PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio II Yay Yardımı

güneşbalkan
26-05-2012, 09:12
Merhaba forum sakinleri 2001 model 1.4 clio'm için 5cm yada yeterli düşüklüğü sağlıyıcaksa daha azda olabilir.yay önerilerini bekliyorum.şöyle bir ricam var bi çok kişi eibach diyicektir ancak eibach harici konforu çok etkilemeyecek fiyat olarak eibach'tan daha uygun bi marka var mı?asıl amacım bunu öğrenmek.cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim

Cliosportve
26-05-2012, 09:17
FK var
Daha uygun fiyatlı
Aynı düşüklüğü sağlar 6-4 cm likleri
Aynı konfora yakın
Ama Eibach kadar yol tutmaz (FK ların coğu orjinal olmadıgı için)

CRX
26-05-2012, 09:20
vogtland 5cm lik kesinlikle, 3 yıldır babamın aracında kullanıyoruz çok konforlu, düşüklüğüde çok iyi, 40.000 km yaptı adam :)

Cliosportve
26-05-2012, 09:22
vogtland 5cm lik kesinlikle, 3 yıldır babamın aracında kullanıyoruz çok konforlu, düşüklüğüde çok iyi, 40.000 km yaptı adam :)

Voglant mor renklilerden mi ?

CRX
26-05-2012, 09:29
Voglant mor renklilerden mi ?

sanırım mordu, taktıralı çok olduğu için tam hatırlayamıyorum, kendi araçlarıma taktığım yayların rengiyle birbirine girdi düşününce hepsi şu an :) çukur tümsek falan hiçbirşeye dikkat etmeden araç süren biri babam buna rağmen hiç sıkıntı çıkarttırmadı

CRX
26-05-2012, 09:31
sanırım mordu, taktıralı çok olduğu için tam hatırlayamıyorum, kendi araçlarıma taktığım yayların rengiyle birbirine girdi düşününce hepsi şu an :) çukur tümsek falan hiçbirşeye dikkat etmeden araç süren biri babam buna rağmen hiç sıkıntı çıkarttırmadı

renk olarak kırmızıya yakın bir serisi varsa vogtlandın o da olabilir

Cliosportve
26-05-2012, 09:33

Voglantın Mor rengi ise 3.5 luk oluyor
Çok konforludur Voglantlar :)
Ama ikinci elini aramak samanlıkta iğne aramaya benziyor
1 ay evvel 180 TL ye satmıştım voglantları

güneşbalkan
26-05-2012, 10:05
benim derdim eibach'ın fiyatına oranla düşük fiyat,en az seviyede konfor kayıbı

selimvarli
26-05-2012, 18:44
fk 5 cm kullanıyorum 1.6 sportumda. çakmalardan. bana çok sekiyor gibi geldi zıpzıp gidiyoruz. eibach orj al kafan rahat olsun.ben şimdi keşke eibach alsaydım diyorum. birazda titizim çekiniyorum kırılırmı ne olur diye. paraya kıyıp eibach diyorum ben.:icon_tup:

güneşbalkan
26-05-2012, 19:09
aracın bi fotoğrafı var mı acaba görsek şöyle bi ne kadar düşümüş

selimvarli
26-05-2012, 20:37
bu kadar düşüyor, ilk taktığında daha havada kalıyor 1-2 güne iyice oturuyor.arkalar 2 buçuk parmak giriyo araya. önlere 3 parmak gibi. anlıyacağın 3- 3 buçuk cm basıyo max. ama 4 kapıda ne olur bilemem bir fark yaratırmı.Ben güvensizliği ve sekmesi dışında bir sorun yaşamadım henüz inş.da yaşamam sadece orj olmadığı için içimde korku var. takarkende inceledim pek kaliteli birşey değil.üzerinde hiç bir şey yok demiri boyamışlar kutuya koymuşlar :D
http://www.hizliupload.com/di-FHEC.jpg

Oznsrl
26-05-2012, 21:53
clio 2 de en çok düşüren apex dye biliyorum ama konforu v.b nasldr fikrm yk

güneşbalkan
27-05-2012, 16:52
bu kadar düşüyor, ilk taktığında daha havada kalıyor 1-2 güne iyice oturuyor.arkalar 2 buçuk parmak giriyo araya. önlere 3 parmak gibi. anlıyacağın 3- 3 buçuk cm basıyo max. ama 4 kapıda ne olur bilemem bir fark yaratırmı.Ben güvensizliği ve sekmesi dışında bir sorun yaşamadım henüz inş.da yaşamam sadece orj olmadığı için içimde korku var. takarkende inceledim pek kaliteli birşey değil.üzerinde hiç bir şey yok demiri boyamışlar kutuya koymuşlar :D
http://www.hizliupload.com/di-FHEC.jpg

valla iyi oldu bu.fk düşünüyordum ön yargıma rağmen ama artık komple vazgeçtim fk'dan

selimvarli
27-05-2012, 18:06
boşver fk falan girme hiç, benim içim rahat etmiyor şahsen biraz daha bekle gerekirse para biriktirip eibach falan al.

murat_ileri
27-05-2012, 18:35
fk yaylar haricinde amortisörlerde herhangibir işlem varmı? önler fazla düşük geldi bana. bu arada bende eibach 5cm sportline var. resimlerde gördüğünle neredeyse aynı düşüyor ama konfor olarak çok iyi söylemedikçe binen hiç kimse arabada yay olduğunu anlamıyor:)

selimvarli
27-05-2012, 18:58
hayır hocam hiç bir işlem yok, bulmuşken sorıyım fk ları bende değiştireceğim eibachle öneriyormusunuz 5cm sportline almayı düşünüyorum bende. bende konfor namına bir şey yok malesef o yüzden sıkıntılıyım.fazla düşmesi önemli değil aşağı yukarı bu kadar insin yeter benim için. örneğin bir tümsekten geçtiniz araba sekiyormu ? birde şu sportline ve diğer modeliyle alakasını çözemedim hala :D sportline 5 cm mi oluyor acaba

murat_ileri
27-05-2012, 23:04
sportline için kesinlikle öneririm taktığın zaman oemllerle bindiğini zannedersin. pro kit daha yumuşak ve yüksek olduğu için yollar aşırı derecede bozuksa kullanabileceğin bir yay ama direksiyon refleksi fazla yatmaya müsait sportline ise tam kararında. senin aracına bakarak önler şuanda daha düşük diyebilirim eibach sportline taktığında araç yere tam paralel duruyor arka ile aynı yükseklikte ön ise 1-2 cm daha yukarıda.

son olarak 50 - 100 lira için canınızı riske atmayın, fiyat yüksek geliyorsa 2. el sabrederseniz bulursunuz.

se_RC_an
28-05-2012, 00:45
ben apex 5 cm kullanıyorum bide koni var önlere parmak girmiyor araba konilerden dolayı sert ama sadece yayla sert olucagını zannetmiyorum benim araçtada bu kadr düşürdü yol tutuş konusunda ne kadr fark oldu bilmiyorum ben direk konilerle taktım fakat koni ve yayı taktıktan sonra çok değişti virajlarda gaz kesmeden dönüyosun sadece hızlı grilen virajda tumsek varsa biraz sekiyo :) oda olucak artık
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-256571/305805_10150343922389313_1081244305_n.jpg
http://hizliresimyukle.com/showoriginal-256574/320643_10150343922149313_518464312_7589740_3258946 65_n.jpg

Vlkn
28-05-2012, 00:47
Çanaklardan aldırsana yay alıcağına. bi sıkıntı olmaz. güzel bir amartisör'cüde yaptırabilrisin.

murat_ileri
28-05-2012, 02:19
Çanaklardan aldırsana yay alıcağına. bi sıkıntı olmaz. güzel bir amartisör'cüde yaptırabilrisin.

yol tutuşu için mi alçaltmak için mi, eğer yol tutuşu içinse arabada sert virajlarda kafadan kayma eğilimi göstermeye başlıyor (en azından benim karşılaştıklarımda bu şekilde sonuç aldık) sizin yaptırdığınız uygulama varsa deneyimleriniz paylaşırsanız sevinirim.

selimvarli
28-05-2012, 10:49
sportline için kesinlikle öneririm taktığın zaman oemllerle bindiğini zannedersin. pro kit daha yumuşak ve yüksek olduğu için yollar aşırı derecede bozuksa kullanabileceğin bir yay ama direksiyon refleksi fazla yatmaya müsait sportline ise tam kararında. senin aracına bakarak önler şuanda daha düşük diyebilirim eibach sportline taktığında araç yere tam paralel duruyor arka ile aynı yükseklikte ön ise 1-2 cm daha yukarıda.

son olarak 50 - 100 lira için canınızı riske atmayın, fiyat yüksek geliyorsa 2. el sabrederseniz bulursunuz.

teşekkürler, düşüklükten yana problemim yok sadece konfor açısından sıkıntılıyım ve çok sekiyor.benim fk kadar inse yeter bana.

murat_ileri
29-05-2012, 00:35
yarın müsait olursam resimleri çekip buraya eklerim

Cliosportve
29-05-2012, 00:39
clio 2 de en çok düşüren apex dye biliyorum ama konforu v.b nasldr fikrm yk

Bir arkadaş Clio Rs inde sadece sarı APEX kullanıyordu + Orjinal amortisörlerlen
Çok sert gidişi vardı o şekilde
Koni veya orjinal bence APEX başlı başına sert yay
Hee düşürüyor adam gibi o ayrı :)

se_RC_an
30-05-2012, 11:49
bende apex kullanıyom koniler en yumusakta olmasına ragmen yoldakin ufak bozuklugu net biçimde hissediyosn gerçi bn memnunum ama arabayla gezdiklerim pek öyle demiyo çok ser bu ne böyle diye tepki alıyom :)