Orijinalini görmek için tıklayınız : Auris D-4d Ye Otto Carbon Egsoz Yardim??
BurakAuris
15-02-2008, 13:07
Arkadaslar aracım auris d-4d multimode sanzıman aracıma otto carbon son susturu takmak istiyorum..ottonun hem fiyat olarak uygun hemde kaliteli oldugunu duydum..ama aracım dizel ve multimode sansızman ses cıkarması konusunda suphelerim var sızın fikirleriniz nedir??
M U R A T
15-02-2008, 13:34
ses açısından hiçbirşey bekleme sadece son susturucuyla.
sadece görüntü olarak sende işe yarar.
BurakAuris
15-02-2008, 13:55
hmm peki eksoz ıcın napmalıyım..??ses cıkmıcaksa susturucu almama gerek yok dizelden kaynaklanan birseymi?
M U R A T
15-02-2008, 14:01
dizelde genelde son susturucuyla ses alınmaz ara borularla belki ama bazı modellerde magirus gibi ses çıkıyo.
BurakAuris
15-02-2008, 14:06
hmm..peki soyle soylemek gerekirse..benim aracımdaki eksoz goruntusunden ben rahatsızım ama ses istiyorum:)vede eksoz ucuda takmak ıstemıyorum sırf goruntu ıcın..teklifin ne katalizor iptalimi?yoksa hic eksoz takmadan bi hks blow off mu?
Arabanı bozmadan paşa paşa bin. Egsoz Bow takılacak araba değil o yazık etme.
Yapacağın güzel bi yay jant 17" 18" sağlam sis far xenon uygulaması cam filmi tesiat. Geri kalanına hiç girme
Low-Rider
15-02-2008, 14:20
aurisin kataloğunda ki aksesuarlar bölümünde ki susturucu güzel gözüküyor aslında,bizim burda bir auriste var çok şık duruyor.
tte son susturucu o bahsi geçen, remus üretiyor ;)
Son susturucu ile yüksek ses alamazsınız, sesin güzelliği de dizelden dizele değişiyor.. Denenebilir bence..
BurakAuris
15-02-2008, 15:35
ttenin eksoz ıslemi cıft cıkıslısısı 1900 ytl kusur o paraya degmez eksoz spoiler ise 450 ytl cok fazla tte normalinden pahalı..aracımda ztn llumar cam filmi var birde app plaka ots xenon da takcamda eksoz a cok heveslendim..:)aslında tarık arkadasımızında dedıgı gibi denenbilir..:S
bencede denemekte fayda var ama yinede ses için çok heveslenme en azından kaliteli ses bekleme ama görüntüye yatırım yapabilirsin
Ben tecrübelerimi paylasıyım.
Aracım 1.3 mjet, dizel kısacası :)
İlk olarak Otto takmıstım, bi üfleme sesi vardı, ses cok kötü degildi.
Sonrasında chip yaptım ve ses biraz güzellesti, ama o üfleme devam etti...
Sonra kat iptali yaptım, üfleme arttı ses direk magirus minibüse döndü...
Sonra gectigimiz ay Otto egsozu söktüm Magnex Slash Cut taktım...
Ne üfleme kaldı, ne ıslık sesi, ne de magirus sesi...
Su an az ses veren remus falan gibi sesi var, benzinliye yakın bir ses veriyor.
Herseyden önemlisi üfleme ve magirüs sesi giti, su an cok memnunum.
İsin özü dizel icin Otto önermiyorum, üfleme sesiyle magirus gibi dolasırsın.
Magnex cok basarılı, cok daha tok ve dizelden uzaklastırıyor sesi tavsiye ederim.
Magnex cok basarılı, cok daha tok ve dizelden uzaklastırıyor sesi tavsiye ederim.
Aynı şeyi Supersprint için de söyleyebilirim. 1.5 82 lik dizel getz'de denemiştik, çok güzel homurtulu ses aldık..yüksek değildi ses, bir de motor girince dışardan daha çok motor sesi duyuluyordu ama içinden egzozun sesi seçiliyordu..daha sonra söktük egzozu, arabanın aslında içeriye hiç ses almadığını farkettik.. :D baya değiştiriyormuş içeri gelen sesi..
BurakAuris
15-02-2008, 22:16
bencede denemekte fayda var ama yinede ses için çok heveslenme en azından kaliteli ses bekleme ama görüntüye yatırım yapabilirsin
tesekkurlar bakalım deneyelim nolcak:)ins verdiim paraya yazık olmaz:D
BurakAuris
15-02-2008, 22:18
cok tesekkur ederim uyarını dıkkate alıcam...:)
bora1311
16-02-2008, 04:12
dizelde ekzos sesi cok iyi olmuyor, en azından benım karsılastıgım ornekler hep kotu ses veriyordu. ama yinede deneyebilirsin...
BlackEmperor
06-09-2009, 17:27
işte budur aradığım yorum buydu kaç gündür. peki magnexe alternatif bişey varmı kendileri biraz tuzluda :p
işte budur aradığım yorum buydu kaç gündür. peki magnexe alternatif bişey varmı kendileri biraz tuzluda :p
supersprint yazmış başka bi arkadaş yukarda :)
BlackEmperor
06-09-2009, 17:51
oda pahalı ki :) ama magnex alacam galiba sıfırları 450 civarı yeterki o ıslık ve ufleme sesi çıkmasın. biraz pahalı ama olsun sonuçlar böyleyse tam aradığım marka...
O konuda bende demiştim Magnex alamadım düz boru öğrenci spec. diye:) Yanlız replikası çok magnex'in güvenilir bi yerden almakta fayda var.
Arabayı bosaltırsam satarım :)
.::EmrE::.
07-09-2009, 00:19
hmm..peki soyle soylemek gerekirse..benim aracımdaki eksoz goruntusunden ben rahatsızım ama ses istiyorum:)vede eksoz ucuda takmak ıstemıyorum sırf goruntu ıcın..teklifin ne katalizor iptalimi?yoksa hic eksoz takmadan bi hks blow off mu?
Dizelden egzoz sesini unut bence. Çıksa bile Magirus gibi birşey çıkar maximum..
Dizel araç üzerine 5 adet egzoz değiştiren birinin tavsiyesi ;) aklında olsun..
1.3 Corsa'ya aşağıdakiler denenmiştir ve ses alınamamıştır :P :
Düz boru , kat iptali + HKS Son susturucu : Araç içinde güzel boğuk bir ses vardı,ancak dışarda hiçbir ses yoktu,ilginçti :)
+ Otto Titanium : Üfleme sesi,berbat.
+ Magnex : Stock gibi , bir fark olmadı.
+ MyRacing : En kötüsü bu idi.Magirus oldu araba.
+ Son susturucusuz sadece tip : Rowenta 1300.
Ses tabiki stock halinden fazla çıkıyordu,ancak berbat bir sesi var dizellerin..Hiç tavsiye etmem. Hepsinden üfleme sesi geliyor, arkadaşlar Rowenta 1300 diye dalga geçiyordu hatta :D
Edit : Doblo'su olan arkadaşın Magnex tecrübesi doğru olabilir..Benim araçta bir değişiklik yapmamıştı,ancak Focus dizel'de duymuştum ben de,bahsettiği gibi çok çok az bir ses geliyordu benzinli gibi...Ama o kadarcık ses için de o kadar paraya değmez bence.
BlackEmperor
07-09-2009, 00:21
yavuz abi magnexten memnunum dedi ama ?!?!
yvuz abi sen bi egsoz sesini kaydetsene merak ettim şimdi youtube daki videodan bişey anlaşılmıyo ;)
07-09-2009, 00:21
yavuz abi magnexten memnunum dedi ama ?!?!
Editledim :)
BlackEmperor
07-09-2009, 00:22
Editledim :)
zaten amaç perf artışı ses çıksın istemiyom Dragger ın dediği gibi ufleme ve ıslık sesi olmasın öpte başına koy spec :)
07-09-2009, 00:24
zaten amaç perf artışı ses çıksın istemiyom Dragger ın dediği gibi ufleme ve ıslık sesi olmasın öpte başına koy spec :)
haha :) kat iptali falan düşnüyor musun?
Bir de diğer bir gözlemlediğim olay: videolarda dizel sesleri bazen çok güzel gelebiliyor,ama gerçekte öyle olmayabiliyor :)
dizele eksoz deneme.ses yok cunki.son susturucuya kaliteli kafa yola devam..
BlackEmperor
07-09-2009, 00:26
haha :) kat iptali falan düşnüyor musun?
Bir de diğer bir gözlemlediğim olay: videolarda dizel sesleri bazen çok güzel gelebiliyor,ama gerçekte öyle olmayabiliyor :)
kat iptal etmiycem kattan sonra 51 lik boru ve son susturucu biraz rahatlatsın yeter
1.3 corsam var. kat iptali + my racing genis kazan egsozum var.üfleme sadece rolantide oluo.gaza bastığında kesio.bkac kere aracımın yururunde dinledm gayet hos bir ses duyuorm.ilk olarak kat iptalsz denemeni öneririm en azından göruntu acısından.ses kurum tuttuktan snrada seni tatmin etmesse katı sök derm.amacın gruntu diilde performanssa hc egsoz koyma duz boru derm:):)kolay gelsn