PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Cooper Countryman yada Eşdeğer?

Germanci
01-06-2012, 20:12
2011 yada 2012 sıfır 2 inci el farketmez 70-80 arası verip Mini Countryman S mi alınır yoksa bi 10-20 daha koyup Mini Countryman S ALL4 mü alınır? acayip kafam karıştı. Bide yeni B serisi mercedes çıktı hepten allak bullak oldum engin derin fikir görüşlerinizi bekliyorum... başka marka model araçta olur benzinli dizel farketmez az biraz performanslı olsa iyi olur :)

ghz_spr
01-06-2012, 20:27
Secenegim direk countryman s all4 olur!! Hem ankarada oturuyosunuz, eskiye nazaran kar buz daha az ama genede Ankara bu belli olmaz, onden ceker veya arkadan itis arabalarin karda hicbir sansi yok Ankara gibi bir yerde, ozellikle Incek kisimlarinda, ben olsam dusunmeden ALL4 alirdim, hem performansli hem kullanisli hem rahat hem guvenli hem fiyati uygun hemde cok ii bir 4 ceker sistemi var!!!... Yakit tuketimi konusunda da bana gore oldukca basarili bir arac 4 ceker ve suv tarzi bir arac olmasina ragmen!!...

Germanci
01-06-2012, 20:43
Haklısın 4 çeker aracın avantajı inanılmaz fazla kullandığım için biliyorum. 4 çeker aracım zaten var suan 2 inci araç için düşünüyorum bunu hanımda kullanıcak oyüzen 4 çekermi yoksa countryman cooper s mi karar veremedim.

alicancalis
01-06-2012, 20:51
Ben hanima countryman aldim, oldukca memnunum. Aldigimda all4 olsaydi onu alirdim ancak olmadiginada pisman degilim. Sonucta kac kere gercektan ihtiyacin oluyor tartisilir.

Germanci
01-06-2012, 20:53
arada ciddi rakam farkı var neredeyse 20 bin lira değermi acaba?

alicancalis
01-06-2012, 20:55
Countryman S zaten oldukca fazla yakan bir araba. All4 tahminim en az 0.5-1 litre fazla yakicaktir diye dusunuyorum. Uzun yolda benim yakiti benim S3 e yaklasamiyor bile. Kisaca ben mini ye 9.5 litreden asagi yaktiramadim.

alicancalis
01-06-2012, 20:56
arada ciddi rakam farkı var neredeyse 20 bin lira değermi acaba?

Arada o kadar fark yoktu diye hatirliyorum. 2-3 bin euro fark vardi diye hatirliyorum.

Germanci
01-06-2012, 20:56
ozaman 11 litre civarı yakar all4 pek işime gelmez doğrusu.

Ufuk
01-06-2012, 20:57
Hani benzer sınıf diye söylüyorum
Tıguanda olabilir.

Germanci
01-06-2012, 20:59
ben donanımlarına göre baktım istediğim donanımda all4 100 bini buluyo neredeyse ama normal s 80 civarı

Germanci
01-06-2012, 21:00
Hani benzer sınıf diye söylüyorum
Tıguanda olabilir.

aynı donanımdaki tiguan ın fiyatı 120 yi buluyo malesef.

alicancalis
01-06-2012, 21:00
ozaman 11 litre civarı yakar all4 pek işime gelmez doğrusu.

Sehirici zaten o degerleri yakiyor. Benim yazdigim tem de ankara istanbul 110-130 gittiginizde bile 9.5 den asagi dusuremedigimi ifade etmek istemistim.

Germanci
01-06-2012, 21:01
benzin yetiştiremeyiz bu durumda ona :(

alicancalis
01-06-2012, 21:02
ben donanımlarına göre baktım istediğim donanımda all4 100 bini buluyo neredeyse ama normal s 80 civarı

Sadece all4 farki o kadar olamaz. Bir hataniz olmali. Baska donanim farkida vardir bu fiyat farkina.

Germanci
01-06-2012, 21:04
yanlış bilgilendirdi ozaman satış temsilcisi. modele iyice ısınmaya başlamıştımki sizin yakıtla ilgili mesajlardan sonra soğudum baya araçtan şimdi

alicancalis
01-06-2012, 21:05
Sehirici 10.5 den asagi ortalama cok zor. Ama cok keyifli arabadir.

ghz_spr
01-06-2012, 21:07
Ben baktiimda aradaki fark 4 bin euro idi ikisinide full alinca ve fiyatlar bu kdr yuksek degildi:S:S Anneme almayi dusunuyodum 86 bin tl navi ekran dahil tamamen full all4du model, ii artmis fiyatlar:S:S!!!!!
Ben gunluk golf r kullaniorm aracim su an 320 beygirlerde bn bile gun icinde 8-9 litre arasi yakiyorum, ankaradayken 7-8 litre arasi oluo genelde ortalama yakit tuketimim, 11 litreler agresif veya hizli kullanilmadii surece cok fazla all4 icin bnce:S tabi araci sizin kadar cok kullanma imkanim olmadi o yuzden dediiniz dogrudur ama cok 9 litreler bile yaw:S!!!!

Jön Türk
01-06-2012, 21:10
Audi A1 düşünülebilir.
Audi Turkiye > audibar > Fiyat Listesi > A1 (http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/tools/navigation/audibar/fiyat_listesi/a1.html)

Germanci
01-06-2012, 21:12
bu benzin durumuna göre tamamen aklımdan cıkaracam bu aracı galiba bende keyif almayı düşünüyodum ama 10 litre zorlar bu keyifi

Germanci
01-06-2012, 21:13
Audi A1 düşünülebilir.
Audi Turkiye > audibar > Fiyat Listesi > A1 (http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/tools/navigation/audibar/fiyat_listesi/a1.html)

bu fiyatı hakettiğini düşünmüyorum nedense bu aracın

Jön Türk
01-06-2012, 21:16

Dizel a3 tercih edebilirsiniz.

SerdaR A.
01-06-2012, 21:17
2011 yada 2012 sıfır 2 inci el farketmez 70-80 arası verip Mini Countryman S mi alınır yoksa bi 10-20 daha koyup Mini Countryman S ALL4 mü alınır? acayip kafam karıştı. Bide yeni B serisi mercedes çıktı hepten allak bullak oldum engin derin fikir görüşlerinizi bekliyorum... başka marka model araçta olur benzinli dizel farketmez az biraz performanslı olsa iyi olur :)

2011 Mini Cooper Countryman Countryman 1.6 S ALL4 33.500 EUR Galeriden satılık ikinci el - 88423176 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mini-mini-cooper-countman-1-6-s-all4-88423176/detay)

bu benım aracım bende all4 alırdım hıc bır sıkıntısı yok vırajlar hersey gayet ıyı kar buz da sıkıntı olmaz. zevklı arabadır

SerdaR A.
01-06-2012, 21:18
bu benzin durumuna göre tamamen aklımdan cıkaracam bu aracı galiba bende keyif almayı düşünüyodum ama 10 litre zorlar bu keyifi

10 lıtre zor agresıf kullanmadıgın surece normal kalksılarda gaz sabıt gıderken 10 lıtre yakması ımkansız..

ghz_spr
01-06-2012, 21:18
Ben bu aracin sakin kullanimlarda bu kadar cok yakacagina inanmiyorum acikcasi, benim aracim kat kat daha guclu ve yaklasik ayni kilolar ikiside 4 ceker, imkansiz o kadar cok yakmasi!! Ki bu motor bmw yardimlariyla yapilmis bir motor hic zannetmiyorum o kadar yakacagini!!!!

SerdaR A.
01-06-2012, 21:20
Ben bu aracin sakin kullanimlarda bu kadar cok yakacagina inanmiyorum acikcasi, benim aracim kat kat daha guclu ve yaklasik ayni kilolar ikiside 4 ceker, imkansiz o kadar cok yakmasi!! Ki bu motor bmw yardimlariyla yapilmis bir motor hic zannetmiyorum o kadar yakacagini!!!!

+1 ben bu halıyle normal gıderken 9 lıtreyı gormuyorum .

ghz_spr
01-06-2012, 21:20

kesinlikle haketmiyor...

SerdaR A.
01-06-2012, 21:24
Audi A1 düşünülebilir.

a1 alinicagina scirocco alinir fiyatlarda ucurum fark yok sciroccoda sevmem ama a1 mezar gıbı ve fıyatı hıc hakettmıyor.

alicancalis
01-06-2012, 21:25
Beyler denemek bedava. Madem inanmiyorsunuz gelin deneyelim gorelim. Benimde diger arabam S3. Sakin kullanmak nasil olur, gazli nasil gidilir iyi bilirim. Gelin bu arabayi Ankara da yogun olmayan trafikte 10 litreden asagi yaktirin, araci size hediye edicem. 9 litreyi gormiyen arkadasda herhalde aracina musteri ariyor: ))

ghz_spr
01-06-2012, 21:28
10 lıtre zor agresıf kullanmadıgın surece normal kalksılarda gaz sabıt gıderken 10 lıtre yakması ımkansız..

Aracinizin motoru bu kdr doluyken bile o degerlerde yakmiyorsa cidden tutumlu bir arabaymis, tekrar dusunmeye basladim anneme almayi:D:D...

SerdaR A.
01-06-2012, 21:30
Beyler denemek bedava. Madem inanmiyorsunuz gelin deneyelim gorelim. Benimde diger arabam S3. Sakin kullanmak nasil olur, gazli nasil gidilir iyi bilirim. Gelin bu arabayi Ankara da yogun olmayan trafikte 10 litreden asagi yaktirin, araci size hediye edicem. 9 litreyi gormiyen arkadasda herhalde aracina musteri ariyor: ))

arıyorum gel sana 1 paket sıgaraya verıyım benım gordugum o kardesım sanane benım ne arıyıp aramadıgımdan sanada hıc bısıyı ha ole ha bole demek mecburıyetım yok benım gordugum 9 lıtre trafıkten trafıge fark vardır ok eyw orda 10 yakar burda 9 ben sana demedımkı sanıyede 0.5mm ılerleyen trafıkte 30 km sanıyede 0.100 mm ılerleyende 40 km yaptım toplam sukarda 9 lıtre yaktım dıye ben gıttıgım yerlerde gormuyorum oldugumu s3 lu arkadasım.

SerdaR A.
01-06-2012, 21:33
Aracinizin motoru bu kdr doluyken bile o degerlerde yakmiyorsa cidden tutumlu bir arabaymis, tekrar dusunmeye basladim anneme almayi:D:D...

normal gıdersen cok tutumlu ama bıraz kacırırsan cıddı ıyı yakıyor boduruma 2 depoya yakın gıtmıstı araba.

ghz_spr
01-06-2012, 21:38
normal gıdersen cok tutumlu ama bıraz kacırırsan cıddı ıyı yakıyor boduruma 2 depoya yakın gıtmıstı araba.

Yeni turbo motorlarin hepsi oyle zaten, mesela polo gti, arac inanilmaz tutumlu yakit konusunda ama gaza dokundugunuz anda bi anda ortalama tuketim 5 kusur litrelerden 12 13lere rahat cikiyor...

SerdaR A.
01-06-2012, 21:42
Yeni turbo motorlarin hepsi oyle zaten, mesela polo gti, arac inanilmaz tutumlu yakit konusunda ama gaza dokundugunuz anda bi anda ortalama tuketim 5 kusur litrelerden 12 13lere rahat cikiyor...

aynen ole arkadasımın porsche cayenne 3.2 v6 bende kalmıstı 3 gun ocagımı kurttu yıne ben mınıye 30 lıra benzın atıp 1 gecemı gecırum arabaya 30 lıra range oynatmıyor 20 mılyonla bostancı fenerbahce artık kafayı yedım

ghz_spr
01-06-2012, 21:48
aynen ole arkadasımın porsche cayenne 3.2 v6 bende kalmıstı 3 gun ocagımı kurttu yıne ben mınıye 30 lıra benzın atıp 1 gecemı gecırum arabaya 30 lıra range oynatmıyor 20 mılyonla bostancı fenerbahce artık kafayı yedım

O tip arabalara Turkiye`de dag dayanmaz zaten:D:D...

ghz_spr
01-06-2012, 21:51
O tip arabalara Turkiye`de dag dayanmaz zaten:D:D...

Bu arada 2.0 dizel versiyonu gelicekti countrymanlerin bi kac ay sonra hatta yaz ortalarina dogru o aracta guzel bir secenek olabilir, hatirladiim kadariyla 140 kusur beygir civarinda bir gucte olucakti, performans anlaminda tatmin etmez vergisi yuksek olur ama yakiti baya bir az olur benzonliye gore, bide tabi o arac duz vites gelicekti otomatii gelicekmi bir fikrim yok...

redbaron
02-06-2012, 01:31
mantıklı olun arkadaşlar aynı motora sahip jcw var arkadaşımda üstelik daha hafif 4 çeker değil .şehir içi sakin kullanımda 10lt nin altına inmiyor.akıl var mantık var 8-9 lar hikaye ... çok mu yakıyor derseniz çok değil benzinli araç için şehir içi normal değer.100 km lik ortalamaya bakmayın 3-5bin km lik ortalamaya bakın.sağlıklı değerler fazla km de yapılanlardır.yoksa bende ortalamayı sıfırlarım 100 kmde 6-7 yaktırırım uygun bir trafikte.motorun soğuyup ısınmasını hesaba katmıyorsunuz herhalde motor ısınana kadar 3-5 km zaten anlık 20-30 lt yakıyor...

konuya gelirsek countryman bir bayan için güzel araba ama bence 20bin tl lik fark değmez.onun yerine kar lastiği alırsınız paşa paşa her yere çıkılır.tipini sevmesemde alanlar memnun.

Germanci
03-06-2012, 16:33
Yakıt hakkında detaylı araştırmadan sonra hanıma almanın pek mantıklı olmadığına karar verdim, yakıtta daha uygun araç bakıcam artık.

ahmetbaha-drs
15-06-2012, 18:06
Arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim bende buradan sorayım;
Countryman'in hangi model ve donanım paketini öneriyorsunuz? Düz 1.6 122hp mi S'mi? All4'mu? Yakıt durumu günlük kullanımda nedir? +Extra hangi donanımları almayı önerirsiniz bu araç için. Ve renk olarak Bright Yellow sarı istenildiği takdirde beklermiyiz fazla?.:):)

onur_S
16-06-2012, 00:38
Bu arada 2.0 dizel versiyonu gelicekti countrymanlerin bi kac ay sonra hatta yaz ortalarina dogru o aracta guzel bir secenek olabilir, hatirladiim kadariyla 140 kusur beygir civarinda bir gucte olucakti, performans anlaminda tatmin etmez vergisi yuksek olur ama yakiti baya bir az olur benzonliye gore, bide tabi o arac duz vites gelicekti otomatii gelicekmi bir fikrim yok...

golf r verısı 12 lt ye yakın değilmi revolu olanı ne yakıyor sımdı az basınca,bir de dibini görünce :) ben yakıtı yoracak olmasa dırek alırım..100 lıraya ne gıdıyorsun mesela veya 1 depoyla,ben 700 gıdıyorum,basarsam 550-600

ahmetbaha-drs
18-06-2012, 00:49
Bu Countryman'ler hakkında pek bilgisi olan yok mu yahu?:):)

cnzdmr
18-06-2012, 08:07
2011 Mini Cooper Countryman Countryman 1.6 S 30.900 EUR Sahibinden satılık ikinci el - 88529051 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mini-sahibinden-2011-kazasiz-boyasiz-countryman-s-full-88529051/detay)

İlan arkadaşımın çok temiz olan aracını satıyor

dilerseniz bir arayın konuşun yardımcı olacaktır...

Yiğit Ş.
18-06-2012, 08:15
Arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim bende buradan sorayım;
Countryman'in hangi model ve donanım paketini öneriyorsunuz? Düz 1.6 122hp mi S'mi? All4'mu? Yakıt durumu günlük kullanımda nedir? +Extra hangi donanımları almayı önerirsiniz bu araç için. Ve renk olarak Bright Yellow sarı istenildiği takdirde beklermiyiz fazla?.:):)

konuda da onu tartışıyolar zaten. bi okuyaydın.

Kekuti*
18-06-2012, 10:40
Countryman güzeldir. Ancak ben şahsen Mercedes B serisini tercih ederim :)

Mini conseptinden uzak güzel bir SUV. countryman yakıtı 10'un altında falan değil. Hele hele otomatik vitesle 10.un altına sadece uzunda düşersiniz. (7.5 ortalama falan güzel süratle gidiyor uzunda) Turbo altı çok ölü bir araç oldugu için, eski a3 1.6 fsi gibi yakıyor altlarda. :D Bu da 10litre aşağısını imkansız hale getiriyor ;)

+ olarak Full olanları güzel, rahat araba falan ama B serisi fiyatını bilmememe rağmen çok kaliteli bir araca benziyor :)
All4S kullanan arkadaşım var. 10 tane daha minisi vardı eski zamanda mevcutta bir normal Countryman birde All4S'i var :) kendisi bile 10 litre altını görememişken, komple egsoz + DP'li araç 10 litre altını trafikte nasıl görüyor anlamadım :D

ben mevcutta 10-11 arası yakıyorum 1.6 CooperS le ??

Arenimo
18-06-2012, 10:43
Bende MB B serisi SUV değil minide suv değil kanka crossover bile değil bence b serisi ayrı segmenttler kanımca ben hiç tereddütsüz mini alırım hulkinin araba bence gayet güzel kanka

Kekuti*
18-06-2012, 10:49
yeni B'yi incele Arenimo ;)

ghz_spr
18-06-2012, 12:49
golf r verısı 12 lt ye yakın değilmi revolu olanı ne yakıyor sımdı az basınca,bir de dibini görünce :) ben yakıtı yoracak olmasa dırek alırım..100 lıraya ne gıdıyorsun mesela veya 1 depoyla,ben 700 gıdıyorum,basarsam 550-600

Sakin kullanimlarda yakiti hic degismedi arabanin yazilimdan sonra, hatta daha bile ii oldu diebilirim, son hiz denemeleri roll fln bunlarda surekli gaz kokleme olduu icin hakkaten cok yakio araba, hatta sole diim 4 dakkada ceyrek depodan fazlasini bitirdiimi biliyorum son hiz denemesi yaparken... Ama normal sakin kullanmalarda 8-9 litre arasi yakiyo arac, azcik trafie girince 10lara cikio ama 12 13 bu deerlere basmazsaniz asla cikmaz araba, bi depoyla 500-600 km arasi gidiyorum eer kendime hakim olup sakin kullanirsam, depom 55lt yani 10 litreye yakin bir ortalamasi var aracin, yakit fiyatlari bu kdr yuksek olmasa araba haddinden az yakioda iste ne yazikki yakit fiyatlari cok fazla:S:S kuzenimde lacetti var lpg li bnden cok yakio arabasi ole diim;)...

ghz_spr
18-06-2012, 12:54
yeni B'yi incele Arenimo ;)

Yeni B serisinin disi guzel on konsol guzel ama ozellikle arka koltuklarinin oturma pozisyonu ve rahatlii inanilmaz kotu:S:S dizi sakat biri olarak on koltuunda bile hic rahat oturamadim arabann, arkasinda kafai yiyodum, fiyatida coutryman civarlarindaydi sanirim, ben hic beenmedim o yuzden:S ama yeni A serisi guzel bisi olacaga benzio:):):)...

Kekuti*
18-06-2012, 13:04
Valla ben daha evvel CLK kullaniyordum, arabanin 1 ay kadar serviste kalmadi gerekti ve eski b150 vermislerdi.. Boyum 1.86 100 kg yum :) 1 ay oraya buraya gittim kullandigim en rahat mercedeslerden birisiydi.. Ki guncelde hala C kasam var o daha rahatsiz B class dan :D

Benimde diz sakat :D

ghz_spr
18-06-2012, 13:15
Valla ben daha evvel CLK kullaniyordum, arabanin 1 ay kadar serviste kalmadi gerekti ve eski b150 vermislerdi.. Boyum 1.86 100 kg yum :) 1 ay oraya buraya gittim kullandigim en rahat mercedeslerden birisiydi.. Ki guncelde hala C kasam var o daha rahatsiz B class dan :D

Benimde diz sakat :D

Eski B serisine hic binmedim o yuzden onu bilmiyorumda yeni B o yuzden benim hic hosuma gitmedi hayal kirikliina ugratti beni:S...

ahmetbaha-drs
18-06-2012, 13:18
konuda da onu tartışıyolar zaten. bi okuyaydın.
Aaa harbiden mi?..:)

Countryman güzeldir. Ancak ben şahsen Mercedes B serisini tercih ederim :)

Mini conseptinden uzak güzel bir SUV. countryman yakıtı 10'un altında falan değil. Hele hele otomatik vitesle 10.un altına sadece uzunda düşersiniz. (7.5 ortalama falan güzel süratle gidiyor uzunda) Turbo altı çok ölü bir araç oldugu için, eski a3 1.6 fsi gibi yakıyor altlarda. :D Bu da 10litre aşağısını imkansız hale getiriyor ;)

+ olarak Full olanları güzel, rahat araba falan ama B serisi fiyatını bilmememe rağmen çok kaliteli bir araca benziyor :)
All4S kullanan arkadaşım var. 10 tane daha minisi vardı eski zamanda mevcutta bir normal Countryman birde All4S'i var :) kendisi bile 10 litre altını görememişken, komple egsoz + DP'li araç 10 litre altını trafikte nasıl görüyor anlamadım :D

ben mevcutta 10-11 arası yakıyorum 1.6 CooperS le ??

Yani sonuç olarak ortalama 10 litre garanti artık gülü seven dikenine katlanır durumu olacak napalım. B180 Sport'larıda inceledik oldukça prestijli ve güzel duruyor fiyatlarıda B-1-Countryman hemen hemen aynı ama yakıtları ne durumda bilmiyorum. +Son olarak özellikle seçmemizi önerdiğiniz herhangi bir opsiyon,özellik var mı Mini'de? :icon_tup::)

Kekuti*
18-06-2012, 13:26
muhtemelen en ekonomiği Mini olacaktır.

- Visual Boost seçebilirsiniz (halk dilinde ekran) :D
- Deri koltuk ısıtma (olmasada olur)
- Cam tavan (mutlaka olmalı)
- Bi-xenon (Mutlaka olmalı)
- Antrasit tavan (siyah tavan içi) almadığıma pişman oldugum tek özellik.. ama alıcam :)

alındıktan sonra rodaj 2000 km yapın derim. Yeni araba rodaj kalktı vs inanmayın :D gerçi ben 800 km sonra gazlamaya başlamıştım Mini'mle :) 2000 km sonra yağını suyunu değişin gözünüz kapalı binin. Kronik sorun yok denebilir, ufak tefek problemleri çıkıyor ama BMW ve MB'den daha ucuz parçaları. 2011'den sonra kronik sorunları azaldı Mini'lerin..

- All4 güzel olabilir ama İstanbul gibi biyerde all4'un ben çok gerekli olduguna inanmıyorum.
Dağ bayır geziyoruz, hanımı güvene alalım diyorsanız alın tabi ama sonuçta bir Land Cruiser falan değil bu araba :D
Kışla aranız çok yoksa bence normal alın Countryman S iyidir. Arkadaşım yeni aldı, gayet memnunlar geniş falan..

Ama ben eski bir Mercedes Fan'ı olarak B'yi seçebilirdim. Sonuçta Mercedes. Fiyatlar ne durumda bilmiyorum ama aynılarsa parça olarak Mini, kalite olarak Mercedes derim ;)

bilemedim, keyfinize bakın neden onu aldın, neden bunu almadın diye soracak değiliz ikiside güzel fakat 1 serisi bence deymez :)