Orijinalini görmek için tıklayınız : Megan SW - Focus Sw Hangisi ?
E_RtugrulJAP10
21-05-2012, 20:03
Megan SW
http://f1205.hizliresim.com/x/p/6dklu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Focus SW
http://f1205.hizliresim.com/x/p/6dkqw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
MERT MERDOL
24-05-2012, 23:48
iki aracıda kullanma firsatım oldu benim fikrim her yönüyle focus olurdu
evolution_9
26-05-2012, 20:30
eskiden meganım vardı şu anda focus kullnıyorum. megan focusla karşılaştıralamayacak kadar kötü bi araba. kesinlikle focus
2006 yilinda sirketime 5 focus 5 megane almistim. Karadenizde kullanildi.
Focuslarin hepsi turbo ve enjector bozdu. On takim ve ic aksam cok eskidi.
Alinan megane lardan 1 i hala hizmet veriyor... 480.000 km de...
yahu buna megane diyecek tek kişi renault showroomdaki satış görevlisidir.Sahibi olan adam bile karşılaştırmak abes kaçar diyor.
Senede 100k km den fazla yapiyor elemanlar...
Keske 2 sene once satmadan gorseydiniz,tam karsilastirma olurdu...
Ben kullanim maliyetlerine bakarim...
ProdriveSTI
26-05-2012, 21:26
Renault deyince neden aklınıza o eski 12 tx yada toros modelleri gelir ki ?
Renault artık eski Renault değil ama ülkemin insanlarına bunu anlatamıyorsun,artık bırakın Renault'u kötülemeyi...
Ekonomi yönünden,fiyat yönünden hatta ve hatta piste ki başarısından çoğu markadan üstün durumda şuan.
İbrahim33
26-05-2012, 21:47
ben renonun eskilerini bilmem sadece 2000 üstü modellerine bakarak yorum yapacak olursam gerçekten kötü araçlar hepsi...
ahmet3425
26-05-2012, 21:49
2 sene megane sw kullandım hiç basımı agrıtmadı dizel olanlarda DCİ motor, benzinlilerde K4M sınıfının en iyilerinden belki de en iyisi diyebilirim hem yakıt ekonomisi hem performance hemde dayanıklılık acısından.
Renault deyince neden aklınıza o eski 12 tx yada toros modelleri gelir ki ?
Renault artık eski Renault değil ama ülkemin insanlarına bunu anlatamıyorsun,artık bırakın Renault'u kötülemeyi...
Ekonomi yönünden,fiyat yönünden hatta ve hatta piste ki başarısından çoğu markadan üstün durumda şuan.
eskiye göre yorum yapılırsa gerçekten renault kazanır oylamayı ama yeni model renaultlar gerçekten kötü
aligoldenstone
26-05-2012, 23:42
Renault araçların iç aksamları çabuk yıpranıyor.... Focus iyi tercih olur :)
renault ben 2000 den sonrada iyi işler yaptı bir kaç seriyi saymazsak.. bencede megane sw.
evolution_9
27-05-2012, 21:03
meganı 0 km aldım 45.000 km kullandım servise ne kadar uyduruk sebeplerden gittiğimi saymadım aynı arabadan kuzenimde vardı 120yle giderken dreksiyon kitledi fabrikaya dava acıp arabanın parasını geri aldı. meganın içindeki plastğin neresine eline atsan elinde kalır zaten alındığı günden itibaren kapıdan bacadan gelen seste apayrı, hafif bi virajda ufacık çukura gir kendini yolun diğer tarafına doğru bulursun, bi yağmurda yan ceplikler suyla dolardı bi yağmurdada beynine su kaçtı allahtan garantiden değiştirdik. focus um 2009 model şu an 175,000 km de henüz bi arıza yapmadı ne enjektör nede başka bişey. focutan 2 şikayetim var 1,si koltukları biraz rahatsız uzun yolda bel ağrısı yapar 2, si oda megan gibi içeri biraz ses alıyor fitillerden kapılardan onun dışında hiç bi şikayetim yok çok sağlam ve atik bi araba herkese tavsiye ederim
Erdem K.
28-05-2012, 07:41
eski bir focus kullanıcısı olarak bu karşılaştırmada focusun galip geleceğini düşünüyorum...
BthnKrkt
28-05-2012, 07:50
Bu kasayı bilmiyorum ama 99 focus sw var babamın. 110k da aldık şuan 125k da. Arabayı aldığımızda içinde çıt ses yoktu biz aldıktan sonra yaylaya, balığa, ava vb etkinliklerde kullanılıyor. Araç halen içinden tık ses gelmiyor ve garip ama sürmesi çok keyifli virajlarda sw olmasına rağmen şaşırtacak derecede başarılı.(yaş aralıgı ve fiyat aralığı yakınlarına göre) Ayrıca dizel benzinli tabiki farklı ama araca filtre yağ değişimi haricinde herhangi birşey yapılmadı.
evolution_9
28-05-2012, 16:44
eski focus derseniz bikaç ay ondanda kullandım 1.8tdci. uzun yolda 200-200 giderdim yoltutuşu yeni focus a göre çok daha iyi çok daha oturaklı ve sağlam araba ama bendeki dizel olduğu için biraz parça sıkıntısı vardı ***** 450.000 kmde sattım onuda
erhanarici18
28-05-2012, 21:41
SW'lere değilde sedanlarına bindim
kesinlikle focus derim
2006 megane sw dcı vardı privilag olan cam tavanlı modeli forda binmedim ama çok geniş ferah bi arabaydı tavsiye ederim
SHOCKİNG
28-06-2012, 14:25
Megane II privilage tavsiye ederim cam tavan , bi-xenon , far yıkama , cd changer , deri-kumaş karşımı koltuklar vs.. donanım olarak üstündür.. +'sı privilage sw lar fransız yapımıdır.. yerli montaja göre daha kalitelidir ;).
Mehmet Opc
28-06-2012, 14:39
Aman renault demeyin clio sembol kullanıyorum babam almış şirkete 2012 model araç vitesteyken gaza basıyorum vites yer değiştiriyor ve araç 2012 ve 2 araçtada aynı şey yapıyor boşver renaultu aklına bile getirme al fordu yeter sana hem fordun motoru bence daha kaliteli yol tutuşu frenajı daha iyi daha saglam araba aksamı daha kaliteli içi daha konforlu megane kadar plastik yok içinde renaultun tek artısı parçasını daha kolay bulursun ve daha ucuz arada bence çok yakıt farkı olmaz 100 km de 1 litreyi geçmez emin olabilirsin
Benim babam renault yetkili servisinde çalışıyor ve renault marka alıyor binip satıyoruz renonun çoğu arabasına bindik birkaçı dışında. Hiçbir sorun sıkıntı vs yaşamadık nedense. demekki çok şanslıyız, bütün sağlam renolar bize denk gelmiş vay be .. :)
bizim şirket aracı var 2009 megane 50.000 km yi devirmedi daha her tarafından ses geliyor motoru sorunsuz gerçekten hor kullanılmasına rağmen.yinede focus daha mantıklı bir tercih bence..
Focus yurur olarakdaha dayaniklidir daha toktur ama motor konusunda duyduklarimdan yola cikarak renault un daha dayanikli oldugunu biliyorum.İs icin kullanilacaksa megane ev araci olacaksa focus diyorum.
ClioRs182
01-07-2012, 08:36
megane sv daha kaliteli geliyo bana :)
ALPhan japan
01-07-2012, 09:28
ben megan sw öneriyorum yakıt inanılmaz az