Orijinalini görmek için tıklayınız : Far Camı Vernik-Stop Boyama?
ghibli06
03-06-2012, 10:53
arkadaşlar selam;
aracımın stopu kırılmıştı tamir ettirdim gayet de güzel oldu, ama ben her iki stopu da aynı renge getirmek için boyamak istiyorum, renk değişimi falan değil, bildiğiniz kırmızı olacak yine, ne tarz bir uygulama önerirsiniz?
gelelim uzman sorusuna, aracın farları bildiğiniz cam, neredeyse 7-8 mm kalınlığında, yılların yol etkileri nedeniyle üzerinde taş izleri var, denemediğim ürün kalmadı hatta USA den şu cam zımpara-parlatma ürünlerini getirttim ama sonuç TISS... geçenlerde camların cam verniği ile boyanabildiğini okudum, vernik atıp parlatsam sonuç verir mi deneyimi olan var mı acaba?
Skyhawk34
03-06-2012, 10:57
boyanacak yüzey cammı plastikmi hangi araba için oldugunu anlamadımda
ghibli06
03-06-2012, 11:01
http://img59.imageshack.us/img59/9697/photo10if.jpg (http://img59.imageshack.us/i/photo10if.jpg/)
ustam çok iyidir ama az da olsa belli oluyor tamir edilen kısım, sağ stop tam ortadaki parça komple değişti...
araç maserati ghibli, far camları gerçek cam...
Skyhawk34
03-06-2012, 11:03
ben plastikleri boyamıştım geçtiğimiz yaz o nedenle cama bişey diyemiceğim bol mitarda tiner biraz boya katkısı çok ama çok ince bir yüzeysel zımpara tüpe bastırmıştım o şekilde kendim boyamıştım hafif saydam oluyor o şekilde
ghibli06
03-06-2012, 11:07
stopu bi şekilde boyar hallederim sanırım, dediğim gibi amaç karartma vs değil sadece orjinal renginde kalması, ama cama vernik olayına yorumları bekliyorum...
Skyhawk34
03-06-2012, 11:09
dediğim gibi bu seferde bol miktarda tiner ve kırmızıyı birleştirerek orjinal rengiymiş gibi kalmasını sağlayabilirsin
illa siyah yapacaksın diye bir şey yok :)
ghibli06
03-06-2012, 11:17
vitray boyaları var, kırmızı, onları dediğin gibi tinerle karıştırıp makine ile atsam sanırım sonuca ulaşırım...
sizin stoplarınız gerçek cam yani o yurtdışından aldığınız ürünler işe yaramaz çünkü onlar mika olanlar sert plastik olanlar için.Sizinkisi seryum oksit içeren bir ürün olmalı.
Skyhawk34
03-06-2012, 11:18
vitray boyaları var, kırmızı, onları dediğin gibi tinerle karıştırıp makine ile atsam sanırım sonuca ulaşırım...
önce su zımparası ama :) kesinlikle istediğin gibi olacak :icon_tup:
ghibli06
03-06-2012, 11:28
sizin stoplarınız gerçek cam yani o yurtdışından aldığınız ürünler işe yaramaz çünkü onlar mika olanlar sert plastik olanlar için.Sizinkisi seryum oksit içeren bir ürün olmalı.
stoplar plastik ama farlar gerçek cam bende...
snan1910
03-06-2012, 12:30
stop boyaları var.şeffaflar. kırmızı ve siyah renk. düşünürseniz yardımcı olurum.
alihan_27
03-06-2012, 12:45
Far camlarınız desenlimi bilmiyorum ama değilse polikarbonattan yeniden yapsanız yada yaptırsanız daha sağlıklı olabilir. Keza verniğin cama yapışması çok zor, uzun ömürlü olacağını sanmam.
ghibli06
03-06-2012, 14:37
stop boyaları var.şeffaflar. kırmızı ve siyah renk. düşünürseniz yardımcı olurum.
marka nedir acaba bir de fiyat? kırmızı ya stop boyasıyla yapıcam ya da vitray boyası ile karışımla atıcam...
ghibli06
03-06-2012, 14:42
http://img401.imageshack.us/img401/7678/image043ew.jpg (http://img401.imageshack.us/i/image043ew.jpg/)
far budur...
Tayfun-E30
03-06-2012, 19:44
O tas izler seryum oksitlede gitmez on farlari oyle kullanin bence..
yavuz364
03-06-2012, 20:12
Farlar için aynı problem bende de var, bi kimyasal karışımı ile sorunu çözülebiliyor, ama henüz o maddeyi bulamadım, bulduğumda haber verebilirim :) şuan karışımı da hatırlamıyorum, bilgisayarımda yazıyor..
ghibli06
03-06-2012, 20:14
şimdi bu taş izleri için 2 olasılık var, ya btün camı o derinliğe indirmeli ya da o delikleri vernik ya da epoxy tarzı birşeyle doldurup cilalamalı...
alihan_27
03-06-2012, 21:37
Cam desenliymiş. Dediğim gibi cam yerine şekil verilmiş plastik yine de kullanılabilir, bunun için far çanağını değiştirip daha yeni bir aydınlatma (bixenon gibi) sistemine geçmek iyi olur.
Epoksiyi bende düşündüm ama çok güneş alan bir yer olduğundan epoksi sararır daha kötü bir görünüm alabilir. Bazı camcılarda cam çatlaklarını tamir için, uv ile kürlenip, sertleşen bir tür polimer kullanıyorlar bu iş görebilir sonra zımpara pasta yapılıp kullanılabir.
Camı o derinliğe indirip sonra parlatmak çözüm olabilir ama nerde nasıl yapılır hiç denemedim.
ghibli06
03-06-2012, 21:47
ben bi-xenon taktım 2 sene oldu, ayrıca orj. camı çıkartıp kullanan da çok kişi var Avrupa'da, bu farların üretimi yok şimdi çünkü haliyle :)
epoxy ya da vernik tarzı malzemeleri ben senede bir sefer falan yenilemeye razıyım, taş izleri çok kötü duruyor bence...
alihan_27
03-06-2012, 22:27
ben bi-xenon taktım 2 sene oldu, ayrıca orj. camı çıkartıp kullanan da çok kişi var Avrupa'da, bu farların üretimi yok şimdi çünkü haliyle :)
epoxy ya da vernik tarzı malzemeleri ben senede bir sefer falan yenilemeye razıyım, taş izleri çok kötü duruyor bence...
Modlu bazı Ghibli lerde dış camı çıkardıklarını gördüm, dikdörtgen ve yuvarlak iki plastik parçasıyla kolaylıkla yapılabilir. Ben kendi aracımdaki angelli farlarında dış camını söktüm, parçalı halde sis farlarından çıkan yuvarlak camlardan taktım. Önceleri garip geliyordu gözüme ama yeni Chevrolet Aveo'larda bu tip farları kullanınca daha bir ısındım.
Öncelikle bahsettiğim cam çatlaklarında kullanılan malzemeyi soruşturmanızı öneririm. Bulamaz veya kullanamazsanız, bakım yapmak şartı ile epoksi kullanabilirsiniz. Epoksi olarak uv dayanımlı (dayanabildiği kadar :)) dolgu tipi veya emprenye tipi tekne, yat tamirinde kullanılanları tercih edebilirsiniz.
cam ıcın tamır cok zor bı olay.ama camla aynı sekılde polikarbondan yapabılırsın.vakum teknıgı ıle bu mumkun sıtede hatta orneklerı var.
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/115494-vacuform-ile-bi-xenon-donusumu.html
ghibli06
04-06-2012, 10:11
polikarbondan yapmak istemiyorum açıkçası, öncelikle cam işine çözüm bulabilir miyiz ona bakıcam...
ghibli06
06-06-2012, 20:22
bu gün garaja far temizliğini yaptırdığımız ustamız geldi, çok özel bir karışım vernik gibi cama atılıyormuş, taş izlerini %80 oranında doldurur dedi, kolay kolay da kararma yapmaz ama senin istediğin gibi pürüzsüz de olmaz dedi...
policarbon olayı ise bana pek güven vermedi, UV koruma ile ilgili bir koruyucu madde atıyor musun dedim, hayır gerek yok dedi... e dedim sararma ya da güneşte yamulma? 'kolay kolay' olmaz dedi... dedim o kolaylar beni bulur sen merak etme :)
alihan_27
06-06-2012, 22:56
bu gün garaja far temizliğini yaptırdığımız ustamız geldi, çok özel bir karışım vernik gibi cama atılıyormuş, taş izlerini %80 oranında doldurur dedi, kolay kolay da kararma yapmaz ama senin istediğin gibi pürüzsüz de olmaz dedi...
policarbon olayı ise bana pek güven vermedi, UV koruma ile ilgili bir koruyucu madde atıyor musun dedim, hayır gerek yok dedi... e dedim sararma ya da güneşte yamulma? 'kolay kolay' olmaz dedi... dedim o kolaylar beni bulur sen merak etme :)
Güven derken sağlamlığı kastediyorsan çok yüksek darbe emiciliği olan bir malzeme. Çoğu önden kazalarda bu farlar sapasağlam kalıyor.
Uzman kimyager edasıyla özel sölüsyonlar, sorunları %82.64 oranında çözme ve bozulamayabilebilme garantisi vs vs. Neyse önceki postumda söylediğime benzer bir ürün buldum http://www.filliboya.com.tr/product/-filepoks-solventsiz-vernik/423/224/ (filli boyadan başka markalarında bu tip ürünü vardır) bunun üstüne birde zımpara+uv filtreli akrilik vernik uygulatırsan sorunun çözüleceğini uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.
Bu taş izlerinin derinliği-boyutu nekadar? Toplu iğne başı kadar felanmı?
ghibli06
06-06-2012, 23:21
delikler toplu iğne başı kadar evet, bu ürün güzele benziyor, dediğin gibi UV özellikli bir vernik de atıp zımpara cila ile sanırım güzel bir sonuç alınabilir...