Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen C4-Hyundai i30- ix20 hangisi alınır?
Germanci
03-06-2012, 16:36
Evet bu araçlardan birini almaya karar verdim benzinli dizeli farketmez. Önemli husus panoramik cam tavan ve otomatik vites. Sadece C4 de panoramik tavan açılmıyo ve ds4 de cam tavan yok diğerlerinde sorun yok. Etrafınızdan duyduğunuz iyi yada kötü yanları yada tecrübeleriniz bu araçlar hakkında? hangisi alınır? fiyatları neredeyse aynı..
C4 yada ds4 derim kesinlikle c4 1.6 hdi (yeni kasa) hem konfor hem yakit tasarrufu hemde servis anlaminda mantikli tercih ds4 goruntu olarak cok daha iyi fiyat farki cok degilse ds4 olsun olmusken
konusu geçmişken sorayım dedim yeni kasa c4lerin vites topuzu nerde göremedim ben ? yani hiç içine binmedim ama hani park edenlere göz ucuyla baktığımda topuz yoktu ?
melihyilmaz
03-06-2012, 16:46
diğerlerini bilmem ama i30 sahibiyim elit 1.6 benzinlinli manual versiyonunu aldım gayet memnunum çok dolu bi araba bence fiyatına göre bu dolulukta uygun bi araba
içlerinden c4'ü öneririm. Psa dizel konusunda ki başarılı motorlarını biliyoruz e-hdi 1.6 da bunlardan ayrıca donanım paketi de sağlamdır.
konusu geçmişken sorayım dedim yeni kasa c4lerin vites topuzu nerde göremedim ben ? yani hiç içine binmedim ama hani park edenlere göz ucuyla baktığımda topuz yoktu ?
Ortada vitesin oldugu yerde minnacik bi ucu ve yolu var gorememen normal alisilmisin disinda biraz :D
huseyinturk
03-06-2012, 17:38
i30 ların bir kaç mahkemesi olduğunu okumuştum.
Kaza anında hava yastığı açmadı gerekçesi ile. Yetkililer alttan darbe yemesi lazım diye savunuyorlarmış aracı.
melihyilmaz
03-06-2012, 17:52
i30 ların bir kaç mahkemesi olduğunu okumuştum.
Kaza anında hava yastığı açmadı gerekçesi ile. Yetkililer alttan darbe yemesi lazım diye savunuyorlarmış aracı.
emniyet kemeri takmadığı için patlammamıs bende arastırırken böyle okumustum
Germanci
03-06-2012, 18:19
yeni i30 larda aynı şekildemi? birde alttan darbemi yoksa emniyet kemerimi?
Ahmet Saraçoğlu
03-06-2012, 18:26
emin değilim idda etmiyorum ama kemer takılı değilken airbag açmior diye biliyorum tüm araçlar..En azından c3ümde 3 tane sağlam sarsıldığım kaza geçirdim , kemer takılı olmadığı için 4 yastığın hiçbiri açılmadı ama airbag ışığı yandı hep.
Eskiden sorsalar citroen derdim ama şimdi i30 diyorum
Germanci
03-06-2012, 18:33
emin değilim idda etmiyorum ama kemer takılı değilken airbag açmior diye biliyorum tüm araçlar..En azından c3ümde 3 tane sağlam sarsıldığım kaza geçirdim , kemer takılı olmadığı için 4 yastığın hiçbiri açılmadı ama airbag ışığı yandı hep.
Bende 97 passatla bi kaza yaptım emniyet kemeri takılı olmadığı halde açıldı 2 airbag. birde 98 e200 mercedes ile daha buyuk bi kaza yaptım emniyet kemeri takılı değildi açılmadı airbag ler.
Germanci
03-06-2012, 18:35
Eskiden sorsalar citroen derdim ama şimdi i30 diyorum
nedir kararını değiştiren ?
CeM öZeR
03-06-2012, 18:43
Kesinlikle DS4 derim. Sürdüm test ettim sınıfının ve standartlarının üzerinde bir kaliteye sahip. Özellikle ses sistemi beni cezbetti.
melihyilmaz
03-06-2012, 19:06
i30 dan bahsedeyim biraz
panoromik cam tavan
geri görüş kamerası (logo içinde)
deri kumaş karışımı koltuklar
3 farklı sürüş modu (comfort-normal-sport)
dijital çift bölge klima
soğumalı torpido
gündüz farları
yağmu-far sensörü
anahtarsız giriş ve çalıstırma
ayna altında ve önkapı kolu içi led aydınlatma
aleminyum pedallar
hız sabitleme ve hız kilitleme
eliktrikli şöför koltuğu(en önemli özellik bana göre)
9 hava yastığı
ön arka park sensörü
elektronik el freni
elektrikli ve katlanlabilir yan aynalar
hareketli kolçak öne arkaya doğru
ncaptan 5 yıldız alması
ve fiyatı beni cezbettiği için bunu aldım tavsiye ederim
bikaçta foto ekliyim tam reklam olsun :D
http://carmedya.com/wp-content/uploads/2012/03/Hyundai-i30b1.jpg
http://i49.tinypic.com/fpego.jpg
Ferhat_V
03-06-2012, 19:09
hyundai yeni kasa i30 lar çok hoş 2 3 tane gördüm gümüş mavi ve kırmızı renklerde hepsi cam tavanlı bu kadar lüks duramaz bir araç içini görmedim ama..
aynı şekilde yeni c4 lerde çok hoş beyaz dizel otomatik ve cam tavanla tam aile aracı..karar zor :)
turkerrr
03-06-2012, 20:31
citroenler tasarım olarak berbatlar i30 daha dolu ve en azından göze daha güzel geliyor ... ayrıca cam tavanın açılması da büyük bir artı ...
Germanci
03-06-2012, 20:38
gonlum i 30 a doğru hızlıca kayıyo. c4 ün tavanı açılsa fazla düşünmicemde açılmıyo ds4 desen onda cam tavan hiç yok..
seceneklerden ds4 derim de, yalniz i40 sw cok güzel geldi gözüme..yolda tok duruyor bayagi.
Vtec-SEDAN
03-06-2012, 21:09
i30 kesinlikle çok kaliteli ve çok dolu bir araç oldu. garanti şartları ve süresi, yeni tasarımla birlikte malzeme kalitesini üst seviyelere çıkardılar.
her iki aracı test edin zaten en iyi kararı siz verirsiniz.
alihan_27
03-06-2012, 21:22
İki Citroen'de güzel,DS4 kalite hissi yüksek malzemelerden yapılma ve tasarım yeni ama arka camların açılmama gibi bir garipliği var, ayrıca cam tavan eksikliği varmış(kendim için önemli bir detay cam tavan, yoksa içim basılıyor,sıkılıyorum :)) Yeni i30 gerçekten çok başarılı, çoğu yönden geliştirilmiş, alman otomobillerindeki tokluk hissini vermeyi becermişler. (Çekik gözlülerde bu his çoğu zaman eksik kalır) İx20 bu seçenekler arasında biraz daha alt segment gibi duruyor, ayrıca çok yüksek tavanıyla bence hoş durmuyor ama sizin önemli hususlarınızı karşılıyor(cam tavan+otomatik şanzıman)
Sonuç olarak yeni İ30.
darkmoon
03-06-2012, 21:43
i30 yada c4 aynı segmentler c3 ve i20 kıyaslanır çünkü onun segmentte eşdeğer rakibi odur..
ds4 ise hyundainin ix serisine denk geliyor yani her şeyi segmentindeki rakibiyle kıyaslamak lazım..
i30 ve c4 arasında kalırdım yakıt değerleride zaten hemen hemen aynı fikrimi değiştiricek tek şey tabiki donanım fiyat eğrisi olurdu.. olabildiğince en dolu aracı en uygun fiyata almaya çalışırdım.
Germanci
03-06-2012, 21:56
neden kafamın karıştığını az çok anlatıyım.
ilk olarak ix 20 ne alaka olabilir şöyleki tam dolu cam tavanlı otomatik bi bayan için gayet iyi bi araç buyrun linkte 2 inci eli gayet uygun fiyat
Hyundai iX20 1.6 Prime 2011 Model 40.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 87890448 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-hyundai-ix20-prime-sahibinden-acill-satilik-uygun-fiyat-87890448/detay#)
c4 ve i30 u donanım olarak karsılastırırsak yanlıs hatırlamıyorsam aynı fiyatlarda sadece i30 un bir iki fazlası var. ikisininde tipi hoşuma gidiyo oyuzden kararsızım.
ds4 e gelirsek aslında cok beyeniyorum ama benim için cam tavan cok önemli ondada o yok niyeyse.
ahmetbaha-drs
03-06-2012, 22:03
Bunlar arasından DS4,alternatif olarak Kia Soul,Kia Venga bakılabilir.
mustafa_yaman
03-06-2012, 22:06
yeni i30 çok güzel ama full modeli içinyanlış bilmiorsam 60bin istiyorlar bir hyundai için çok para
bana göre
Germanci
03-06-2012, 22:06
Bunlar arasından DS4,alternatif olarak Kia Soul,Kia Venga bakılabilir.
aman diyim bide onları katıp kafamı karıştırma :)
bugün yolda gördüm 2 sinide gördüm tasarımlar güzel ama zaten seçenekleri azaltmaya çalışıyorum bide onlar girerse töbe karar veremem :)
İkisinede binmedim hiçbir bilgim yok,ama alacak olsaydım o dolulukda i30 alırdım,çok hoş görüntüsü var,bence .
İnşallah gönlüne göre bir araca sahip olursun ;)
Germanci
03-06-2012, 22:26
aklıma birde şu geldi c4 olsun ds4 olsun ix20 olsun hepsinin 2. el satılık bir sürü ilanı var ama nedense i30 un bir elin parmağını geçmeyecek kadar ilanı var. bu i30 u alanların gayet memnun oldugundan olduğundanmıdır nedir durum ?
Vtec-SEDAN
03-06-2012, 22:31
yeni i30 çok güzel ama full modeli içinyanlış bilmiorsam 60bin istiyorlar bir hyundai için çok para
bana göre
konuda bahsedilen benzinli otomatik full model aracın fiyatı hemen hemen 50,000 TL civarlarında.
alihan_27
03-06-2012, 22:32
Yeni İ30 diğerlerinden daha yeni olduğu için olabilir.
mustafa_yaman
03-06-2012, 22:46
konuda bahsedilen benzinli otomatik full model aracın fiyatı hemen hemen 50,000 TL civarlarında.
dün sitesinden bakmıstm dizel otomatk full olanı için 59bin küsür yazıodu benzinliye bakmadm doğrudur..
darkmoon
03-06-2012, 23:29
eski i30 larda öyle fazla yok satılıkda çünkü sorunsuz rahat araçlar.. ben daha i30 un kronik bir sorununu duymadım zaten başlı başına ayrı bir kesim hyundai grubu içinde i30 cular kendilerine ait özel siteleri forumları bile var..
Her iki aracıda test ettim kullandım.
i30 c4ün bir gömlek üstünde (donanıma falan tav olmadım:)) önyargı ile bakmayan herkes incelediğinde anlar zaten bunu.
Eşşek gibide 5 sene garanti veriyorlar.
Germanci
04-06-2012, 10:16
Kararimi buyuk olcude verdim i30 bakmaya baslicam
gambit49
04-06-2012, 10:56
Bende 97 passatla bi kaza yaptım emniyet kemeri takılı olmadığı halde açıldı 2 airbag. birde 98 e200 mercedes ile daha buyuk bi kaza yaptım emniyet kemeri takılı değildi açılmadı airbag ler.
eskilerde aciliyordu daha sonra kemer takili degil iken acilan airbaglerin kaza aninda sofor ve yolculara daha cok zarar verdigi anlasildi ve kemer takili degilken artik acilmiyolar
benim tercihimde i30 olurdu
darkmoon
04-06-2012, 13:37
airbagler ikiye ayrılır srp ve srs diye..
srp airbagler genelde bu eski nesil araçlarda bulunan airbag tipleridir. srp de kısaca emniyet kemeri takılı olmadan hava yastığı açılır
srs de ise zaten açılımındanda anlaşılıcağı gibi supplementary restraint system yani ilave sınırlama sistemi ondada airbag tekbaşına aktif olmaz airbagin aktif olması için sıralı unsurlar silsilesi olması lazım emniyet kemeri emniyet kemeri gergi sistemi fren beyni varsa araçda koltuk ağırlık sensörü gibi şeylerin hepsinin çalışır durumda olması lazım bunlardan biri devrede değilse yani misal emniyet kemeri takılı değilse airbag çalışmaz..
Germanci
04-06-2012, 21:05
Ankaradaki tum showroomlari gezdim 1 tane bile tam dolu otomatik ne benzinli ne dizel arac bulamadim yok satiyo
Yeni i30 gerçekten çok dolu ve çok güzel :)
Kesinlikle i30 derim.
melihyilmaz
05-06-2012, 00:04
Ankaradaki tum showroomlari gezdim 1 tane bile tam dolu otomatik ne benzinli ne dizel arac bulamadim yok satiyo
bursada oturuyorum uşaktan aracı gittim aldım en çok orası ilgilendi diğer showroomlar renk getitiremesken uşak çiftçioğlu söz verdi ve getitirdi tavsiye ederim.
(bu arada uşak bayi tanıdığım felan değildir sadece çok ilgililer ben çok memnun kaldım o yüzden öneriyorum)
İbrahim33
05-06-2012, 00:51
citroenin otomatiğine bulaşma derim , çok konforsuz her vites atışta araba sanki öne yığılıyor , aniden gaza basınca motor dangalaklaşıyor vs...Henüz yeni i30 u kullanma şansım olmadı ama 1.5 era dizel otomatik sürmüştüm ve o kadar rahatsız etmemişti şanzıman...
sonuç olarak=cam tavan+otomatik vites kriterleri nedeniyle seçenekler azalıyor...aklıma lancia delta , bravo , 308 ve yeni i30 dan başka seçenek gelmedi...ben olsam lancia delta alırdım ama tabii karar senin...
arkadaşında dediği gibi srs srp airbagler çok önemli saçma bir yorum yapmadan önce. birde kia'yı sokma araya demişsin sevgili arkadaşım hyundai ne ise kia'da odur tıpki audi ile vw gibi. teneke der herkes ama eski kasa 1.4 benzinli manuel i30un 1372kilo geldiğini kimse bilmez. sınıfının en geniş dingil mesafesine sahip otomobili ve yoldan çıkarabilene aşkolsun. biz kamyonun virajda bıraktığı yağda kaydık lancer tepelerken hatta tepeledik hızı kestik 110a düştük o hızla yan dönüp direkt kafalama orta refüje vurduk aynı hızla aracın airbagler açılmadı sürat yüksek olmasına karşın ancak aracın içinde yüksek darbeli bir hissiyat yoktu airbagler sanki açılması gerekip gerekmediğini anlıyo gibi. aynı kasa başka bir i30 ile tanıdık bir çift kemerler takılı 150 ile bariyerlere sürterek kaza yaptılar airbaglar patladı ve hamile kadın burnu bile kanamadan çıktı araç perte ayrılmasına rağmen. yani bu işte biraz bilmeden konuşana deneyip görmeden konuşan tayfa fazla. yeni i 30da eskisine göre donanım ve görsellik çıtasını 5-6kat yükselttiler. neyse biraz reklam gibi olucak ama vw ceo'su martin winterkorn'un yeni i30 hakkındaki düşüncelerini alalım....
http://video.mynet.com/hyundai_i30/VW-CEO-su-Yeni-Hyundai-i30-a-sasirirken/1448837/
mmged_jan
07-06-2012, 08:57
bir hyundai kullanıcısı olarak tavsiyem hyundai i30 dan yana dır citroen kullanmadım ama peugeot kullandım evet güzel araçlar yapıyorlar ama hyundai nin de ufak tefek ama fark yaratan özellikleri var daha sessiz daha rahat hızlanıyor parçaları uygun
Emre Akçay
07-06-2012, 21:54
Kia Soul'a da bakmanızı tavsiye ederim.
mmged_jan
16-06-2012, 18:22
http://image.cdn.sahibinden.com/photos/41/02/94/60410294cid.jpg
ix20ler de çok tatlı :D hyundai atak yaptı
mmged_jan
16-06-2012, 18:26
citroenin otomatiğine bulaşma derim , çok konforsuz her vites atışta araba sanki öne yığılıyor , aniden gaza basınca motor dangalaklaşıyor vs...Henüz yeni i30 u kullanma şansım olmadı ama 1.5 era dizel otomatik sürmüştüm ve o kadar rahatsız etmemişti şanzıman...
sonuç olarak=cam tavan+otomatik vites kriterleri nedeniyle seçenekler azalıyor...aklıma lancia delta , bravo , 308 ve yeni i30 dan başka seçenek gelmedi...ben olsam lancia delta alırdım ama tabii karar senin...
en yakın zamanda bir i30 ix20 veya muadili (accent blue elantra) bir araç ile test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ederim :)
İbrahim33
16-06-2012, 20:49
i30 un test sürüşüne çıkmayı düşünüyorum , eve gelirken gördüm akşam bir tane , dibim düştü valla...
Vtec-SEDAN
16-06-2012, 22:34
istanbulda avrupa yakasında olan arkadaşlara i30 otm dizel full modeli ile test sürüşü konusunda yardımcı olabilirim. bayilerle görüşüp bulamadım, göremedim, gittim araçları yoktu, trip yaptı yada müsait değillerdi gibi durum olursa benimle irtibata geçin yardımcı olurum.. ;)
Abi ismin germanci baktıgın arabalara bak hiç birini tercih etmem :D
arkadaşında dediği gibi srs srp airbagler çok önemli saçma bir yorum yapmadan önce. birde kia'yı sokma araya demişsin sevgili arkadaşım hyundai ne ise kia'da odur tıpki audi ile vw gibi. teneke der herkes ama eski kasa 1.4 benzinli manuel i30un 1372kilo geldiğini kimse bilmez. sınıfının en geniş dingil mesafesine sahip otomobili ve yoldan çıkarabilene aşkolsun. biz kamyonun virajda bıraktığı yağda kaydık lancer tepelerken hatta tepeledik hızı kestik 110a düştük o hızla yan dönüp direkt kafalama orta refüje vurduk aynı hızla aracın airbagler açılmadı sürat yüksek olmasına karşın ancak aracın içinde yüksek darbeli bir hissiyat yoktu airbagler sanki açılması gerekip gerekmediğini anlıyo gibi. aynı kasa başka bir i30 ile tanıdık bir çift kemerler takılı 150 ile bariyerlere sürterek kaza yaptılar airbaglar patladı ve hamile kadın burnu bile kanamadan çıktı araç perte ayrılmasına rağmen. yani bu işte biraz bilmeden konuşana deneyip görmeden konuşan tayfa fazla. yeni i 30da eskisine göre donanım ve görsellik çıtasını 5-6kat yükselttiler. neyse biraz reklam gibi olucak ama vw ceo'su martin winterkorn'un yeni i30 hakkındaki düşüncelerini alalım....
VW CEO'su Yeni Hyundai i30'a şaşırırken video izle - Reklamlar - Mynet - Video (http://video.mynet.com/hyundai_i30/VW-CEO-su-Yeni-Hyundai-i30-a-sasirirken/1448837/)
Hadi vw leri satıp hyundai alalım
vw ile hyundai kıyaslayanlara deli oluyorum hyundaı kım vw kim
Yorum video ya karşı yapılmıştır yanlıs anlamayın
darkmoon
27-12-2012, 13:32
Hadi vw leri satıp hyundai alalım
vw ile hyundai kıyaslayanlara deli oluyorum hyundaı kım vw kim
Yorum video ya karşı yapılmıştır yanlıs anlamayın
niye kıyaslanmasın vw tanrısal bir yapımımı var.. ulvi bir markamı.. senin benim gibi insanlar yapmıyormu yapıyor.. insanın yapdığı herşeyde her zaman rekabet olur herzaman boynuzun kulağı geçme faktörü vardır..
hyundai dediğin firma dünyanın en büyük entegre fabrikasına sahip markadır..
hyundai dediğin marka amerikada en çok satan 4 bazende 5 inci marka yılına göre değişiyor..
ameikada ay ortalamasındada daima ilk ona giren marka..
en son hatırladığım nisan 2012 satış rakamlarında amerikada altıncı sıradaydı ay ortalmasındaki bu çok çok iyi bir rakam.. vw onuncu sıradaydı..
hyundai deyip geçmiycen onunda kia sı var genesisi var amerika satışları çok iyi ortadoğu asya satışları çok iyi.. vw bu pazarlarda satış açısından geçen bir marka..
vw kötü bir marka değil gayet kaliteli bir marka ürün gamı elindeki marka şenliğide cabası ama abartmaya gerek yok.. türkiyeden değil dünyadan bakıcaksın olaya..
adamlar her ülkenin maddi gelirine göre satış yapıyor
hyundai amerikada genesisi satıyor sonatayı satıyor velostarı satıyor türkiye pazarında getzi accenti i20 i30 u satıyor köfte ekmek olayı...
sinanbaysal
27-12-2012, 13:42
i30 cok basarılı bir arac motor performansıda cok ıyı..
Ahmet_28
18-01-2013, 16:16
i30 2013 ler şubatta geliyormuş.i30 1.6 dizel elite paket almayı düşünüyorum %90
yorumları okudum olumsuz bi yönünü pek göremedim.kullanıcı arkadaşların başka aktaracağı bilgiler varsa memnun olurum.2 hafta gibi kısa bi zamanım kaldı karar vermek için.
halilcan9455
18-01-2013, 16:50
neyse biraz reklam gibi olucak ama vw ceo'su martin winterkorn'un yeni i30 hakkındaki düşüncelerini alalım....
VW CEO'su Yeni Hyundai i30'a şaşırırken video izle - Reklamlar - Mynet - Video (http://video.mynet.com/hyundai_i30/VW-CEO-su-Yeni-Hyundai-i30-a-sasirirken/1448837/)
güzel paylaşım. adamda şaşırmış bunu hyundai mi yapmış diye :D
eski hyundai yeni citröen sahibi olan biri olarak citröen öneririm.hyundai kötü değil ama kalite bakımından bence citröen bir adım önde.i30 u da test ettim,ama c4 gibi konforlu ve kaliteli değil.C4 otomatik şanzımana alışmak gerekiyor biraz alışınca gayet keyifli.
darkmoon
18-01-2013, 18:30
güzel paylaşım. adamda şaşırmış bunu hyundai mi yapmış diye :D
adam bunu hyundai mi yapmış diye şaşırmıyor bunu biz yapamadık bmw yapamadı diyor :) boynuz kulağı geçmiş diyor kibarca .. :)
i30 yada ds4 alırdım , bu arada bilginiz vardır sanırım ds4lerin arka camları açılmıyor
çok imalı konuşmuş başkan: "bunu hyundai mi yaptı? biz yapamadık." :D halbuki...
kardeş alacaksan i30 al derim. alternatif olarak da yeni ceed harbiden harika. bu hayatta sıfır kompakt alacak olsam ve golf'e, a3'e gücüm yetmese; alacağım ilk araç önce ceed, sonra i30 olur. ;)
eğer kararın bu dört araçtan ise en alınabilir araç bence i30 ama alternatif birşey düşünüyorsan astra j de olabilir