Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gruppe M Ep3 TypeR

-Ata-
24-05-2012, 16:09
aracımda aem v2 kit var ama kullandığım filtreden verim alamadığımı düşünüyorum. uzun süredir sıfır gruppe m arıyorum fakat çoğu sitede bulamadım.tecrübeli arkadaslardan yardım bekliyorum.

nerden bulabiliriz gruppe m i ?
montaj için nereyi tavsiye edebilirsiniz ?
tahminen ne kadar tutar ?

ayrıca eğer bulabilirsek ortak alım yapmayı düşünen arkadaşlar olursa daha uyguna alınabilir diye düşünüyorum.

-HAKTAN-
24-05-2012, 16:13
gm yerıne aem caı ucuna hks mantar takıp tamponun on kısmındakı ekı oraya uygun keserek cok ıyı verım alabılırsın

-Ata-
24-05-2012, 16:18
düşünmedim değil ama özellikle gruppe m düşünüyorum

Dou
24-05-2012, 16:28
Gruppe m in alternatifi olarak ingilterede tegiwa üretiyor, nispeten daha ucuz fiyatlı

k&n in gruppem için ürettiği filtreyi kullanabilirsin tegiwa nın içinde.

-Ata-
24-05-2012, 18:02
şimdi baktım birebir aynı bundan dolayı da aynı gücü alırız heralde. shipping içinde 1300 tl ye mal oluyor hesapladım silikon hortumu hariç.

sagol dou

ates
24-05-2012, 20:09
abi gruppe m ı muharrem abiyle bi konus bence replıkasıdan verım alamıyabılırsın

-Ata-
24-05-2012, 20:24
replika değil ya tegiwa birebir aynısı :)

yasin_R
24-05-2012, 20:59
1 ay önce kadar ankaraya sattım orgnal grup em siklikon hortumları ile birlikte verdim,
hakanın dediği gibi tampon altına aldım;)

-Ata-
24-05-2012, 22:21
ben bir kez alıp sökmeme taraftarıyım kışın uğraşmama adına o yüzden tercihim gruppem den yana :) gruppemi söküp tampon altına aldığınız zaman ciddi manada değişim oldu mu peki ?

yasin_R
24-05-2012, 22:41
ben bir kez alıp sökmeme taraftarıyım kışın uğraşmama adına o yüzden tercihim gruppem den yana :) gruppemi söküp tampon altına aldığınız zaman ciddi manada değişim oldu mu peki ?

replika grup em tavsiye etmem açıkçası, tampon altında cok daha işe yarar, benim kaput seklinden dolayı grup emi söktüm yoksa yaz kış grup em illaki iyidir, ben kapalı garajda sadece akşamları çıkardığım için arabamı onun parası ile aracıma baska bi parca almayı tecih etmiştim...

Dou
24-05-2012, 22:48
şimdi baktım birebir aynı bundan dolayı da aynı gücü alırız heralde. shipping içinde 1300 tl ye mal oluyor hesapladım silikon hortumu hariç.

sagol dou

filtresinin boktan olması gidişi etkileyebilir, incelemedim belki de gruppem ile aynı filtreyi yolluyolardır
en kötü ihtimal k&n in gruppe m için ürettiği filtreyi satın alırsın ileride

rica ederim

-Ata-
25-05-2012, 08:42
replika grup em tavsiye etmem açıkçası, tampon altında cok daha işe yarar, benim kaput seklinden dolayı grup emi söktüm yoksa yaz kış grup em illaki iyidir, ben kapalı garajda sadece akşamları çıkardığım için arabamı onun parası ile aracıma baska bi parca almayı tecih etmiştim...

Anladim dogru haklisiniz ama bende garaj sikintisi oldugu icin ve tek aracim o yuzden bana en uygun gruppem gozukuyor hem de ugrasmama adina ayrica sifir olarak gruppe m yok tegiwaya donduk mecburen .cevaplar icin sagolun :)

-Ata-
25-05-2012, 08:46
filtresinin boktan olması gidişi etkileyebilir, incelemedim belki de gruppem ile aynı filtreyi yolluyolardır
en kötü ihtimal k&n in gruppe m için ürettiği filtreyi satın alırsın ileride

rica ederim

Sanirim ayni filtre olmasi lazim.ingiliz forumlarinda biraz dolastim v2 sokup tegiwa takanlar bariz fark var yazmislar sonuc olarak tegiwa v2den kat kat daha iyi. Biraz daha arastirma yapip siparis edicem sanirim.

8.000rpm
25-05-2012, 13:09
gruppeM denen filtre ram-air olarak geçer
aem veya injen gibi tampon altına aldıklarımız ise cai olarak geçer
ep3 için injen cai + hks mantar filtre verimlidir , yoğun yağmurlu zamanlarda aklın takılı kalırsa rahat edemezsin tedirgin olursun
gruppeM için böyle bir dert kesinlikle ama kesinlikle yoktur , +hp olarak verdiği güç mükemmeldir , dyno testleri ile de defalarca kanıtlanmıştır
gruppeM yerine benzer mantıkta replika sistem almanı tavsiye etmem ama tegiwa olayı farklı , ona replika diyemeyiz , alınabilir tavsiye ederim
gruppeM bence verilen parayı son kuruşuna kadar hakeden bir üründür

8.000rpm
25-05-2012, 13:12
bu arada orjinal gruppeM sağdan direksiyonlu versiyonlar için tasarlanmıştır, dolayısı ile kaput altındaki bazı aparatlar konumları itibariyle montajda sorun yaratıyor ama halledilebiliyor
ayrıca soldan direksiyonlu araçlarımızın silecek ayakları da sağdan direksiyon modellere göre farklı yerde olduğundan gruppeM in orjinal scoop'u da biraz işçilikle yerine oturabilmektedir
bunlar sorun değil sadece işçilik gerektiren şeylerdir :)

-Ata-
25-05-2012, 13:32
gruppeM denen filtre ram-air olarak geçer
aem veya injen gibi tampon altına aldıklarımız ise cai olarak geçer
ep3 için injen cai + hks mantar filtre verimlidir , yoğun yağmurlu zamanlarda aklın takılı kalırsa rahat edemezsin tedirgin olursun
gruppeM için böyle bir dert kesinlikle ama kesinlikle yoktur , +hp olarak verdiği güç mükemmeldir , dyno testleri ile de defalarca kanıtlanmıştır
gruppeM yerine benzer mantıkta replika sistem almanı tavsiye etmem ama tegiwa olayı farklı , ona replika diyemeyiz , alınabilir tavsiye ederim
gruppeM bence verilen parayı son kuruşuna kadar hakeden bir üründür

açıkça bulamadım gruppe m i çoğu sitede ama tegiwa mevcut aynısı zaten. kesinlikle haklısınız tedirginlik istemiyorum o yüzden tegiwayı büyük ihtimal alacağım.

bu arada orjinal gruppeM sağdan direksiyonlu versiyonlar için tasarlanmıştır, dolayısı ile kaput altındaki bazı aparatlar konumları itibariyle montajda sorun yaratıyor ama halledilebiliyor
ayrıca soldan direksiyonlu araçlarımızın silecek ayakları da sağdan direksiyon modellere göre farklı yerde olduğundan gruppeM in orjinal scoop'u da biraz işçilikle yerine oturabilmektedir
bunlar sorun değil sadece işçilik gerektiren şeylerdir :)

peki iyi işçilik için nerde montajlanmalı tegiwa ?

Enes-x
25-05-2012, 13:46
açıkça bulamadım gruppe m i çoğu sitede ama tegiwa mevcut aynısı zaten. kesinlikle haklısınız tedirginlik istemiyorum o yüzden tegiwayı büyük ihtimal alacağım.

peki iyi işçilik için nerde montajlanmalı tegiwa ?

Scoopu custom garajda yaptirmistim bir gorus istersen Atakan..

Bu arada gruppe m in icindeki KN filtre yaklasik 300 $ di.

-Ata-
25-05-2012, 13:54
sorucam kanka sağol :) tegiwa offical sitesinde replacament filter £50.00 bu arada

Dou
25-05-2012, 14:58
sorucam kanka sağol :) tegiwa offical sitesinde replacament filter £50.00 bu arada

k&n mi tegiwanın kullandığı filtre bence onu iyi araştır

k&n ise gruppem ile aynıdır muhtemelen

hatta kodunu bulmaya çalış gruppem'dekinin, onu k&n in sitesinden aratarak alabilirsin

filtre diyip geçme çok önemli, çakma bi filtre ise tegiwadaki geriye bile düşürebilir

-Ata-
25-05-2012, 18:30
haklısın dou, araştırmaya devam ediyorum. k&n mi diye sordum tegiwaya.forumlara baktım part codede sorun yaşamışlar gözükmüyor k&n in sitesinde. tegiwanın sitesinde " Perfect for EP3 & DC5 GruppeM or TEGIWA Airboxes." yazmışlar uyumlu herhalde ki yazılmış.

tegiwanın kiti bu şekilde ;
http://b1205.hizliresim.com/x/t/6r6k7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
gruppe m ;
http://b1205.hizliresim.com/x/t/6r6y7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

filtreler farklı mı acaba ?

bu da sesi : http://www.youtube.com/watch?v=-3n6IV2IzVY&feature=related

JDM CIVIC R
25-05-2012, 20:42
gruppem japon tegiwa ingiliz malı :) ben aem cai kullanıyorum. fakat aracına rbc takacaksan aem cai'nin borusu kesme biçme ister ve L şeklinde silikon boruya ihtiyacın olack. gruppem de alsan rbc taktıgında baska silikon hortum gerekecek. yada en güzeli injen alacaksın sadece rbc taktıgın zman sadece L şeklinde baska silikon hortum takacaksın. yani boruyu kesme biçme ile ugrasmayacaksın. nedeni tbodynin yüksekliği ve pozisyonu deişiyor. Tabi cai takarken davlumbazlarıda dogruyorsun. onu unutma. gruppem de sagdan direksiyonlu ep3 ler için üretildiğinden dolayı soldan direksiyonlu ep3 için biraz custom iş gerekecek. ince ve gzl işçilik yapan usta işin üstsinden gelebilir diye dusunuyorum :)

Kadir EMİSTEKİN
08-06-2012, 16:02
GruppeM bende dusunuyordum hatta buldm fiyat pahali geldi atakan istersen yardimci olabilirm

-Ata-
08-06-2012, 16:08
pm attımm..

mtcvtc
19-12-2012, 10:56
tegiwa aldınız mı naptınız bende gruppeM arıyorum ama tegiwa aynı performansı verip daha uygunsa oda olur.

KMR2-GT
19-12-2012, 10:59
o gruppem başıma ne işler açtı zamanında off of:)

aynıı performansı verır bence

mtcvtc
19-12-2012, 22:25
ne işler açtı açarmısın kardeşim biraz bende düşünüyorum şuanda tegiwada olur tabi bulabilirsem.

doush
20-12-2012, 03:56
ne işler açtı açarmısın kardeşim biraz bende düşünüyorum şuanda tegiwada olur tabi bulabilirsem.

Karbon kaput vardı ortası açık evo gibi, gruppem filtre olunca tapagaz giderken kaputun ortasından çıkan sıcak havayı emme geri içine çekiyordu :D

KMR2-GT
20-12-2012, 09:15
Karbon kaput vardı ortası açık evo gibi, gruppem filtre olunca tapagaz giderken kaputun ortasından çıkan sıcak havayı emme geri içine çekiyordu :D

sadece bu olsa ıyı :)

araba durduk yere akü lambası yaktı şarj etmıyor dedıler.şarj dinamosunu söktük içindeki konjektör bozuk dediler.onu değiştik olmadı yanlış vermişler dediler sonra başkasını aldık taktık gene olmadı.sonra komple şarj dinamosunu götürdüm tamir ettiler güya hiçbişiyi yokmuş geri taktık gene olmadı.sonra bir baktık sigortası atmış.taktık sigortayı geri atıyor.neyden attıgını bulamadık.sonra arıza yaktı araba.sami abi bilgisayara bağladıı egzantrık sensörü hata veriyor dedi hayırlı olsun aha dedım bı bu eksıktı.tabı şu anlattığım benim 2 günüme ve tatilime mal oldu:) sonra elekrtikçiye gittim dedim bişi şase yaptırıyor heralde bi bak dedim. aradı saatlerce bulamadı.kaput açık karşısında duruyordum kontağı çevirirken bi kıvılcım gördüm.bir daha yap dedım.olay şu.gruppem ın kazanının etrafındakı buyuk metal çember egzantrık sensörüne dayanmış kablosunuda ufaktanta kesmiş.ordan atlama yapıyor sonra sigortayı atırıyormuş.hayattan soğuttu şerefsiz :D takarken dikkat et :)

ama huzur tabi su çekti derdi yok.sesi 10 numara.ama top speed konusunda başarısız diye düşünüyorum.

mtcvtc
20-12-2012, 13:16
bunları öğrendiğim iyi oldu valla bilgi için teşekkür ederim ama ilkönce bitane kit bulmam lazım kimsede yokmu yaw yardımcı olsun biri:)

ilkerist
20-12-2012, 14:16
sadece bu olsa ıyı :)

araba durduk yere akü lambası yaktı şarj etmıyor dedıler.şarj dinamosunu söktük içindeki konjektör bozuk dediler.onu değiştik olmadı yanlış vermişler dediler sonra başkasını aldık taktık gene olmadı.sonra komple şarj dinamosunu götürdüm tamir ettiler güya hiçbişiyi yokmuş geri taktık gene olmadı.sonra bir baktık sigortası atmış.taktık sigortayı geri atıyor.neyden attıgını bulamadık.sonra arıza yaktı araba.sami abi bilgisayara bağladıı egzantrık sensörü hata veriyor dedi hayırlı olsun aha dedım bı bu eksıktı.tabı şu anlattığım benim 2 günüme ve tatilime mal oldu:) sonra elekrtikçiye gittim dedim bişi şase yaptırıyor heralde bi bak dedim. aradı saatlerce bulamadı.kaput açık karşısında duruyordum kontağı çevirirken bi kıvılcım gördüm.bir daha yap dedım.olay şu.gruppem ın kazanının etrafındakı buyuk metal çember egzantrık sensörüne dayanmış kablosunuda ufaktanta kesmiş.ordan atlama yapıyor sonra sigortayı atırıyormuş.hayattan soğuttu şerefsiz :D takarken dikkat et :)

ama huzur tabi su çekti derdi yok.sesi 10 numara.ama top speed konusunda başarısız diye düşünüyorum.

Çok maceralıymış ya :D

mtcvtc
21-12-2012, 17:38
kit bulana duası benden:D

_muhaRRem
21-12-2012, 17:47
tr de totalde 3 gruppeM var , 2 sinide biz getirmiştik zamanında.. taktık kullandık hava çekişi huzurlu oluşu çok iyi , bizim başımıza en ufak bi sorun açmadı.. sadece fren hidroliklerini ve oradaki bi kaç şeyi az esnetiyorsun iş halloluyor.. rbc ve oem emmesiylede aynı hortumlarla kullanabilirsiniz.

http://b1212.hizliresim.com/14/p/h408c.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

mtcvtc
22-12-2012, 17:43
muharrem kardeşim varmı bildiğin satan peki bu 3 kitin sahibinden valla aradım ama bulamadım tegiwada yok:(

goldbergbrk
24-12-2012, 01:06
yapılmıcak derecede bir filtre dizaynı yok yanı elde olsa örnek polyesterle kalıp alınsa aynı hortumlardan ve benzer bir kn filtre kullanılsa maliyet çok komik olur tegivanın yanında . elde kit olsa yapabilirim aslında

mtcvtc
25-12-2012, 15:03
ozaman bitane bulalim sen bana yap kardesim:)

goldbergbrk
25-12-2012, 16:13
yapılır seri imalata geçilip dehşet karlar bile elde edilir :D kalıbı çıkardıkdan sonra pıano black boyanabilir yada karbon kaplanır

R21TURBO 41
25-12-2012, 16:29
tr de totalde 3 gruppeM var , 2 sinide biz getirmiştik zamanında.. taktık kullandık hava çekişi huzurlu oluşu çok iyi , bizim başımıza en ufak bi sorun açmadı.. sadece fren hidroliklerini ve oradaki bi kaç şeyi az esnetiyorsun iş halloluyor.. rbc ve oem emmesiylede aynı hortumlarla kullanabilirsiniz.

http://b1212.hizliresim.com/14/p/h408c.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Kendi ellerimle SKN den söküp , RR 041 e takmıştım.. Bence filitre de son nokta. Kopya edilip yapılan bir kaç örnek var ama , filtre uydurmakta sıkıntı çıkıyor.
İnşallah bulursun.

Enes-x
25-12-2012, 16:51
Kendi ellerimle SKN den söküp , RR 041 e takmıştım.. Bence filitre de son nokta. Kopya edilip yapılan bir kaç örnek var ama , filtre uydurmakta sıkıntı çıkıyor.
İnşallah bulursun.

Hiç yedek filtre aldınız mı kodu filan var mı?

mtcvtc
25-12-2012, 18:31
enes senin araçta nevar filtre gruppem mi var sendede?

mtcvtc
25-12-2012, 18:32
İnşallah bulursun.

rr 041 sahibine söylesek satmazmı acaba:)?

Enes-x
26-12-2012, 05:15
enes senin araçta nevar filtre gruppem mi var sendede?

Evet uzun zamandır var.

R21TURBO 41
26-12-2012, 09:11
Hiç yedek filtre aldınız mı kodu filan var mı?

Ben baktığımda en uygun 130 auro ya bulmuştum. Filtremin durumu çok iyi olduğundan gerek duymadım. Pahalı bir filtre.

R21TURBO 41
26-12-2012, 09:12
rr 041 sahibine söylesek satmazmı acaba:)?

:) Satmaz

mtcvtc
26-12-2012, 10:13
bu gidisle bulamiycaz kimseden heralde:(artik yurtdisindan getirticez bu gidisle.