Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio HB - Megane coupe - Megane cabrio ?
asilkan_25
24-05-2012, 11:38
S.a arkadaşlar 416 Protonumu sattım ( şükür kurtarana ). Yaklaşık 1 aydır piyasaya forumlara göz atıyorum yazın bi araç almayı planlıyorum bu iş için 13.000 TL ayırdım şimdilik yeter. Kafamda 3 model var ve araç Erzurum' da kullanılacak soğukta yani :D
Size bu araçlardan fiyat performans bakım motor satılma kolaylığı vb. kriterlerde değerlendirme ve bana bi seçenek önermenizi rica ediyorum şimdiden teşekkür ederim..
1- Megane Coupe (2000-2001 1.6 16 valve)
2- Megane Cabrio (2000-2001 1.6 16 valve)
3- Clio HB (2000-2002 1.4 1.6 16 valve)
Araç genç işi olacak alırsam far stop angel ile değişir tampona ek yaparım en fazla o bide hava filtresi atarım :)
SİZCE HANGİSİ ve NEDEN ? :heyoo:
megane cabrio aralarında en havalısı olur
Bana bu 3 arabadan birini sec deseler clioyu secerim...
asilkan_25
25-05-2012, 15:39
Aslıda benim kalbim Cabriodan yana ama Tech li Tecrübeli arkadaşların fikirleri benim için önemli...
turbo&quattro
25-05-2012, 15:43
Sadece yaz icin ise cabrio, 4mevsim icin clio .
megane coupe 1 ve 2002 clio kullanmis biri olarak tabi ki megane coupe.
2.elde hizli gitsin diosan clio
asilkan_25
25-05-2012, 16:35
Sadece yaz icin ise cabrio, 4mevsim icin clio .
Erzurumda -40 görüyoruz o tenten ne kadar dayanır soru işareti bende :confused:
asilkan_25
25-05-2012, 16:36
megane coupe 1 ve 2002 clio kullanmis biri olarak tabi ki megane coupe.
2.elde hizli gitsin diosan clio
Haklısın piyasa olarak clio daha canlı. Ama megane daha tatlı :)
devil_berk22
25-05-2012, 20:09
Bu araclar arasindan clio tercihim olurdu
mehmetRS
25-05-2012, 22:33
en dikkat cekeni cabrio ama en kolay satabileceğiniz clio olur. bu arada megane coupe ların 1.6 8 valf motorlarıda az yakma konusunda gerçekten uzmandır, tabi sağlıklı ise:)
clio hb lerde o modellerde 16 v yok diye biliyorum :)
asilkan_25
26-05-2012, 10:54
clio hb lerde o modellerde 16 v yok diye biliyorum :)
Valla ben olanlarını gördüm :)
Bide şöyle bişey var ben En ekonomik hangisiyse onu istiyorum bıktım artık psikolojim bozldu arabam var otobüse biner oldum nedeni sattığım 2000 model Proton tüpde 35 kr benzinde 45 kr yakması :Deli:
MatraX_07
26-05-2012, 11:00
Gösteriş,ve özgürlük diyorsan vee Modifiye yaparım diyorsan BIr coupe kullanıcı olarak COupe al derim
3 tercih arasında ufak eklemeler yapıcağını yazdığın için, kesinlikle megane coupe tavsiye ederim, 2000 yerine 2001'leri tavsiye ederim (full olan), yakış olarak ist içi ortalama 6.8 (ekonomi mod) / 7.2 (ekonomi + performanslı mod) arası benzin yakısı (1.6 16v ) :) kronik sorunu sunroof ayaklarının kırılmasıdır alırken kontrol etmekte fayda var :) performans olarak seridir ve çok hafif eğimdeyken 225 km/h hız gördüm :) Olumsuz yanına gelirsek tek olumsuz yanı bagaj biraz ufaktır ama arka koltuklar yattığı için yinede çok zor durumda kalmazsın ve satarken clio'ya oranla biraz daha zor satılır
Bende megane coupe 2.0ide vardı. konfor sürüş keyfi ve kondisyon olarak coupe öneririm. clio=kangoo :)
asilkan_25
26-05-2012, 16:25
Coupe f7r :)
F7r lerin bende soru işaretleri var. Mesela bu araçta kullanılan motor parçalarının 1.6 ya göre daha pahalı olduğunu duydum + Fazladan yakıt tüketimi + yıllık 400 Tl fazla vergi. Bunlar içinde parçasının fiyatları çok önemli benim için :confused:
Ama karşılığında alacağım haz sürüş keyfi ve güç :cool:
ProdriveSTI
26-05-2012, 17:17
Megane Coupe'yi mümkün değil elinden hemen çıkaramazsın,aylardır satmaya uğraşıyorum aldığıma pişmanım,ha 2.0 olsaydı satmak için uğraşmazdım çünkü 1.6 hiç tatmin etmiyor beni.
Clio al meggy'ye göre çabuk elinden çıkarırsın.
ahmetbaha-drs
26-05-2012, 19:09
Megane Coupe 1.6 16valf makyajlı modeli tercih ederdim şahsen,daha önce vardı bende(çimen yeşili fazla dikkat çekiyordu) çok memnundum sadece biraz bagaj hacmi ufak ve bagaj kapağı ufak olduğu için yüklemede biraz sorun olabiliyor onun dışında yakıt-servis-yedek parça olarak gayet ekonomik bir otomobil.Performansıda yeterlidir, En sevdiğim özelliğide arka kelebek camların elektrikli olmasıydı:) Şahsen öyle soğuk bir şehirde Cabrio almazdım.
Megane coupe kadar ikinci eli ölü bir araç yoktur herhalde.
2.0 ide 142 ps araç deri koltuk , sunroof , cd changerr vs dolu araçları 12 liraya satamıyorlar....
Sırf bu sebepten almazdım , clio tercih ederdim...Yoksa megane coupe'nin çizgileri halen hoş gelir bana , alçaltıp güzel jant atıp 1 de laguna mk1 lipi takınca misss gibi oluyor meret....
hemşerim merhaba..
1- Megane Coupe (2000-2001 1.6 16 valve)
2- Megane Cabrio (2000-2001 1.6 16 valve)
3- Clio HB (2000-2002 1.4 1.6 16 valve)
bu üç arabayı farkları ve erzurum şartlarına göre yorumlayayım sana..
1- coupe güzel hoş arabadır, erzurumda binilir kışın sorun çıkarmaz işini görür inceden havanda olur ama erz.da satarken çok uğraşırsın..
2- cabrio extreme bir araç, erzurumda hiç denk gelmedim, varsa bile 1veya2 tane belki vardır, yazın üstünü açar fazlasıyla şekil yaparsın, 1-2 ay keyif sürersin, ama soğuk memleket olduğu için cabrio çokta mantıklı olmaz orada, tente kışın sorun çıkarmaz, kışın açmayacağın için tente motorunun yağı donsa bile sorun olmaz :) kaloriferi iyi ısıtır, ısınma problemin olmaz, satmak istediğinde erz. insanı gösterişi sever illaki biri senden alır o arabayı..
3- clio hb sana en idealidir, 4 kapı alırsan çok rahat satarsın, ama coupeden hele cabriodan alacağın keyfi gösterişi cliodan çok fazla alamazsın..
3 araçtan hangisini alırsan al araçların kendini göstermesi için süründürmen gerekicek, erz. yollarında da çok sağlıklı olmaz, en güzeli yakışan bir jant koyup inceden basman ve düzenli pasta cilasını yapıp aracı temiz tutup temiz binmen erz.da dikkat çeker..