PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : basınc saati problemi?

JenGoO
15-02-2008, 23:49
aracıma basınc saati takmak istiyorum fakat emme manifoldu herhangi bir boru ile geçiş sağlamadığı için delinmesi gerekiyormuş, plastik olduğundan çatlama ihtimali çıkıyor bu soruna çözüm varmıdır?

Aracım= c4 diesel 1.6 110hp
basınc saati=hks

Miata
16-02-2008, 01:17
Emme manifoldunda gaz kelebeğine benzer bi nane olması lazım egr nin bağlnadığı yerin oralarda bu dizel motorlarda kolay stop etmesi için we yeri geldiği zaman limitör için kullanılan bi kelebek. Oralaraın söküle bliyo olması lazım kolay bi şekilde. Sök orayı del tornacıda diş açtır klavuzla oraya bağla. Kolay bi yöntem diil ama en güvenilr olanı.

JenGoO
16-02-2008, 14:58
deneyelim :) chipten sonra basıncı merak ediyorum.

egeturbo
16-02-2008, 20:53
chipte bildiğim kadarı ile turbo basıncı artmazdı markası ney yaptırdığın chip markasının

Schumi
16-02-2008, 20:55
İzmit körfezde time trial e giren C4 dizel senmisin :)

Dragger
16-02-2008, 23:15
Ben taktırdım boost göstergesi, fikirlerimi de paylasmıstım su sekilde baska bir konuda ;)

Bu arada chip boosta etki etmez cogu dizel motorda, yani normalde 1.4 bar basıosan chip sonrası 2 bar basmazsın.

Gecen hafta baglattım ben...

Ötekileri gereksiz buldugum ve fuzuli masraf olarak gördügüm icin sadece boost göstergesi aldım.

Marka olarak swoosh düsünüyordum fakat bakmaya gittigim gün swooshun yanında raid hp boost göstergesi gördüm ve onu daha cok begendim.

Bu arada jsv cok uygun fiyata alabilirdim ama gidip inceledim, hic begenmedim.

Kapalıyken ici simsiyah olması gerekirken jsv marka göstergelerde ici görünüyordu ve bu hosuma gitmedi.

Ayrıca kalite olarak düsünürsek zaten raid hp ve swoosh ile kıyaslanmazdı.

Sonuc olarak Raid HP aldım ve baglattım, cok da güzel oldu, sana da tavsiye ederim.

Dizel otomobillerde, turbo ile intercooler arasında biryere kaynak yapılarak boost göstergesinin calısması saglanıyor, benzinlide emmeden aldıgı icin daha kolay, dizelde biraz daha ugrastırıyor.

Arac icine baglantı yapılması vs konusunda da gögüs falan sökülmüyor, icin rahat olsun.

Görüntü cok güzel, keyif veriyor kullanımda...

Tek olumsuz sey, sesli calısıyor dizellerde, gösterge 0 hizasındayken biraz titreme ve ses yapıyor, ama gaza basıp boost göstergesi hareketlendiginde bu kesiliyor.

Raid HP görüntüsü su sekilde;

http://i198.photobucket.com/albums/aa219/draggerpunto/dragger.jpg

JenGoO
17-02-2008, 21:57
Arkadaşlar henuz chip taktırmadım fakat yakın bir sure içerisinde direct chip olarak beyne mudahele etmeyi düşünüorum chip ten sonra illaki biraz gıdıklanma olur boost ta kendim arttırmayı düşünüorum bakalım şu saati takalımda..

JenGoO
17-02-2008, 21:59
Benim daha önceki aracımda (fiestada) vardı hiç bole kaynak maynak uğraşmadan takılmıştı bunda uğraştırması ilginc ankarada bunu sağlam yapacak usta varmıdır acep ??

Dragger
18-02-2008, 01:06
Fiestada intercooler yok, nerden aldınızki?

JenGoO
18-02-2008, 03:16
emme manifoldunun olduğu yerde bi ara boru vardı oradan çekildi.

boosted_pug
21-02-2008, 15:42
Benim daha önceki aracımda (fiestada) vardı hiç bole kaynak maynak uğraşmadan takılmıştı bunda uğraştırması ilginc ankarada bunu sağlam yapacak usta varmıdır acep ??

kardeş siteye üye bigboss war şaşmaz 34. sokak overboost mete usta

JenGoO
24-02-2008, 14:28
ona ulaşabileceğim bir telefon numarası varmıdır?

Sportivo
24-02-2008, 17:56
cengo nelerle ugraşıyon ya :)

boosted_pug
24-02-2008, 23:45
05324219776