Orijinalini görmek için tıklayınız : CVT sanziman hakkinda
Shadow_Dancer
18-05-2012, 13:32
Arkadaslar nissan micrada kullanilan cvt sanziman hakkinda ki goruslerijiz neler? Kasnak tahrikli oldugunu biliyorum onun disinda pek bilgim yok.. Ayrica nissan micra kullanan varsa (yeni kasa) 1.2 punch modeli hakkinda bilgi verebilir mi?
Tesekkur ederim.
bizde cvt li honda city var.cvt sakin kullanımda çok güzel bir şanzuman. sürekli değişken oranı ile sabit 2000 devirde düz yolda 80 km/h hıza ulaşabiliyor. yakıt tüketimi de iyi. nissanı kullanma şansım olmadı ama cvt'li ise şehir içinde çok keyifli bir araç olacağını düşünüyorum.
Shadow_Dancer
18-05-2012, 14:00
Tesekkurler, kiz arkadasim icin bakiyorum.. Yapi itibariyle tam bayan arabasi gibi zaten.. Peki herhangi bir ariza yasadiniz mi?
fsunnetci
18-05-2012, 14:34
Ford'ta en sorunlu şanzıman modeliydi
Shadow_Dancer
18-05-2012, 15:37
Ford'ta en sorunlu şanzıman modeliydi
bahsettiginiz şanzıman asm sanırım, kullanıcı yorumlarında şikayetler var evet.. baka bilgisi olan var mıdır?
Fordda sorunlu olup, Hondaa falan kusursuz güzellikte olan bir şanzıman. Jazzımda kullanmıştım 7ileri direksiyon altından vites değiştirme vardı. 80.000de bir ağır bir bakımı var onun dışında birşeyi yok. Bende 55.000de satmıştım Jazzı :) CVT şanzıman çok keyiflidir vites geçişlerini fazla hissetirmez Jazz için söylüyorum :)
nissan yetkili serviste,servis danışmanıyım.tam olarak neyi merak ediyosunuz micralar hakkında
Shadow_Dancer
18-05-2012, 15:43
nissan yetkili serviste,servis danışmanıyım.tam olarak neyi merak ediyosunuz micralar hakkında
ahanda aradıgım adam :) kız arkadaşım için bakıyoruz sıfır olarak 1.2 punch.. ama araba benim için tam bir muamma, daha önce hiç incelemedim.. şanzıman sıkıntısı yaşatır mı? 1.2 motor performans dayanıklılık ve yakıt tüketimi olarak nasıldır? arabanın bakım aralıkları ne kadar.. bakımları ortalama ne kadar tutuyor? trim kalitesi nasıl..
teşekkür ederim :)
Melihcim sagol bilgileriçin ;)
Forddaki 3 kusurlu şanzımandan birisi(ASM-Jatco-cvt)
Fordda sorunlu honda jazzda mükemele yakın.En son kasayı kullandım ve gayet güzeldi tepkileri vs.
Micralar hakkında bilgim yok.Bilgi olsun diye yazdım
Shadow_Dancer
18-05-2012, 15:44
Forddaki 3 kusurlu şanzımandan birisi(ASM-Jatco-cvt)
Fordda sorunlu honda jazzda mükemele yakın.En son kasayı kullandım ve gayet güzeldi tepkileri vs.
Micralar hakkında bilgim yok.Bilgi olsun diye yazdım
kardeşim teşekkürler..
iç trimi ser plastik,yakıt tüketimi karışık kullanımda 7 7,5 arası yakıyor.3 silindirli oldugu için motor sesi değşik gelebilir,biraz tırıltılı bi sesi var ama cok rahatsız edici değiş.cvt şanzuman geçişlerini hissetmezsiniz ama gaz tepkisi tamgaz durumunda hafif geç tepkimeli.bayan kullanıcaksa sıkıntı olmaz performansı bayanlar için ideal.bakımları 15,000km den 15,000km ye 390 ile 540 arası tutar;)
Shadow_Dancer
18-05-2012, 15:56
Cok faydali oldu tesekkur ederim
coolvtec
18-05-2012, 20:33
jazz da kullanıyorum, çok keyifli ama ford ta sorun çıkarıyorsa iyi araştırmal lazım nissanı
Osman Bahadır
19-05-2012, 17:55
Ford-Honda-Nissan meselesi değil. CVT ağır araba, torklu motorda kullanılırsa sorun çıkarır. Hafif arabada düşük hacimli atmosferik benzinli motorla sorun çıkarmaz. Ford'un hatası 280nm torklu 1.6 tdci ile 1.5 tonu bulan c-max'de bu şanzımanı kullanmasıydı... Hoş, burada lafı geçmemiş olsa da Audi CVT'nin bu yüksek güce dayanıklılık sorununu da uzun uğraşlar, garantiden şanzıman değişimleri sonucunda çözdü ve cvt olan multitronic şanzımanı 1.8T ile gayet stabil kullandı.
Başlıktaki soruya yanıt olarak, b segmenti, benzinli bir arabada cvt sorun çıkarmaz.
Shadow_Dancer
25-05-2012, 18:48
Bugün nihai görüşmeyi yaptık, aracın fiyatı 33.750 lira.. Bi kaç bayiden aldıgım fiyatında etkisi ile 33.300 liraya indiler... İnceledigim diger modellerde gerek fiyatın yüksekligi gerekse kasa boyutu itibari ile kız arkadasımın daha iyi kontrol edecegine inandıgım için bunu almaya karar verdik.
Konuya yorum yapanlara teşekkürler, ama hala bi bilgisi tecrübesi olan var ise, paylaşırsa sevinirim.