Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç kaplama ile ilgili herşey....
3 kez arabamı kaplatınca ve bu konuda tecrübe sahibi olduğumdan sizinle bilgilerimi paylaşmak istedim...
Öncelikle aracınızın daha önce kaplanmış olup olmadığını kaplayan yerin referanslarından kontrol edin, eğer aracınız yuvarlak hatlara sahipse itina ile düşünün çünkü en zor kaplanan araçlar RCZ Rx8 gibi araçlardır bombeli ve yuvarlak yapılı olanlardır, Asla ama asla 3m 5m markasına bakmayın çünkü en kalitelisi 3M DEĞİLDİR! aracınızın kaplatıcağınız gün aracınızı anti statik şampuanla yıkayın çünkü toz zervecikleri araç üstünde yapıştığıdan kabarcıklara ve zamanla çatlamalara neden olur, bir kaplamanın haki ömrü 2 2bucuk senedir 2 bucuk sene sonra yarım ton solma yapabilir AMA PASTA ÖZELLİKLİ KAPLAMA YAPTIRIRSANIZ BU OLAY ORTADAN KALKAR, size tavsiyem ISRARLA PASTA ÖZELLİKLİ KAPLAMA YAPTIRINIZ!!! mümkünse buna yönelin, desenli karbon kabartmalı kaplamalardan uzakdurun çünkü çamur pislik kir vs şeyleri çok tutar ve temizlenmesi gerçekten zordur ARACINIZI KAPLATTIĞINIZ ANDA TRAFİK SİCİLDE İŞLEMLERİNİZİ TAMAMLAYINIZ!
SÖKME İŞLEMİ:Aracınızdan sökerken mutlaka ama mutlaka yaptırdığınız uzman ellerde söktürünüz, saçma sapan yerlerde kaba sapa söktürmeniz araç eğer sedefli simli bir boyaya sahipse dalgalanmaya sebep olur, uzman eller çeşitli solüsyonlarla bunu sökümünü gerçekleştiriyorlar ve dalgalanma yapış yapış olma ortadan kalkıyor, eğer aracınız daha önce bir boya görmüşse o boyayı söküp alma olasılığı %70 tir bu olasılık sonradan atılan vernik içinde geçerli ama aracınız batırma fabrikasyon boyalı ise boya kesinlikle atma yapmicaktır...
aracınız sökülürken eski parlaklığını kaybedicektir ama bir pasta cila ile ilk günkü parlaklığını geri kazanıcaktır o yüzden korkup panik yapmayın...
Burdan reklam yapmak emeğe ve ekmeğe saygısızlık olur o yüzden özelden soru sorarsanız bu konuda sizi yönlendirebilirim...
hondafit
22-05-2012, 21:28
kendinizi bi tanıtın
Tabiki :) ben can istanbul da fulya da yasamaktayim, yasim 29 sari siyah kaplamali RCZ kullaniyorum bir eski uyeniz tamer vatansever araciligi ile uye oldum....
Kaplamanın cilası var mı ? Varsa Folyonun markasına görede değişiklik gösterıyor mu ..?
multispace
23-05-2012, 19:51
bilgiler için sağolun aklımızda bulunsun
devil_berk22
23-05-2012, 20:07
bilgiler için teşekkürler beyaz araç alıp sedefli beyaza kaplatmak istiyorum bu bilgiler işime yarayacak :)
guzel bılgıler tesekkurler
EMRE KAAN
24-05-2012, 11:54
teşekkür ederiz bilgiler için başta biraz canın yanmış anlaşılan :D
Kaplamanın cilası var mı ? Varsa Folyonun markasına görede değişiklik gösterıyor mu ..?
Benimde en cok merak ettigim sorulardan biri...
Kaplamanın cilası EVET var ama pahallı bir ürün onu alıcağınıza Pasta cila özellikli kaplama yaptırmanız daha akıllıca bi çözüm olur, Folyonun markasına göre değişiklik gösteriyor çünkü her kaplamanın kalınlığı bir olmadığından sürdüğünüz cila kimyasal olduğundan leke birakabiliyor çatlayabiliyorda, Pasta cila özellikli kaplama zaten kendini belli ediyor daha aracınızın dışı sert ve gergin oluyor çünkü materyalin kalınlığından anlaşılıyor
teşekkür ederiz bilgiler için başta biraz canın yanmış anlaşılan :D
:D yok allaha şükür canım yanmadı ama dediğim gibi Bu işi en iyi yapan dediğiniz yerler aslında çok saf saklıyor çok ama çok iyi araştırmanız lazım aslında...3M kaplama en iyisi değildir bu kafanızda kurmanızı engellicek bi anktod olsun:D
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://f1205.hizliresim.com/x/w/6zhg9.jpg[/img
Benim aracım inşallah beğenirsiniz
zaten bu tarz 2 konu vardı 3ncuyu neden acma geregı duydun?
bu adam tum kaplama ıslerını kendısı yapıyor 2-3 kezde renk degıstırdı.
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/80879-arac-kaplama-giydirme.html
buda sabıt folyo konusu
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/63918-folyo-kaplama-amp-renk-degisim-artilari-ve-eksileri.html
bı konu daha var onuda bulucam sımdı.
buldum.
bu arkadasta son zamanlarda kendı aracnı kendı kaplıyordu. renk renk desen desen ugrastı arabayla.
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/61660-hadi-basliyoruzis-den-vti.html
bunlar benim yaşadıklarım tecrübelerim başkalarını bilemem özet en yararlı olucanı düşündüm... başkasının yaşadıkları beni ilgilendirmez okurum tecrübem olur...bunlarda benim düşüncem sizde okuyup tecrübe edinin...el elden üstündür sonuçta
bunlar benim yaşadıklarım tecrübelerim başkalarını bilemem özet en yararlı olucanı düşündüm... başkasının yaşadıkları beni ilgilendirmez okurum tecrübem olur...bunlarda benim düşüncem sizde okuyup tecrübe edinin...el elden üstündür sonuçta
valla dogru soluosun bak bunu hıc dusunemedım yrn gıdıp arabamı kaplatıcam ertesı haftra sokucem senden yardım ısterım sokerken.
neden böyle gereksiz bi çıkış yapıyosunki işin galiba kaplama işine sekte emeğine sekte vurmamak için reklam fln vermiyorum HERKEZ GİBİ...
biri bişi yazmışsa saygı duymak lazım beğenmediysen cvp yazma, ayrıca yaptır söktür banane..bizene
neden böyle gereksiz bi çıkış yapıyosunki işin galiba kaplama işine sekte emeğine sekte vurmamak için reklam fln vermiyorum HERKEZ GİBİ...
biri bişi yazmışsa saygı duymak lazım beğenmediysen cvp yazma, ayrıca yaptır söktür banane..bizene
ee bende onu dıyorum .yaptır soktur bızene.
burda yeterınce donuyor bu muhabbetler zaten hanı ornekte verdım .resımlı orneklerı var en azından sadece yazıylada yazmamıslar. sence gerek varmı tekrardan bı konu acıp sıze herseyı ogretıcem demeye.amerıka kesfedıldı tekrarmı kesfedelım.
ayrıca kaplama işi yapmıyorum
ghibli06
05-06-2012, 14:57
şu ana kadar kendi araçlarıma toplamda 6 kere kaplama yaptırdım, 7 ve 8 yolda :) sonuçta beni de kim evinde ne yapmış çok alakadar etmiyor kendim bu işle uğraşmıyorum, Porsche kaplanacak mesela onun incelikleri nedir nelere dikkat edilmesi lazım arkadaş anlatmış...
bu işte en önemli unsur folyo kalitesi ile beraber iyi işçilik yapabilecek ve belki de en önemlisi işinin arkasına durabilecek bir yer seçimi olmalıdır... yaptırdığımız araçlarda beğenmediğimiz yerler olmadı mı? oldu... ama her seferinde bir dediğimizi 2 etmeyen bir yere yaptırdığım için içimize sinmeyen bir şey de olmadı...
darkmoon
05-06-2012, 15:43
sırf şu kaplamayı neden yaptırıcam biliyormusunuz şu martılar her gün arabanın üstüne pislemekden hem boyamı mahvediyorlar hemde her gün yıkamakdan temizlemekden yoruldum sırf kaplamayı yaparsam bu yüzden yaptırıcam.. valla arabanın boyasına üzülüyorum..
kaplamada korktuğum şey sanayide öyle bir tane range gördüm çünkü 3 senelik kaplamalı arabayı adam satarken yeni sahibi kaplamayı çıkart öyle ver demiş adamda kaplamayı çıkartmaya vermiş kaplamayı çıakrtırken tüm boyada kalkmış çıkmış aracı ben boyada gördüm mahvolmuşdu komple tavan dahil boya atıyorlardı araca kaplamadan bir ondan korkuyorum.. aldık yapdırdık diyelim 3 sene 5 sene sonra çıkartıcaz boyada gelirse kaplamayla yazık olur güzelim orjinal araca.
sırf şu kaplamayı neden yaptırıcam biliyormusunuz şu martılar her gün arabanın üstüne pislemekden hem boyamı mahvediyorlar hemde her gün yıkamakdan temizlemekden yoruldum sırf kaplamayı yaparsam bu yüzden yaptırıcam.. valla arabanın boyasına üzülüyorum..
kaplamada korktuğum şey sanayide öyle bir tane range gördüm çünkü 3 senelik kaplamalı arabayı adam satarken yeni sahibi kaplamayı çıkart öyle ver demiş adamda kaplamayı çıkartmaya vermiş kaplamayı çıakrtırken tüm boyada kalkmış çıkmış aracı ben boyada gördüm mahvolmuşdu komple tavan dahil boya atıyorlardı araca kaplamadan bir ondan korkuyorum.. aldık yapdırdık diyelim 3 sene 5 sene sonra çıkartıcaz boyada gelirse kaplamayla yazık olur güzelim orjinal araca.
Kaplamayı yapmak ayrı bir ustalık kaplamayı sökmek ayrı :) Ayda 1-2 araç kesin geliyor sökülmek için insanlar ilk başta çok para deselerde sonunda yapılan işi ve emeği görünce hak veriyorlar.
Birde şöyle bir durum var aracın boyası orjinal değilse kaplamayı sökerken boyanın zarar görme oranı yükseliyor bunu unutmamak lazım...