Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Megan RS İstanbul bilgi..?

ulasstoprak
24-05-2012, 11:39
Arkadaşlar bu aracı nasipse almayı düşünüyoruz araç hakkında bilgisi olan varmı yada sahibi siteye üyemi..?

http://i1218.photobucket.com/albums/dd408/ulasstoprak/Adsz.jpg

Renault Megane 2.0 RS 2007 Model 36.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 87020685 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-ii-rs-faz2-recaro-edition-240-hp-87020685/detay)

Cliosportve
24-05-2012, 11:41
Yakın bir arkadaşımızın arabası
Gökhan gene her zamanki gibi açık yüreklilikle yorumunu yapıcaktır

GokhanRS
24-05-2012, 11:43
sahibi siteye üye değil. öncekki sahibi tunç idi. eskiden yanlış şanzıman dişlisi vardı. şimdi düzeltildi.

egzantrik ve sübapları sıfır. motor içinin resmi bende var pistonları filan herşey tertemiz durumda. yani sadece kapak açııldı açıldığında çektim fotolarını. şanzıman içi yep yeni. motor içi çok güzeldi.

birtek beyini orjinale çevirmek lazım oda masraf sayılmaz. ancak kaza boya bilgisine sahip değilim muhtelif yerlerinde boya var zaten yakından incelyince belli oluyor.

tuncun yaptırmadığı herşeyi şuanki sahibi musa alınca yaptırdı şanzımanından motoruna bakıımına v.s 1 ay önce olsa masrafı var derdim ancak son 1 ayda 4 lira flan harcayıp herşeyini düzeltti sahibi canlı şahit oldum.

birde sitede megane rs sorgusu bir sürü konu var keşke onlardan devam etseydik :) böyle dağılıyo kafa

Tunç
benım eskı arabam ılanı bıle hala aynı aracın guncel hali böyle degıl

ates
Tunç abinin eski arabası degılmıydı bu

GokhanRS
24-05-2012, 11:46
benım eskı arabam ılanı bıle hala aynı aracın guncel hali böyle degıl

aracın güncel hali böyle. stickerlar söküldü ama basıklık filan senin yayları geri taktı. şuan sendeki gibi basık kanka

Tunç
24-05-2012, 11:47
jantları aynaları kaliperlerı falanda böylemı

GokhanRS
24-05-2012, 11:50
yav jantlar senin verdiğin gibi. teslim ettiğinde nasılsa öyle. ama sol ayna sanırım elektriği bozuk ama yaptırdımı blmiyorum. dediğim gibi senden sonra aracın ol ön çamurluğu değişti. ondan başka sendeyken boya olayı neyse o şekildeydi.

Tunç
24-05-2012, 11:52
rengini falan degıstırmıstım ben cunku oyuzden söyledım.. bendeyken değişeni yoktu 2 parca boyası vardı far degişmişti tek

Cliosportve
24-05-2012, 11:55
rengini falan degıstırmıstım ben cunku oyuzden söyledım.. bendeyken değişeni yoktu 2 parca boyası vardı far degişmişti tek

Rengi gene gunmetal tarzı

GokhanRS
24-05-2012, 11:56
o zaman şimdi 2 boya +1 ön çamurluk değişeni var ama kazayı gördüm kaza bile değil park halinde kamyonet geri geri gelip çatırt ettirmiş. yani kaza dencek bi olay değil.

neyse yani ama sağının solunun keçeleri yenilenmek ister. motorda ne kadar keçe varsa triger bakımı niyetine yenilenirse sorunsuz gezilir. çünkü biraz yağ veriyo keçeler. yani bakım niyetie girebilcek masraf edilir onun dışında güzel araç alınıp artislik yapılabilir gecelere akılabilir :) çok ilgi çekiyor bizimkilere göre.

Tunç
24-05-2012, 11:57
güzeldir koltukları yeter be :)

ulasstoprak
24-05-2012, 12:00
sahibi siteye üye değil. öncekki sahibi tunç idi. eskiden yanlış şanzıman dişlisi vardı. şimdi düzeltildi.

egzantrik ve sübapları sıfır. motor içinin resmi bende var pistonları filan herşey tertemiz durumda. yani sadece kapak açııldı açıldığında çektim fotolarını. şanzıman içi yep yeni. motor içi çok güzeldi.

birtek beyini orjinale çevirmek lazım oda masraf sayılmaz. ancak kaza boya bilgisine sahip değilim muhtelif yerlerinde boya var zaten yakından incelyince belli oluyor.

tuncun yaptırmadığı herşeyi şuanki sahibi musa alınca yaptırdı şanzımanından motoruna bakıımına v.s 1 ay önce olsa masrafı var derdim ancak son 1 ayda 4 lira flan harcayıp herşeyini düzeltti sahibi canlı şahit oldum.

birde sitede megane rs sorgusu bir sürü konu var keşke onlardan devam etseydik :) böyle dağılıyo kafa

Farklı bi beyinmi takmışlar araca.. Sorunlumu orjinale dönmesimi gerekiyor..?

Cliosportve
24-05-2012, 12:02
Farklı bi beyinmi takmışlar araca.. Sorunlumu orjinale dönmesimi gerekiyor..?

Beyin sorunlu değil
Renaultlarda serviste 2 kere beyine orjinal yazılımı atma hakkı var
Ama diğer Tunerlerde Ecusfast olsun - Barbaros olsun veya RS tuner aracılığı ile olsun orjinal yazılım dosyası ellerinde varsa atılır ki Gökhanda RStunerde var orjinal yazılım dosyasıda var fakat 2 adet serial alınması lazım RS tuner için
Biraz karışık gibi ama basittir :)

GokhanRS
24-05-2012, 12:05
farklı değil orjinal beyinin çipi yanmış. barbo bi dosya bulup yazıp düzeltmiş. sonra o dosya üzerinden tunçta çip yaptırdı ama beyin sorunlu olduğundan sanırım stabil olmadı o yazılım. sıfır beyin 1000 lira. yada rs tuner ile orjinale çevirmekte 300 400 tl tutar en fazla. ikisinden biri yapılması lazım. yani 300 400 lira harcanır çevirilirse orjinale daha iyi gder şuanki halinden. hani çipi yapanlarda sorun yok söliyim yani. beyine daha önce hatılan ham yazılmda sorun var onun üzerinden düzelmez.

dediğim gibi rs tuner ile komple dosya yazarsak düzelir. ama musaya anlatmak zor bunu bende uğraşamıyorum inanmayan adamla. o yüzden alırsanız siz yaptırın bi orjinale çevirin. araç güzel araba. ben megane rs aldığım zaman satmadılar. yoksa 2 sene önce almak istemiştim bu aracı ben.

ulasstoprak
24-05-2012, 12:11
Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar..

musa_123
24-06-2012, 12:58
kanka keçeleride orjinal olar deyiştirdim

musa_123
24-06-2012, 12:59
çamurlukda deyişmedi yama yaptırdım boyandı 3 cm çatlak vardı deyiştimeye gerek duymadım