iyi siyah rengi plazmalar verir.O sebepten filmlerde gece-karanlık vs oldumu lcd-led ler sçıyor görüntüde...

Şuda alıcaklara yardımcı olur

LCD – LED ve Plazma TV Arasındaki Farklar Nelerdir?

LCD-LED TV’lerin Artıları Nelerdir ( + ) :

1. Renkleri olduğundan daha canlı ve parlak olarak gösterir.

2. 40″ ve daha küçük ekranlar Plazmaya oranlar biraz daha performans gösterirler. Bu nedenle 42″den ufak Plazma Tv üretilmemektedir.

3. Yüksek ışıklı ortamlarda eski tip Plazma Tv’lere oranla daha az yansıma yaparlar.

LCD-LED TV’lerin Eksileri Nelerdir ( – ) :

1. Yanma – kumlanma – karıncalanma sorunu (burn-in).

2. İzleme açıları dardır. En iyi izleme açısı için tam karşıdan bakmak gerekir. Yan açılardan bakıldığında renkler değişir, siyah kısımlar parlama yapar.

3. Gerçek kontras oranları düşüktür. Bu nedenle beyaz ve siyah arasındaki renk geçişleri iyi değildir. Siyah rengi hiçbir zaman tam siyah olarak göstermezler. Kontrastı düşük olduğundan görüntüdeki detayları göstermekte yetersiz kalırlar. Örnek. bir cisme gelen gölgelerin datığımı, bir yüze gelen gölgelerin oluşturulmasında zayıf kalırlar.

4. Hareketli görüntülerde hareket eden kısımda netliğin bozulması (dikkatli bakılırsa anlaşılır).

5. Plazmalara oranla çok daha az renk tonu verirler. Tam insan ten rengini yakalayamaması.

6. Renkler gerçek renklerinden farklıdır. Renkleri olduğundan daha canlı ve parlak gösterir. Bu sayede daha kaliteli bir görüntü veriyor izlenimi yaratır.

7. Yüksek ışıklı ortamlarda ekranın yansıma yapması (siyah filmli ekranlarda).

8. Plazma Tv’lere oranla daha yüksek radyasyon yayarlar. (Kaynak milliyet.com.tr – Gazi Üniversitesi)

9. Ekranda ölü piksel oluşma riski. Ekrana dokunma, darbe, yüksek nem oranı veya ani voltaj dalgalanmalarında ekranda ölü piksellerin oluşma olasılığı vardır. Ölü pikselsel sorunu yaşayanlarla ilgili kaynak: Google Araması

10. LCD Tv’ler, görüntüdeki siyah ve beyaz sahnelerin değişimine bakmaksızın her durumda maksimum güç tüketimi yaparlar.

11. 42″ ve üzeri ekranlarda Plazma Tv’ler LCD ve LED Tv’ye oranla daha iyi görüntü vermektedir.

Plazma Tv’lerin Artıları Nelerdir (+):

1. Sınırsız izleme açısı. Yan açılardan dahi mükemmel netlikte izleme imkanı.

2. LCD ve LED tv’lerde olmayan, gerçek kontras oranı. Sonsuz siyah renkler. Çok detaylı Görüntü. Kontras sadece siyah ve beyazla ilgili değildir. Tüm renklerin oluşumu için çok önemlidir. Örnek cisimleri vuran ışığın cisimlerde tonlar oluşturması gibi…

3. LCD ve LED tv’lerden daha fazla renk. Gerçeğiyle bire bir renkler. Gerçek insan teni rengi.

4. Hareketli sahnelerde anlık resim yenileme ve tepki süresiyle LED ve LCD Tv’lerden 1000+ kat daha hızlıdır. Tepkime süresi olarak gösterilir.

5. Full HD seçeneği vardır. Full HD de TV’ye çok yakından baktığınızda (1 metreden az) bile mükemmel görüntü verir.

6. 120.000 saat kullanım ömrü. (Günde 10 saat izleneceğini var sayarsak ömrü 33 yıl olurdu)

7. (İncelik arayanlar içindir.) Yeni nesil Plazma Tv’ler yeni çıkan LED Tv’ler kadar ince ve hafiftir. Şu anda en ince Plazma tv 2.47cm ile Panasonic Vierra Z1 modelidir. Panasonic 2011 yılında 8.8mm. ile dünyanın en ince en az elektrik tüketimini yapan modeli piyasaya sunacaktır.

8. Tepki süresi 0,001 (Led ve Lcd Tvlerden 1000-2000+ kat daha hızlı görüntü oluşturma). Bu nedenle hareketli görüntülerde asla bulanıklaşma olmaz. Bilgisayar oyunu meraklıları için en iyi seçim Plazma Tv’lerdir.

9. Parlaklık: 1.500 cd/m2. (Led ve Lcd Tv’lerde max. 500 cd/m2′dir. Hatta yeni nesil LED TV’lerde bu oran tasarruf için 400 cd/m2′ye düşürülmüştür) Üç kat daha fazla ışık gücü ve daha yüksek Hz (tarama hızı) olmasına rağmen, elektrik tüketimi yeni model LED TV’lerden %30 ila %80 daha fazladır.

10. LCD ve LED Tv’lere oranla daha az radyasyon yayarlar. (Kaynak milliyet.com.tr – Gazi Üniversitesi).

13. LCD ve LED Tv’lerdeki gibi ölü piksel oluşma riski hiç yoktur.

14. 42″ ve üzeri ekranlarda Plazmalar LCD ve LED Tv’lere oranla daha iyi görüntü vermektedir.

15. Plazma Tv’ler görüntüdeki siyah ve beyaz sahnelerin değişimine göre elektrik tüketimi yaparlar. Beyazın çok olduğu sahnelerde maksimum, siyahın çok olduğu sahnelerde minumum elektrik tüketirler. Test yapılan örnek bir sayfa Plazma'nın Elektrik Sarfiyat Testleri -Fotograflı- (http://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm)

TURBO_S2K
17-05-2012, 10:37
Benim gene kafam karıştı. Bu işi gerçekten teknik olarak ii bilenler genelde plazmayı öneriyorlar??
Ama bi yandan da 3.5 metre izleme mesafesinde 60'' biraz abartı olabilir

Kekuti*
17-05-2012, 10:51
filipisten vaz geçme ;)

onursumer
17-05-2012, 10:53
Benim gene kafam karıştı. Bu işi gerçekten teknik olarak ii bilenler genelde plazmayı öneriyorlar??
Ama bi yandan da 3.5 metre izleme mesafesinde 60'' biraz abartı olabilir

dışarda gozunle ne goruyorsan plazmada aynı renkleri alırsın 1500tl lik plazmanın goruntusunu 4-5 bin tllik led tv anca yakalabiliyor orda %100 değil yakın sadece

philpsin verdiğin modelide plazmalara en yakın goruntuyu renkleri veren led tv lerden

ayrıca Ambilight bende çok güzel bir ozellik :)

Yiğit G.
17-05-2012, 11:23
şöyle daha iyi anlarsın

LED TV

http://www.blogcdn.com/hd.engadget.com/media/2010/10/localdimming03md.jpg

PLAZMA

http://www.blogcdn.com/hd.engadget.com/media/2010/10/localdimming04md.jpg

Plazmanın en güzel bence en tercih edilebilir yanı gerçek siyah tonu verebilmesidir.Hele benim gibi sürekli korku filmi izleyen biri için led tv ve lcd çöptür. (son teknoloji led lerde biraz çözdüler bu işi ama hala plazmanın tonlarını yakalayamıyor ayrıca yeni nesil led lerin fiyatları cok ucuk..)

LED TV

http://www.blogcdn.com/hd.engadget.com/media/2010/10/localdimming02md.jpg

PLAZMA

http://www.blogcdn.com/hd.engadget.com/media/2010/10/localdimming01md.jpg

http://topicstock.pantip.com/home/topicstock/2011/10/R11161070/R11161070-55.jpg

cemsultan
17-05-2012, 11:31
Katılıyorum, Panasonic 50 inç plazma kullanıyorum, kesinlikle tavsiye ederim.

Plazma'nın diğer bir artısını da belirteyim, normal çözünürlükteki ulusal kanalları aynı ebatta ki diğer tv'ler daha güzel göstermesidir. Sonuçta bütün kanallar, bütün filmler HD değil, bunuda hesaba katmak lazım.

ERTAN
17-05-2012, 11:40
Tasarım olarak led daha iyi ama performansta bi halta yaramıyo ve fiyatı çok uçuk.

TURBO_S2K
17-05-2012, 13:32
konuyu açmaz olaydım iice kafam karıştı :)

peki 3.5 metreden 60 inch çok büük olmazmı sizce?
bu arada kıyaslamayı hep genel led ler le yapmışsınız ama teknosa da ki adam da dedi bu philips in led i plazma ya çok yakınmış. dükkandaki bu boyutlardaki bütün led lerden daha ii dio bunun için

Yiğit G.
17-05-2012, 13:34
konuyu açmaz olaydım iice kafam karıştı :)

peki 3.5 metreden 60 inch çok büük olmazmı sizce?
bu arada kıyaslamayı hep genel led ler le yapmışsınız ama teknosa da ki adam da dedi bu philips in led i plazma ya çok yakınmış. dükkandaki bu boyutlardaki bütün led lerden daha ii dio bunun için

plazma olursa sorun olmaz mesafe , istersen dibinden izle.Ama led lerde deli gibi karıncalanmaya şahit olursun özellikle hd izlerken.

Ben 50" i 2.50 - 2. 70 mt gibi falan izliyorum mis gibi.. hatta benim ufaklık 10 cm den izler :D

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529284_3461715988964_1452889944_3005576_945045773_ n.jpg

uerbas
17-05-2012, 13:46
60'' kaç ekrana tekebül ediyor bilmiyorum ama dün ben teknosada baktım birazda bilgi almak için gitmiştim bnm oda mesafesi 3 mt üzeri olduğundan plazma tercih edicem lg nin bi modeli vardı 2199 tl 127 ekran 2012 model olduğundan diğer plazmalara göre yansıması daha az dediler ve 2,5 ms ,wi-fi, görüntü kaydetme vs vs gbi özellikler mevcuttu.1900 e led tv de vardı 106 ekran

facia
17-05-2012, 14:08
Her zaman için full- led Local Diming yapmayan bir lcd-led panel alacağınıza kesinlikle Plazma TV almalısınız... Teknik verilerle aklınızı bulandırmak istemem ancak alacağınız plazmayı Panasonic almanızı tavsiye ederim... Diğer markalara yanaşmayın...

onursumer
17-05-2012, 14:32
Ben 4 mt den 120 led kullaniyorum keske 140 fln alsaymisim dedim 55 ideal bence

Plazmayida panasonic dusunmuyorsaniz

Philps led kesinlikle uzmez :)

Bence cok kurcalamayin icinize sineni alin derim :)