Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Corsa 1.4 Comfort - 1.7 DTI
Opel Corsa 1.4 Comfort - 1.7 DTI
Genel olarak vanların sonradan çevirme olması dışında farklar yok,
vanlar fiber olarak birde comfort ekipmanları ile otomobile çevriliyor diye biliyorum
dizel olanı mı tercih etmeliyim benzin+lpg olanı mı
yaşayana bilecek kronik sorunlar neler
yakıt ve vergi konusunda eş değer rakamlara sahipler sanırım
bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
mmged_jan
27-05-2012, 14:33
corsa yerine getz tavsiye ederim ama bende bir ara corsa düşünüyodum notlarımı bulup paylaşacağım
corsalar ağlam araçtır 1.7 lerinin ses yalıtımı konusunda sıkıntıları var 1.4 ler konusunda pek bir malumatım yok ama araştırmalarımda kimi çok sorunlu diyor
kimi rahat araba diyor sorun yaratmaya başlamamış bir araç bulmalısınız
http://www.auto-data.net/images/f0/big6620.jpg
getzlere gelirsek 5 yıl garantide olan bir araç alırsanız gönlünüz ferah olur gideri çok iyi bir araç ama normalin bir tık üzerinde yaktığını söylüyorlar benzin+lpg ile çoook rahat edersiniz bence bir inceleyi
1.4 benzin + lpg derim ben ferit açıkçası ikisi arasında seçim yapacak olsam.
çok daha temizi bulunabiliyor çünkü ve dizelde 2. el biraz riskli iş biliyorsun, gerçi 1.7 dti ısuzu motoruyla sağlamdır.
Özgür gibi 1.4 tercih et bence, lpg de bağlarsın rahat edersin.
Kmsi düşük olur, bayandan tertemiz olur vs...1.4 90hp gayet güzel de gider.
1.7 düşük kmli bulamazsın ve sesiyle başını ağrıtabilir.
abi dizel+egzoz diyenlerdenim.
Sesi büyük hacimli bir araçmış gibi çıkıyor
haftada 1 yada iki kere araç kullanıyorum oda çok uzun süreli fazla km li olmuyor, lpg li daha mantıklı geliyor fakat kapalı otopark sorunu da yaşamak istemiyorum,
şuan kullandığım araçta 1.4 bazı rampalarda bayılma sorunu yaşatması canımı sıkıyor
getz in kullanımını ve tipini sevmiyorum nedense, corsa ya göre biraz daha pahalı
ogunozcan
27-05-2012, 21:58
ben 1.4 16v corsa benzınlı ıle 50 l benzıne 190 km cok rahat gıdıyorum km sorunu yoksa hıcc tup bıle dusunme
Low-Rider
27-05-2012, 22:14
Ferit,
Ben ilk başta 1.7'ye niyetlenmiştim sonra baktım ki temizi zor vazgeçtim.
1.7 kullandım bir kere chip'li , gidişi falan güzel ama çok gürültülü ben o yüzden tercih etmediğime pişman olmadım.
Şu an lpg ile zaten 1.7ler kadar yakıyorum , simit tank ile kapalı park problemin olmaz.
İkisi arasında ki iç mekan farkları direk aklıma gelenler ; konsolun üstünde saat-bilgi ekranı yok,direksiyon yükseklik ayarı yok,ön koltuklar farklı,arka çamurluk içi bakalitlerinde ki kol dayama yerleri yok..
İkisinin de ortak kronik sorunu beyin arızası , tamir ile halloluyor.
1.4 comfort temiz bulma şansın çok çok daha yüksek.
LPG sonrası performans olarak bir sıkıntım yok , bir araya geldiğimizde kullanırsın istersen.
bilgi ekranı,direksiyon yükseklik ayarı olmayışı hiç dikkatimi çekmemişti teşekkürler Özgür
beynin tamir olması güzel, direksiyon kutusu ile alakalı bir ses problemi duymuştum, oda ilk üretim zamanlarında yaşanan bir problemdi sanırım,
simit tank fikri güzel ama bende biraz bedevilik var :D
sen kullanırken bir tur atsak ta olur, iş yerinde 1.4 1.7 denk gelmedi bu kararı aldıktan sonra
berkay_aydin
27-05-2012, 22:38
Abi chip vs. uğraşırım diyorsan 1.7 bak yoksa 1.4 daha mantıklı olabilir, yakınız aslında almadan denenebilir..
SifirinciMurat
27-05-2012, 22:41
Özgür sende ne marka tüp vardı?
Ben de 1.4 kullanıyorum, EGR dışında problem yaşamadım. Onu da parçasını alıp kendim değiştirdim zaten 10 dakikalık işle halloldu.
Low-Rider
27-05-2012, 22:44
bilgi ekranı,direksiyon yükseklik ayarı olmayışı hiç dikkatimi çekmemişti teşekkürler Özgür
beynin tamir olması güzel, direksiyon kutusu ile alakalı bir ses problemi duymuştum, oda ilk üretim zamanlarında yaşanan bir problemdi sanırım,
simit tank fikri güzel ama bende biraz bedevilik var :D
sen kullanırken bir tur atsak ta olur, iş yerinde 1.4 1.7 denk gelmedi bu kararı aldıktan sonra
Direksiyon kutusu da kronik problemler arasında , benim daha başıma gelmedi.Onlarında tamir takımları falan çıkmış değşitikten sonra tekrarlamıyormuş s
sanırım.
AVM girişlerini kafana takıyorsan hiç merak etme tek yaptıkları bagajı açıp bakmak:)
Özgür sende ne marka tüp vardı?
Ben de 1.4 kullanıyorum, EGR dışında problem yaşamadım. Onu da parçasını alıp kendim değiştirdim zaten 10 dakikalık işle halloldu.
Bende Lovato var.
Abi chip vs. uğraşırım diyorsan 1.7 bak yoksa 1.4 daha mantıklı olabilir, yakınız aslında almadan denenebilir..
teşekkürler Berkay chip vs pek anladığım içine de düştüğüm durumlar değil, sorunsuz üzmeyecek güncel model arıyorum,
dizeli de ayağımın altı daha dolu olsun diye istiyorum ama konfor kısmı kafa karıştırıcı
Direksiyon kutusu da kronik problemler arasında , benim daha başıma gelmedi.Onlarında tamir takımları falan çıkmış değşitikten sonra tekrarlamıyormuş s
sanırım.
AVM girişlerini kafana takıyorsan hiç merak etme tek yaptıkları bagajı açıp bakmak:)
umarım dahada gelmez, sanırım km ile alakalı değil 20 binde olsa 80 binde olsa ne zaman olacağı belli değil gibi
doğrucu davutlukta var bende biraz, kendimi suçlu hissediyorum :D
Bende c2 yi sattıktan sonra 1.7 dti baktım ama nedendir bilinmez pek fazla tavsiye eden olmadı. Diğer secenek 1.4lere yöneldim, İlk sahibi bayandan 90binde 1.4 comfort buldum kısmetse yarın alıcam.
Genelde opel pek tercihim değildir ama kısa sürede olsa 1.7 Dti kullandım ve son derece memnundum tabıkı ama özgür abinin dediği gibi temizini bulmak biraz fazla zor ben bulmuştum kar etme amaçlı sattım düzgün 1.7 dti tercih edilebilir diorum ;)
1.7 dti eskiden severdim ama comfort 1.4 bencede daha mantıklı iş arkadasımda var dti acıkcası zevk veren bi arac değil temizini ve orj parçalar ile hususiye cevrilmişini bulmakta biraz zor
1.3 cdti olanların bir çoğu pahalı ve kalkış anında çok yavaşlar
RED DEVIL
29-05-2012, 10:37
1.7 dti baktım buldum ama tavsiye eden olmadı km 140.000 üstü ve sanki 1 sıfır daha koy o derece :( bende gets e yöneldim 88lik olana baktım fren koymayı unutmuşlar araca :) sonradan polo aldım tdı,çok para baydım mutluyum :) 1.4 90 hp tavsiye ederim annem de 98 yılında vardı otm. Efsaneydim o aralar 320lere kafa tutan pırpır dı ;)
1.4 ü iyi kaçar , lpg atar binersiniz...
Bende bu aralar corsa alcam, bu konu olunca yenisini açmıyım dedim, konu sahibi kusuruma bakmasın :) 1.3 cdti, 1.7 dti vandan bozma olcak bunlar ya da 1.4 3 kapı kısacası 13-14.000 civarı ne önerirsiniz? Temizini bulması, tüketimi ve satması hangisi daha iyidir. 1.5 sene anca kullancam aracı... senede 10.000 km anca yapıyorum...
Anıl DALGA
29-05-2012, 19:07
Bende bu aralar corsa alcam, bu konu olunca yenisini açmıyım dedim, konu sahibi kusuruma bakmasın :) 1.3 cdti, 1.7 dti vandan bozma olcak bunlar ya da 1.4 3 kapı kısacası 13-14.000 civarı ne önerirsiniz? Temizini bulması, tüketimi ve satması hangisi daha iyidir. 1.5 sene anca kullancam aracı... senede 10.000 km anca yapıyorum...
yakıt olarak 1.3CDTİ & 1.7 DTi 1.4 e göre çok daha az yakacaktır. tümü rahatça satılabilir. bende aracımı satıyorum ilgilenirseniz piyasadaki en düzgün 1.7lerdendir kendisi. :)Muaenesi yeni bitti bu yüzden fiyatı düşürdüm aynı zamanda almak istediğim aracı kaçırmamak içinde tabiki. 14.000 e bırakacağım. Opel Corsa 1.7 DTI 2003 Model 14.400 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 87594898 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-corsa-1-7-dti-87594898/detay/)
berkay_aydin
29-05-2012, 19:14
yakıt olarak 1.3CDTİ & 1.7 DTi 1.4 e göre çok daha az yakacaktır. tümü rahatça satılabilir. bende aracımı satıyorum ilgilenirseniz piyasadaki en düzgün 1.7lerdendir kendisi. :)Muaenesi yeni bitti bu yüzden fiyatı düşürdüm aynı zamanda almak istediğim aracı kaçırmamak içinde tabiki. 14.000 e bırakacağım. Opel Corsa 1.7 DTI 2003 Model 14.400 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 87594898 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-corsa-1-7-dti-87594898/detay/)
Kefil olurum, gerçekten temiz ve iyi yürüyor :)
Dün aldım aracımı. Şükür düzgün bir araç yakaladım sonunda. Uzay yeşili 1.4 comfort ilk sahibi bayandan 90binde. İlk izlenimlerim 320 civarı yakıyor (tam saglıklı ölçemedim) beklediğimden iyi yürüyor beni tatmin etti.
Diğer yandan, araçtan baya bir tıkırtılar geliyor kapı içleri pandizot vs. Vitesine alışamadım daha geçişleri tuhaf geldi.
Şimdilik ilk izlenimlerim bunlar fakat herhangi bir sorun çıkartmazsa binmeyi düşünüyorum.
bütün serilerde o takırtılar varsa yandık :) bayanların bir çogu araçları çok hırpalıyor o sebeple olabilir diyeye düşünmek istiyorum
hayırlı olsun
Low-Rider
29-05-2012, 22:19
Hayırlı olsun aracın.
32-35kuruş arası yakıyor benzinde , karışık kullanımda.
Ben aracı basana kadar tık ses yoktu içinde ama arka tarafta filler tepişiyor şimdi bazen:D
10-11 yaşında hele ki tek kapı araçta normal zaten çoğu ses bu yollarda
Teşekkürler. Bende aracı basmayı düşünüyorum + çıtırdan tesisat koyabilirim bu sebeple gelen sesler çokta canımı sıkmadı.
Low-Rider
29-05-2012, 22:42
Müziği açınca sıkıntı yok:D
1.6 100-110 ps aralığındaki araçları geçebiliyormu corsa 90lık acaba ?
1.6 100-110 ps aralığındaki araçları geçebiliyormu corsa 90lık acaba ?
araca göre değişiyor stock 105 dci ile kafa burun gider diye düşünüyorum
geçebilir belkide , kaç kg bu araçlar ?
1050 civarı diye biliyorum..
Low-Rider
29-05-2012, 23:26
Sanmam ben yürüyebileceğini , kaç kg megane?megane'ın gidişini de bilmiyorum ama torkla yürür sanlki
950kg corsa
fab.verisi 0-100 = 10.9 meggynin...
Standart meggy III ( HB ) 1290 kg , cam tavan varsa 1350 fln
Sanmam ben yürüyebileceğini , kaç kg megane?megane'ın gidişini de bilmiyorum ama torkla yürür sanlki
950kg corsa
denemek lazımda, tork kurtarmıyo pek ağırlıkta olunca aslında..
bence sağlıklı bi corsa teke tek yürür 1.5 dci ile (stok)
G.S.İ_07
29-05-2012, 23:42
1.4 kurcalayan biri olaraktan diyebilirim ki elektrnik gaz kelebeği + egr iptali olursa remap flitre ekozost vs güzel olur .alt devirler ivmelenme iyidir ama üstleri yok işte onlarıda bir yere kadar ama yapmak istedikten sonra neden olmasın.
Benim şu an timing + headrs + filtre cat iptali vs( 56 bin km de şu an ) de bile tepkisi çok fark etti varsa denemelik megane deneriz görmüş oluruz.eğer aracımı satmaz isem başka palnlarım var kısmetse.stock olarak az yakar çok kaçar alt devirierde dizel kadar yakar neredeyse günlük kullanımda.
1.4 kurcalayan biri olaraktan diyebilirim ki elektrnik gaz kelebeği + egr iptali olursa remap flitre ekozost vs güzel olur .alt devirler ivmelenme iyidir ama üstleri yok işte onlarıda bir yere kadar ama yapmak istedikten sonra neden olmasın.
Benim şu an timing + headrs + filtre cat iptali vs de bile tepkisi çok fark etti varsa denemelik megane deneriz görmüş oluruz.eğer aracımı satmaz isem başka palnlarım var kısmetse.stock olarak az yakar çok kaçar alt devirierde dizel kadar yakar neredeyse günlük kullanımda.
senle deneyemeyişimiz güzeldi, deneyebilseydik o zmn düzgünce bu sorunun cevabını yaklaşık olarak almış olurduk hacı :D
G.S.İ_07
29-05-2012, 23:45
az çok fikir verdi ya :D deneriz kardeşim ya sen gelde sıkıntı yok ;)numaramı deiştrdm özelden devam spec.
az çok fikir verdi ya :D deneriz kardeşim ya sen gelde sıkıntı yok ;)numaramı deiştrdm özelden devam spec.
paslaşırız uygun vakit denk getirebilirsek, benim arabanın bikaç eksiği var giderince olabilir :D
Aracını konularından biliyorum gayet düzgün ve sağlam yürüyo fakat 100.000 km altı ve standart binilmiş bi araç lazım 1.7 dtide kafamdaki proje için.
Anıl DALGA
30-05-2012, 02:50
Aracını konularından biliyorum gayet düzgün ve sağlam yürüyo fakat 100.000 km altı ve standart binilmiş bi araç lazım 1.7 dtide kafamdaki proje için.
:) proje yapılacaksa 1.7 dti almak en iyisi zaten konulardan gördüğünüz gibi yapmadıgım şey kalmadı en son çok abartınca conta yakmıştım sadece daha kaliteli bi conta ile oda olmaz yüklenmeye dayanabilen en iyi araç 1.7ler 100.000 altı 1.7 dti çook çook zor :) bu arada benim arabam sağlam yürümüyo eskidendi arabayı sökeli bayağ oldu :D şuan kanı arabasına biniyorum :D 109 hpcik
Low-Rider
30-05-2012, 07:27
madem çok sağlamdı çok sorunsuzdu niye söktün?
balon gibi bir şiştin sonra indin
200küsür hp dedin sonra 150hp'lerde kullanıcam dedin şimdide 109diyosun
berkay_aydin
30-05-2012, 23:32
madem çok sağlamdı çok sorunsuzdu niye söktün?
balon gibi bir şiştin sonra indin
200küsür hp dedin sonra 150hp'lerde kullanıcam dedin şimdide 109diyosun
Aynı parçalar başka corsaya geçiriliyor diye biliyorum abi sadece kullanıcı değiştiriyor yani..
1.7 özellikle motor sağlamölığı olarak kusursuz. benim diyen dizelleri eskiteceğinden şüphenizx olmasın.. daha önce sahibiydik talihsiz bir kaza sonucu araç perte çıktı.( ışıklarda land cruiser ın frene bile basmadan arkadan çarpması sonucu) .. şimdi ikinci araç olarak bugün yarın geliyor bir tane daha motor sesi biraz fazla gelir kabin içine onun dışında düzgün bir tane bulursanız düşünmeden almanızı tavsiye ederim..
PaSHa-brk
14-06-2012, 01:05
1.4 + lpg kokluyo diyebilirm arkadaşlarım yakıtıma çok şaşırıyo :)
Bir ay kadar önce 1.4 comfort aldım, atiker lpg takıldı, şehiriçi 20 tl lpg ile 117 km yol yaptım. Performansıda gayet iyi. Donanım olarak 1.7 DTI lerden çok farklı olduğu için 1.4 Comfort tavsiye ederim.
Low-Rider
15-06-2012, 16:04
son indirimlerden sonra acaip güzel oldu ş.içi 20kuruş dizelden az yakıyor:D
Corsa C parasının en iyi arabasıdır benim gözümde, kurcalayınca biraz hızlı olsun dersen 1.7 DTi alınır ama bence kullanım konfor vs. olarak çok fark var 1.7 ile 1.4 arasında, 1.4 üstün.
Kısmetse bu aralar 4. corsa c mi alıcam günlük binmeye en güzel araba :)
son indirimlerden sonra acaip güzel oldu ş.içi 20kuruş dizelden az yakıyor:D
Açık filtre kullanıyormusun araçta? Ben filtre boru bişeyler yapmayı düşünüyorumda lpgli kullanımda nasıl olur merak ediyorum.
Low-Rider
16-06-2012, 10:05
Standart bende herşey.
barakuda26
18-06-2012, 11:56
1.7 dtı sağlam bir motor çok yakıt ayırt etmiyo yeni nesil dizeller gibi, ısuzu üretiimi bir motor. temizi bulunduğunda kaçırılmamalı oldukçada az yakan bir araba tek eksisi vergisi oda yaştan dolayı her geçen yıl düşmekte, chip düşünürsenizde oldukça yüklemeye müsait bir araba kısaca 1.7 dtı :)
Benzin + lpg diyorum. 2.el dizel gözümü korkutmuştur hep