Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 CDTI Intercooler
Corsa C 1.3 CDTI intercooler büyütmek istiyorum. ne önerirsiniz? elinde olan var mı?
4 Lt civarı yeter sanırım.
orjinali sanırım bu ve 1.8 lt olması lazım yanlışlık yoksa.
http://img6.imageshack.us/img6/7826/corsacp.jpg
evet orjinali bu diğer konu hakkında bilgim yok:) aracınıza yapılanlarıda yakında paylasırsanız merakla bekliorm cdti'cı olarak:) kolay gelsin
Aracda ekstra neler var 4 lt coolera neden ihtiyac duyuyorsun
2006 model ve sonrası PSA 1.6 hdi intercooleri kullanabilirsiniz yanlış bilmiyorsam 3.5 litre olması lazım. 200 tl gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
dediğiniz intercooler a baktım fakat aynı yönden giriş çıkışlı o yanlış bakmadıysam
evet orjinali bu diğer konu hakkında bilgim yok:) aracınıza yapılanlarıda yakında paylasırsanız merakla bekliorm cdti'cı olarak:) kolay gelsin
yakında :) şu an tekerlekte 95bg
turbonuda büyütsen o intercooler işini görecektir.
kolay gelsin
dediğiniz intercooler a baktım fakat aynı yönden giriş çıkışlı o yanlış bakmadıysam
Sol taraf araba üstünde olduğunda, sol taraf(sürücü tarafı) olan çıkış manifolda giden çıkış değil mi sizde? Öyleyse o tarafa bakacak şekilde taktığınızda giriş çıkış aynı tarafa bakan intercooleri kullanabilirsiniz bu sayede salyongozdan intercoolere giden boruda kısalmış olur(iç kısımdan oraya geçirdiğinizi varsayıyorum. Bu'da bir nebze olsun erken doldurmanızı sağlar. Diğer türlü sisteme göre..
berkay_aydin
17-05-2012, 20:09
Aracınız hararet mi yapıyor sürekli kullanımda ?
hararet?
turbo yüksek basınç bastığından sıcak üflüyor. intercooleri büyütmek yanlış mı?
1.6 Mjet, 1.6 TDCi Cooler ları işinizi görebilir tabi giriş-çıkış yerleri istediğiniz gibi ise..
BthnKrkt
17-05-2012, 22:21
Bizimkiler kaç litre bilmiyorum ama 1.9 cdti cooleri de olabilir sanırım
berkay_aydin
17-05-2012, 22:23
hararet?
turbo yüksek basınç bastığından sıcak üflüyor. intercooleri büyütmek yanlış mı?
Kendi fikrim değiştirmek gerekli ancak yapılan projelerin çoğunda orjinal bırakılıyor, sürekli sıcak hava üflediğinde hararet artıyor bence o zaman gerekli olur cooler..
4 lt satan var belki işinizi görür ?
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/117322-t3-t3-turbo-ve-intercooler.html
büyütmenın faydası yokki,nekadar hava debisi gırerse o orandada cıkmalıdır..buyuk coolerın peteklerını doldurmayacagından yıne sogutmayacaktır havayı...yanı orjınalınden kotu olur..
1.8 bar basan büyütülmüş hibrid turbo bile dolduramaz ve soğutamaz mı yani?
1.8 bar basan büyütülmüş hibrid turbo bile dolduramaz ve soğutamaz mı yani?
turboyu buyuttuysen bıle yınede fazla dısına cıkma toleransın,misal verıyorum 2 lıtreyse ıntercool hacmı,2.5 yada en fazla 3 yap,4 lt de tam ıstedıgın verımı alamazsın..
sadikbeyazit
18-05-2012, 12:20
bende de 1,3 ctdi var senin yapmak istediklerini 6 ay önce yaptım ve hiç bir verim alamadım ve sonunda org geri döndüm harcadıgım para yazık oldu en güzeli cip filiter...:)
bende de 1,3 ctdi var senin yapmak istediklerini 6 ay önce yaptım ve hiç bir verim alamadım ve sonunda org geri döndüm harcadıgım para yazık oldu en güzeli cip filiter...:)
aslında verım alınır,emme pervanesı buyuterek basınıcıda bıraz sıkarak zararsız bı sekılde verım alınır..ben 1.3 albea corsa turbolarına 1.5 clıo emme pervanesı uyguluyorum yıllardır,gayet ıyı ve tatminkar..
sadikbeyazit
18-05-2012, 12:32
aslında verım alınır,emme pervanesı buyuterek basınıcıda bıraz sıkarak zararsız bı sekılde verım alınır..ben 1.3 albea corsa turbolarına 1.5 clıo emme pervanesı uyguluyorum yıllardır,gayet ıyı ve tatminkar..
turbocu ya sordum sizin söylediginizi söyledi cilo 1,5 pervane takmış ben taktım basınc 1,8 ama aracda bir kasma meydana geldi org geri döndüm...
wasgate den basıncı fazla sıkmıs olabılırler,basınc sensoru aşırı hava basıncını hıssedıp beyne sınyalı yolluyor ve lımp mode konumuna gecıyor,sorun bu olabılır..1.8 bar derken herhalde benım tahmın ettıgım ölcü uzerınden yazmıs arkadasımız,standart 1 bar emiş,turbonun katkısı 0.8 toplamı 1.8 olarak olur,egerkı 1 bar artı 1.8 bar dusuncesı varsa yanı 2.8 bara tekabül edecekse sorunlar cıkacaktır...
sadikbeyazit
18-05-2012, 12:39
wasgate den basıncı fazla sıkmıs olabılırler,basınc sensoru aşırı hava basıncını hıssedıp beyne sınyalı yolluyor ve lımp mode konumuna gecıyor,sorun bu olabılır..1.8 bar derken herhalde benım tahmın ettıgım ölcü uzerınden yazmıs arkadasımız,standart 1 bar emiş,turbonun katkısı 0.8 toplamı 1.8 olarak olur,egerkı 1 bar artı 1.8 bar dusuncesı varsa yanı 2.8 bara tekabül edecekse sorunlar cıkacaktır...
bar saati bagladım araca org 1,3 yapıldıktan sonra 1,8 verdi..
1.8 bar yuksek,basınc sensörünü değiştirirlerse sorun ortadan kalkar ama tavsıye temem,zaten kucuk hacım lı narın motorlar,bu kadar yüklemek yazık gunah dıye dusunuyorum,ortalama araclar 1.5 - 2.0 arası basıyor,üstüne cıkılmıyor orj basınc sensörlerı ıle böyle,amperı düşük sigorta gıbı düşünün bu olayı,nasıl amper yukselınce sıgorta atmıyorsa bu basınc sensörü olayıda boyle..
Emulatorle map sensorunu yaniltip 1,5 bar ustune cikabiliyorsunuz. Arac zaten standart olarak 1+1.3 bar yani 2,3 bar. Su an zaten 2,5 bar
2,7 yada 2,8 yapicam ciple de destekleyecegim. Zaten cipli su an duzeltmeler yapilacak yazilimda.
Emulatorle map sensorunu yaniltip 1,5 bar ustune cikabiliyorsunuz. Arac zaten standart olarak 1+1.3 bar yani 2,3 bar. Su an 2,5 bar 2,7 yada 2,8 yapicam ciple de destekleyecegim. Zaten cipli su an duzeltmeler yapilacak yazilimda.
tahmını güç ne olacak aracınızda peki ?
berkay_aydin
18-05-2012, 13:42
sizde de hibrit turbo mu vardı ?
şu an 110bg civarı krankta. tekerlekte tam 95bg
sanırım 0.2 yada 0,3 bar basınç açılır ve ayar yapılırsa 20bg daha çıkar diye düşünüyorum.
egsoz sistemi komple düz boru bu arada. kat yada başka susturucu yok.
http://img41.imageshack.us/img41/8770/img0002qt.jpg
http://img607.imageshack.us/img607/5562/img0001ln.jpg
tork eğrisi canımı sıkmakta. biraz daha devam etmesi için hangi turbo gerekir?
Hava filtresi de taktim bugun guzel oldu Bmc Cda tarzi
ducato 2.8 turbosu mu demek istediniz? o nasıl birşey öyle :)
bana tek vgt olacak sanırım :(
ducato 2.8 turbosu mu demek istediniz? o nasıl birşey öyle :)
bana tek vgt olacak sanırım :(
siz turboya ne işlem yaptınız?
emme 1 egsoz 2mm büyütüldü. olup olabileceği en büyüğü buymuş zaten bu turboda. komple gövdesi ile aldım.
Turbo basinc gostergesi taktim 5000 de 1 bar basiyor, bu dynoya gore, enjektorler yetmiyor anlamina mi geliyor?
aynı motorda düşündüğün işlemlerin hemen hemen hepsini yapmış biri olarka konusayım
intercoolerı büyütme ihtiyac yok büyürse gecikme artar enjektörleri büyültebilirsin, aracın su an 1.3 barın üstüne çıkamaz ztn kesme yapacaktır üstünde 2.5 bar map sensörü var 1.3 ün üstüne çıktığında araç korumaya alır, ben artık hibrid turbolara olan inancımı yitirdim cabuk patlıyorlar en güzeli orjinal turboda 0.1-0.2 bar basınç açıp kutu içi filtre cip downpipe ve egzosla devam etmen daha üstü gerçekten gereksiz bnm aracımda 115 hp üretiyor
tork egrısının ,max torku yuksek devırde vermesının sebebı wasgate ayarından,guzelce ayarlanırsa max tork degerı asagı devırlere cekılmıs olur...sonuclara bakılırsa pekde ıc acıcı bı değer gorunmuyor,üst devırler canlanmıs altlar ölmüş...ıyı bır vwasgate ayarı sorununuzu gıderir...
wastegate ayarı mı? ayar zaten maximumda daha açılırsa 1.3 bar üstünde map sensörü kesiyor.?
standart 1.3 cdti turbosu en fazla 1.7 mi basabiliyor?
Osman Bahadır
06-06-2012, 10:25
1.3 multijet II 95ps fiorino'ların cooler'ı epey büyük, boydan boya, 4 litre civarı gibi görünüyor ve istediğin şekilde tek taraftan giriş, öteki taraftan çıkışlı. Fiat parçası olduğundan ucuza da bulursun. VGT ile aynı motorda 1500d/d'da maksimum torku verebiliyor.
gt1544 turbo takamaz mıyım?
Zaten hybrid turbonuz yokmuydu?
kp35 turbolar çok narin hemen bozulup mil kesiyorlar böyle kötü turbo görmedim! yerine takabileceğim turbo tavsiyesi lütfen...manifoldu ayarlarım...basınçta bozulmayacak turbo lazım
GT1544v olabilir, evet. VNT olmasıda avantajınız olur daha erken doldurursunuz. Çok daha büyük turboda zaten doldurma sorunu çekersiniz.
Turbonuz çılgınca peak atmadıktan sonra sorunsuz kullanırsınız diye düşünüyorum.
Bu arada sorun yaşadığınız turboda peak basıncınız ve cont. basıncınız neydi?
peki gt 20 olmaz mı? açıkçası vnt istemiyorum. normal turbo olsun sağlam olsun basınçta...gt15 lerinde basınçta çabuk bozulduklarını öğrendim
1.3 motor onu makul bir devirde dolduramaz.
o zaman gt1544 vnt olmayan...vnt yi nasıl takıcam ki sistemi farklı bildiğim kadarıyla
1.6 focus 90 hp lık turbo kullanın,vnt siz,wasgate ını değiştirin yıllarca kullanın...
wastegate'ini değiştirin derken?
wastegate'ini değiştirin derken?
vnt sistemı değil o turbolar,fakat wasgate leri vnt sistemıne benzer,yıne selenoıd valfi bulunur,motor stop pozısyonundayken tahlıye sibobu acıktır,calıstıgı an valf wesgate i emer ve sıbop kapanır,gaz verdıkce emiş azalıp sıbobu acar..clıo turboları yada albea turboları gıbı salyangoz içi basınctan manuel wasgate takılırsa sorun kalkar ortadan..
Turbo27 size bir sey sormak istiyorum. Vnt olmayan bir araca vnt turbo takildiginda ve araca uygun wastegate takildiginda vnt sistemi sorunsuz gerektigi gibi calisir mi?
Turbo27 size bir sey sormak istiyorum. Vnt olmayan bir araca vnt turbo takildiginda ve araca uygun wastegate takildiginda vnt sistemi sorunsuz gerektigi gibi calisir mi?
wasgate de bısey yok,tek sorun wasgate e baglanan emiş hortumunun düzgün ve gaz pedalının pozısyonuna göre calısması ve aynı hızda tepki göstermesi,bu sistemın ana parcasına selenoıd valf emiş valfı dıye tabır edılır,ben sorun olacagını savunuyorum,cunkı emiş hattını kurmak ve sorunsuz işletmek cok karısık ve zor...şahsım adına konusuyorum ben henuz orjınal gıbı saglıklı calısan sonradan vnt turbo takılmıs arabaya denk gelmedim
boost saatini 1.3 cdti da nereye takmak gerekir? wastegate ile turbo arasındaki boruya T ile bağladık 0,8- 0,9 gösteriyor. opcomda map sensörü 1,45-1.48 arası gösteriyor basıncı açarsakta kesiyor map. doğru basıncı emme manifoldunda görebiliriz diye düşünüyorum ama emme manifolduna bağlı bir boru yok?