PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane 2 Rs

sandman
28-05-2012, 11:37
Merhaba
Bir arkadasima megane rs dusunuyoruz 2005 model arti ve eksisi nelerdir ufak tefek yazilim egsoz vb citir seylerle alabilcegemiz hp ? sorun cikarirda ne gibi sikintilari olur simdiden cok tesekkurler :)

F4R
28-05-2012, 19:12
bütçe varsa bence alın. eskisi gibi değil, şuan hakkaten iyi yürüyen meg rs ler var. illaki yürütürsünüz istediğiniz gibi. kaldı ki orjinal hali bile iyi yürür bence :))

ern1402
28-05-2012, 19:18
sitede mavi renk meg2 rs satılıyordu sanırım

GokhanRS
28-05-2012, 19:25
egzos filtre chip tuning. uzun ömürlü istersen stok internal ile 260 265 arası tavsiye ederim. daha üstü seri kullanan için sıkıntı olabilir.

onun dışında konforlu bir araç. stok internal yüklü hali kprolu typer kadar filan yürür. ağırlıktan dolayı beygirin yüksekte olsa 1400 kilo bir araç olduğu unutulmasın.

ama çok keyifli araçtır yaparsan yürütürsün.

forged internal yapacaz dersen piston kol + saplamaların fiyatı 3.5 milyar tutar. tabi yataklarından bilmemnesine trigerinden baskı balatasına girmişken yenileyeceğin için 8-10 liranın altında cıkamazsın forged işinden.

intercooler forge marka alırsan 2bin lira tutar.
forge replikası alırsan 850 civarını geçmez.
markalı hazır dp 600 tl + 1500 de egzos kiti tutar.
yazılım için fiyat söyleyemem kime kaça yaptırdığına bağlı. ama araca özel iyi uğraşılsın istersen onada 1 teklik harcarsın gibi geliyor.
forge dump valf olmazsa olmazı diyebilirim faydalıdır. 450 500 civarı tutar.
yükliceksen gene aem wideband egt boost saati filan şart onlarda 1000 lira tutar heralde podları şuyu buyu ile.

ayrıca artık turbo pervanesi ilede performans almaya başladık. ben emme pervanesini büyüttüm 1 barda bile çok iyi güçler aldık zaten verileri yabancı siteye koyduğumun ertesi günü turboyu biri para yollayıp satın aldı düşün. yabancılar uraşmadığından bol para bayıldı ama turbo kartuşunu büyütmek trde 750 800 tl tutar. ben yurtdışına 1600 tl ye sattım :)

yani ömürlük olsun dersen forgedlemek gerekir oda 15lirayı aşar. dıştan bakınca göründüğü gibi değil girince çok çıkıyor.

ama yok stok internal bana 260 270 arası yeter dersen 5-6 lirayı aşamazsın.

sandman
28-05-2012, 22:11
bütçe varsa bence alın. eskisi gibi değil, şuan hakkaten iyi yürüyen meg rs ler var. illaki yürütürsünüz istediğiniz gibi. kaldı ki orjinal hali bile iyi yürür bence :))

zaten biraz stok binicek baslarda he ufak tefek egsoz filtre timer gbi seyler yapicaz illaki :)
merak ettigimiz sikinti cikaran bi aracmidir ama forumlara gore pek kurcalamazsan sikinti gorunmuyo gibi :)
tesekkrler tavsiyeniz icin :)

sandman
28-05-2012, 22:13
sitede mavi renk meg2 rs satılıyordu sanırım

baktik o araca baya bi ugrasilmis ama oynanmamis ariyoruz kendimiz yapicaz kismet olursa :) yinede cok tesekkurler

CLIORS
28-05-2012, 22:28
baktik o araca baya bi ugrasilmis ama oynanmamis ariyoruz kendimiz yapicaz kismet olursa :) yinede cok tesekkurler

Oynanmıstan kastın nedir bilmiyorum? eksoz filtre yazılım intercooler diyorsan bunların hepsi bolt-ondur.

Tabi bir de Türkiyede tek yazılımı saymayalım, istesen de bu anda kimsenin yazmayacağı :D

sandman
28-05-2012, 22:28
[QUOTE=GokhanRS;5903042]

Gokhan abi ilgin icin cok cok saol yazini editletip hemen kopyaladim hakkini helal et :D
Abi once alip biraz stok dolanalim yavas yavas girelim
diyoruz ama yaptigimiz en ufak sey dahi ileriye donuk olsun diyoruz yani aslinda yuklicez ins ama agir agir oncelikle filtre egsoz dusunuyoruz
sonra intercooler ...ufak ufak devam edicez.kismet olursa haftaya alicaz arabayi asil merak ettigimiz sikintilariydi ama diger forumlardada biraz arastirma yaptik fiyata gore binilicek araclar icinde en iyisi diyorlar tabi ben oyle demiyorum bana kalsa H :D
Abi bilgiler icin tekrar cok saol ilerde cok isimize yaricak :)
iyi aksamlar :)

RafetAraç
29-05-2012, 15:10
megane rs in 1400 kilo olduğunu bilmiyodum. nasıl oluyoki zaten hb bi araç neresi sığdırmışlar o kadar kiloyu :D

GokhanRS
29-05-2012, 15:13
megane rs in 1400 kilo olduğunu bilmiyodum. nasıl oluyoki zaten hb bi araç neresi sığdırmışlar o kadar kiloyu :D

cam tavan sistemi bile 60 kilo farkettiriyor. cam tavanlı 1420 kilo cam tavansız 1350-1360 civarı.

megane rsin ön takımı ile bi normal meganın ön takımını lifte kaldırıp karşılaştırın ağırlığın ordan bile ne kadar farklı olduğu anlaşılır. şu var r26 gibi airbaglerini azaltır ıvır zıvırı söker 1250 lere indirirsin ama teneke dediğim ***** araçlardan farkı kalmaz.