PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mini R53 kullanıcılarına soru?

Yeşil R53
25-05-2012, 11:01
Öncelikle merak ettiğim konu şunlar r53 te tercih ettiğiniz balata markası disk modeli ve iyileştirme ne şekilde yapılabilir fren konusunda memnun oldugunuz olmadıgınız ayrıntılar nelerdir??
Diğer bi konu ise buji ne sıklıkta değiştirir ve hangi marka tercih edersiniz?
Kutu içi filtre deneyen varmı performansa bir faydası olurmu olmazmı mesela kutu içi İTG filtre açık olanını daha önce kullanmıştım çok başarılıydı şimdi kutu içersinde faydası ne şekilde olur??
Birde ince yakaladıgınız ayrıntılar varmı R53 olarak şu olursa böyle şunu denerseniz böyle olur diye püf noktaları?

Vereceğiniz tavsiyelerde fiyat ve yer adı belirtirseniz hem bana hemde diğer kullanıcılara yardımcı olmuş olursunuz...

Yeşil R53
26-05-2012, 10:38
Yokmu 2005 cooper s kullanan

Yekta
26-05-2012, 15:27
ebc oluklu fren diski ve yellow stuff balata alabilirsin en makul iyileştirme bu olur. veya çıkma r56 fren kaliperi bulunabilirse r53 jcw ve gp ler ile aynıdır onları da takabilirsin birebir oturur ama yeni disk balata ve fren hortumu almak gerekir. orjinallerin en kötü yanı çok çabuk şişmesi, ebc ile bir miktar azalıyor bu sorun. çelik fren hortumu ve dot5.1 hidrolik ile de desteklenebilir.
itg nin filtreleri iyidir alınabilir, ama açık tip alırsan hem ses olarak hem performans olarak daha tatmin edici olur :) alta,m7,cravenspeed vs gibi markalara bakabilirsin veya custom da yapılabilir gayet basit pek bir alternatif yok zaten yer ve şekil olarak :)
orjinal bujiler 4 tırnaklı platinyum ngk bkr6equp, 20 binde bir değiştirebilirsin istersen bir derece daha soğuk olan jcw-gp bujisi alabilirsin bkr7equp.

Yeşil R53
30-05-2012, 02:46
Bujileri pc ye bagladik bgun degerleri duzgun cikti bikac duzeltme yaptik lambda sensorunden degisim oldu ama bujiyle kablolari onumuzdeki ay degiscez. Frenlere girmicem arabayi bastim yol tutusu ve frenlemesi daha saglikli oldu. Tesekkurler ilgine