Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara' da timing yardim....
gsgokhan
31-05-2012, 22:51
arkadaslar yarin sabah yola cikiyorum ankarada timing yapabilcek ustaya ihtycm var aracim 106 gti yardmlarnzi bklyrm
flexamin
31-05-2012, 22:53
proshop mete
gsgokhan
31-05-2012, 22:56
proshop mete
tam olarak nerdeydi yerleri
flexamin
31-05-2012, 22:57
şaşmaz oto sanayide ama kaçıncı sokakta olduğunu tam hatırlamıyorum
onur_guler88
31-05-2012, 23:01
ben pejo da ankarada over boost derim önünde bir yığın pejo kuyruğu oluyo hep :) Ayrıca çok sıkı yaptığı turbolu atmosferik pejolarda var. Kendisi şamazda. Postanenin olduğu caddeyi bulun orada kime sorsanız tarif ederler. eğer giderseniz selamımı da söyleyin dünya tatlısı bi adamdır.
Subi-Emre
31-05-2012, 23:05
Hayırlı yolculuklar kanka ağar ağar gidin :D
gsgokhan
31-05-2012, 23:09
Hayırlı yolculuklar kanka ağar ağar gidin :D
tsk ederm kardesm .)) dunya kucuk dimi her yerde karsilasioz.))
Subi-Emre
31-05-2012, 23:27
tsk ederm kardesm .)) dunya kucuk dimi her yerde karsilasioz.))
Dunya kucuk techturkey fazla buyuk bi baktigim konuyu birdaha zor buluyorum:))
emretektas
31-05-2012, 23:35
Over Boost
Mete Çakan
Adres: Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 4. Cadde 34. Sokak No:27 Şaşmaz/Ankara
Tel:0.312 278 61 30 Fax:0.312 278 61 29 7/24:0.532 421 97 76
civic@ef
31-05-2012, 23:48
sanayiye girdikden sonra en son göbeğe (3. göbek) git sola dön aydın oto mercedes (sağ taraf köşe basında) servisinin bir kaç dukkan yanında.
ecthelion
01-06-2012, 00:08
proshop mete
Mete usta proshop'tan ayrılalı 5 yıl oldu..
oVerBoost , proshop ikiside işini görür.
Or SEL ivedikte
Over Boost Şaşmazda ikiside kral adamdır başka birlerine gösterme bile
Arkadaslar timing ayarı yapılırken egzantriklerin bulunduğu kısım aciliyormu yoksa sadece triger değişiyormuş gibimi açılıyor yan taraf
106 lar triger kayış gibi dıştan ama başka araçlarda mesela bende külbütör kapagı acılıyor
zincirli ise kapagın üstü aciliyor zincirsizse basit :)
serkanokan
01-06-2012, 05:36
Or-sel motorspor ivedik.
Overboost sasmaz.
Uytkuselamoglu garage sasmaz.
Arkadaslar timing ayarı yapılırken egzantriklerin bulunduğu kısım aciliyormu yoksa sadece triger değişiyormuş gibimi açılıyor yan taraf
ayarlı kasak varmı aracında ?
serkanokan
01-06-2012, 08:06
106nin standart kasnaklari zaten ayarli abi :)
106nin standart kasnaklari zaten ayarli abi :)
206 için sordum ben Serkan
Biliyorum herhalde 2003 yılında Paşaoglunda yaptırmıstım ben timing :=)
Emre Ekrem
01-06-2012, 09:07
ne işe yarıyor? oem kafalı olduğumdan bilemiyorum da :D cahillik işte
gurlekyasin
01-06-2012, 09:26
proshop hilmi,yada mete abi...
ne işe yarıyor? oem kafalı olduğumdan bilemiyorum da :D cahillik işte
Timing ayarı dedikleri bizim bildiğimiz avans ayarıdır. Fakat yurt dışında bunları Rolling Road yani Dinamometre üzerinde saatler süren ince ayarla arabanın en üst performansını elde etmek için yapıyorlar.Artı olarak farklı silindir kapağı işlemlerinden sonra ve dereceli egzantrik takımından dolayı normal bir avans ayarı ile istenilen tam performansa ulaşılamaz.O yüzden Timing ayarı daha profesyonelce yapılır.Standart değerlerle oluyor.
Timing olayını yeni teknoloji arabalar kendileri zaten yapıyor. Mesela VTec , VVTİ v.s. model açılımları zaten bu olayları açıklıyor.
flexamin
01-06-2012, 10:45
Mete usta proshop'tan ayrılalı 5 yıl oldu..
geçen e gördüğümde bir 207 rc ile proshopda uğraşıordu motoru indirmişti
Ek.Civic_Spoon
01-06-2012, 10:50
konuyla biraz alakasız ama 106 da timing ayarı olup olmadığını nasıl anlarız yada anlayabilirmiyiz? varmı bilgi verebilecek :)
konuyla biraz alakasız ama 106 da timing ayarı olup olmadığını nasıl anlarız yada anlayabilirmiyiz? varmı bilgi verebilecek :)
bu soruya ilave bir soru da ben sorayım: iki adet stok 106 arasında, timingli olan, olmayana kaç boy atar? veya mod'lu bir 106'da timing kaç boy farkettirir?
Emre Ekrem
01-06-2012, 11:02
Timing ayarı dedikleri bizim bildiğimiz avans ayarıdır. Fakat yurt dışında bunları Rolling Road yani Dinamometre üzerinde saatler süren ince ayarla arabanın en üst performansını elde etmek için yapıyorlar.Artı olarak farklı silindir kapağı işlemlerinden sonra ve dereceli egzantrik takımından dolayı normal bir avans ayarı ile istenilen tam performansa ulaşılamaz.O yüzden Timing ayarı daha profesyonelce yapılır.Standart değerlerle oluyor.
Timing olayını yeni teknoloji arabalar kendileri zaten yapıyor. Mesela VTec , VVTİ v.s. model açılımları zaten bu olayları açıklıyor.
teşekkür ederim
Ek.Civic_Spoon
01-06-2012, 14:26
bu soruya ilave bir soru da ben sorayım: iki adet stok 106 arasında, timingli olan, olmayana kaç boy atar? veya mod'lu bir 106'da timing kaç boy farkettirir?
sorulara cevap alamıyacağız sanırım :)
sorulara cevap alamıyacağız sanırım :)
kanka yenı yapıldığında eskı ayarının yerı kasnağın uzerınde çızgı olarak kalıyo aslındada suan anlayamassın götur bu ısten anlayan bı ustaya o baksın varsa ıyılestırsın yoksada yapıversın :)
Abı boyle kıyalamak anlamsız bence
Araçların motorun saglıklı olması bıle yurumesını etkıler..
ama fabrıkasyon 2 aracı ele alalım
bır tanesı fabrıkasyon tımıng kasnakları sıfırda sente de olsun
dıgerınde savas paşaoglu tımıng yapsın
cok fazla bır sey degısecegını sanmıorum ortlama 2-3 boy oynar
ama yazlımlı kısalı eksoz sıstemı olan bır 106 cok cok daha fazla iş yapıyor timing
2003 yılında 106 ma yaptırmıstm
ankara da pt51 montajı yapılmıs 106 yı 3-4 boy cok rahat gecıyorum :D
eger yenı yapıldı ıse
kasank uzerınde ayar cıvatalarına bak eskı ızı duruyordur
ama uzun zaman gectı ıse anlamak pek uygun olmaz
en mantıklısı senteye getırıp yenıden işi bilen bır ustaya yaptırmak..
evet ayarlı kasnak var