Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel mi ? Lpg mi ?
devil_berk22
24-05-2012, 21:08
Uzun zamandır geçici araçla geziyorum artık yaza girerken fiyatlar daha yükselmeden bir araç almak istiyorum. Ancak kafam biraz karışık. Aklım ve kalbim ayrı araçları söylüyor. Fd2 kasa 2010 makyajlı lpg li honda civic alıp 37-38 liraya işi bitirmek varken astra j kasa 1.3cdti lar yakıtı ve iç konsoluyla daha çok içime siniyor ancak onun fiyatı civic'e göre 8-10Bin T.L. daha fazla.. Sizce hangisi daha mantıklı ? ayda 1500-2000 km yol yapıyorum.
Skyhawk34
24-05-2012, 21:11
ben dizele yönelirdim ama illa o aracı almayada gerek yok bence farklı ucuz modellerde illa vardır işi bilenler yorum yapacaktır
Astra J CDTI bildiğin gitmiyor öle aman aman azda yakmıyor. Bakşa bir dizel model bakabilirsiniz. Astra çok ağır ve o kasaya o motor yetmiyor.
İkisi arasında kalsam Civic+LPG derim hemde param cebimde kalmış olur.
erhanarici18
24-05-2012, 21:25
hiç astra kullanmadım ama
arkadaşın dediklerine katılıyorum
dışardan bakınca bile anlaşılyo "o kasaya o motor yetmez"
ama hedefim astra almak çok güzel bi tasarım bence :)
ikiside değil bence tsi a yönel teknolojik takıl
yada yeni meg
Jön Türk
24-05-2012, 21:28
2 seçenekten bana göre mantıklı olanı civic.
aslında 0 astra sedan + lpg yada golf 1.6 +lpg de olabilir. 37 38 e iş biter hemde 0 sonuçta.
golfcu0101
24-05-2012, 21:29
arkadaşta astra dizel var uzun yolda iyi yakıt vs ama şehir içi hantal fazlası ile
devil_berk22
24-05-2012, 21:29
Astra J CDTI bildiğin gitmiyor öle aman aman azda yakmıyor. Bakşa bir dizel model bakabilirsiniz. Astra çok ağır ve o kasaya o motor yetmiyor.
İkisi arasında kalsam Civic+LPG derim hemde param cebimde kalmış olur.
astra 95hp yazılım ile 120hp ye ulaşıyormuş o güçlerde bana yeter zaten ş.içinde katolog bilgisi 5.0 yazıyor ancak 6-6.5 yaksa yine yeter bana aslında. golf, focus ve yeni i30 a baktım ancak golf ün içi ufak geldi focus nedense çok kaba geliyor i 30 larda astradan fiyat farkı olmayınca astra tek kaldı. birde sattıgım aracımda astra h idi opele bi sıcak bakıyorum o yüzden
devil_berk22
24-05-2012, 21:31
ikiside değil bence tsi a yönel teknolojik takıl
yada yeni meg
tsi lara lpg takılamıyor o yüzden tsi almam yoksa a3 1.4tsi alırım zaten
speed_emre
24-05-2012, 21:31
i30 cok guzel yenı kasası 54 e en fullu var 0 olarak 1.6 motor chıplersen cok guzel gıder yakıtıda gayet guzel. astrada guzel 2013 te 1.6 dızelı gelıyor astraya chıp sart mutlaka :D
devil_berk22
24-05-2012, 21:32
2 seçenekten bana göre mantıklı olanı civic.
aslında 0 astra sedan + lpg yada golf 1.6 +lpg de olabilir. 37 38 e iş biter hemde 0 sonuçta.
astra h kasa idi önceki aracım o yüzden alırsam yeni kasa alırım astrayı astranında yeni kasa benzinli modellerine lpg montajlanmıyor motor yapısından dolayı o yüzden mecbur 1.3 dizele mahkum bırakıyorlar:(
astraya chip tak uzun süre dızel kullanıcam dersen al bin,
honda bendede var arabayı kullandıkça rahatlığı insanı cok baglıyor(efendi kullandığın zaman)
ahmetbaha-drs
24-05-2012, 21:41
Tam full Kia Cee'd CRDI bakabilirsiniz bence başarılı bir otomobil,Astra yerine.
devil_berk22
24-05-2012, 22:01
kia ları pek beğenmiyorum nedense içi hep bi eksik geliyor
redbaron
24-05-2012, 22:02
başım ağrımasın diyorsan dizel
Ben olsam 2.el 09-10 ispanya üretimi esp'li cam tavanlı megane III alırım..Kendim kullanıyorum , sıfır kronik sorun , ekonomik , yazılımla ister 135 ps ister dumanlı 155 ps ...
drummer582
24-05-2012, 22:13
dizel almak daha mantıklı ki zaten yıllık yaptığın km dizele uygun...ancak astra 1.3cdtı yerine daha mantıklı dizeller tercih edebilirsin.ben olsam jetta düşünürüm
Low-Rider
24-05-2012, 22:13
başım ağrımasın diyorsan dizel
Baş ağrıtıcak bir yanı yok merdiven altı montaj yaptırılmadığı sürece.
redbaron
24-05-2012, 22:19
Baş ağrıtıcak bir yanı yok merdiven altı montaj yaptırılmadığı sürece.
ya orası öyle tabiki ama lpg li de çok kullandım.en pahalı italyan kitlerinden taktırmıştık marmara bölge bayinde. gerek benzinden gaza geçerken titremesi çok nadirde olsa stop etmesi , gerek her mevsim ayar gerektirmesi , arıza ışığı yakması ve sıkı sık lpg filtresinin kirlenmesi insanın canını sıkıyordu. meşhur teleflex i kullanmadım belki onda öyle değildi ama diğer kitlerde bu küçük sıkıntılar hep var. çok büyütcek sorunlar olmasada sorunsuz değil.
Low-Rider
24-05-2012, 22:21
Valla bahsettiğin sorunlardan bir tanesi gaza geçerken titremesi lpg bujisi taktığımdan beri hiç olmadı tamamen kesildi,ayar arıza ışığı vs olmadı filtrede bakımdan bakıma zaten.
Benim kit öle 2-3bin tl'liklerden de değil kendi halinde lovato:)
redbaron
24-05-2012, 23:00
Valla bahsettiğin sorunlardan bir tanesi gaza geçerken titremesi lpg bujisi taktığımdan beri hiç olmadı tamamen kesildi,ayar arıza ışığı vs olmadı filtrede bakımdan bakıma zaten.
Benim kit öle 2-3bin tl'liklerden de değil kendi halinde lovato:)
siz şanslıymışsınız demekki montajı yapanlar bu işi çok iyi biliyormuş yada bana denk gelmedi, birde genelde bu sorunlar var .sizin başınıza denk gelmemiş olabilir , araçtan aracada durum değişiyor.çok yakan bir araca lpg taktırırım,lpg antipatim yok ama imkanım varsa dizeli yeğlerim.
Cliosportve
24-05-2012, 23:03
Bana göre dizelin daha artı yönleri var
LPG li araç alışveriş merkezlerinde bile girişi yapılamazken
Nasıl rahat edilcek
Low-Rider
25-05-2012, 09:46
siz şanslıymışsınız demekki montajı yapanlar bu işi çok iyi biliyormuş yada bana denk gelmedi, birde genelde bu sorunlar var .sizin başınıza denk gelmemiş olabilir , araçtan aracada durum değişiyor.çok yakan bir araca lpg taktırırım,lpg antipatim yok ama imkanım varsa dizeli yeğlerim.
Tabi ki imkan dahilinde her zaman dizel daha mantıklı benimde tercihim o yönde olur.
coolvtec
25-05-2012, 10:59
hem 1.3 dizel fiorino kullandım hem de şu an tüplü otomatik jazz kullanıyorum.
dizeli turbo altı iğrennç, ne güç var ne tork var. çok sakin gidersen baya bi ekonomik. ama gücü zayıf olduğu için biraz hızladınmı tüketim artıyor ama 120-130 çok hızlansan da fazla artmıyor şehirler arası, bu iyi:) şehir içi o kadar da az yakmıyor. dizel alınacaksa en az 1500-1600cc alınmalı bence.
tüplü jazz. fiorinodan daha hızlı ve sert kullanmama rağmen bana km maliyeti fiorinodan daha az diyebilrim. ful şehir içi ortalamam 8lt gaz. ayrıca altlar çok dolu, alt tork çok iyi, adama yokuşlarda falan hammal etmiyor. atiker taktırdım ve maşallah hiç bir sorun yaşamadım. araba da 155.000km de.
firorinoyu sıfır almaıştım ve ha bire servise gir gına gelmişti gerek zaman gerek masraf olarak en az 300-500 arası tutuyor bakımları her 10k da bir. alacağın arabanın rutin bakım maliyetlerini de öğren. kaç km de servise girdiğini öğren. jazz yağ su değitir yallah :)
bir hondacı olarak civic +tüp daha mantıklı geliyor bana, ya da 1.6d volvo s40, veya ford focus olabilir.
metinmb407
25-05-2012, 11:02
Benzin+LPG.
BlackEmperor
25-05-2012, 11:06
amaç rahatca gezmek ise performans bu kadar dert edilmemeli, astra 1.6 olsa fiyatı 60 dan aşağı olmaz bence bırazcık mıncıklamayla 110+bg cok rahat elde edilir o zamanda gayet yeterli performansı olur. İç atsarım olarak suan bu sınıfta en yenı modeller dahil daha güzeline denk gelmedim. ufak dokunuşlarla jant+yay vs derken keyifle binilir.
tsi lara lpg takılamıyor o yüzden tsi almam yoksa a3 1.4tsi alırım zaten
Zaten lpg ye gerek yokki 8 lt yakicaksin cok degil.ama ayda okadar km yapiyosan benzin alma dizel al reno olsun hem gider hem az yakar. 1.3 motor nedir ya zaten yokusta kalkiyomu o araba?
devil_berk22
25-05-2012, 11:55
dizeli turbo altı iğrennç, ne güç var ne tork var. çok sakin gidersen baya bi ekonomik. ama gücü zayıf olduğu için biraz hızladınmı tüketim artıyor ama 120-130 çok hızlansan da fazla artmıyor şehirler arası, bu iyi:) şehir içi o kadar da az yakmıyor. dizel alınacaksa en az 1500-1600cc alınmalı bence.
tüplü jazz. fiorinodan daha hızlı ve sert kullanmama rağmen bana km maliyeti fiorinodan daha az diyebilrim. ful şehir içi ortalamam 8lt gaz. ayrıca altlar çok dolu, alt tork çok iyi, adama yokuşlarda falan hammal etmiyor. atiker taktırdım ve maşallah hiç bir sorun yaşamadım. araba da 155.000km de.
firorinoyu sıfır almaıştım ve ha bire servise gir gına gelmişti gerek zaman gerek masraf olarak en az 300-500 arası tutuyor bakımları her 10k da bir. alacağın arabanın rutin bakım maliyetlerini de öğren. kaç km de servise girdiğini öğren. jazz yağ su değitir yallah :)
bir hondacı olarak civic +tüp daha mantıklı geliyor bana, ya da 1.6d volvo s40, veya ford focus olabilir.
değerli bilgilerin için teşekkürler abi. volvoya baktım fiyatı çok uygun ancak 2.eli hızlı bir araç değil o yüzden eledim, focus'ta düşük ihtimal olmasına ragmen halen aklımda var.
devil_berk22
25-05-2012, 11:56
sadece 2 tane araç yazdım ancak aklınızda bu fiyatlara yakın başka araçlar varsa önerilerinizi beklerim.
2010 model focus titanium kullanıyorum lpg ile benzin çalıştırma dahil 24 krş yakıyorum çok güzel araç tavsiye ederim . aynı aracın dizelide var bizde 28-30 krş yakyor çekiş olarak sadece dizelde tork var başka bişey yok aradaki farka değmez. focus titanium + lpg öneririm ben (lpg kiti landi renzo çok uyumlu)
mmged_jan
25-05-2012, 13:32
lpg yi eğer kullanmayı biliyorsan çok rahat edersin düzgün bir lpg sistemi ve bir kaç tavsiye ile çok rahat edersin ben dizel hyundai mi satıp şuan tüplü otomatiğe geçmeye çalışıyorum otomatik vites kullanmazdım ben mesela ama bir kaç püf noktasını gördüm sıçak bakıyorum şimdi sende lpg ye geç alışırsın benzin yükseliyor yarnı öbürgün dizelinde yükselmeyeceği ne *****
ayrıca tüp olsun dizel olsun hyundai era gerçekten çok iyi araba az yakıyor iyide kaçıyor fiyatıda çok uygun tavsiye ederim güvenlikleri düşük teneke falan deniliyor hiç öyle değil 1.6 style kasasında 10 hava yastğı abs falan hepsi var 1.4 kasalarına çift hava yastığı abs mevcut
Neden KIA CEE'D dusunmuyorsunuz kı ? daha yenı akrabam aldı cok guzel ve cok da tutumlu... hemde o fıyatlara 0 km alabılırsınız.. mantıklısı bence bu..
İbrahim33
26-05-2012, 20:20
Tabikide dizel :) ama1.3 motorlu eşek astraya o parayı kesinlikler vermem.o paraya yeni focus bravo veya golf bakarım...
Emre Akçay
26-05-2012, 21:00
Kia Cee'd. Tercih edilirse Pro_Ceed :)
İbrahim33
27-05-2012, 01:30
abi 1.3 dizel kullanırsan tabi gıcık alırsın dizelden :) sen hele bi 2.0 dizel mondeo passat veya 1.6 120 hp bravo kullan gör bak dizel araç nasıl atak ve seri...
1500-2000km yapıyorsan dizel derim ama 1.3 mjetten uzak dur bence.
O ağırlıktaki bir otomobilde facia oluyor.
KIA Pro Ceed tavsiye ederim ben de, KIA'ya karşı benim de önyargılarım vardı alıp kullanmaya başladığım günden beri hepsi yok oldu ve tavsiye ediyorum herkese.
Parasını sonuna kadar hakeden bir otomobil, doluluk anlamında da ötekilerden inan hiçbir eksiği yok fazlası var. Motor zaten 1.6 CRDI yazılımla 150-160hp olursun, şehiriçi 5 litrelerde gezersin.
1.3 Multijeti bi at kafandan :) Corsa Sport vardi Ozgun'e de yazilim yaptirdim 120-130 HP civarindaydik ama DIZELDE HACIM HER SEY. :) 90 hp'lik 1.6 Polo'mdan cok daha memnunum 120'lik 1.3 dizele gore, hicbir sekilde degismem ne sehir icinde ne disinda.
Ama soyle bir sey var, LPG olsun bizim olsun, benzinli araci da dizele degismem. Sehiricinde devir bandi derdin yok, vites dusureyim de aman toparlasin titremesin stop etmesin derdin yok. Su an idarelik kullandigim 1.2 benzinli Symbol bile sehiricinde o kadar huzura erdirdi ki beni :D
Aracimi satiyorum ben de su an benzinli hacimli bisey alip LPG'yle devam edicem. Babamin E320'sini 45bin km'den beri LPG'yle kullaniyoruz, 134binde araba su an, muhtesem bir sey bence. Alacagim arabaya da ayni yerden LPG taktirip huzurla binme umudundayim Allah nasip ederse. (Yer Bostanci Sanayi'de Cetinsay Otogaz. Kime sorsan gosterir)
LPG'yle daha giremedigim AVM olmadi, Mercedes'le, Alfa 156'yla, Ford Focus'la, hicbir sehirde, hicbir AVM'de hooop hemserim demediler :)
devil_berk22
27-05-2012, 18:34
2010 model focus titanium kullanıyorum lpg ile benzin çalıştırma dahil 24 krş yakıyorum çok güzel araç tavsiye ederim . aynı aracın dizelide var bizde 28-30 krş yakyor çekiş olarak sadece dizelde tork var başka bişey yok aradaki farka değmez. focus titanium + lpg öneririm ben (lpg kiti landi renzo çok uyumlu)
eğer uygun temiz bir focus bulursam dizelini düşünüyorum chip ile güzel güçler verebiliyor bilgileriniz içinde teşekkürler
devil_berk22
27-05-2012, 18:36
lpg yi eğer kullanmayı biliyorsan çok rahat edersin düzgün bir lpg sistemi ve bir kaç tavsiye ile çok rahat edersin ben dizel hyundai mi satıp şuan tüplü otomatiğe geçmeye çalışıyorum otomatik vites kullanmazdım ben mesela ama bir kaç püf noktasını gördüm sıçak bakıyorum şimdi sende lpg ye geç alışırsın benzin yükseliyor yarnı öbürgün dizelinde yükselmeyeceği ne *****
ayrıca tüp olsun dizel olsun hyundai era gerçekten çok iyi araba az yakıyor iyide kaçıyor fiyatıda çok uygun tavsiye ederim güvenlikleri düşük teneke falan deniliyor hiç öyle değil 1.6 style kasasında 10 hava yastğı abs falan hepsi var 1.4 kasalarına çift hava yastığı abs mevcut
şuanda ilk sahibi olduğumuz accent admire kullanıyorum araç genel olarak güvenlik duygusunu vermiyor 1-2 defa era da kullandım ancak memnun olmadım hyundaide tek baktığım araç yeni i30 lar ancak onlarda o fiyatı hak ediyormu bilmiyorum
devil_berk22
27-05-2012, 18:42
Neden KIA CEE'D dusunmuyorsunuz kı ? daha yenı akrabam aldı cok guzel ve cok da tutumlu... hemde o fıyatlara 0 km alabılırsınız.. mantıklısı bence bu..
Kia Cee'd. Tercih edilirse Pro_Ceed :)
1500-2000km yapıyorsan dizel derim ama 1.3 mjetten uzak dur bence.
O ağırlıktaki bir otomobilde facia oluyor.
KIA Pro Ceed tavsiye ederim ben de, KIA'ya karşı benim de önyargılarım vardı alıp kullanmaya başladığım günden beri hepsi yok oldu ve tavsiye ediyorum herkese.
Parasını sonuna kadar hakeden bir otomobil, doluluk anlamında da ötekilerden inan hiçbir eksiği yok fazlası var. Motor zaten 1.6 CRDI yazılımla 150-160hp olursun, şehiriçi 5 litrelerde gezersin.
kia ların özellikle motorunu çok beğeniyorum güçlü ve yakıt tüketimi çok az ancak kia nedense bana hep uzak geliyor iç mekan olarak pek hoşuma gitmedi ve sıfır almak istemiyorum çünkü max kullandığım süre 2 sene ve satarkende ciddi zarara sokar.
devil_berk22
27-05-2012, 18:51
1.3 Multijeti bi at kafandan :) Corsa Sport vardi Ozgun'e de yazilim yaptirdim 120-130 HP civarindaydik ama DIZELDE HACIM HER SEY. :) 90 hp'lik 1.6 Polo'mdan cok daha memnunum 120'lik 1.3 dizele gore, hicbir sekilde degismem ne sehir icinde ne disinda.
Ama soyle bir sey var, LPG olsun bizim olsun, benzinli araci da dizele degismem. Sehiricinde devir bandi derdin yok, vites dusureyim de aman toparlasin titremesin stop etmesin derdin yok. Su an idarelik kullandigim 1.2 benzinli Symbol bile sehiricinde o kadar huzura erdirdi ki beni :D
Aracimi satiyorum ben de su an benzinli hacimli bisey alip LPG'yle devam edicem. Babamin E320'sini 45bin km'den beri LPG'yle kullaniyoruz, 134binde araba su an, muhtesem bir sey bence. Alacagim arabaya da ayni yerden LPG taktirip huzurla binme umudundayim Allah nasip ederse. (Yer Bostanci Sanayi'de Cetinsay Otogaz. Kime sorsan gosterir)
LPG'yle daha giremedigim AVM olmadi, Mercedes'le, Alfa 156'yla, Ford Focus'la, hicbir sehirde, hicbir AVM'de hooop hemserim demediler :)
astranın en çok hoşuma giden yanı iç konsolu aslında ancak fiyatı ve motoru beni başka araçlara bakmaya zorluyor :( hadi chip yaparım falan diye kendimi kandırmaya çalışıyorum ancak her aracın bi sınırı var ve astra da motor konusunda bütün hayallerimi başlamadan bitirimeye yetiyor. şu zamana kadar hiç dizel araç almadım her niyetlendiğimde son anda vazgeçiyorum ancak bu sefer durum farklı gelirimin büyük kısmı benzine gitsin istemiyorum hem kaliteli, hemde az yakan bir araç var şuan zihnimde önceki sayfada lpg li araçları otoparka almıyorlar yazmıştı bi arkadaş sende şuan alıyorlar diyosun zaten kafam karışık iyce arap saçına döndü tüm düşüncelerim:D
Low-Rider
27-05-2012, 23:30
LPG'li araçları zaten almıyorlar ama simir tank takarsan girersin her yere onu yazmış Tarık:D
LPG'li araçları zaten almıyorlar ama simir tank takarsan girersin her yere onu yazmış Tarık:D
Tabi canim, hayvani tanklar zaten cok gereksiz bence eger aracta stepne yeri varsa. He yoksa da araya kontraplak konup bagaj dosemesiyle kaplanir, yine gizlenir cok da kullanisli olur. Sedan araclar icin gecerli tabi bu cozum de :D
Ama bence LPG, dizelden cok daha mantikli su anda :)
astranın en çok hoşuma giden yanı iç konsolu aslında ancak fiyatı ve motoru beni başka araçlara bakmaya zorluyor :( hadi chip yaparım falan diye kendimi kandırmaya çalışıyorum ancak her aracın bi sınırı var ve astra da motor konusunda bütün hayallerimi başlamadan bitirimeye yetiyor. şu zamana kadar hiç dizel araç almadım her niyetlendiğimde son anda vazgeçiyorum ancak bu sefer durum farklı gelirimin büyük kısmı benzine gitsin istemiyorum hem kaliteli, hemde az yakan bir araç var şuan zihnimde önceki sayfada lpg li araçları otoparka almıyorlar yazmıştı bi arkadaş sende şuan alıyorlar diyosun zaten kafam karışık iyce arap saçına döndü tüm düşüncelerim:D
Evet ic mekana, dis tasarima falan aldanip alirsin ama dizel dedin mi 1.5'tan asagi olmayacak kesinlikle. Kisisel yorumumdur ama sonuna kadar da savunabilirim yani :)
İkiside aynı hesap hemen hemen.
Çok km yapan için 300 km de bir LPG istasyonuna gitmek sıkıntı yaratıyor belli zamandan sonra dizelde o sorun yok doldur depoyu 750 800 km git.:)
Dayımda 1.6 focus var brc li benzinle beraber tam 25krş yakıyor benim arabam 1.4 dizel 5,5 litre yakıyorum 20-21 krş.
BthnKrkt
28-05-2012, 09:53
Evet ic mekana, dis tasarima falan aldanip alirsin ama dizel dedin mi 1.5'tan asagi olmayacak kesinlikle. Kisisel yorumumdur ama sonuna kadar da savunabilirim yani :)
Astra 1.9 olsun bizim olsun:D Hem güçlü hem hesaplı:) Benimde hiç vites derdim yok:D titredi yok vites düş yok:D
1.5 dci 105likler kurtarıyor yani değilmi hocam :D
1.5lar evet daha tatminkar genel olarak, Dou'nun Megane'da tecrube etme sansim olmustu mutlu etmisti :)
1.9 olursa "dadından yinmez" durumu oluyo tabi :D