Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Cooper Su kaynatma sorunu.
2006 model 24bin km de otomatik cooperımız var.2 ay önce araçla giderken bir anda sıcaklığın 120 civarını olduğunu gördük ve hemen sağa çektik araçta hiç su yoktu su ekleyip devam ettik.sonra araca baktırdığımızda sefaköyde bmw ci bir usta conta yanmış dedi başka ustalar ise birşey yok devam edin dedi araba su eksiltmeye devam ettiği için veliefendinin ordaki özel servise bıraktık ve termostattan su kaçağı varmış,termostat ve müşürü değişti fakat bu seferde motor suyu fokur fokur kaynıyor.Aracın gidişinde,sesinde hiçbir problem yok beyaz duman falanda atmıyor fakat.Sizce sorun nedir?Bildiğiniz tuttuğunu öpmücek servis tavsiyelerinizide bekliyorum
İlk olarak radyatör kontrol ettirmekte fayda var bence
muhtemelen fan çalışmıyor. AYN Auto'ya ugrayın Maslakta. Yusuf usta çözer
edit : r53 fan manyagı bi arabadır 95 derecede bile acması lazımdı fanı çünkü
muhtemelen fan çalışmıyor. AYN Auto'ya ugrayın Maslakta. Yusuf usta çözer
edit : r53 fan manyagı bi arabadır 95 derecede bile acması lazımdı fanı çünkü
fan çalışıyor ve hatta neredeyse sürekli çalışıyor.
harareti ne kadar süre sonra fark edip durdunuzs conta yanmış olma ihtimali var fakat radyatör devridaimini yerine getirmiyor yada getiremiyor olabilir
harareti ne kadar süre sonra fark edip durdunuzs conta yanmış olma ihtimali var fakat radyatör devridaimini yerine getirmiyor yada getiremiyor olabilir
5dk belki gitmişizdir susuz.Motordan radyatöre giden silikon hortum sert değil yumuşak,Conta yanmasının belirtisi başka ne olabilir acaba
su kaynıyorsa buyuk ihtimal conta yanık...
conta yanmasının belirtisi her zaman yağa su karıştırıcak diye birşey yok öncelikle yersiz yere hararet yapar araba ve su eksiltir fakat dediğim gibi radyatörün delimiş olabilir kanallarda problem olabilir suyu eksiltip hararet yaptırır conta hemen yanmayabilir fkat dediğim gibi trafik içinde hararet 5 dakika beklediyse yanabilir yüksek devirde giderken b,irden yükseldiyse yanabilir ama önce radyatöre bakmakta fayda motorun hararet yapmadan çnceki ısısıda etken buna
peki özel servis olarak nereyi tavsiye edersiniz
ayn oto maslak tavsiye edilir ama avrupadamısınız anadolumu ? anadoludada bi yer vardı fakat adını hatırlamıyorum bostancıda
34tb9544
17-05-2012, 21:44
peki özel servis olarak nereyi tavsiye edersiniz
Herkes yazmış ayn Yusuf usta başka yere gitme derim
AYN Yusufa git. Hatta hala açık EMG'yi topluyorlar :)
atatürk otosanayi sitesi 2.kısım 3.sk. no:32 adres bu mudur?
yess !! Yusufla Ahmet usta, yarından itibaren musait olur zannediyorum ;)
yess !! Yusufla Ahmet usta, yarından itibaren musait olur zannediyorum ;)
teşekkürler:)
2006 model 24bin km de otomatik cooperımız var.2 ay önce araçla giderken bir anda sıcaklığın 120 civarını olduğunu gördük ve hemen sağa çektik araçta hiç su yoktu su ekleyip devam ettik.sonra araca baktırdığımızda sefaköyde bmw ci bir usta conta yanmış dedi başka ustalar ise birşey yok devam edin dedi araba su eksiltmeye devam ettiği için veliefendinin ordaki özel servise bıraktık ve termostattan su kaçağı varmış,termostat ve müşürü değişti fakat bu seferde motor suyu fokur fokur kaynıyor.Aracın gidişinde,sesinde hiçbir problem yok beyaz duman falanda atmıyor fakat.Sizce sorun nedir?Bildiğiniz tuttuğunu öpmücek servis tavsiyelerinizide bekliyorum
havası alınmamış olabilir mi?