PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RACELAND coilover hakkında bilgi, yardım ???..

ümitech
29-05-2012, 23:21
arkadaslar raceland marka coilover dan kullanan arkadaslar oldugunu biliorum..bunun hakkında iyimidir çok mu serttir yoksa kullanılabilir mi diye bilgi sahibi olmak istedim...yardımcı olursanız çok memnun olurum...bi arkadasıma alacagız...fikirlerinizi bekliyorum...

edit ; acil...

KIVANÇ
29-05-2012, 23:24
Arkadasım scirocco'da kullanıyordu çok memnun degildi

ümitech
29-05-2012, 23:25
Arkadasım scirocco'da kullanıyordu çok memnun degildi

neden memnun değildi? mesela çok sertliğinden falan mı?

ruudvan
29-05-2012, 23:33
mukemmel deıl .bnce aptal bı yapısı var yayı tam bastıgınızda deılde 3-4 cm kaldırdıgınızda dıp basıklıgı elde edıyor.orta sertlıkte bı suspansıyon yapısı var.cıvıcte kullandık bence mukemmel deıl parasına gore bır urun.bı arkadasın leonda kullaıp ertesı hafta sokup eskı kullandıgı konı -eıbach a gerı dondu:

ümitech
29-05-2012, 23:44
mukemmel deıl .bnce aptal bı yapısı var yayı tam bastıgınızda deılde 3-4 cm kaldırdıgınızda dıp basıklıgı elde edıyor.orta sertlıkte bı suspansıyon yapısı var.cıvıcte kullandık bence mukemmel deıl parasına gore bır urun.bı arkadasın leonda kullaıp ertesı hafta sokup eskı kullandıgı konı -eıbach a gerı dondu:

yani genel kanı ...gereksiz bi ürün oldugundan yana öylemi ? yahu fiyatı çok cazip ondan niyetlendik 1 yılda garanti veriyorlar..

Safak
29-05-2012, 23:46
Kozmetik amaçlı ürün...

KIVANÇ
29-05-2012, 23:49
neden memnun değildi? mesela çok sertliğinden falan mı?

Evet fazla sert olduğu söylüyordu istediği basikliga düşürunce çok vurma yapıyormuş sanırım

douu
29-05-2012, 23:49
performanslı kullanıyorsa aman diyim ümit. arabayı basar yere ama bi spor yayın yaptıgı işi yapmaz. bariz sert bir ürün bide.

ümitech
29-05-2012, 23:52
performanslı kullanıyorsa aman diyim ümit. arabayı basar yere ama bi spor yayın yaptıgı işi yapmaz. bariz sert bir ürün bide.

kanka kullanan arkadaslarından aldıgın bi yorum mu bu ??? yani biri kullandı da memnun kalmadıgını mı söledi?:beuj::beuj::beuj:

Schumi
29-05-2012, 23:55
Mağlesef artık yanlış forumda soruyorsun bu soruları. AirRide'lı arabası ile deliler gibi yol tuttuğunu söyleyen arkadaşlar var aramızda. Kozmetik olarak aracını yere basarsın. Belki o basıklık ile patlamadan felan 2-3 sene kullanır muayneden geçersin. Bunlar sana yeterliyse alabilirsin. Ödeyeceğin paraya karşılık ne alacağını bilirsen beklentini aşmazsan iş görebilir.

ümitech
29-05-2012, 23:57
Mağlesef artık yanlış forumda soruyorsun bu soruları. AirRide'lı arabası ile deliler gibi yol tuttuğunu söyleyen arkadaşlar var aramızda. Kozmetik olarak aracını yere basarsın. Belki o basıklık ile patlamadan felan 2-3 sene kullanır muayneden geçersin. Bunlar sana yeterliyse alabilirsin. Ödeyeceğin paraya karşılık ne alacağını bilirsen beklentini aşmazsan iş görebilir.

anlaşıldı :):):)
gereksiz para ve zaman kaybı demek ki...

levent
30-05-2012, 00:16
görüntü amaçlı ve bariz yumuşak (sertlik ayarı olmayan model) bana göre.

amaca hitap eden ürün kısacası :)

ümitech
30-05-2012, 00:18
görüntü amaçlı ve bariz yumuşak (sertlik ayarı olmayan model) bana göre.

amaca hitap eden ürün kısacası :)

bi arkadasın arabasında kısa bi süre bindim ...aracın içinde 3 kişiydik...çokta yumuşak değildi sanki yaa :icon_wack:icon_wack:icon_wack

Gokhan43
30-05-2012, 00:23
Golf 6 da kullandik uzun bi sure hem arabayi basmiyor hem de cok fazla sertti.

ümitech
30-05-2012, 00:36
Golf 6 da kullandik uzun bi sure hem arabayi basmiyor hem de cok fazla sertti.

teşekkür ederim :) 1 tanede iyi dien çıkmadı...

douu
30-05-2012, 01:10
kanka bi coil 750 liar bi coil 2500 lira. sence onun iyi olma ihtimali var mı :D

Chn53
30-05-2012, 07:20
Bizde jettaya dusunuyoruz raceland sertlkk ayarsiz. Fiyat uygun ama arastirmadan almayalim yani takinca sek sek sekeceksek....

Size sorum şu ; raceland coille 5cm bassak , bide ayla 5cm bassak.. Hangisi daha konforlu olur hangisi daha iyi yol tutar??

rockford34
30-05-2012, 08:21
sakın diyorum baskada bir sey demiyorum :)) birazdaha fazla para verip daha profosyonel ve parasını hak edecek bir sey al

SertacTDemir
30-05-2012, 08:32
Edittttttttttttt.

Onuralp
30-05-2012, 08:34
Daha önceden de belirttiğim gibi JOM, Jamex, Ta-Technix, Raceland, FK Racing Type 1, Rokkor bunların hepsini aynı çan-çin-çon amca yapıyor ve aynı proje üzerinden. VWvortex olsun clubgti olsun defalarca karşılaştırıldı. Yani üsttekilerden birini aracınıza taktığınızda markasının pek önemi yok. Raceland 2-3 senedir ortaya çıkan bir ürün daha doğrusu Amerikanlar sayesinde fiyat/performans açısından tercih ediliyor. Daha önceden de denenip görüldüğü için millet alıyor takıyor. Dizaynları zaten mağra adamı tarzında olduğu için sorunda yaratmaz. Ben 2.5-3 senedir kullanıyorum. Kullandığım aracım Mk2 olmasına rağmen çok memnum ama yeni bir aracım olsun takmam. Yukarıda bir arkadaş demiş parasına göre bir ürün diye aynen öyle bir ürün. Ama şimdi biraz daha profesyonel bir ürün alacak olsam KW Variant 2 alırım.

Sertliğine gelirsek ne çok sert ne de yumuşak. Hatta araçtan araca değişiyor artık üreten çan-çin-çon'ların o günkü psikolojisine bağlı olan bir olay mı? Yoksa üretim bandıyla alakalı bir şey mi bilemeyeceğim. Arabamı ucuz yollu istediğim gibi basayım diyorsan al derim ama yok ben daha profesyonel olarak kullanacağım dersen hiç alma hayal kırıklığına uğrarsın.

Dipnot;
Ayrıca seken arkadaşların çoğu amortisör takozunu yarıdan kesmedikleri için sekiyorlar. Bunu da unutmasınlar. Aracı basıyorsanız amortisör miline geçen takozu yarıdan kesmeniz şart. Yoksa seke seke gitmeniz çok doğal.

Chn53
30-05-2012, 08:44
Abi coilde amortisor takozumu var? Ben eski arabamda yayla basarken amortisorcu kesmisti takozu...

Yani kisacasi 5cm yaya gore daha yumusaksa bu alet alicam :)

Onuralp
30-05-2012, 08:59
Abi coilde amortisor takozumu var? Ben eski arabamda yayla basarken amortisorcu kesmisti takozu...

Yani kisacasi 5cm yaya gore daha yumusaksa bu alet alicam :)

Mesela burada gösteriyor. Amortisör şaftına geçen siyah parçayı kesmeniz lazım. Bendekiler orjinaldi o siyah parçanın iki katı yüksekliğindeydi kestim sekme falan yok. Tabi amortisör sertliği yine ayrı bir olay.

http://www3.telus.net/public/a4a84551/jetta/P6080002.JPG

5cm Eibach sertiğiyle bu amortisörleri karşılaştırmanız biraz zor çünkü standart yok amortisörlerde. Biraz şans işi Mk3'e Rokkor takanların hepsi lanet ediyor mesela Mk2'de Rokkor kullananlar memnun. Yani önceden de dediğim gibi araçtan araca modelden modele değişiyor. Yine dönüp dolaşıp para işine geliyor olay. "Ne kadar ekmek o kadar köfte" demeden edemiyorum :). Deneyip görmek lazım senin araçta belki de çok rahatsız edecek, bilemeyiz.

cbrracingteam
30-05-2012, 09:08
ben racelean coil li geçen yaz sicirocco da kullandım 2-3 ay kadar geçen sene gelen raceland lar scirocco için değilmiş golf6 içinmiş aracı tam dip basmadı ama viraj performansı vs parasına göre gayet güzeldi tekrar vag grubu bi araç alsam 400 e eeibach alacağıma 750 ye raceland alır takarm menundum yani sekme vs yaşamadım ben sattım öyle alan arkdaş halaa kullanıyor oda memnun :))

onur_S
03-06-2012, 01:21
yaydan 2 kat sert ben onu farketmıstım :D