Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi A6, BMW 5, Mercedes E hakkındaki tavsiyeleriniz tecrübeleriniz...
2 adet makam aracı alacağız kriterlerimiz "0" km 2.0 lt dizel otomatik olması aklımıza yada işimize gelen başka bir araç yok alternatif araç aramıyoruz, yalnızca bu araçların içinden halen kullandığınız yada daha önce sahip olduğunuz veya hakkında bilgi sahibi olduklarınızı + ve - leri ile paylaşırsanız çok memnun olurum.
AUDİ A6 2.0 TDI
BMW 520d
Mercedes E 220 CDI
Volvo S80 D3
fiyatı önemli değil önemli olan konfor, dayanıklılık, performans ve servis vs. kullanım maaliyetleri.
murat çelik
21-05-2012, 19:54
520 ile A6 arasında gidip gelmemize ragmen A6 ya karar verdik harika bir arç tavsiye ederim yakışıklı ve şık bir görüntüsü.Konfar ve perfonmans karika düşün derim.
520 ile A6 arasında gidip gelmemize ragmen A6 ya karar verdik harika bir arç tavsiye ederim yakışıklı ve şık bir görüntüsü.Konfar ve perfonmans karika düşün derim.
iki araç arasında gidip gelirken bmw yide test etme ımkanınız oldumu
kesinlikle Mercedes E bizde E350 CDİ 4matic var harika bir araç ve 265 bg :D
Edit-audi almayın bence hepsi birbirlerine benziyor ya 5 ya E
kesinlikle Mercedes E bizde E350 CDİ 4matic var harika bir araç ve 265 bg :D
Edit-audi almayın bence hepsi birbirlerine benziyor ya 5 ya E
bi makam şöförü olarak aklımızda gönlümüzde Mercedes in yeri apayrı ama bu kasalar için herkes alışılmışın dışında seyler soyluyor henuz test etme ımkanım olmadı ama mutlaka denıyecem ama once nelere dıkkat etmelıyım bı kac on fıkır edınmek ıcın konu actım nette pek saglıklı karsılastırmalar bulamadım. Ayrıca yalnızca belırttıgım modellerını alma sansımız var E 220 cdı gibi
ben her konuda Mercedes derim babamın bir sözü vardı önde yıldızı görücem o yüzdn ailecek Mercedesçiyiz :P
turbo&quattro
21-05-2012, 21:32
Daha birkac gun once yakin bir arkadasimin e350 4matic i ile uzunca sure seyehat ettim . Nedense beni hic etkilemedi . Ic aksam kalitesiz geldi, performans iyi degildi gibi . Tercihim audi olurdu .
hakotech
21-05-2012, 21:33
kardeşim bende bi audi A6 2.0 diesel var,140 lıklardan s-line hariç tam dolu bi araba..konforuna dıyecek yok,ama o partikül flitresi denen ıllet..ahh o ıllett.. Allah C.C kahretsın dedırttı bana..dogusa goturdum bı ton paramı aldılar yıne yaptı..sonra bı ıslem daha yaptı suan bı sıkıntı yok..ama ben sana genel yazayım..
-konfor baya ıyı
-ıscılık baya ıyı
-motor tırt
-performans ehh ıste
-bakım masrafları cart curt dogusta can yakar..
-yakıt ehh işte
şimdiki aklım olsa drek ya bmw alırdım yada mersonun dızelını..aracımın suan satısta olmasına ragmen bile audi alma dıyorum..gercı beklentıler kişiden kişiye değişir ama ben begenmedım valla kardesım :(
hocam iyi güzelde audilerin hepsi aynı ya :(
bana Audi nedense antipatik geliyor
3 araçta çok iyi volvo da iyi araç ama diğerlerine göre artık bir tık aşağıda sürüşü tepkileri ,konforu ve motoru ile totalde fark çok net ortaya çıkıyor
Makam aracı lafı geçtiği an gözüm 520d den kaçtı gitti göz ucuyla bile bakmadım şahsen. daha sürücü odaklı olan bir araç özellikle arka kısımdaki yüksek şaft tüneli ,arka kısımda konfor şartlarını 1 ve 3 serisi kadar olmasada düşürüyor diz mesafesi başarılı ama diğerlerinden bir tık aşağıda
E serisi ve A6 serisi makam aracı görüntüleri için biçilmiş kaftan aralarında kesin ve net bir çizgi yok ikiside çok başarılı
E serisinin amg paketlilerin sayısı bi hayli arttığından itibaren ağır başlı kavramının biraz dışına çıkmaya başladı gibi bir intiba oluşuyor yavaş yavaş
Yeni A6 ise tam bir soğuk nemrut ,adam bakışıyla spor imajdan daha uzakve ağırbaşlı olan taraf..
Seçimimi A6 veya E serisi yönünde yapardım ama A6 yı bir tık öteye koyabilrdim veyahutta ciddi arada kalırdım sadece bu ikisi!! arasında.
hakotech
21-05-2012, 21:37
bana Audi nedense antipatik geliyor
valla alıp kullanmadan once bana ıyı gelıyodu ama bırdaha alacagımı pek sanmıyorum..he spor versıyonları veya baboş segment hariç tabı :D
valla alıp kullanmadan once bana ıyı gelıyodu ama bırdaha alacagımı pek sanmıyorum..he spor versıyonları veya baboş segment hariç tabı :D
babama dedim bak Audi vs glan Audi hayatta almam dedi sustum :hahaha:
hakotech
21-05-2012, 21:42
babama dedim bak Audi vs glan Audi hayatta almam dedi sustum :hahaha:
benım babada yahudi diyo..:D nefret edıyo audıden :D
benım babada yahudi diyo..:D nefret edıyo audıden :D
yahudi iyiymiş heheheh
ahmetbaha-drs
21-05-2012, 21:47
Satın alacağınıza uzun dönem kiralama yapabilirsiniz bence şirkete olacaksa.
+Benim tercihim A6 olurdu.
Bende 520d var. Aldığım günden beri çok severek kullandım. Hiç bir problem yaşamadım. Yakıt vs derdim yok ama benim kullanımıma rağmen az yakıyor. Ailem çok memnun özelliklede babam. f10 garaja girdikden sonra doğal olarak benim yaşlı polo ya binmek istemiyolar :) Eski kasada 530D de bindik ama f10 gerçektende çok güzel bir tercih oldu. A6 yakın bir arkadaşımda var. Oda Bmw kadar konforlu rahat ama bir sorunu varmı yokmu çıkarırmı bilemiyorum. Ama A6 favorimdi bmw yi almasam kesin a6 alırdım. Mercedes iç dizaynı hoşuma gitmedi + 220cdi ı aynı parada olsa almazdım. A6 ile bmw arasında oyumu audiye verdim. Volvo hakkında bişey söylemem yanlış olur.
redbaron
21-05-2012, 21:56
bence son çıkan a6 o sınıfta lider konumuna geldi.520 ile arasında kalırdım ama büyük ihtimal a6 yı seçerdim
ben her konuda Mercedes derim babamın bir sözü vardı önde yıldızı görücem o yüzdn ailecek Mercedesçiyiz :P
yok yok bu bildiğimiz mercedes lerden degıl genel kanı bu
Daha birkac gun once yakin bir arkadasimin e350 4matic i ile uzunca sure seyehat ettim . Nedense beni hic etkilemedi . Ic aksam kalitesiz geldi, performans iyi degildi gibi . Tercihim audi olurdu .
audi baskın aklım Bmw de gönlüm mercedes te ortaya bı karısık yaptım :)
kardeşim bende bi audi A6 2.0 diesel var,140 lıklardan s-line hariç tam dolu bi araba..konforuna dıyecek yok,ama o partikül flitresi denen ıllet..ahh o ıllett.. Allah C.C kahretsın dedırttı bana..dogusa goturdum bı ton paramı aldılar yıne yaptı..sonra bı ıslem daha yaptı suan bı sıkıntı yok..ama ben sana genel yazayım..
-konfor baya ıyı
-ıscılık baya ıyı
-motor tırt
-performans ehh ıste
-bakım masrafları cart curt dogusta can yakar..
-yakıt ehh işte
şimdiki aklım olsa drek ya bmw alırdım yada mersonun dızelını..aracımın suan satısta olmasına ragmen bile audi alma dıyorum..gercı beklentıler kişiden kişiye değişir ama ben begenmedım valla kardesım :(
eyvallah Hakan audi genel olarak kullanım maalıyetlerı ve dayanımı da diğerlerine göre düşük gerçi mekanık hepsınde olabılır ama işte sorunlu arbaa bizi mahveder
Mercedes mercedes.....
valla eski E kasanın sıfır olsa bı bayıde hemen dusunmeden aldırırım ama işte yok
3 araçta çok iyi volvo da iyi araç ama diğerlerine göre artık bir tık aşağıda sürüşü tepkileri ,konforu ve motoru ile totalde fark çok net ortaya çıkıyor
Makam aracı lafı geçtiği an gözüm 520d den kaçtı gitti göz ucuyla bile bakmadım şahsen. daha sürücü odaklı olan bir araç özellikle arka kısımdaki yüksek şaft tüneli ,arka kısımda konfor şartlarını 1 ve 3 serisi kadar olmasada düşürüyor diz mesafesi başarılı ama diğerlerinden bir tık aşağıda
E serisi ve A6 serisi makam aracı görüntüleri için biçilmiş kaftan aralarında kesin ve net bir çizgi yok ikiside çok başarılı
E serisinin amg paketlilerin sayısı bi hayli arttığından itibaren ağır başlı kavramının biraz dışına çıkmaya başladı gibi bir intiba oluşuyor yavaş yavaş
Yeni A6 ise tam bir soğuk nemrut ,adam bakışıyla spor imajdan daha uzakve ağırbaşlı olan taraf..
Seçimimi A6 veya E serisi yönünde yapardım ama A6 yı bir tık öteye koyabilrdim veyahutta ciddi arada kalırdım sadece bu ikisi!! arasında.
genel olarak hep arada kalınma durumu baskın :D
Satın alacağınıza uzun dönem kiralama yapabilirsiniz bence şirkete olacaksa.
+Benim tercihim A6 olurdu.
resmi kurumuz kiralama avantajları bizim için geçerli değerli vergi muafıyetımız ar fakat göz batmayacak iş görecek amacına uygun bişeyler olmalı
Bende 520d var. Aldığım günden beri çok severek kullandım. Hiç bir problem yaşamadım. Yakıt vs derdim yok ama benim kullanımıma rağmen az yakıyor. Ailem çok memnun özelliklede babam. f10 garaja girdikden sonra doğal olarak benim yaşlı polo ya binmek istemiyolar :) Eski kasada 530D de bindik ama f10 gerçektende çok güzel bir tercih oldu. A6 yakın bir arkadaşımda var. Oda Bmw kadar konforlu rahat ama bir sorunu varmı yokmu çıkarırmı bilemiyorum. Ama A6 favorimdi bmw yi almasam kesin a6 alırdım. Mercedes iç dizaynı hoşuma gitmedi + 220cdi ı aynı parada olsa almazdım. A6 ile bmw arasında oyumu audiye verdim. Volvo hakkında bişey söylemem yanlış olur.
hocam senınkıde bı araada kalmışlıgın hıkayesı olmuş bmw'm var memnunum ama audı ye oyumu verdım :D
Kuzenim 3-4 hafta önce aynı 3lemde kaldı..5.20 iyi güzeldi ama hem çok oluşu hemde aynı fiyat aralığına baktığın zaman A6'nin daha dolu oluşu onu cezbetti.Tercihini A6'dan yana kullandı ve inanılmaz memnun.
Mercedes e220 parasına sanırım VOLVO S80 EXECUTIVE alabilirsiniz, ozamanda bu sınıftaki makam arabası konforunun hakkını alırsınız. Masaj, koltuk soğutma, buzdolabı, webasto vs vs...
Valla ne desen haklısın. Doğuşdan audiciyim bmw yi tercih etdim fiyat konusunda bi güzellik yaptılar aldım pişman değilim ama yinede gözüm a6 da :hehe:
63owen63
21-05-2012, 22:17
Makamsa merco!
ceyhun737
21-05-2012, 22:19
Frk Bey öncelikle İyi akşamlar dilerim. Sunduğunuz seçenkeler gerçekten üst düzey araçlar ben mercedes kullanıcısıyım ancak f10 kasa 5.20 d de kullandım 2012 a6 da kullandım e220 cdi da kullandım e250 cdi da kullandım. Öncelikle a6 ve 5 serisi 2.0 l hacme sahip ancak mercedes 2.2 litre hacme sahip . Eger maddiyat sizi zorlamıyorsa neden e220 cdi düşünüyorsunuz ki e250 cdi düşünün ikiside 2.2 litre ama e250 cdi da çift turbo var ve 204 hp 500 nm tork ne 5.20 dinliyor nede a6 buna emin oalbilirsiniz bizzat test ettim uçuyor . Babamda 2008 fx35 vardı daha yeni sattık ona da bakıyoruz araç işte dediğiniz araçların hepsini tekrardan bir kere daha teste gittim e serisinde karar kıldık ama biz benzinli modeline e250 cgi almayı düşünüyoruz o ayrı neyse konudan çıkmayalım. F10 mükemmel bir satış grafiği elde etti çok iyi bir yakıt tüketimine sahip ama emin olun içine binidğiniz zaman deri döşemelerindeki kalitesizliği daha dogrusu eski bmw kaşitesinden uzaklaştığını kendi gözlerinizle göreceksiniz.1 3 5 7 x6 x5 x3 x1 hepsi aynı yani nerede eski bmw tasarımcıları! Ayrıca 5.000 km de conta yakan 5.20d gördüm yazık dedim , motorlarının çok üzün ömürlü olmadıgından bahsediliyor yurtdışındaki forumlarda. Gelelim a6 ya; Vakumlu kapı gibi çok güzel bir özellik eklenmiş bir araç a6 motor gücü ve performans olarak diğer araçlardan geride kalıyor bu bir gerçek ve tasarım olarak çok makyaj yiyecek 2.elde acayip değer kaybedecek , tasarımı bana güzel gelmiyor bir aracip oldu ya ve içindeki plastik aksam çok fazla. Gelelim Mercedese şimdi dediğim gibi hiç E250 Cdi a baktınız mı? Eger maddiyat sorun değilse e220 cdi yerine onu tavsiye ederim ama neden çünkü ben performansa çok önem veririm . Aralarında en şık duran e serisi iç dizayn olarak da en farklı olan mercedes çünkü diğer modellerinden farklı ne bir bmw gibi nede bir audi gibi. Benim size önerim mercedes alıp keyfinize bakmanızdır, ne demişler mercedesin bugunü diğerlerinin yarını:)
ceyhun737
21-05-2012, 22:20
Doğuş grubu öper geçer ayrıca bunu unutmayın.
ALPER-VNS
21-05-2012, 22:54
f10 bmw nin prestijini kurtaran eski günlerine dönmesini sağlayan bi kasa.. direk alırım imkan olsa..
tabikide yalnız bu da bir mercedes :)
Ben sana ufak bi bildigim bir seyi anlatayim, babamdan.
Bizde bi onceki kasa (W211) 2004 E320 var, babam olesiye memnun bu aractan, bi ara niyetlendi guncel kasa E serisine, E250 CDi kullanmis, cok basit geldi dedi, bizim aractaki agirlik, oturaklilik, tatminkarlik yok dedi, asla yenisine degismem dedi. 50+ yasinda birinin gorusu bu.
Bana sorarsan ise bu yorumlardan ve genel olarak da ic-dis tasarimini begenmedigimden yeni E'den uzak duruyorum, ayrica o sinifta bi arabanin onden cekmesi + genel Audi antipatikligiyle A6'dan da uzak duruyorum ki zaten hepsi birbirine benziyor yolda ben ayirt edememeye basladim :D
F10 520d ile 1haftalik bir tecrubem olmustu, totalde hem sofor koltugunda hem arka koltukta 'Iste bu!' dedigim bir arac oldu.
Ben F10 520d'yi her seyiyle tavsiye ederim.
F10 O SEgmentte cigir acti ic mekan kalitesi teknoloji olsun
kullandim cok cok begendim.. sanzimanda olagan ustu
yeni kasa ise 5 serisi
eski kasa bmw düşünme mercedes ile birlikte ama yeni kasa volvo s80 ise direk yapış :) fakat audi yi de dene ynai 5 serisi volvo s80 birde audi yi dene
blumenberg
22-05-2012, 01:59
kim ne derse desin f10 havada karada diğerlerini 10'a katlar 5'le çarpar.. satış grafiği ile de herşey ortada zaten.. :) almışken 525d xdrive düşünün derim.
ayrıyetten 520d ile kıyaslandığında üst devirlerde çok daha güçlü..
ceyhun737
22-05-2012, 08:42
Bence e250 cdi a binmeden kesin konuşmayın:)
Audi alırsanız Doğuş'a muhtaçsınız. İyi düşünün..
Kuzenim 3-4 hafta önce aynı 3lemde kaldı..5.20 iyi güzeldi ama hem çok oluşu hemde aynı fiyat aralığına baktığın zaman A6'nin daha dolu oluşu onu cezbetti.Tercihini A6'dan yana kullandı ve inanılmaz memnun.
ben daha cok benım gıbı arada kalanlardan degılde mumkunse hepsını kullanıp sahıp olup tecrbe edınenlerin fikirlerini bekliyorum
Mercedes e220 parasına sanırım VOLVO S80 EXECUTIVE alabilirsiniz, ozamanda bu sınıftaki makam arabası konforunun hakkını alırsınız. Masaj, koltuk soğutma, buzdolabı, webasto vs vs...
hoccam senden başkada volvo nun adını soyleyen de olmamış :)
Frk Bey öncelikle İyi akşamlar dilerim. Sunduğunuz seçenkeler gerçekten üst düzey araçlar ben mercedes kullanıcısıyım ancak f10 kasa 5.20 d de kullandım 2012 a6 da kullandım e220 cdi da kullandım e250 cdi da kullandım. Öncelikle a6 ve 5 serisi 2.0 l hacme sahip ancak mercedes 2.2 litre hacme sahip . Eger maddiyat sizi zorlamıyorsa neden e220 cdi düşünüyorsunuz ki e250 cdi düşünün ikiside 2.2 litre ama e250 cdi da çift turbo var ve 204 hp 500 nm tork ne 5.20 dinliyor nede a6 buna emin oalbilirsiniz bizzat test ettim uçuyor . Babamda 2008 fx35 vardı daha yeni sattık ona da bakıyoruz araç işte dediğiniz araçların hepsini tekrardan bir kere daha teste gittim e serisinde karar kıldık ama biz benzinli modeline e250 cgi almayı düşünüyoruz o ayrı neyse konudan çıkmayalım. F10 mükemmel bir satış grafiği elde etti çok iyi bir yakıt tüketimine sahip ama emin olun içine binidğiniz zaman deri döşemelerindeki kalitesizliği daha dogrusu eski bmw kaşitesinden uzaklaştığını kendi gözlerinizle göreceksiniz.1 3 5 7 x6 x5 x3 x1 hepsi aynı yani nerede eski bmw tasarımcıları! Ayrıca 5.000 km de conta yakan 5.20d gördüm yazık dedim , motorlarının çok üzün ömürlü olmadıgından bahsediliyor yurtdışındaki forumlarda. Gelelim a6 ya; Vakumlu kapı gibi çok güzel bir özellik eklenmiş bir araç a6 motor gücü ve performans olarak diğer araçlardan geride kalıyor bu bir gerçek ve tasarım olarak çok makyaj yiyecek 2.elde acayip değer kaybedecek , tasarımı bana güzel gelmiyor bir aracip oldu ya ve içindeki plastik aksam çok fazla. Gelelim Mercedese şimdi dediğim gibi hiç E250 Cdi a baktınız mı? Eger maddiyat sorun değilse e220 cdi yerine onu tavsiye ederim ama neden çünkü ben performansa çok önem veririm . Aralarında en şık duran e serisi iç dizayn olarak da en farklı olan mercedes çünkü diğer modellerinden farklı ne bir bmw gibi nede bir audi gibi. Benim size önerim mercedes alıp keyfinize bakmanızdır, ne demişler mercedesin bugunü diğerlerinin yarını:)
maddiyatlık bi durum yok kurum işi ben aldırıp kullanıcam bu kasada kı genel mercedes tatmınsızlıgınden kurtulursam e220 - 250 yada 350 olmaması için herhangi bi neden yok. sizce Mercedes E de sadece 220 CDI olmasımı - düşünceniz
Ben sana ufak bi bildigim bir seyi anlatayim, babamdan.
Bizde bi onceki kasa (W211) 2004 E320 var, babam olesiye memnun bu aractan, bi ara niyetlendi guncel kasa E serisine, E250 CDi kullanmis, cok basit geldi dedi, bizim aractaki agirlik, oturaklilik, tatminkarlik yok dedi, asla yenisine degismem dedi. 50+ yasinda birinin gorusu bu.
Bana sorarsan ise bu yorumlardan ve genel olarak da ic-dis tasarimini begenmedigimden yeni E'den uzak duruyorum, ayrica o sinifta bi arabanin onden cekmesi + genel Audi antipatikligiyle A6'dan da uzak duruyorum ki zaten hepsi birbirine benziyor yolda ben ayirt edememeye basladim :D
F10 520d ile 1haftalik bir tecrubem olmustu, totalde hem sofor koltugunda hem arka koltukta 'Iste bu!' dedigim bir arac oldu.
Ben F10 520d'yi her seyiyle tavsiye ederim.
işte aynen böyle ben görevimden dolayı sureklı mercedes uzerındeydım ama hıc bı kullanıcısından bu kadar tepki alan bı modelını daha görmemiş duymamıştım
yeni kasa ise 5 serisi
eski kasa bmw düşünme mercedes ile birlikte ama yeni kasa volvo s80 ise direk yapış :) fakat audi yi de dene ynai 5 serisi volvo s80 birde audi yi dene
0 olcak yavrum arabalar ne eski kasası :D
f10 525xd modelide 2000cc yine çift turbo ve 218hp. Yani sanırım bu klasmanın en güçlüsü, en az yakanı ve en fazla ödül almış motoru. e90 ile birlikte başlayan bu motorun ilk versyonu 163 lükler harici hiç kronik sorunu olmadı. Onlardada yazılım sonrası turbo yetmeme durumu vardı.
Kısacası yeni f10 bu segmentte çığır açtı; Performans, kullanım, görüntü vs. Kesinlikle m teknik derim.
wolkanku
22-05-2012, 09:05
bmw 5 serisi için pm attım size, gereken neyse yaparız ;)
ceyhun737
22-05-2012, 09:27
ben daha cok benım gıbı arada kalanlardan degılde mumkunse hepsını kullanıp sahıp olup tecrbe edınenlerin fikirlerini bekliyorum
maddiyatlık bi durum yok kurum işi ben aldırıp kullanıcam bu kasada kı genel mercedes tatmınsızlıgınden kurtulursam e220 - 250 yada 350 olmaması için herhangi bi neden yok. sizce Mercedes E de sadece 220 CDI olmasımı - düşünceniz
E220 cdi değil de E250 CDİ tercihim olurdu benim çünkü canavar gibi gidiyor 500 nm torkun verdiği haz bambaşka ve Eger donanımlı alırsanız arabaya biniyorum dersiniz . w220 den sonra tabi hiçbir araba kesmez ama e serisi lüks sınıfta her zaman üsttedir.
bmw ile mercedesin yanına audi nin konulması bana saçma geliyor.
a6nın performansı düşük gibi konuşulmuş ama bakıyorum 177 ps motor var üstünde güzel gitmesi lazım değilmidir?
ceyhun737
22-05-2012, 09:45
a6nın performansı düşük gibi konuşulmuş ama bakıyorum 177 ps motor var üstünde güzel gitmesi lazım değilmidir?
Maalesef bmw ve mercedesteki performans yok hele 120km den sonra işkence.
Öyle işkenceye can kurban :) Kasası çok hoş a6nın :(
ceyhun737
22-05-2012, 09:53
Öyle işkenceye can kurban :) Kasası çok hoş a6nın :(
Hahahah efe kardeşim keşke bir e250cdi ı test etmeye gitsen ya dizel mizel diyoruz da benzinlileri halt ediyor clio rs vti falan hiç dinlemiyor denerlerken kendi gözlerimle gördüm coopers yaklaşamadı bile:D Bana da a4 ün uzunu gibi geliyor ya:D
Maalesef bmw ve mercedesteki performans yok hele 120km den sonra işkence.
Listedeki arac e220 cdi
Biraz daha objektif lutfen bu kadar gozu kapali fanatik olmayin
Bende bmw sahibiyim ama A6 yi isaretledim nedenleriyle birlikte
Yok o atlar onu 5 e katlar 10 carpar gibi dayanaksiz gereksiz yorumlar nahos oluyor
Hic mi testlerine denk gelmediniz
Bu 3 arac cok denktirler totalde..
alperkirman
22-05-2012, 10:09
mercedes is mercedes :)
wolkanku
22-05-2012, 10:14
2011 yılını bmw 5 serisi tüm dünyada segment lideri olarak kapatmıştır NOKTA :)
https://bmwgroup.com/bmwgroup_prod/e/0_0_www_bmwgroup_com/investor_relations/corporate_news/news/2012/vertriebsmeldung_januar_2012.html
ceyhun737
22-05-2012, 10:18
Listedeki arac e220 cdi
Yok o atlar onu 5 e katlar 10 carpar gibi dayanaksiz gereksiz yorumlar nahos oluyor
Hayır fanatiklikle alakası yok önceden de tt kullanıyordum yani fanatik olsam bu kadar tt de işim ne gider slk alırdım ama tt daha güzel oldugu için ona binmişim bunun bence fanatiklikle alakası yok ancak geçen sayfalarda da açıkladım test ettim bütün araçları ben eger burada bir tercih yapılacaksa bmw ile mercedes arasında olması gerektiğini düşünüyorum ve o kadar para verip performans alamayacağınız bir araba alırsanız ne gereği var bu kadar paraya .
E220 cdi ile yeni A6 arasindaki performans farkindan bahsedebilirmisiniz ?
Ben yazayim
E220 cdi 170 hp 400 nm 0-100:8.8 sn son surat:227 km/h
Yeni A6 177 hp 380 nm 0-100:8.2 sn son surat:222 km/h
Hangi performns farki hangi ucma kacma ?
E250 cdi ile karistiriyorsunuz surekli ve inatla..
ee o zaman a6 3.0 tdi felan girer kıyaslamaya sonra e350 cdi vs derken s6 ile e63 e gelir konu :)
8.000rpm
22-05-2012, 10:54
e kasayı ben pek sevmiyorum
5.20d ciddi kuvvetli bir aday
a6 2,0tdi bizim patronda var , bir sıkıntı yaşamıyoruz , o da cidden iyi bir makine..
darkmoon
22-05-2012, 11:18
burdaki olayı sanırım bazı arkadaşlar yanlış algılamış burda aranan makam aracı keyfe kişiye özel bir araç değil makam sahibi arkada oturucak kişi haliyle aracın arkasının lüks konfrolu rahat olması çok önemli çünkü arabayı o sürmesede esasen aracın sahibi o kişi olucak..
performans ekonomiklik sürüş keyfi bunlar ikinci hatta üçüncü planda olması lazım.. önemli olan arkadaki makam sahibini ve gerekdiğinde misafirlerini rahatsız ettirmeden konforlu rahat bir sürüş ortamında bir yerden bir yere taşımak..
makam araçları f segmenti araçlardır genelde.. bakdığınız araçların hepsi e segmenti s80 de e segmenti ama o biraz duruşuyla içiyle dışıyla f segmenti gibi duruyor. pek çok kişide s80 leri o amaçla makam aracı olarak kullanıyor.o yüzden s80 derim tabiki..
mercedes ve bmw e ve 5 serisi bana göre daha çok şahsa kullanımına yönelik araçlar yani makamdan ziyade şahıs kullanımına el veriyorlar.. audi a6 biraz melez bir şey o biraz makamada geliyor şahsi kullanımada el veriyor..
2000 lilerde 97 e200 avantgardeım vardı daha yeni marttada a5 coupe 1.8 tfsi sline paketli aracımı sattım geneldede hep d ve e segmenti arası süren biriyim vectrası olsun passatı olsun bir ara s40 ım vardı şimdi 3.20d ve sonatam var o yüzden bu segmentteki araçlar üstünde az çok tecrübem vardır..
Listedeki arac e220 cdi
:icon_tup:
birbirine denk araclar ancak bana ve cogu kısıye gore tasarım motor sanzıman olarak bmw onde, audı 1 tık konforda ıyı dıye duydum kullanmadım.
burdaki olayı sanırım bazı arkadaşlar yanlış algılamış burda aranan makam aracı keyfe kişiye özel bir araç değil makam sahibi arkada oturucak kişi haliyle aracın arkasının lüks konfrolu rahat olması çok önemli çünkü arabayı o sürmesede esasen aracın sahibi o kişi olucak..
performans ekonomiklik sürüş keyfi bunlar ikinci hatta üçüncü planda olması lazım.. önemli olan arkadaki makam sahibini ve gerekdiğinde misafirlerini rahatsız ettirmeden konforlu rahat bir sürüş ortamında bir yerden bir yere taşımak..
makam araçları f segmenti araçlardır genelde.. bakdığınız araçların hepsi e segmenti s80 de e segmenti ama o biraz duruşuyla içiyle dışıyla f segmenti gibi duruyor. pek çok kişide s80 leri o amaçla makam aracı olarak kullanıyor.o yüzden s80 derim tabiki..
mercedes ve bmw e ve 5 serisi bana göre daha çok şahsa kullanımına yönelik araçlar yani makamdan ziyade şahıs kullanımına el veriyorlar.. audi a6 biraz melez bir şey o biraz makamada geliyor şahsi kullanımada el veriyor..
2000 lilerde 97 e200 avantgardeım vardı daha yeni marttada a5 coupe 1.8 tfsi sline paketli aracımı sattım geneldede hep d ve e segmenti arası süren biriyim vectrası olsun passatı olsun bir ara s40 ım vardı şimdi 3.20d ve sonatam var o yüzden bu segmentteki araçlar üstünde az çok tecrübem vardır..
bu araçlar haricinde bi araç düşünmüyoruz bunlar hakkında genel tecrubelerınız varsa buyrun .
S ve 7 benzeri arabaları günlük istanbul içinde kullanımı çok zahmetlı ki zaten mevcutta S var.
e kasayı ben pek sevmiyorum
5.20d ciddi kuvvetli bir aday
a6 2,0tdi bizim patronda var , bir sıkıntı yaşamıyoruz , o da cidden iyi bir makine..
A6 ve daha çok F10 içime sindi kısmetse ikisi içinde bi test suruşu talep edıcez. Öyle karar vericez
darkmoon
22-05-2012, 17:02
bu araçlar haricinde bi araç düşünmüyoruz bunlar hakkında genel tecrubelerınız varsa buyrun .
S ve 7 benzeri arabaları günlük istanbul içinde kullanımı çok zahmetlı ki zaten mevcutta S var.
bende zaten bu araçlar haricinde bir araç önermedim s80 önerdim. :) s80 2.4 d5 premium sürdümde arkasınada oturdum gayet rahat konforlu güzel bir araç arkası hafifden dar ama genel olarak iyi hem sürücüye hem arkadaki biniciye hitap ediyor arka koltuk ısıtmasından arkaya özel havalandırmasına ve arkaya özel pek çok ekipmanı vardı araçda..
sıfır alıcağınız için audide öneririm ikinci el alsanız önermezdim benim 1 yaşındaki a5 coupede iki kez termostat sorunu çıkarttı turbo sıkıntı çıkarttı neyseki hepsi garantiden halledildi satar ayak bixenon farlar bir gece kendi kendine söndü balastı yanmış birde kronik koltuk airbag ışığı yanıyordu genelde aldığım cevap bunlarda kronik oldu o yüzden soğudum audiye eski a6 lardada airbag ışığı abs sensor sorunları gibi kronik sorunlar var..
ama hep diyorum belkide benim başıma denk geldi bu tip bir şansızlık başka memnun kullanıcılar olabilir.. audinin abartılıcak bir malzeme kalitesi yok bir binerseniz ne demek istediğimi anlarsınız zaten bana göre volvo s80 in iç malzeme kalitesi a6 dan iyidir ama dediğim gibi zaten gidip binip sürüp arka kapıyı açıp içine oturdunuzmu aradaki farkı sizde anlıycaksınız..
fastchild
22-05-2012, 18:18
fluence iyi olur bence :D ahaahhaha
abi arabayı sen kullanacaksan F10 kullanmayacaksan yine F10 araba ve motor ödüle doymuyor
turbo&quattro
22-05-2012, 18:25
bmw ile mercedesin yanına audi nin konulması bana saçma geliyor.
Neden ?
10krktr
emre yeşil
22-05-2012, 18:51
Bildiğimiz mercedeslerden değil zaten yeni kasa mercedes o :) ya yavrum seçenek sunuyorsan mercedes ayrı diğerleri ayrı soracaksın şıklarda mercedes var ise gerisi tercih bile edilemez makam sa zaten mercedes olacak kusura bakmada audi o parayı haketmiyor bmw desen 40 yaş hızlı kovalama arabası makamda çok saçma kalır heleki senin adam rektör ki sen 18 inde şahsın olarak s320 kullanan zevkli bir adamsın bence konuyu sildir al bin
Bildiğimiz mercedeslerden değil zaten yeni kasa mercedes o :) ya yavrum seçenek sunuyorsan mercedes ayrı diğerleri ayrı soracaksın şıklarda mercedes var ise gerisi tercih bile edilemez makam sa zaten mercedes olacak kusura bakmada audi o parayı haketmiyor bmw desen 40 yaş hızlı kovalama arabası makamda çok saçma kalır heleki senin adam rektör ki sen 18 inde şahsın olarak s320 kullanan zevkli bir adamsın bence konuyu sildir al bin
yerinde tanıtım istedik 3 ü içinde önümüzdeki günler a. dan z. ye açıkloıyacam neyı neden secmemız gerektyıgını :)
Konu da senin avatar gibi tarihdeki yerini alabilir artık :D
devil_berk22
22-05-2012, 21:50
Onceki kasalarda mercedes her zaman bir adim ondeydi ancak son cikan kasalar ve motorlar göz önüne alindiginda bmw cok daha kaliteli ve elit duruyor
e250 cdi diyorum.motor 2000cc(2143cc) den buyuk olmayacaksa.audiyi bmw mercedes kapısması uzar diye dikkat çeksin diye koydunuz sayıyorum zaten sınıf farkı var bana gore a4 a5 a6 hepsı aynı bıtek boyları farklı ve vw,opel vs. gibi önden çekişli.o sınıfta araba onden cekıs olmaz.konfor dıyorsunuz bıde.520d de motoru,gorunusu ile muthıs bı arac ama bıraz daha surucu odaklı spor bır arac gıbı.ben 520d yı alırdım ama yaş itibariyle :D. sizin tercıhınız e den yana olmalı.
aybarsdnr
28-05-2012, 01:34
makam aracı olacaksa kesinlikle mercedes veya volvo..volvonun koltukları cidden çok rahat,mercedes i söylemeye gerek yok zaten..f10 çok güzel bir araba ama benim gözümde mercedesin asaletini taşımıyor hiçbir bmw.audi de sanki mercedes ve bmw nin yanında daha sönük duruyor gibi.
bmw ve audi karmaşasında idarenin fikri audi oldu.
daha hala makam vs diyerek mercedes E diyen arkadaşlarım belli ki benim gibi eski mercedes düşkünü ve kullanıcıları fakat ne yazık ki ya bu yeni E ye binmemiş yada yeni a6 ve 5 e bınmemiş ve bilgi sahibi değillerdir...
e250 cdi diyorum.motor 2000cc(2143cc) den buyuk olmayacaksa.audiyi bmw mercedes kapısması uzar diye dikkat çeksin diye koydunuz sayıyorum zaten sınıf farkı var bana gore a4 a5 a6 hepsı aynı bıtek boyları farklı ve vw,opel vs. gibi önden çekişli.o sınıfta araba onden cekıs olmaz.konfor dıyorsunuz bıde.520d de motoru,gorunusu ile muthıs bı arac ama bıraz daha surucu odaklı spor bır arac gıbı.ben 520d yı alırdım ama yaş itibariyle :D. sizin tercıhınız e den yana olmalı.
Kesinlikle katılıyorum.
darkmoon
28-05-2012, 12:19
bmw ve audi karmaşasında idarenin fikri audi oldu.
daha hala makam vs diyerek mercedes E diyen arkadaşlarım belli ki benim gibi eski mercedes düşkünü ve kullanıcıları fakat ne yazık ki ya bu yeni E ye binmemiş yada yeni a6 ve 5 e bınmemiş ve bilgi sahibi değillerdir...
size demişdim gidip binip sürüp arka kapıyı açıp içine oturdunuzmu aradaki farkı sizde anlıycaksınız diye.. aklın yolu bir büyük ihtimal idare ya audi diyicek yada volvo.. audi a6 biraz melez bir şey o biraz makamada geliyor şahsi kullanımada el veriyor.. ama şu seçdiğiniz araçlar içinde bana göre harbi makama gelicek araç volvo s80 dir zaten pek çok devlet kurumunda parti liderlerinin falan makam aracıdır.. en son devlet bahçelinin makam aracıydı s80 çok ilgiçdir ama en çok belediye başkanlarının altında görüyorum makam aracı olarak s80 i :)
Ahmet_28
28-05-2012, 12:36
bende E dedim belki ben satarım size :D
ClioRs182
29-05-2012, 07:40
f10 varkene burdan hiçbirine dönüpte bakmam bile kedini ispatlamış araba ..
konuyu bastan okumadim ama bu talihsiz bir post olmus bence,
önden ceker-arkadan iter gibi klise laflardan uzak bir sekilde, su sinif farkini acabilir misiniz?
sinif farkini iter-ceker mi belirliyor? quattro olunca hangi sinifa alacaksiniz bu a6'yi ?
o sınıfta araç önden çeker olmaz mı?
niye, adam a6'yla 5.20'yle drift mi yapacak?
yoksa hafta sonları pistte mi turlayacak?
katılıyorum gerçekten talihsiz bi yorum olmuş. ;)
Konfor ve sorunsuzluk icin E220.
Biraz sportif ve akici cizgiler icin 520d.
ikisi birden olsun diyorsaniz yeni A6.
Volvo icin yorum yapamiyacagim,hic kullanmadim....