Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

S.celik
24-05-2012, 16:23
Başlıktanda anlaşıldığı gibi aramızda yüzme ile ilgilenenler varmıdır :soru:

12 yıldır düzenli olarak haftada 4 gün 2 saatlik antrenman yapıyorum.Bu sene lisans aldım ve yarışa kayıt yaptırdım önümüzdeki günlerde Atatürk olimpiyat evinde elemeler olacak ilk defa katılıyorum bu yarışa.Parkur Kanlıca vapur iskelesinden kuruçeşme arenaya kadar 6 km parkurdur.

7 aydır hazırlanıyorum.10.000 metre antrenmanım var dayanıklılık için + beslenme diyetim 5.000 1.17 yapıyorum.Kapalı 25m. yarı olimpik havuzda devam ediyorum.
Hedefim bu sene parkuru tanıyıp derece yapmak 19-24 yaş grubuna giriyorum.Seneye inşallah daha deneyimli olup hedefi yükselticem kısmet olursa :D

Aramızda bu yarışa katılacak olanlar varsa veya katılmışlar bilgi paylaşımı yapalım hemde tanışmış oluruz :)

http://www.bogazici.cc/Images/LX170C060B0879C5D008B3C22E61E1089B.jpg
http://www.bogazici.cc/Images/LXD1A501271C89813B2EEA4343EA726FF7.jpg

aslan
24-05-2012, 16:24
Tebrik ediyorum umarım başarılı olur emeğinin karşılığını alırsın şimdiden başarılar

S.celik
24-05-2012, 16:26
Tebrik ediyorum umarım başarılı olur emeğinin karşılığını alırsın şimdiden başarılar

:) eyvallah teşekkür ederim

GokhanRS
24-05-2012, 16:28
vay be zor yarışmış harbiden. mesafe boyunca dinlenme dubaları olucakmı? sal v.s gibi

turbo&quattro
24-05-2012, 16:29
Basarilar . Umarim istedigin dereceyi alirsin .

BlackEmperor
24-05-2012, 16:31
start baya zevkli gözüküyor burdan, ayrıca akıntı baya zorlar adamı, hiç denizde benzer şartlarda yüzdünüz mü ?

S.celik
24-05-2012, 16:31
vay be zor yarışmış harbiden. mesafe boyunca dinlenme dubaları olucakmı? sal v.s gibi

benim için dinlenme yok.Dubada yok botlar var ellerinde işaret fişekleri var mavi turuncu onları takip ediyorsun+açık suda yüzme teknikleri havuzdan biraz farklı nefes alma tekniği farklı bu sayede yönünü kestirmen lazım benim ilk çıkışımda yönüm akıntıya girmeden ortadan rumeli hisarını hedef alıp gitmek olucak :D

yorulanlar olunca botlar topluyor onları zaten ilk başta acemiler panikleyip gruptan kopuyor.Daha sonra önce kalan grup kuruçeşmede akıntıya kapılmazsa finishi görüyor :D

onursumer
24-05-2012, 16:34
lisanssız katılınabiliyormu ?

derece için değilde sadece karşıya yuzmek için ?

1-2km yüzmüşlüğüm var gerçi bu aralar antremanda yapmıyorum ama 6km hiç yüzmedim açıkcası denemek isterim :)

GokhanRS
24-05-2012, 16:35
hayırlısı olsun illaki almışlardır güvenlik önlemi. boğazda yüzmek profesyonel adam için bile büyük risk taşıyor. organizasyon iyiyse zaten sürekli herkesi kollicak botlar v.s olması lazım. zaten olucakmışta hayırlısıyla kazanırsınız umarım.

Göki,ZD
24-05-2012, 16:36
Başarılar dilerim..

bi daha boğazda yüzmek mi çengelden girip akıntı ile hisardan çıkmıştım :D sahilden yürüyerek gelmiştim..

AşkınS.
24-05-2012, 16:37
Su soğukluğu ne durumda peki en önemlisi de bu sanırım.ısındı mı tam anlamıyla ? soğukta çekilmez çünkü.

Magic Pipe
24-05-2012, 16:50
o rampadan atladıktan sonra problem yok, ***** herkesın altında slip mayo var her an her şey olabilir...

Dodoo
24-05-2012, 17:00
Başarılar :)

Burak-Akın
24-05-2012, 17:05
ist. da olsam kesin katılım yapacagım bi etkinlik :D

Bugünde arkadaşlarla kim daha iyi ve uzaga yüzer muhabbeti olmuştu

S.celik
24-05-2012, 20:04
Basarilar . Umarim istedigin dereceyi alirsin .

çok teşekkür ederim :)

start baya zevkli gözüküyor burdan, ayrıca akıntı baya zorlar adamı, hiç denizde benzer şartlarda yüzdünüz mü ?
akıntı için rota var ona göre nefes alma tekniği ile rota şaşırmamam lazım daha önce açık deniz tecrübem var göltürkbükünde kouyun ucundan ucuna antrenman yaptığım oluyordu :D

lisanssız katılınabiliyormu ?

derece için değilde sadece karşıya yuzmek için ?

1-2km yüzmüşlüğüm var gerçi bu aralar antremanda yapmıyorum ama 6km hiç yüzmedim açıkcası denemek isterim :)
lisansız katılınıyor fakat elemelerde lisans avantajı oluyor deneyimi harika olucak :D

Başarılar dilerim..

bi daha boğazda yüzmek mi çengelden girip akıntı ile hisardan çıkmıştım :D sahilden yürüyerek gelmiştim..
bende sarayburnundan girip cankurtarandan çıkmıştım :D:D

Su soğukluğu ne durumda peki en önemlisi de bu sanırım.ısındı mı tam anlamıyla ? soğukta çekilmez çünkü.

temmuz 15 de yapılacak yarışma normalda 27 derece gibi ideal havuz sıcaklığı fakat o güne özel mayo ve vazelin kullanıcam :D

o rampadan atladıktan sonra problem yok, ***** herkesın altında slip mayo var her an her şey olabilir...

aynen rampa çok sıkıntı :icon_wack akıl işi değil daha düzenli olabilir bu sene yabancı konuklar olacak yarışmada bundan dolayı çeki düzen verebilirler :)

Başarılar :)
sağolasın :)

ist. da olsam kesin katılım yapacagım bi etkinlik :D

Bugünde arkadaşlarla kim daha iyi ve uzaga yüzer muhabbeti olmuştu

Arkadaşlarım benimle sen şuraya buraya yüzermisin diye pek idda yapmaz :D:D Aslında bilmediğim yerde yüzmem boğazda yüzme sebebim güvenlik önlemleri var :)

ulas
24-05-2012, 20:09
ben pro yüzücüyüm :) istanbul boğazınıda geçtim daha önceki yarışmalarda bir sorunuz varsa buyrun

S.celik
24-05-2012, 20:16
ben pro yüzücüyüm :) istanbul boğazınıda geçtim daha önceki yarışmalarda bir sorunuz varsa buyrun

aslında benim en büyük sıkıntım kuruçeşmeye gelirkenki akıntı durumu nasıl çokmu güçlü siz bitirdim demişsiniz. Oraya nasıl bir açıyla girdiniz çok kişi orda takılıp bitirememiş diye birşey duydum doğrumudur :soru::)

ulas
24-05-2012, 20:22
aslında benim en büyük sıkıntım kuruçeşmeye gelirkenki akıntı durumu nasıl çokmu güçlü siz bitirdim demişsiniz. Oraya nasıl bir açıyla girdiniz çok kişi orda takılıp bitirememiş diye birşey duydum doğrumudur :soru::)

sizin yüzme temponuzu bilmediğim için akıntı hakkında bişey diyemicem sonuçta akıntının yönü ve direncide değişebilir. kuruçeşmeye doğru ilerlerken asya ve avrupa arası ortayı bulun finişe doğruda içeri doğru girmeye başlayın yani finişe 90 derece dik girmeyin daralarak girin. Finişin hizasını geçen geri dönemiyor pek doğrudur.

ulas
24-05-2012, 20:27
çok soğuk olacak buna hazırlıklı olun :D

Bülent76
24-05-2012, 20:49
İnşallah istediğiniz gibi başarılı olursunuz, sporcuya, başarma amacı olan herkese saygı duyarım, o kadar çok isterdim ki katılmayı.
Benim dayım 1942 doğumlu ve neredeyse her sene katılır, iki üç kere kendi yaş furubunda birinci olmuşluğu var, gurur duyarım kendisiyle, bu sene katılacak mı sorayım kendisine.
Ben de yüzücüydüm, ortaokul ve lise dönemi boyunca Petrol Ofisi ve Dsi'de yüzdüm, derecelerim vardır, ama yıllar oldun idman yapmayalı. Tekrar başarılar diliyorum :)

onurcii
24-05-2012, 20:53
peki ne zaman bu kıtalar arası yüzme yarısı sadece meraktan soruyorum katılma gibi bir durum söz konusu değil :D

ulas
24-05-2012, 20:55
peki ne zaman bu kıtalar arası yüzme yarısı sadece meraktan soruyorum katılma gibi bir durum söz konusu değil :D

her temmuzun 2. pazarı oluyor diye kalmış aklımda

S.celik
24-05-2012, 22:09
sizin yüzme temponuzu bilmediğim için akıntı hakkında bişey diyemicem sonuçta akıntının yönü ve direncide değişebilir. kuruçeşmeye doğru ilerlerken asya ve avrupa arası ortayı bulun finişe doğruda içeri doğru girmeye başlayın yani finişe 90 derece dik girmeyin daralarak girin. Finişin hizasını geçen geri dönemiyor pek doğrudur.
demek istediğinizi anladım ortadan devam sağa doğru finish iskelesine meil vericem çok teşekkür ederim haziranda poyrazköyde yüzme deneyimlerim olucak biraz deniz suyuna alıştırıyım kendimi :D Evet soğukluk için vazelin sürmemi tavsiye eden oldu gerilmemek için :)

İnşallah istediğiniz gibi başarılı olursunuz, sporcuya, başarma amacı olan herkese saygı duyarım, o kadar çok isterdim ki katılmayı.
Benim dayım 1942 doğumlu ve neredeyse her sene katılır, iki üç kere kendi yaş furubunda birinci olmuşluğu var, gurur duyarım kendisiyle, bu sene katılacak mı sorayım kendisine.
Ben de yüzücüydüm, ortaokul ve lise dönemi boyunca Petrol Ofisi ve Dsi'de yüzdüm, derecelerim vardır, ama yıllar oldun idman yapmayalı. Tekrar başarılar diliyorum :)
G grubuna giriyor galiba dayınız o grupta gençlere taş çıkartacak insanlar var benim antrenman yaptığım havuza 55 yaşında bir abimiz var adam bu sene aksilik olmazsa kendi grubunda 1 ile 3.lük arası yüzer diyoruz :)

temmuz 15 dostm :icon_tup:

ulas
24-05-2012, 22:18
vazelin vücudunuzdaki tüylü bölgeleri tuzla birlikte tahriş olmasın diye kullanırız genelde deniz yarışlarında yani bir nevi motor yağı gibi aşınmasın diye :D bengay tavsiye ederim. ısıtır :D

S.celik
25-05-2012, 19:48
vazelin vücudunuzdaki tüylü bölgeleri tuzla birlikte tahriş olmasın diye kullanırız genelde deniz yarışlarında yani bir nevi motor yağı gibi aşınmasın diye :D bengay tavsiye ederim. ısıtır :D

bengay ilk defa duydum denemek lazım :D onun dışında enerji için kuşburnu marmelatı kullanıyorum bizimkiler yaptı :D enerji konusunda havuzların creatini olmaya aday diyebilirim :D

ulas
25-05-2012, 20:23
bengay ilk defa duydum denemek lazım :D onun dışında enerji için kuşburnu marmelatı kullanıyorum bizimkiler yaptı :D enerji konusunda havuzların creatini olmaya aday diyebilirim :D

çıkışta şekerli bişeyler bulundurmaya çalışın, dağıtmayabilirler..

ulas
25-05-2012, 20:24
ayrıca tekneyle starta doğru giderken o günkü denizin durumunu anons geçiyorlar akıntı vs..

kelalper
25-05-2012, 22:26
Biz genelde antremanda direnç için lastikle antreman yapardık. 5 metrelik lastikleri ayaklarımıza bağlar sadece kol ile yüzerek çalışırdık. Bayağı faydasını görürsün.

S.celik
25-05-2012, 22:45
Biz genelde antremanda direnç için lastikle antreman yapardık. 5 metrelik lastikleri ayaklarımıza bağlar sadece kol ile yüzerek çalışırdık. Bayağı faydasını görürsün.

lastik derken anlayamadım kusuruma bakmayın benim bildiğim bele ufak ağırlık kemeri takılıp dolphin felan çalışmak için kullanılıyor dediğinizi biraz daha açarsanız daha iyi anlayabilirim :) :o

ayrıca tekneyle starta doğru giderken o günkü denizin durumunu anons geçiyorlar akıntı vs..

evet yanımda götürücem bizimkiler kuruçeşmede bekleyecek onlarda olacak marmelat çıkanları gördüm serseme dönüyor çıktıktan sonra bir videoda gördüm :

Şimdi davetiye gelmiş kayıdım kesinleşmiş :D elemeye katılacağım onuda geçersem ki rahat geçmeyi düşünüyorum ama ne olur ne olmaz değişik seçme yöntemleri varmış :confused:

elemelerde 800 400 metre yüzmen gerek dediler ...Siz elemelere katıldınızmı ? neler oluyor elemede :soru:

ruudvan
25-05-2012, 23:28
sen bu ıstekle kımseyı bırakmazsın merak etme .basarılar

ulas
26-05-2012, 00:39
lastik derken anlayamadım kusuruma bakmayın benim bildiğim bele ufak ağırlık kemeri takılıp dolphin felan çalışmak için kullanılıyor dediğinizi biraz daha açarsanız daha iyi anlayabilirim :) :o

evet yanımda götürücem bizimkiler kuruçeşmede bekleyecek onlarda olacak marmelat çıkanları gördüm serseme dönüyor çıktıktan sonra bir videoda gördüm :

Şimdi davetiye gelmiş kayıdım kesinleşmiş :D elemeye katılacağım onuda geçersem ki rahat geçmeyi düşünüyorum ama ne olur ne olmaz değişik seçme yöntemleri varmış :confused:

elemelerde 800 400 metre yüzmen gerek dediler ...Siz elemelere katıldınızmı ? neler oluyor elemede :soru:

yok elemeye katılmadık biz ama bahsettiğiniz antremanla eleme size sıkıntı yaratmaz, Yarışta suya girdiğiniz gibi ezin geçin o kadar söyliyim yoksa millet sizi dibe çekecektir :D

CaNeR44
26-05-2012, 00:59
Yüzme yarışına ikizler damgasını vurdu CNNTurk.com (http://www.cnnturk.com/2007/spor/diger.sporlar/07/15/yuzme.yarisina.ikizler.damgasini.vurdu/376711.0/index.html)

2007 de 14 yaşındaki çocuk en erken bitirmiş helal olsun

63owen63
26-05-2012, 01:09
Boğazda akıntıya dikkat, finish le mümkün oldugu kadar geç aynı hizaya gelmeye calış, yarışın ortalarında falan direk karşıya alırsan bu sefer mesafeyle degil akıntıyla kapışmış olursun,ciddi matematiksel düşünce istiyor.. Su sogukluğuna dikkat, vücut ısısı için krem vs mutlaka kullan,

Atatürk barajında 3.5 km yüzdük, 3-4 tane milli yüzücü boğuldu, bir kaçının kalbi durdu..
normalde çok rahat 5000 , 6000 yüzenler , benim gibi amatörlerle aşık atmak zorunda kaldı.
Mümkünse yarıştan önce de bir boğaz da da antreman yap,

ulas
26-05-2012, 01:46
Yüzme yarışına ikizler damgasını vurdu CNNTurk.com (http://www.cnnturk.com/2007/spor/diger.sporlar/07/15/yuzme.yarisina.ikizler.damgasini.vurdu/376711.0/index.html)

2007 de 14 yaşındaki çocuk en erken bitirmiş helal olsun

berkay polat 1500 m. tr şampiyonu ;):D

onursumer
26-05-2012, 12:39
amator olarak elemelerden geçebilirm sanırımda işten dolayı katılabilirmiyim hiçbir fikrim yok

oğrenci olsaydım %100 şansımı denerdim en kotu tekneyle kıyıya çıkardık :D

ceco
26-05-2012, 12:43
Başarılar dilerim..

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

yaa çocukk senın etinn nee butun nee yaaa :D

S.celik
27-05-2012, 22:20
berkay polat 1500 m. tr şampiyonu ;):D

sizmisiniz :D tanıdık felanmı :D

amator olarak elemelerden geçebilirm sanırımda işten dolayı katılabilirmiyim hiçbir fikrim yok

oğrenci olsaydım %100 şansımı denerdim en kotu tekneyle kıyıya çıkardık :D

kayıt sona erdi seneye inşallah ;):)

S.celik
05-06-2012, 12:52
cumartesi ataköyde eleme oldu aranızda hiç katılan yokmu mu yarışa :D

onursumer
05-06-2012, 13:06
ben 15 temmuzda dgs ye giriceğim için başvurmadım :D aslında çok istiyordum ama şans işte aynı güne denk geldi

ulas
05-06-2012, 13:47
sizmisiniz :D tanıdık felanmı :D

kayıt sona erdi seneye inşallah ;):)

yok ben değiIim :D miIIi takım yüzücüsü kendisi

S.celik
05-06-2012, 20:00
ben 15 temmuzda dgs ye giriceğim için başvurmadım :D aslında çok istiyordum ama şans işte aynı güne denk geldi

aynen dgs denk geliyor seneye inşallah :)

yok ben değiIim :D miIIi takım yüzücüsü kendisi

Başarılı biri :) bu arada eleme komedi rakipler tırttı ama şu elemesiz olarak geleceklerde sağlam kondisyonlu rakiplerim olacak orası kesin :D

SONE-R
05-06-2012, 20:04
toplam yüzeceğiniz mesafe kaç mt?

GokhanRS
05-06-2012, 20:09

ilk mesajda 6km yazıyor okuduğum kadarı ile.

ulas
05-06-2012, 20:10

7000-7500 buIuyor

SONE-R
05-06-2012, 20:24
7000-7500 buIuyor

modifiyeli iyi bir ciğer lazım bu kadar yüzebilmek için :D

şimdiden başarılar yüzecek arkadaşa.. :)

S.celik
05-06-2012, 20:40

6500 deniyor ama akıntıyı iyi hesaplayıp sapma olmazsa 4500 gibi bir mesefa yüzülüyor akıntınında yardımı var ama terse gelirse :D büyük sıkıntı 7000 7500 e çıkabilir ulas arkadaşımızda yazmış :D

Ciğer konusunda sıkıntı tek sıkıntı ilk defa katılacak olmak geri şeylerde sorun yok :icon_tup:

SekoLive
05-06-2012, 20:49
hadi hayırlısı umarım istediğini alırsın :)

ulas
05-06-2012, 21:04
modifiyeli iyi bir ciğer lazım bu kadar yüzebilmek için :D

şimdiden başarılar yüzecek arkadaşa.. :)

aynen aynen biz bu vb. maraton yüzdüğümüz zaman sabahIarı ciğer yiyoruz :D :D

S.celik
05-06-2012, 21:36
hadi hayırlısı umarım istediğini alırsın :)

eyvallah teşekkür ederim :)

aynen aynen biz bu vb. maraton yüzdüğümüz zaman sabahIarı ciğer yiyoruz :D :D

:D:D

S.celik
02-07-2012, 16:05
Bugün sonuçlar açıklandı elemeleri geçmişim ingiliz yunan ve fransız rakibim var B grubunda :D:D Hadi hayırlısı

Murat Özcan
02-07-2012, 19:50
hep merak etmişimdir allah kolaylık versin

S.celik
02-07-2012, 21:08
hep merak etmişimdir allah kolaylık versin

eyvallah 15 temmuzda boğazın heryerinden izleyebilirisiniz :D

ulas
02-07-2012, 22:24
hadi belinize kuvvet :)

kyhn
02-07-2012, 22:34
Hadi bakalım bekliyoruz güzel haberlerini senin. Şimdiden başarılar...

S.celik
03-07-2012, 14:37
hadi belinize kuvvet :)
eyvallah :D ilk denememizi yapıcaz :D

Hadi bakalım bekliyoruz güzel haberlerini senin. Şimdiden başarılar...

sağolasın çok teşekkür ederim :icon_tup:

By_DoMiNo
03-07-2012, 14:56
Bende bir süre 25 metrelik havuzda yüzme sporu ile uğraşmıştım. Seansım 1,5 saat sürüyordu bu 1.5 saatte normal tempo hic dinlenmeden 1.5 km ile 2 km arası bir derece yapıyordum. Bu boğaziçi yarıyı tecrübeye dayanarak ortalama ne kadar sürüyor yüzmesi merak ettim. Bu sene değilde belki seneye bende katılırım diye düsünüyorum.

S.celik
03-07-2012, 15:11
Bende bir süre 25 metrelik havuzda yüzme sporu ile uğraşmıştım. Seansım 1,5 saat sürüyordu bu 1.5 saatte normal tempo hic dinlenmeden 1.5 km ile 2 km arası bir derece yapıyordum. Bu boğaziçi yarıyı tecrübeye dayanarak ortalama ne kadar sürüyor yüzmesi merak ettim. Bu sene değilde belki seneye bende katılırım diye düsünüyorum.

ben 5000 metreyi 1.17 de tamamlıyorum hauvzda.Derece yapmış bir katılımcı ile tanıştım 17 dakikayı saymayabilirsin suda dedi fakat aksi bir durum olmazsa.Çünkü havuzda dönme süreleri var akıntı yok yoğunluğa göre önündeki birini sollamak zorunda kalıyorsun.

Boğaziçi parkuru 6 km deniliyor ama bunun kanımca 3,5 4 km gibi kısmını yüzüyoruz çünkü suyun akıntısıda yardımcı oluyor ters olamadığı sürece :D

Ben seneye daha iyi hazırlanıp hedefi ilk üçe büyütücem bu sene sadece derece yapsam yeter :)