Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Kazası.
Dün akşam bostancıdan kartal yönüne giderken tam gülsuyu köprüsüne dönüş ışıklarında orta şeritte gidiyorduk.Önümüzdeki araç bizim şeritin hafif sağ tarafındaydı ve bir anda ışıkları geçtikten sonra köprüye doğru dönüş yapmak için sola kırdı, yani önümüze. bizde frenlememize rağmen onun tam sol arka lastiğin oraya bizim aracın sağ ön tarafıyla vurduk.Onun aracı olduğu gibi döndü tabi.Tutanak tuttuk, ama tam olduğu gibi anlatamadık tabi. Tutanakta;
a Aracı ( Vurduğumuz aracın açıklaması)
-Orta şeritten dönerken sola dönerken arkamdan gelen araç bana vurdu.
B aracı (Biz)
-Maltepeden Kartal istikametine orta şeritten ilerliyordum.Gülsuyu kavşağ ışıklara geldiğimde öndeki araç sola dönüş yapmak isteyince sol arkadan vurmak zorunda kaldım.
Bu durumda suç bizdemi kalır, karşı taraftamı ?
Bizim araç - Renault 19 1.6 europa hb alize.
Vurduğumuz araç- Renault Symbol 2011.
Gecmis olsun adam sinyal falan vermismiydi birdenmi kirdi
vurmak zorunda kaldım, cümle bence ihaleyi size bırakabilir. dönerken görmeyip bize vurdu,bizi sıkıştırdı gibi deseydınız bari
arkadan vuran herzaman suçluudur.
63owen63
27-05-2012, 21:24
yanlış şeritte gezdigini, sinyal verip vermedigini, aniden vs vs belirtmediyseniz ihale size kalır, arkadan vuran istisnai durumlar dışında genelde suçlu sayılır, başta belirttigim gibi
Ama şöyle bir durum var. Sola köprüye doğru gitmesi için en sol şeritte sinyal verip ışığın yanmasını beklemesi gerekiyor. ama o orta şeritten bir anda önümüze dalarak geçmek istedi.Sinyal falanda vermedi ek beyan mı yazsak ne yapsak ? Olan sahil yolu.
Burak Mehmet
27-05-2012, 21:41
Sen kusursuzsun bu durumda
Sen kusursuzsun bu durumda
Bizde öle düşünüyoruz ama mobese bile yok gidip kontrol ettik. Adam rahat kaskosu varmış, bizde rahatız babam renault yetkili serviste çalışıyor da yinede adamın suçlu çıkması maddi olarak bizim için iyi.Öbür türlü olarak da çünkü büyük bi haksızlık olur biz suçlu çıksak.Adam ışıklardan sonra mecbur düz gitmesi gerekirken sola kırınca bizde haliyle duramadık..
Hasar pek büyük değil bizde ama budur resmi.
http://f1205.hizliresim.com/x/v/6xx2n.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bahsettiğiniz şekilde yazınca sanki takip mesafenizi yanlış ayarlamanız sonucu duramayıp vurmuşsunuz gibi anlaşılıyor. Kendinizi iyi ifade edememişsiniz. O yüzden suç sanırım size kalıcak.
Bahsettiğiniz şekilde yazınca sanki takip mesafenizi yanlış ayarlamanız sonucu duramayıp vurmuşsunuz gibi anlaşılıyor. Kendinizi iyi ifade edememişsiniz. O yüzden suç sanırım size kalıcak.
ama adam arkamdan gelen diyor ama biz arkadan gelsek onun aracının sağ tarafına vurmamız gerekmezmi ? bizim sağ ön o aracın ise sol yan ın arka kısmı. bu aracı görenler ifadenin uyuşmadığını görecekler ama ?
fotoğrafa göre tam arkadan sayılmıyor, bu durumda muallakta kalıyor ama izah ediş şekliniz ihale sizde diyor.
fotoğrafa göre tam arkadan sayılmıyor, bu durumda muallakta kalıyor ama izah ediş şekliniz ihale sizde diyor.
elimizden bişey gelirmi bu saatten sonra yoksa yapacak bişey yokmu artık ?
o konuda bir bilgim, yok eksperlerle görüşmeye çalışın detaylı bilgi alırsınız
Maltepeden Kartal istikametine orta şeritten ilerliyordum.Gülsuyu kavşağ ışıklara geldiğimde öndeki araç aniden şerit değiştirdi ve önüme geçerek sola dönüş yapmak isteyince sol arkadan vurmak zorunda kaldım.
olmalıydı
Maltepeden Kartal istikametine orta şeritten ilerliyordum.Gülsuyu kavşağ ışıklara geldiğimde öndeki araç aniden şerit değiştirdi ve önüme geçerek sola dönüş yapmak isteyince sol arkadan vurmak zorunda kaldım.
olmalıydı
biraz aceleye geldi malesef dediğiniz gibi olmalıydı, kendimizi izah edemedik..
gecmıs olsun , sanki dün gecerken gördüm gibime geliyor
gecmıs olsun , sanki dün gecerken gördüm gibime geliyor
saat 22:00 civarıydı.
kartal gidiş yönünden adamın kıç tarafına vurunca benim arabada sola doğru kaydı bostancı gidiş yönüne geçtik, Allah tan kırmızı yanmış da o tarafa daha büyük bi kaza olabilirdi..
Splendour
28-05-2012, 00:12
geçmiş olsun,banada ihale size kalacak gibi geldi şu açıklamayla.
redbaron
28-05-2012, 00:24
açıklamaya göre siz suçlu çıkabilirsiniz yani olmamış.
Benim seyir ettiğim şeridin bir yan şeridindeki araç sola birden birden dönmek için şeridimide düz geçmek iseyerek ani manevra yapmıştır. Önüm boş olmasından ve diğer aracın yan şeritte olmasından dolayı takip mesafesi yapmam gereken bir durum olmamasına rağmen ve frene basmama rağmen yan şeritten benim şeridime giren araca yeterli duruş mesafesi olmamasından dolayı karşıt tarafın aracına sol arkadan kendi aracımın sağ önü ile vurmuş bulunmaktayım.
Gibi bir yazı yazsaydın senin kendi halinde gittiğini anlarlardı.
Edit: Birde olaya sinyal vermediğini eklemek lazım.
haklı durumdayken ihaleyi üstünüze almıssınız hiç detay vermemişsiniz sinyal durumu hatalı serit değişimi üzerinize kırılma ve sizin vurmanız değil takip mesafesi ve dönüş kurallarına uymayıp onun sizi sıkıstırması sonucu olan bi kaza seklinde doldursanız bunu oda onaylayı imzalasa siz haklı cıkardınız
resımde haklısın tutanakta haksız.
sol serıtte ılerlerken orta serıttekı arac ısıkları gecer gecmez herhangı bır sınyal vermeden donus gerceklestırmeye calısmıs carpmamak adına saga kırdıgımda kaza olmustur dıe yazsan bı nebzede.
snn solun deılkı sagın vurmus arasa .
yanı sole bı durum var
adam orta serıtten gıdıyor sola kırıyor sende soldan gıderken ustune gelen aracı gorup frene basıp sola kırıp mınımuma ındırmen gerekıyor tehlıkeyı o sekılde anlatırsan sıkıntı olmaz aslında.
yaw sen en ıyı gıt babanın servıse.dekı boel bole eksper gelsın durumu anlat.eksperın yazıcagı rapor snn tutugun tutanaktan daha gecerlı.
ordan tramere gıdecek tramerde fazla ıncelemez haklıyı haksızı dırek eksperın rapora gore duzenler.
ahmet3425
28-05-2012, 00:46
takip mesafesini ihlal etmemiş olsaydınız bu kaza gerceklesmezdi suc sizde sigortanız karsı tarafın hasarını karsılar sizde kendi hasarınızı karsılarsınız.
Splendour
28-05-2012, 01:47
takip mesafesini ihlal etmemiş olsaydınız bu kaza gerceklesmezdi suc sizde sigortanız karsı tarafın hasarını karsılar sizde kendi hasarınızı karsılarsınız.
adam sağ şeridinde ilerleyen aracamı takip mesafesi koyacak ? :icon_wack
drummer582
28-05-2012, 02:12
Gecmis olsun,vurdum dediginiz icin ihale size kalacak ama sigorta sirketini arayip gorusun itiraz edin eksper,bilirkisi vs. İle gorusmeye calisin benzer bir durum basima geldi bilmeden vurdum yazdim hakli oldugum halde sonradan sigorta sirketini arayip durumu anlattim,resimlere bakarak ve bilirkisi raporu sayesinde sucsuzlugum ortaya cikti.ustune gidin biseyler yapabilirsiniz
Gecmis olsun,vurdum dediginiz icin ihale size kalacak ama sigorta sirketini arayip gorusun itiraz edin eksper,bilirkisi vs. İle gorusmeye calisin benzer bir durum basima geldi bilmeden vurdum yazdim hakli oldugum halde sonradan sigorta sirketini arayip durumu anlattim,resimlere bakarak ve bilirkisi raporu sayesinde sucsuzlugum ortaya cikti.ustune gidin biseyler yapabilirsiniz
Daha ilk kazamız bu olayın şokunda oldu malesef açıklayamadık.bakicaz artık sonuca..
fatihcakin
28-05-2012, 09:05
Adam sağ taraftan sol tarafa atlamış anladıgım kadarıyla sizin suçsuz bulunmanız gerekiyor çünkü siz düz gidiceksiniz kendi şeridinizde seyir halindesin, diğer araç sola dönücekse sağ şeritte ne işi var sinyalini vericekti gelirken dönüceği kavşaga sol şeritten ayrılacaktı.
Bizde öle düşünüyoruz ama mobese bile yok gidip kontrol ettik. Adam rahat kaskosu varmış, bizde rahatız babam renault yetkili serviste çalışıyor da yinede adamın suçlu çıkması maddi olarak bizim için iyi.
Maddi olarak trafik sigortası karşılamayacak mı adamın hasarını?
Maddi olarak trafik sigortası karşılamayacak mı adamın hasarını?
Karsılıyor ama biz suçlu çıkarsak bizim hasarı karşılamıyor.kendimizi ifade edemedik raporda..
Adam sağ taraftan sol tarafa atlamış anladıgım kadarıyla sizin suçsuz bulunmanız gerekiyor çünkü siz düz gidiceksiniz kendi şeridinizde seyir halindesin, diğer araç sola dönücekse sağ şeritte ne işi var sinyalini vericekti gelirken dönüceği kavşaga sol şeritten ayrılacaktı.
Aynen öle de raporda olay halinde açıklayamadık.ama eksper araç durumundan anlamazmı ki?
CallMeInsane
28-05-2012, 09:33
anlatıma göre ihale sizde ama kesinlikle resimlerden görünün a aracının sahdan sola doğru manevra yaptığı yönünde eger resimden faydalanarak ve bahsettiginiz kavşaksa sola dönüş üçün ışıkta beklemekte gerektiğinden ihalenin %10-15 i size kalır o da takip mesafesine riayet etmemekten olur
SerhatA.
28-05-2012, 11:32
vurmak zorunda kaldım, cümle bence ihaleyi size bırakabilir. dönerken görmeyip bize vurdu,bizi sıkıştırdı gibi deseydınız bari
katılıyorum
Sonuç ne zaman açıklanır?
"Mobese kameraları", "olayı sonradan açıklama", "aslında olay öyle değil böyle" vsvs bunları geçin. bunların hepsi bitti.. Rapor tutuldu.. Raporda ne yazılı? Neyin altına imza attınız?
A Aracı: Orta şeritten dönerken sola dönerken arkamdan gelen araç bana vurdu.
B Aracı: (...) sol arkadan vurmak zorunda kaldım.
Rapora göre suç B aracında..
Geçmiş olsun..
türkiyede araba kullanıyorsak evet.
orhan_guney
28-05-2012, 12:12
aynen bence fatura sıze kesılcek dogru beyan vermediğiniz için.:icon_tup:
haklı durumdayken ihaleyi üstünüze almıssınız hiç detay vermemişsiniz sinyal durumu hatalı serit değişimi üzerinize kırılma ve sizin vurmanız değil takip mesafesi ve dönüş kurallarına uymayıp onun sizi sıkıstırması sonucu olan bi kaza seklinde doldursanız bunu oda onaylayı imzalasa siz haklı cıkardınız
beyanı yanlış yazmışsınız da resımlerıde koyun bence gene ısı bılen cıkarsa yırtarsınız.
çünkü siz arkadan vurmamıssınız yandan girmişsiniz resimdende anlaşılıyor bariz şekilde. adamda sola donecektim falan filan demiş bu kadar kestirme bi ifadede görmedim. aslında orda çok basit bi anlatımla adama kalırdı bence bu olay ama yapmamışsınız. geçmiş olsun.
adam sıkıştırmış resmen ve daha sonrada sizin şeridinize dalmış birden kırdığı için sizede kurtarma mesafesi kalmamış ;)
türkiyede araba kullanıyorsak evet.
trafik kuralları evrenseldir.
Burası Türkiye evet burda kurallar ihlal edilir ama cezası gene evrenseldir...
yani yok öle uyanıklık.
sen trafikte giderken şeridin boş sa sağ şeritteki araçla güvenli sürüş mesafesini ayarlayıpmı gidiyorsun ? hayır öyle gidiyorsan zaten sol şeritin neden tıkandığı belli oldu...
Zaten biz adamı gördüğümüzde adam önümüzde çapraz bi şekilde duruyordu.Raporda bunu böyle izah edemedik ama sadece rapordan mı değerlendiriyorlar.Rapora göre olsa hasar yerleri bu şekilde olmaz. Eksper bunu görmicekmi bunu göz önünde bulundurmazmı ? Suç raporda bizde ama kesinlikle olay sırasında bizde değil.Biz orta şeritte giderken adam sağdan dalmış bir anda aklı başına gelince dönmek istemiş..
Zaten biz adamı gördüğümüzde adam önümüzde çapraz bi şekilde duruyordu.Raporda bunu böyle izah edemedik ama sadece rapordan mı değerlendiriyorlar.Rapora göre olsa hasar yerleri bu şekilde olmaz. Eksper bunu görmicekmi bunu göz önünde bulundurmazmı ? Suç raporda bizde ama kesinlikle olay sırasında bizde değil.Biz orta şeritte giderken adam sağdan dalmış bir anda aklı başına gelince dönmek istemiş..
kardeşim exper in olayını sil aklından. exper tutanağa bişey yapmaz exper trafikle ilgilenmez bile. experin görevi arızalı aracın onarılmasında gereken parçaları tespit etmek ve sigorta şirketine bildirmektir. bu kadar.
Senin yapman gereken (eğer kendi aranızda anlaştıysanız ) sigorta şirketinin hasar servisini arayıp görüşmen.
Keşke burada anlattığın gibi ayrıntılı yazsaydın rapora da.
Adam arkadan vurdu bana demiş, sen de valla arkadan vurmak zorunda kaldım demişsin, altını imzalamışsın. Bu noktadan sonra aslında öyle değildi böyle oldu vs savunmaların geçersiz olur.
Karşı tarafın yerine koy kendini.
"Arkadan vurdu bana" diye rapor tutturmuşsun, karşı taraf da "valla vurmak zorunda kaldım duramadım" vs gibi bişeyler yazmış imzalamışsınız raporu da.
Şimdi karşı taraf "aslında olay öyle değil böyle oldu" vsvs diye raporun tersine şeyler söylüyor.
Ne dersin?
"Raporda ne yazıyor arkadaşım iş işten geçmiş ola" demez misin..
O hesap..
Geçmiş olsun tekrar..
Haklısınız olayın şokunda yaptık bir hata, buda ders olur bize. Zaten düzgün olarak olarak anlatsam %100 suç onda adam sağdan sinyal vermeden üstelik ışıkları hemen geçtikten sonra yapıyor bunu yani dönme gibi bişey ihtimal bile değildi..
Ama şöyle bir durum var. Sola köprüye doğru gitmesi için en sol şeritte sinyal verip ışığın yanmasını beklemesi gerekiyor. ama o orta şeritten bir anda önümüze dalarak geçmek istedi.Sinyal falanda vermedi ek beyan mı yazsak ne yapsak ? Olan sahil yolu.
oyle ama sız bunu belırtmemıssınz acık acık vurdum yerıne vurmak zorunda kaldım yazmıssınız bırdaha tutanakta adamın tutacagını pek sanmıyorum :(
oyle ama sız bunu belırtmemıssınz acık acık vurdum yerıne vurmak zorunda kaldım yazmıssınız bırdaha tutanakta adamın tutacagını pek sanmıyorum :(
biraz sıkıntılıydılar zaten :)
semih1469
28-05-2012, 14:19
Geçmiş olsun böyle durumlarda heleki ilk kazanız ise o anki psikolojiyle yanlış beyanlar veriliyor. Bence suç oranları %50 %50 verilir. Aynısı benimde başıma gelmişti hatta sizinkinden cok daha suçsuzdum. Sol şeritten ilerlerken yanımda sağ şeritteki araç direksiyon hakimiyetini kaybetti ve yandan çarptı. Adam yaralandı hastaneye götürdüler bende kaza yerinden ayrıldım daha sonra karakolda buluştuk polis tutanak tuttu. Adam beyanda biz suçluyuz çarptık dedi ama eksper banada %50 suç vermiş. Neye göre verdi bilmiyorum üstüne bide adam yaralandı diye sanık olarak mahkemeye çıktım.
trafik kuralları evrenseldir.
Burası Türkiye evet burda kurallar ihlal edilir ama cezası gene evrenseldir...
yani yok öle uyanıklık.
sen trafikte giderken şeridin boş sa sağ şeritteki araçla güvenli sürüş mesafesini ayarlayıpmı gidiyorsun ? hayır öyle gidiyorsan zaten sol şeritin neden tıkandığı belli oldu...
ben trafikte giderken sağda gidişini beğenmediğim arabalardan hızla kaçıyorum :) demek istediğim bu kadar aceminin olduğu bir trafikte sadece önü değil sağı solu arkayı yukarıyı kontrol edip ona göre araba sürmekte fayda var yoksa bugüne kadar kimseden gereksiz yere selektör yemedim sol şeritte uyuz uyuz gidip :)
Splendour
28-05-2012, 20:47
ben trafikte giderken sağda gidişini beğenmediğim arabalardan hızla kaçıyorum :) demek istediğim bu kadar aceminin olduğu bir trafikte sadece önü değil sağı solu arkayı yukarıyı kontrol edip ona göre araba sürmekte fayda var yoksa bugüne kadar kimseden gereksiz yere selektör yemedim sol şeritte uyuz uyuz gidip :)
fayda varla suç sendedir aynı şeyler değil.kazadan kaçınmak için dediğin yapılabilirde,bu durum arkadaşı suçlu yapmaz.ben başka bir yoruma cvp olarak yazmıştım onuda,neyse tekrardan geçmiş olsun
bLackModeL
28-05-2012, 20:50
abi sonuca gore sıze yıklacak seklı felan ıyı cızseydınız :( gecmıs olsun
eksperlerin hepsi tanıdıkmış, bi yararı olurmu acaba, olayı anlatsak ?
ahmet3425
28-05-2012, 21:30
arkadas demiski ''Önümüzdeki araç bizim şeritin hafif sağ tarafındaydı '' hafif sağ tarafında dediğin zaman önündeki aracın ne yapacagı belli değil demektir. tamamen sağ seride de gecmemis ztn, ne yapmak lazım adamın kıcına fazla girmemek lazım.
bırakacaksın yapacagını yapsın sağamı gececek seridinde mi gidecek yoksa solamı donecek, oyle dıbıne girersen hiç bi hak iddaa edemessin okudugumuzu daha iyi anlayalım.
arkadasın ifadesinde yazması gereken A aracı sağ seritteydi bende orta seritten seyrediyordum aniden onume kırdı o zaman direk A aracı suclu konuma duserdi ama ifade de oyle yazılmamıs kı ztn oyle bir durum da yok yalana dolana gerek de yok.
arkadas demiski ''Önümüzdeki araç bizim şeritin hafif sağ tarafındaydı '' hafif sağ tarafında dediğin zaman önündeki aracın ne yapacagı belli değil demektir. tamamen sağ seride de gecmemis ztn, ne yapmak lazım adamın kıcına fazla girmemek lazım.
bırakacaksın yapacagını yapsın sağamı gececek seridinde mi gidecek yoksa solamı donecek, oyle dıbıne girersen hiç bi hak iddaa edemessin okudugumuzu daha iyi anlayalım.
arkadasın ifadesinde yazması gereken A aracı sağ seritteydi bende orta seritten seyrediyordum aniden onume kırdı o zaman direk A aracı suclu konuma uuduserdi ama ifade de oyle yazılmamıs kı ztn oyle bir durum da yok yalana dolana gerek de yok.
Yalan dolan değil, aynen öleydi adam sağ şeridimizde ilerimizden ilerliyordu.3kişiydik araçta 17 18 19 yaşında olarak. İlk kazamız ve hepimiz şok olduk, frenledik ama bayağı bi kaydık.Ama o şokla diyebildiklerimiz bunlardı, normalde adam %100 suçlu ama rapora göre değil işte malesef. Mobese olsa herşey ortaya çıkacaktı.
ahmet3425
28-05-2012, 22:20
Yalan dolan değil, aynen öleydi adam sağ şeridimizde ilerimizden ilerliyordu.3kişiydik araçta 17 18 19 yaşında olarak. İlk kazamız ve hepimiz şok olduk, frenledik ama bayağı bi kaydık.Ama o şokla diyebildiklerimiz bunlardı, normalde adam %100 suçlu ama rapora göre değil işte malesef. Mobese olsa herşey ortaya çıkacaktı.
17-18-19 yasında kanı kaynayan 3 genc kafadan suclusunuz zaten polise ne derseniz diyin direk size kitlemistir...
tecrubesizliğinize gelmiş bidaha dikkat edersiniz, daha beteride olabilirdi buna sukredin.
17-18-19 yasında kanı kaynayan 3 genc kafadan suclusunuz zaten polise ne derseniz diyin direk size kitlemistir...
tecrubesizliğinize gelmiş bidaha dikkat edersiniz, daha beteride olabilirdi buna sukredin.
polis ? polisle alakası yok.O adam (vurduğumuz) adam yüzümüze karşı suçunu kabul etti. Kanı kaynıyo derken hızımız 75 85 falandı ama r19 frenleri pekte kolay tutmuyor.Fren hortumlarını yeni değişmiştik ondan sonra da biraz daha kötüleşti gibi oldu. Polis artık işe karışmıyor ki polis geldi dediği tek şey;
-Fotoğrafları çekin yolu açın.
Yaşımız genç de öle işimiz makaslara girmek hız yapmak değil normal bi hızda gidiyorduk frene basınca araç kızakladı ve olan oldu..
car wolf
28-05-2012, 22:37
geçmiş olsun ben size dedim dikkatli gidin diye keşke beni arasaydınız... iş raporda biter sizde o heyecanla net olayı anlatamamışsınız ihale sizde kalır gibi... fren izi dediğin gibi çok varsada bu sefer oradanda kitler..
geçmiş olsun ben size dedim dikkatli gidin diye keşke beni arasaydınız... iş raporda biter sizde o heyecanla net olayı anlatamamışsınız ihale sizde kalır gibi... fren izi dediğin gibi çok varsada bu sefer oradanda kitler..
sıkıntı olmaz abi. biz dikkatliydikde sağa kırsak sağdan arkadan gelenler bindirirdi diye düşünmüş abim, ama araba kızaklayınca sola doğru çekmiş biraz..
kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Ben zamanında park yerinden çıkarken bölünmemiş yolda karşı şeride çıkan araba geldi vurdu bana.
Adam bariz %100 suçlu ama raporda adam akıllı ifade edemedik, adam da araya birilerini sokmuş tamamen beni suçlu buldular.
Keşke raporda tam olarak ifade edebilseydin olayı.
Sana bir tecrübe olmuş bu, hasarın çok bir şey gibi gözükmüyor.
Allah göstermesin ama ileride yine böyle bir durum olursa her türlü cinliği yapıp suçlu olsan bile sıyırırsın bu işten.
Tekrar geçmiş olsun.
kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Ben zamanında park yerinden çıkarken bölünmemiş yolda karşı şeride çıkan araba geldi vurdu bana.
Adam bariz %100 suçlu ama raporda adam akıllı ifade edemedik, adam da araya birilerini sokmuş tamamen beni suçlu buldular.
Keşke raporda tam olarak ifade edebilseydin olayı.
Sana bir tecrübe olmuş bu, hasarın çok bir şey gibi gözükmüyor.
Allah göstermesin ama ileride yine böyle bir durum olursa her türlü cinliği yapıp suçlu olsan bile sıyırırsın bu işten.
Tekrar geçmiş olsun.
Çok sağol abi, ah şimdiki aklım olsa :)
umarım ihale size kalmaz, arkadan değil yandan gibi duruyor kaza. ki zaten itiraz hakkın da olacaktır. geçmiş olsun yine de.. bu arada bu reno 19lar ne sağlam araba arkadaş ya :D ben de arkadan itfaiyeye 2'nin kesicisiyle çarpmıştım, bi far camını değiştirmiştik :D
anladım. boyle acıklayınca haklısın yanı trafıkte dıkkatlı olmak lazım , dedıgını anlayamadık oncekı post unda. ama genede arkadaşlar suclu değil. kendinizi koyun arkadaşların yerine belki trafiğin o anki halinden belkide başka sebepten dikkat edemedi tek hatası bu ama kazaya sebep değil kazaya sebep olan öndeki aracın hatası..
Bu nasıl bı anlayış tarzı nasıl bı bakış açısı? 17 18 19 yaşlarında 3 kişi bi arabada ilerliyorsa kesin suclu tu kakaa.. sizin bu düşünceleriniz devam ettikçe zaten polisler her turlu yapmadıgınız hatayıda ıtelemeye calısır.. sizde susarsınız biz 17 18 19 yasında arkadaşlardık diye...
o zaman 40 yasına gelmis 5 şerit makas atan vatandaşta kesinlikle sütten cıkmış ak kaşık değilmi ?
T.C. 18 yasında sana arac kullanma ehlıyetı verıyosa 18 yasındakıde aynı kefede 40 yasındakıde aynı kefede ne demek kafadan suclusunuz?
semih1469
29-05-2012, 13:52
Anlatılmak istenen yanlış anlatılmış gibi geldi bana kafadan suçlusunuz derken sizi suçlamamışlardır. Sonuçta hepimizde bi önyargı vardır modifiyeli araba , genç sürücü , bayan sürücü gibilerinden.. Ama bende önceki yoruma anlam veremedim
arkadasın ifadesinde yazması gereken A aracı sağ seritteydi bende orta seritten seyrediyordum aniden onume kırdı o zaman direk A aracı suclu konuma duserdi ama ifade de oyle yazılmamıs kı ztn oyle bir durum da yok yalana dolana gerek de yok.
Talihsiz bi açıklama olmuş bence arkadaş burda fikir alıyor olay anında kendini yanlış anlatmış olabilir. Suçluymuşta kendini kurtarmaya çalışıyor gözünden bakılmamalı..
Burak Mehmet
30-05-2012, 09:20
axa sigorta tramer girişini %100 karşı taraf kusurlu olarak yapmış.Rahat ol yani bu şekildede tamamlanır...maksimum 1 haziranda çıkar sonuç.Bence ozmana bile kalmaz...
axa sigorta tramer girişini %100 karşı taraf kusurlu olarak yapmış.Rahat ol yani bu şekildede tamamlanır...maksimum 1 haziranda çıkar sonuç.Bence ozmana bile kalmaz...
çok sağolun bizim bile haberimiz yoktu siz sölemeseniz :)
GokhanRS
30-05-2012, 15:31
neyse geçmiş olsun. karşı taraf kusurlu çıkıcak demekki giriş yapıldıysa.
bu arada ahmetide yanlış anlamışsınız. polis gözünden söylemiş. polisin gözünde 3 genç bir arabadaysa genelde gençlere kusurlu gözüyle bakar anlamında yazmış. ki bana trafikte park halindeki arabama arkadan tamponumdaki eki kırdıklarında polis gelip doru söyle la bilerekmi ani fren yaptın filan dedi. kusuru onlara verdi ama arkadan vurulmasa kesin bana kitlicekti. yaş 20 idi o zaman araçta modifiyeliydi. yani arabam park halinde olmasa arkadan vurulmasına rağmen genç adamı suçlamaya kalkan zihniyet var bazı trafikçilerde. düşün park halindeki arabaya bilerek ani frenmi yaptın diyebiliyorlar.
neyse geçmiş olsun. karşı taraf kusurlu çıkıcak demekki giriş yapıldıysa.
bu arada ahmetide yanlış anlamışsınız. polis gözünden söylemiş. polisin gözünde 3 genç bir arabadaysa genelde gençlere kusurlu gözüyle bakar anlamında yazmış. ki bana trafikte park halindeki arabama arkadan tamponumdaki eki kırdıklarında polis gelip doru söyle la bilerekmi ani fren yaptın filan dedi. kusuru onlara verdi ama arkadan vurulmasa kesin bana kitlicekti. yaş 20 idi o zaman araçta modifiyeliydi. yani arabam park halinde olmasa arkadan vurulmasına rağmen genç adamı suçlamaya kalkan zihniyet var bazı trafikçilerde. düşün park halindeki arabaya bilerek ani frenmi yaptın diyebiliyorlar.
Allah'tan artık polis karışmıyor kazalara :)
ahmet3425
30-05-2012, 20:54
anladım. boyle acıklayınca haklısın yanı trafıkte dıkkatlı olmak lazım , dedıgını anlayamadık oncekı post unda. ama genede arkadaşlar suclu değil. kendinizi koyun arkadaşların yerine belki trafiğin o anki halinden belkide başka sebepten dikkat edemedi tek hatası bu ama kazaya sebep değil kazaya sebep olan öndeki aracın hatası..
Bu nasıl bı anlayış tarzı nasıl bı bakış açısı? 17 18 19 yaşlarında 3 kişi bi arabada ilerliyorsa kesin suclu tu kakaa.. sizin bu düşünceleriniz devam ettikçe zaten polisler her turlu yapmadıgınız hatayıda ıtelemeye calısır.. sizde susarsınız biz 17 18 19 yasında arkadaşlardık diye...
o zaman 40 yasına gelmis 5 şerit makas atan vatandaşta kesinlikle sütten cıkmış ak kaşık değilmi ?
T.C. 18 yasında sana arac kullanma ehlıyetı verıyosa 18 yasındakıde aynı kefede 40 yasındakıde aynı kefede ne demek kafadan suclusunuz?
ben polis gozuyle bakıyorum mevzuya sen 18 yasında ehliyet sahibi olabilirsin bisey dediğimiz yok.
bugun sigorta sirketleri bile bahsettiğimiz yaslardaki genclerin sahip oldugu otomobillerin primlerini yuksek tutuyor sebebini bi dusun istersen?
Burak Mehmet
01-06-2012, 15:41
Emre Tramer sonuçlanmış. Komisyon kusuru 2 oyla size vermiş...bence (212) 316 60 60 nolu telefonu arayıp itirazda bulunmalısın...
ben polis gozuyle bakıyorum mevzuya sen 18 yasında ehliyet sahibi olabilirsin bisey dediğimiz yok.
bugun sigorta sirketleri bile bahsettiğimiz yaslardaki genclerin sahip oldugu otomobillerin primlerini yuksek tutuyor sebebini bi dusun istersen?
Valla gönderdiğin post ta hiçte öyle polis gözüyle bakıyomuşsun gibi yazmamışsın. bunu belirtmekte zor değildi yaznın başına ''polisin gözünde'' diye başlasaydın keşke..
Sigorta şirketlernin ne şartlar altında kimlere nasıl prim belirlediklerini ben zaten gayet iyi biliyorum düşünmeme gerek yok.
Emre Tramer sonuçlanmış. Komisyon kusuru 2 oyla size vermiş...bence (212) 316 60 60 nolu telefonu arayıp itirazda bulunmalısın...
hadi ya.. babamı aradım o diyo hala açıklanmamış, ama sizin sistemden görülüyordur tabi.İtirazda bulununca ne gibi işlemler yapılıyor ?