PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzos cezası.

Sayfa : 1 [2]

Ertekin
08-06-2012, 01:54
Yarın servise gidip danışıcam.

murat_ileri
08-06-2012, 02:19
bence pek düşünme. bu polis o arkadaşa ağır küfür ettiği için suratını dağıttı o polisin. ve olaya görgü tanıkları yani halk şahit olunca, şahitler var diye geri vites yaptı adam.

yoksa iyi ceza yerdi küfür etmediği halde vurmuş olsaydı. olay haklı olduğu için geri vites yapıldı.

hakkınızı adam gibi aramak yerine neden kendizi zor duruma düşürmeye niyetlisiniz, madem bu insanlardan bu tavırlardan şikayetcisiniz o zaman elinizi kaldırmayıp gerekli şikayetleri yapacaksınız. o adam işinden olmasada iyi bir ceza alıp aklı başına gelir. böylece kurumda bu tür insanlardan arınmış olur.

murat_ileri
08-06-2012, 02:21
Yarın servise gidip danışıcam.

adanada bu sorun çığrıgından çıktığından dolayı evo ve subarular adanaya gelir gelmez servisten belge alıyor. egzos başlığı varsa cezayı mutlaka yediğin bir memleket ama dişli çıkıp hakkını adama akıllı arayabilirsen bırakıyorlarda.

GokhanRS
08-06-2012, 02:26
hakkınızı adam gibi aramak yerine neden kendizi zor duruma düşürmeye niyetlisiniz, madem bu insanlardan bu tavırlardan şikayetcisiniz o zaman elinizi kaldırmayıp gerekli şikayetleri yapacaksınız. o adam işinden olmasada iyi bir ceza alıp aklı başına gelir. böylece kurumda bu tür insanlardan arınmış olur.

bu polise girişme olayının benle uzaktan yakından alakası yok. başkasının başına gelmiş bir olay biz sadece gelişmeleri izledik. ve hiç bir şekilde tasvipde etmiyorum.

ama adamın anasına küfredilmiş. yani o anki sinirle bunu yapmış olmasından dolayıda hiç bir şekilde o yumrukları atan adamı ben ayıplayamam.

yani böyle küfür v.s gibi olaylar olmadıkcada (aslında olsa bile) ben polise el kaldırılmasına karşıyım. ancak adama ne diyim? niye yaptın diyemem. açıkcası karşındaki sana küfretse bu adam polismi yoksa temizlik işçisimi diye ayırt edermisin sinirine hakim olabilme konusunda.

murat_ileri
08-06-2012, 02:32
gökhan yanlış anlamışsın beni senin şahsına değil konuyu sen yazdığın için alıntı yaptım, evet ikimizde aynı düşünceye sahibiz. herkese göre değişir kimi daha sabırlıdır kimi barut gibidir, çizgiyi geçtikten sonra zaten kimse sen neden yaptın demez.

mevlut-S
28-06-2012, 19:13
Öncelikle geçmiş olsun. ama bence kullandığınız üslüp biraz daha hoş olabilir. sonuçta bütün polisler aynı değil ve sizin polise karşı olan tutumunuz da çok önemli oluyor. işin şu boyutu da var ki bizim davranışımız ne olursa olsun bu cezayı yazmak o adamların hakkı eksoz varsa. benim kendi arabamda da eksoz olmasına rağmen bazen trafikte yanımdan öyle araçlar geçiyor ki küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum. ben şimdiye kadar hiç bir zaman hiç bir polise atar gider yapmadım. bi çok kez çevirdiler ama tatlı dille ricayla minnetle sıyrıldım. bir keresinde üzerimde lise formam varken öğlen yemek arasında arkadaslarla yemeğe okulun dışında yiyelim dedik ve tekrar okula dönerken polis cevirdi. arabada ehliyeti olan bir kişi bile yok. bende A2 ehliyet var :) camlar filmli eksoz var vs. polisle yaklaşık 20 dk muhabbet ettik ben özür diledim o daha dikkatli olmam konusunda uyardı filan derken gülüşerek ayrıldım yanından. aynı şekilde ehliyetim yokken gece çevirmeye girdim. polise durumu anlattım. kardeşim acıktığı için ona dürüm almaya cıktım dedim. ehliyetini alana kadar pek çıkma trafiğe dedi. filmleri sökersen senin için daha iyi olur dedi vs. en son geçen hafta istanbulda başıma geldi. beylerbeyi sarayının önündeki kavşaktan dönüp üsküdar sahile gidecektim kandil gecesi çevirdiler. araçtan indirdiler alkol muayenesi için üfleteceklerdi. güldüm bu gece kandil kandiliniz mübarek olsun abi dedim. o da "kandil ama biz 3 tane alkollü aldık senden önce" dedi. üfledim tabi ki çıkmadı profil filan evraklar verdi bana tekrar. yapmam gereken baska bişey var mı diye sordum. camlarda film var ama istersen söktür dedi.
yani demem o ki: siz polise nasıl yaklasırsanız o da size genelde (her zaman değil tabi ki) öyle yaklasıyor. sonuçta o insanlarda saatlerce orada çeşitli kişilikte insanlarla yüz yüze kalıyor ve görevini yapıyor. önceki sayfalarda polis bi abimizin dediği gibi 5 parmağın 5i de bir olmuyor tabi ki. ama unutmamak lazım yasal olarak bu cezayı yazmak onların hakkı. ve biz bu modifiyeye gönül verdiysek kahrını da çekmemiz gerek. kafanızı şişirdim ve bu yorumu okuyacak pek kimse de çıkmaz biliyorum :)